Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koronás címer

33 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Koronás címer Pray For Paris 2015.11.17 12:46:46
Egyes emberek szerint Párizs és Franciaország nem érdemel részvétet a terrorcselekmények miatt. Csupán maguk az emberek. Szerintük azért, mert:- A támadás nem egy ország, illetve egy város ellen irányult, hanem a nyugati kultúrkör ellen.- A franciák évek óta gyilkolják az…..
A távirányítóval vezérelt repülő kamerák (=drón) egyre népszerűbbek, már a hírműsorok készítői is használják őket. Így tett az MTV Híradója is, amikor egy kisrepülő zuhant le Dunaújváros közelében. Forgatás közben aztán a drónt kezelő operatőrhöz odalépett egy…..
Koronás címer Hét másodperc 2014.03.07 23:21:44
A fiút a szokásos hétköznapján vitte a 4-6-os villamos. Olvasott. Mikor a Margit hídon suhant át Pest felé, leeresztette könyvét, s mint mindig, a budapesti panorámában gyönyörködött. Könyvét ismét kinyitotta, majd felpillantva egy rabomobilt pillantott meg a külső sávban. Az…..
Írásom Németh Balázs szíves figyelmébe ajánlom.   A Líbiai háborút manapság egyre többen kezdik hasonlítani az Iraki megszálláshoz. Habár a párhuzam elsőre erőltetettnek tűnhet, azt megállapíthatjuk, hogy a katonai beavatkozás, illetve annak iránya és mértéke mindkét…..
Mindenképp különleges helyzetet teremtett az, hogy az Afrikai Unió nem ismerte el a líbiai felkelők politikai szervét, az Átmeneti Nemzeti Tanácsot, mert a katonai helyzetet túl ingatagnak ítélte. Egy augusztus végén rendezett tanácskozáson elfogadott zárónyilatkozatban az Afrikai…..
Mikor máskor engedhetné meg magának egy férfi, hogy a szeretetről és a szerelemről írjon, mint Valentin nap? Úgy hiszem, és úgy is tapasztalom, hogy igen sokan értik félre a szeretet és a szerelem jelentését. Az unalomig ismételt szeretethimnusz szavait idézném, kiegészítve a…..
A felvetés jogos, de már maga a kérdés pontatlan. A kérdésnek így kellene szólnia: miért van felülreprezentálva Marx a Corvinuson? Mint jól nevelt konzervatív fiatalban nekem is hasonló hangokat penget meg Marx neve az asszociáció hárfáján, mint például Lenin, Sztálin, vagy…..
Huszonhat éves római katolikus értelmiségi vagyok, Budapesten lakom. Minden héten járok misére, komolyan gondolom a hitem. Teljes munkaidőben dolgozom, de szüleimmel élek, mivel így rengeteg pénzt tudok félretenni. Alig pár napja jött ki a Magyar Ifjúság 2012 kutatás, mely egy…..
Egy blog esetében képernyőre lehet vetni azt, ami hivatalosan nem mondható ki, illetve azt, amit a vak is lát. Szíriában két kint dolgozó magyart raboltak el áprilisban. Az erre adott válasz: "A Terrorelhárító Központ (TEK) négyfős egysége több mint egy hete Szíriában…..
Egy ismerősöm kérdezte meg, mik azok az egyértelmű hibák, melyek az érettségiben találhatóak. Válaszaim a Magyartanárok Egyesületének levele, egy igazgató-helyettes, valamint a saját tapasztalataim alapján fogalmaztam meg. Az Oktatási Hivatal válasza lekezelő, a kérdésekre…..
Kemény szavaz ezek, de ez a szín tiszta igazság. Az az állítása az Oktatási Hivatalnak, mely szerint a Magyartanárok Egyesülete "sem a Szövegértés feladatsorában, sem a javító tanárok számára készült javítási-értékelési útmutatóban hibát nem talált",…..
"... az irodalmi szövegértés inkább gondolatolvasásra emlékeztetett, mint szövegértésre." Tegnapi bejegyzésemben több komoly hibára hívtam fel a figyelmet. Ezek közül a legsúlyosabb egy műfaj tévesztés volt, mely nehezítette a feladat megértését, ezáltal…..
 Felmerült bennem az ötlet, milyen lenne kitöltetni az idei magyar érettségi első fejezetét, mely csupán egy egyszerű szövegértési gyakorlat. Emlékszem 11.-es korunkban már nevetve írtuk meg az ehhez hasonló mintafeladatsorokat, megközelítőleg 35 perc alatt. Javarészt…..
 Nagyjából 10 éve vagyok rendszeres olvasója és rajongója az index.hu portálnak. Jó pár éve vagyok a htka.hu rendszeres olvasója. A bennem felmerült kérdés, miszerint hogyan születik egy hír, nem konkrétan a tech rovattal  szemben merül fel, hanem az újságírás…..
  Egy Berlinben élő honfitársunkat a fenti jótanácsokkal bocsátotta útjára a budapesti utazását szervező utazási iroda a Deutsche Bahn egy kisebb kirendeltsége, ahol budapesti vonatjegyet vásárolt. Fordítás hajtás után.  Nagyon Tisztelt Utazó!  Magyarországi…..
koronás címer 2012.02.14 15:16:42
 A KDNP a lőfegyverek tartásának könnyítésére tesz javaslatot! "A lőfegyverekről és a lőszerekről szóló törvénymódosító javaslatot Semjén Zsolt kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes és Pintér Sándor belügyminiszter közösen jegyzi."Korábban a Fidesz…..
Napjainkban egyre elterjedtebbek a lapos televízió készülékek. Ezek egy része LCD, LED LCD, plazma. Röviden most összefoglalom e többféle technika főbb tulajdonságait.  A plazma képe szép, a pixelek (képpontok) egyenként világítanak, ezért kontrasztosabb,…..
 A Telenor Magyarország Zrt. megszegte a 2003. évi C. törvényt, mely az elektronikus hírközlésről szól. Egy törvényt betartása vagylagos. Ez a törvényszegés kötelességszegésből ered, mely által anyagi kár nem keletkezik, de e kötelességszegés hasonló kategóriájú…..
 Az nem a legfrankóbb törvényalkotási módszer, hogy bedobunk pár jó ötletet, majd mindenkit magunkra haragítunk, és a végén nem csinálunk semmit. "A javaslat továbbra is tizenkilenc állami egyetemmel, kilenc állami főiskolával, két magánegyetemmel, öt egyházi…..
 Innovációs járulék, Cséfalvay Zoltán: "így többletforrást jelent, hogy az a mintegy 7-10 milliárd forint, amit eddig az innovációs járulékból leírtak, noha mögötte valódi kutatás-fejlesztés nem állt, most bekerül az Innovációs Alapba." Véleményem szerint ha…..
Fogarasi-havasok: Magyarország ezeréves határa  A kettős álllampolgárság immár kipipálva. Sokan kérdezhetik: miért kapnának választójogot is a külhoni kettős állampolgár magyarok? Én inkább megfordítanám a kérdést: miért NE kapnának választójogot, ha már magyar…..
koronás címer 2011.01.25 18:57:41
koronascimer.blog.hu
A szavazati jog megadása egy dupla fenekű játék. A felső szinten folyik az ideológiai vita, mely nemzetpolitikáról, jogi és társadalmi kérdésekről szól. Az alsó szinten politikai érdekek dominálnak, emlékezzünk Mikola István 2006-os kijelentésére: "ha az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna". Az alsó szinten is érdemes vitát folytatni, Mikola István kijelentése nem biztos hogy igaz. Emlékezzünk 1994-re, amikor a nemzeti oldal nagyon bízott a győzelmében és hatalmas bukta volt, az MSZP egymaga a képviselő helyek több mint felét elvitte. Emlékezzünk 2002-re, amikor a nemzeti oldal teljesen biztos volt a sikerében, és hajszállal, de bukta volt. 2006-ban szintén bukta, de a két legnagyobb mégis a 1994-es és 2002-es, amikor teljesen biztosak voltunk a sikerünkben. A nemzeti oldal többször bízta el magát mint a bal. Intő jel legyen számunkra a múlt!

Én mind a felső, mind az alsó szinten ellene vagyok a szavazati jog megadásának. A magyar nyelv csodálatosan szép és gyönyörű, oly kifejező. Hogyan hívjuk mi magyarok a köznyelvben és a hivatalos jogi nyelvben is a parlamentünket? Országgyűlés. Egy ország gyűlése. Nem nemzetgyűlés. Mind tudjuk, hogy nemzetünk határai nem az ország határainál vannak. A nemzeti érzés, a kultúra, a nyelv országhatárokon felül ívelő összetartó erő. Az országban lakó emberek társadalmi szövetsége más, alapja nemcsak érzelmi, hanem jogi. A szavazás az Országgyűlésről jogi aktus, mellyel arra adunk felhatalmazást, hogy az országot irányítsák. Ha valaki nem részese az országnak, nem lakója annak, akkor nem is tud felhatalmazást adni annak vezetésére.

Véleményem szerint a megoldás a kétkamarás parlament lenne, amit nemzetgyűlésnek is átkeresztelhetnénk. Az ország ügyes bajos dolgait, jogi szabályozásait az alsóház hatáskörébe utalhatnánk. A nemzetet érintő kérdések, mint például a kultúra a felsőház hatáskörébe kerülhetne. Az ország dolgaival foglalkozó alsóházba az ország területén élők delegáljanak képviselőket. A nemzet kérdéseivel foglalkozó felsőházba mind az ország lakosai, mind a nemzet határon túli tagjai valamint a történelmi egyházak és az egyetemek vezetői delegálhassanak tagokat. Így az ország problémáival az ország képviselői foglalkoznának, a nemzet problémáival a nemzet képviselői.
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Ebben a félévben másodízben van bombariadó a Budapesti Corvinus Egytemen, az un. Pesti Karokon. Ez alatt a közgáz fő éülletét, és a nemrég épült Társadalomtudományi kar épületét kell érteni. Felthetőleg a Sóházban sincs okatatás. A rendőrség tájékoztaatása szerint…..
A mindigtv honlapján még mindig olvasható: "A promóciót illetően elindult az új ’Téli Olimpia’ kampány, mely előfizetési díj nélkül kínálja a Téli Olimpia HD felbontású közvetítéseit." Ezzel a kampánnyal többször találkozhattunk, TV-ben, rádióban,…..
Mi van az Erzsébet téren? Számomra igen hiteles forrásnak számít Simon Éva, a TASZ jogásza, aki az Indexnek elmondta, hogy az Erzsébet téri esemény nem spontán tüntetés, éppen ezért feloszlatható, a rabosítás azonban aránytalan, mivel szabálysértésről van szó, az…..