Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ilozv

8 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Épp a minap gondoltam arra, mennyiféle témában, mennyi meg nem alapozott ( és akkor még nagyon finoman fogalmaztam ) vélemény látott már napvilágot hiteles, szakértő információnak álcázva amióta az internet ezt lehetővé teszi, ill. sok emberhez eljuttatja. Nem nagyon tesz jót az efféle, minimum…..
Ami az autóiparnak a Genfi Autószalon, a szórakoztató-elektronikának a CES, a las vegasi mega kiállítás. Nemcsak a nagy telefongyárak mutatják be itt a legújabb fejlesztéseiket, de gyakran a nagy audio cégek is. Az Audio-Technica tavaly az új MM hangszedő családjait mutatta be, idén pedig egy…..
Barázdazaj Jól szól a hifim? 2017.08.21 22:14:23
Ez a kérdés az esetek többségében bőven túlmutat a reáltudományok területén. Audiofil körökben ilyenkor szokás elővenni a HiFi ásót, és a frekvenciaátviteli görbék alól kihantolni, majd jól megrázni az érzelmek kapitális darázsfészkét. Az alábbiakban egy egyszerű, szubjektív módszer leírása próbál…..
ilozv 2017.08.23 21:22:28
@DR. Smit Pal: Az ő szempontjából biztosan...
ilozv 2017.08.23 21:24:20
@szepipiktor: Dehogy rettegek. Viszont szeretnék tartani egy bizonyos szintet, és nincs időm/kedvem trollokkal küzdeni.
Ők a mágneses hangrögzítés alfái, omegái és örök arisztokratái - az analóg magnók kora velük kezdődött, és valószínűleg velük is fog véget érni. A 60-as évek végétől, a kompakt kazetta elterjedésével főleg az igényesebb hifisták eszközeivé váltak, fajsúlyosabb…..
ilozv 2017.08.21 22:28:02
@DrDukcsik: Előbb-utóbb megírom :) Tele vagyok vázlatokkal, de sajnos az utóbbi időben nagyon kevés időm van a blogra.
A minap volt szerencsénk a Wizz egyik legócskább belső kinézetű gépéhez. A HA-LWA műszakilag bizonyára kifogástalan állapotban van, de már meglehetősen ütött-kopott, toldozott-foltozott. Utóbbi szó szerint.  Ez a gép abból a szériából való, amelyiknél a Wizz tesztelte a Ryanair fantasztikus, és a…..
Mi ez a 37 méteres monstrum, amiből lassan negyven éve potyog az ólom, az azbeszt, a poliklorobifenil és csöpög az üzemanyag? Meghökkentő képek bizonyítják, hogy az ameikaiak nem ismertek határt, ha a hidegháborúról volt szó...
Majdnem egy éve már annak, hogy bárgyú mosollyal az arcomon, sajtszósztól ragacsos kézzel és egy kissé csalódottan baktattam kifelé a Star Wars: Az ébredő Erő premierjéről. Nem mintha rosszul szórakoztam volna, egyszerűen csak arról van szó, hogy sokkal többet vártam az új generáció első Star…..
               Szerző: Kalmár Miklós   Az 1980-as évekre a hidegháború lassan véget ért, és a fegyverkezési verseny a Szovjetunió és az Egyesült Államok között gyakorlatilag lezárult, ez utóbbi javára – tartja a közvélekedés. A valóságban ez a kép – mint mindig – kicsit árnyaltabb. Erre az…..
A Queen-koncertek történetét feldolgozó több forrás is azt tartalmazza, hogy az együttes eredeti felállásában utolsó, 1986-os turnéja során Budapestre két koncertet terveztek, amelyek közül az egyiket lemondták. Ezen információ alapján néztünk utána annak, hogy mennyiben volt…..
A Márhívó és vele együtt az Ossian híres debreceni koncertjének minden felvétele igazi klasszikusnak számít, amit tényleg nagyjából mindenki ismer Magyarországon. Még akkor is, ha a zenekart egyébként sose tudta hova tenni. YouTube sláger, mióta csak létezik a videómegosztó, a…..
Persze nem teljesen, mert még vannak akik használják, és ugye a gyűjtőknél is fellelhető jó pár készülék ami üzemképes, de hivatalosan halottnak tekinthetők ezek a formátumok. A lista természetesen nem teljes, csak a legnépszerűbbeket tartalmazza. Nézzük nagyjából…..
Nem túl szimpatikus húzás a tévécsatornáktól, amikor a filmeket megszakító reklámok hangerejét az egekbe emelik, frászt hozva ezzel az éppen elszundító nézőre. Bármilyen furcsa, a dolog hátterében pontosan az a jelenség áll, amely napjainkra gyakorlatilag teljesen kiirtotta a…..
Ha létezik olyan lemezjátszó, amely kiérdemelte a kultikus jelzőt, úgy a Linn Sondek LP 12 mindenképpen az.   Több okból is ideje szót ejteni végre egy lemezjátszóról. Egyrészt a blog címe kötelez erre, másrészt úgy tűnik, hogy egészen meglepő módon a hagyományos…..
Az alábbiakban a mágneses hangrögzítés történetének egyik legvitatottabb résztvevőjéről fogok írni. Az AKAI GX magnófejek a mai napig parázs vitákat képesek kiváltani az internetes fórumokon. Van, aki rajong az üvegfejekkel szerelt magnók hangjáért, mások szerint egy magára…..
Ma induló új sorozatunkban hajdani mozgóképfelvételeket láthattok, amelyek érdekesek, szokatlanok, vagy tragikusak, de mindenképp RITKÁN LÁTHATÓAK. Elsőként egy szomorú eseményről láthattok helyszíni tudósítást. Maradjatok velünk! Mindjárt jövünk a lényeggel. :) A repülő szabó  102 éve a…..
Bombasztikus a hír, írja mindenki, a tévé is bemondta, hamarosan indulhat a Malév utódja. Dobbanhat a szív, szinte hihetetlen, hogy kibírtuk majd egy évig nemzeti légitársaság nélkül. Egy apró bökkenő van csak: a Hungarian World Airways nem több néhány idióta vágyálmánál és…..
Ákos – 2084(FalconMedia) Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer csak azon kaptam magam: azt elmúlt hónapokban határozott kíváncsiság érlelődött bennem Ákos új albuma iránt. Azzal tisztában voltam, hogy 2012-ben éppen tőle várni egy zeneileg igazán izgalmas lemezt meglehetősen…..
Ezt a kreatív hirdetést sikerült a Samsungnak összedobni a iPhone 5 névre hallgató okostelefon bejelentésének alkalmából. Ha minden igaz, szeptember 16-án vasárnaptól jelenik meg észak-amerikai országos és regionális napilapokban. Korábban is ment már neki az Apple-nek, annak…..
Az Amazon állítólag 10 inches Kindle modell piacra dobását tervezi. Legalábbis erre utal a DigiTimes értesülése miszerint, az amerikai kereskedőcég Kínából, nagy mennyiségben vásárolt kereteket az új készülékéhez. Szükség is lesz mennyiségre, hiszen a Fire megjelenése óta…..
Barázdazaj Nézelődni való 2011.07.19 10:27:00
                          Rengeteg termékkatalógus és felhasználói kézikönyv különböző gyártóktól...
Barázdazaj Rádiószörnyetegek 2011.07.16 19:17:00
1974-ben a Pioneer fegyverkezési versenyt robbantott ki a HiFi készülékek gyártói között. A rádióerősítők (receiver-ek) piacán eluralkodott az "enyém nagyobb, mint a tiéd" szemlélet. Az ez idő alatt született készülékek valóban nagyok, szépek, iszonyatos hangerőre…..
...ezen az oldalon nem kérdés. Senkit nem akarok meggyőzni arról, hogy egyik vagy másik jobb - mindkettőnek megvannak a maga nyilvánvaló előnyei és hátrányai. Szubjektív dolgokról lesz szó. Nem fogom minden mondat elé leírni, hogy "véleményem szerint" - de kéretik így…..
comment:com Baszik az orosz! 2010.09.03 23:16:00
A mai nap már csak ilyen, vicces feliratokon röhögünk alvás helyett, a svédek nem tudják, ki Magyarország miniszterelnöke, az oroszok meg egy igen szerencsétlen nevű játékost neveztek a vízilabdacsapatba, egy bizonyos Baszik nevű csávót, akinek a neve cirill betűkkel leírva biztos…..
ilozv 2010.09.04 15:18:14
És a klasszik:
en.wikipedia.org/wiki/GECIS

2008-ban a GE nálunk is megjelent ezzel. A dolgozókat @gecis.com email címekkel szórakoztatták.
Az előző svéd-magyaron még csak gumicsizmás parasztok voltunk, legalábbis a meccset felvezető vicces kisfilmekben, ma este viszont a svéd tévések arról adtak tanúbizonyságot, hogy halvány segéd fogalmuk sincs arról, mi történik tőlük délre, vagy egyszerűen csak szarnak az ilyen…..