Adatok
imilk
15 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

A legtöbb háztartásban rutinból mindent a hűtőben helyeznek el, mondván ez a biztos, így nem romlik el az étel.
Pedig ezen a szokásunkon túl kellene és lehet is lépni. Nem csak nem igényli egy csomó élelmiszer a hűtést, de az íze is egészen más, sokuknak igazából ekkor jön…..

A Friss Élelmiszer Kft. idén is a reform étkezés, ezen belül is az egészséges táplálkozás elkötelezett támogatója.
Ezért igyekszünk termékeinkkel, saját márkás és más gyártóktól beszerzettek esetében egyaránt a kedvező árú és kiváló minőségű termékekkel vevőink…..

A Friss Élelmiszer Kft. idén is a reform étkezés, ezen belül is az egészséges táplálkozás elkötelezett támogatója.
Ezért igyekszünk termékeinkkel, saját márkás és más gyártóktól beszerzettek esetében egyaránt a kedvező árú és kiváló minőségű termékekkel vevőink…..

A tej a legtöbbünk számára alapélelmiszer, de sokszor használjuk valamilyen kiegészítőként is italaink elkészítéséhez. Most a Friss Élelmiszer Kft. rendszeres és szenvedélyes kávéfogyasztó tagjainak külön kérésére és kivételesen egy kicsit nekik kedvezve utána jártunk,…..

Újévkor csak úgy röpködnek a fogadalmak, mert képesnek érezzük magunkat, hogy beváltsuk őket és ezek között szinte biztosan dobogós ígéretünk, hogy az ünnepek alatt felszedett kilóktól mindenképpen megválunk. Sőt időben elkezdjük a fogyást, hogy ne júniusban érjen…..

Mindenki most igyekszik beszerezni a karácsonyi esték egyik slágerének, a töltött káposztának az alapanyagát. Ezek szerint a sztárbloggerek és a népszerű gasztroműsorok sem tudnak bennünket eltántorítani attól a szokásunktól, hogy szenteste egy kicsit felhagyva az állandó…..

A napokban a piacon, miközben az ünnepekre készülve igyekeztem beszerezni néhány számomra fontos és nélkülözhetetlen zöldséget, lettem figyelmes, hogy micsoda tömeg áll a savanyú káposztát áruló nénik pultja előtt.
Na persze, mindenki most igyekszik beszerezni a karácsonyi…..

A manapság oly népszerű, sokat idézett és felkapott probiotikumok, melyek a bélflóránk egészségéért felelősek, kicsit megbabonázva vonzzák a vásárlókat, hogy aztán a kosarakban landoljanak a jó kis wellnes joghurtok, holott egyszerűbb és sokszor változatosabb módja is van az…..

A világ legnépszerűbb üdítőital gyártója meglepő lépésre szánta el magát. Új tejmárkát a Fairlife-ot, dobja piacra, ami kissé meghökkentő, de legalábbis merész lépés az amerikai gyártótól.
A XIX. század végén az eredetileg gyógyszernek szánt ital agresszív…..

A világ legnépszerűbb üdítőital gyártója meglepő lépésre szánta el magát. Új tejmárkát a Fairlife-ot, dobja piacra, ami kissé meghökkentő, de legalábbis merész lépés az amerikai gyártótól.
A XIX. század végén az eredetileg gyógyszernek szánt ital agresszív…..

A tejtermékek egyik legizgalmasabb fejezete a sajtoké. Igazi kulinária, ahol megmutatkozik minden nemzetnek az ízlése, hagyományai és tejfeldolgozással kapcsolatos, csak rájuk jellemző sajátosságaik.
Ömlesztett vagy félkemény, friss vagy érlelt, mosott vagy rúzsos, márvány vagy…..
imilk
2014.11.25 13:53:15

Magyarországon a kávézók 60%-a ízesiti tejjel vagy tejhabbal a kávéját. Ez igen nagy arány, de talán ők sem tudják, hogy növényi tejekből ez nem sikerülhetne, mert tejhab ezekből nem készíthető. A tejhabnál készítésénél ugyanis nem a zsír-, hanem a fehérjetartalom a…..

Bár nyáron könnyebb beszerezni a friss gyümölcsöket, de ha nagyon igyekszünk azért mirelitből is nagyon finom ízeket varázsolhatunk kedven kemenesi joghurtunkba.
A joghurt kitűnő fehérjeforrás, magas a kalciumtartalma, sok B-vitamint és egyéb más vitaminokat is tartalmaz.…..

Néhány érdekes számadat a tejről.Összesen 600 millió tonna tehéntejet termelnek világszerte.A legtöbbet termelő ország az Egyesült Államok, amely a világ tehéntej gyártásának 15%-át adja. A második India.Világátlagban a Föld lakossága fejenként 33 liter tejet fogyaszt…..

Magyarországon a kávézók 60%-a ízesiti tejjel vagy tejhabbal a kávéját. Ez igen nagy arány, de talán ők sem tudják, hogy növényi tejekből ez nem sikerülhetne, mert tejhab ezekből nem készíthető. A tejhabnál készítésénél ugyanis nem a zsír-, hanem a fehérjetartalom a…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
A trappista sajt francia eredetű félkemény sajt. A legnépszerűbb sajt Magyarországon, az ország sajtforgalmának 70 százalékát adja.
Receptúrája Franciaországban született. Mayenne körzetben, a Notre Dame de Port du Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először. Ez a sajt Magyarországra a banjalukai Mária csillaga trappista kolostorból került a 19. században.
A félkemény sajtok közé tartozik, érlelt, erjedési lyukas. Tehéntejből készítik, tejsavbaktérium-tenyészettel, oltóenzimmel és kalcium-klorid, kálium- vagy nátrium-nitrát hozzáadásával. A zsíros trappista szárazanyag-tartalmának legalább 56 százaléknak kell lennie. Az igazi francia trappista nyerstejes, vagyis a lefejt tejet nem pasztőrizálják, és két hónapig érlelik.
Rendesen a körülbelül másfél kilós korong alakú sajt vágásfelületén 3-4 milliméteres, egyenletesen eloszló lukak vannak. Íze és szaga savanykás, enyhén sós.
Szerintem ilyet ma idehaza nem eszel. Nem is tudom mikor láttam klasszikus sajtlukat trappistában.