Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csuporsör

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor sok mindent lehetett már hallani annak okairól, hogy miért a lager sörök, azaz az alsóerjesztésű sörök uralják a hipermarketek polcait, de valójában mi lehet az oka? Ahhoz, hogy ezt megfejtsük vissza kell mennünk a sör történelmi múltjába. Az első sörök a korai Mezopotámiából…..
Mások temetik én most látom igazán kibontakozni a craft beer forradalmat, de miért is gondolom így? Vannak olyan divatok, hullámok, amik pillanatok alatt kiforrják magukat és teljes gőzzel letarolják a teljes piacot és vannak lassan örlő malmok, lassan folyó vizek, amik évek lassú munkájával fejtik…..
Biztos sokan hallottatok a sörforradalom kifejezésről, de mit is takar valójában? Ebben a három részes írásban megpróbálom a kezdetektől a jelenig végig kísérni azt a folyamatot, amit ma craft beer forradalomnak hívunk.    Én személy szerint három sörforradalmat tekintek fontosnak a sörtörténelem…..
Év söre díjak, avagy melyik a legjobb sör Magyarországon??? Sokan sokféle év söre díjat adtak át különböző mérce szerint és mindnek megvan valahol a létjogosultsága és mégis megkérdőjelezhetőek. Miért? Azért, mert többségében szűk réteg alkotott véleményt és azon…..
 (Ide kattintva megtaláljátok korábbi írásunkat amiben kifejtjük, milyen kategóriái vannak a sörfőzésnek.) Annyian kértétek már, hogy beszéljek a bérfőző, avagy gerilla sörfőzésről, hogy rávettem magam és neki kezdtem ennek a bejegyzésnek, majd be is fejeztem, aminek…..
Rég nem jelentkeztünk már, amiért bocsánatot kérünk, de talán nem is baj, hisz eléggé gyerekcipőben járt még akkor a tudásunk ebben a tekintetben, amikor elkezdtük ezt a blogot, azóta sokat olvastuk más, profibb bloggerek írásait és tanultunk belőlük. Talán furcsa lesz, hogy ezzel a topikkal jövünk…..
Üvegpohár, új helyszín, sörpremierek és street food. Ezekkel a címszavakkal lehetne jellemezni a június első hétvégéjén, június 5 és 7 között megrendezésre kerülő Főzdefesztet. Nézzük mire számíthatunk! Napjaink két legizgalmasabb gasztronómiai irányzata, a kézműves…..
Dublin Alltech Craft Brews & Food Fair Sörverseny és Fesztivál. Még mindig nem ocsúdtunk fel a vasárnap befejeződött Alltech Craft Brews & Food Fair rendezvényen tapasztalt érdeklődés és sikerek fergetegéből. Nem aprózták el a magyar sörök az díjak begyűjtését se, összesen nyolc éremmel…..
Csupor Sör Elindult a blogunk 2014.10.29 18:00:00
Kedves "kézműves" sörkedvelők!Elindítottuk saját blogunkat, hogy megosszuk napi tapasztalatainkat a sörről. Előre vetítenénk, hogy nem csak amilázokról, fenolról, dekokcióról, alfasavról és élesztő sejtfalakról fog szólni. SŐT!!! Ezt meghagyjuk a tudományos berkekben otthonosabban mozgó…..