Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katonaévi

147 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
             Zöld is, spenót is... elsőre egyáltalán nem tűnik gyerekbarátnak ez a tészta, de ekkor jön képbe a spárga, ami színben ugyan nem gyerekszemnek való, de édeskés íze már sokkal inkább kielégíti a gyerkőcök extra érzékeny ízlelőbimbóit. Első nekifutásra nálunk sem aratott sikert ez az…..
          Gyerekkoromban imádtuk a házi chipset és a chipsnek meg a nagyi furfaggoságának köszönhetően a száraz nyúl mellhúst is. Ahhoz ugyanis mindig ez a ropogós finomság volt a köret. A nagyi állítása szerint, ha sok nyúlhúst eszünk, olyan gyorsan fogunk futni, mint a nyuszik. Számunkra a nagyi…..
      A spenótos muffin után ez lett a második számú kedvenc nálunk. Amikor ezt a muffint adom reggelire a csajoknak, biztosan jóllakottan indulnak el itthonról, mert azon kívül, hogy finom, igen laktató és tápanyagokban gazdag finomság.  Az eper, mint a jóidő hírnöke, hivatalosan is megnyitja…..
            A csokis avokádókrém nem csak szimplán egy egészséges recept, de meglepően finom, csokis és nagyon egyszerűen elkészíthető. A legjobb az egészben, hogy bár mi anyukák nagyon is tudjuk mi van benne, ezt a gyerekek egyáltalán nem fogják észrevenni (ha nem akarjuk), ők csupán egy finom…..
         Nagyon krémes és nagyon finom, pont annyira édes amennyire kell ez az egészséges csoki humusz, ami sokkal másabb és sokkal izgalmasabb, mint a megszokott szezámkrémes változat. Kiváló mártogatós friss gyümölcsökhoz, de tortillát is megkenhetünik vele, ami kicsit felmelegítve maga a…..
           A cékla nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat is egyaránt, mint például a kálcium, foszfor, kálium, kén, jód, vas, mangán, magnézium és réz, C-, K,- B1,- B2,- B3,- , P-vtamin.  Ezen kívül találhatunk benne ritka nyomelemeket is, mint a rubídium és a cézium. Magas…..
          A cékla kiváló téli vitaminforrás, de sajnos kissé földes íze miatt sok gyerek nem szereti. Korábban én magam is azt gondoltam, hogy a nyers cékla az egy ehetetlen valami. Aztán egyik ismerősöm unszolására megettem egy szelet nyers céklát és rájöttem, hogy ez nem hogy nem ehetetlen, de még…..
           Igen, hihetetlenül hangzik, de tényleg ebben a finom édességben egy gramm liszt sincs. Se búza, se rozs, se rizs, se zabliszt... Semmi. Ettől lesz annyira puha, hogy rágni sem kell, mert szétolvad a szánkban. Isteni nyalánkság gluténérzékenyeknek, de a lisztes finomságok kedvelői is…..
   Nagyon sokat hallhatunk az utóbbi időben a halfogyasztás fontosságáról, és persze arról, hogy mi magyarok mennyire kevés halat eszünk. Nem vagyunk nagy halfogyasztó nemzet, ez tény, pedig nagyon egészséges és egyébként nagyon finom fogásokat lehet készíteni belőle. Na jó, ez a szöveg nagyon jól…..
A zöldségek terén általában válogatósak a gyerekek, sokkal hamarabb eszik meg a péksüteményeket, főleg azok édesebb változatait. Ezért fontos, hogy a zöldségeket jól marketingezzük, például készíthetünk uborkából és répából csigákat. Egyáltalán nincs rá garancia, hogy meg is fogják kóstolni, de…..
            A zabpehely kimagasló vitamin és tápanyagtartalma miatt az egyik legjobb gabonaféle. Remek fehérjeforrás, emellett fehérjeépítő anyagokat is tartalmaz, tejjel fogyasztva pedig minden esszenciális aminosavhoz is hozzájutunk. A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az…..
            A banán magában is nagyon finom nyalánkság, de ha egy kis étcsokit locsolunk a tetejére, az már abszolút kielégíti a desszert fogalmát. Mindeközben nagyon egészséges is, hiszen a banán kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, A-, B-, és C-vitamint, továbbá nyomelemeket, valamint a glukóz…..
        Bár a közösségbe járó gyerekek többsége napi háromszori étkezést kap az oviban/suliban, mégis sok anyukától hallom (és persze nálunk sincs ez másképp), hogy amikor hazaérnek egyből a hűtőt nyitogatják, mert éhesek. A közétkeztetésben szigorú szabályok vannak, így biztosak lehetünk abban,…..
       Nálunk szinte már elképzelhetetlen a vasárnap reggel palacsinta nélkül. Nagyon finom és egészséges változatokat lehet készíteni, amiből ha dupla adagot sütök, még biztosan marad hétfő reggelre is. A macicsinta teljes kiőrlésű lisztből, zabpehelyből, mogyoróvajból, áfonyából és banánból…..
              Teljes értékű reggeli vagy uzsonna a gyerekeknek, hiszen tartalmaz állati eredetű fehérjét (sajtkrém) teljes kiőrlésű gabonát (tortilla) és gyümölcsöt (banán). Ami még ennél is szebbé teszi, hogy maximum 3 perc alatt összedobható. Már a banántól és a fahéjtól is kellemesen édes lesz,…..
          Az áfonyabogyó katekineket, növényi rostokat adó pektint, gyümöcssavakat és cukrokat tartalmaz. Vitaminjai közül az A-, B1- C- és D-vitaminok, pantoténsav és nikotinamid vannak bőségesen. Különösen ajánlott látás és szemproblémákra. Baktériumölő hatása mellett támogatja az agy…..
       A káposzta nagyon egészséges, de sajnos nem tartozik a gyerekek kedvenc zöldségei közé. Ezen azonban nagyon könnyű véltozatni egy kis joghurtos majonézes öntettel. A majonéz is beilleszthető a gyerkek étrendjébe, de persze vigyázni kell a mértéktartásra.  A fűszeres csirkeszárny kifejezetten…..
        A banánt és a pizzát nerm szoktuk egy lapon emlegetni, de ebben az esetben, vagy inkább receptben nagyon jól összhangban vannak. Persze mivel banán is van benne, így ne a megszokott sós pizzára gondoljunk. Az íze inkább az amerikai palacsintára hasonlít, de a gyerkek mégis nagyon örülnek,…..
           Töltött paprika egy kicsit másképp. Ha a gyerekek nem szeretik a megszokott paradicsomos szószban készült töltött paprikát, ezzel a változattal sokkal könnyebben rávehetjük őket, hogy kipróbálják, mivel lényegesen szebb és mutatósabb, mint hagyományos társa.  Hozzávalók:  1 db piros…..
Nálunk sikert aratott. Próbáljátok ki ti is, remek hétvégi reggeli, amit az egész család imádni fog.    Hozzávalók:  250 g friss vagy fagyasztott málna  Sajtkrém  10 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér  2 tojás  1,5 dl tej  1 tk vanília aroma 1/3 tk fahéj  1 ek juharszirup + ízlés…..
         Ezt a muffint még egy gyerek sem utasította vissza, hiszen ránézésre csokis muffin és végülis valójában is az. Megspékelve persze egy kis céklával. Erről azonban a gyerekeknek nem feltétlenül kell tudniuk, elég ha anya jót mosolyog magában, amikor a gyerkőcök jóízüen majszolják.  Ezt a…..
Hozzávalók 4 személyre: 2 nagyobb vagy 3 közepes méretű répa  10 dkg füstölt sajt  10 dkg csirkemell sonka   1 gerezd fokhagyma préselve 1 csipet só és bors  1,5 ek majonéz  1 ek joghurt  Friss kenyér/pirítós Elkészítés: A répát és a sajtot reszeljük le, a sonkát vágjuk apró…..
         Minden gyerek édességrajongónak születik, erre a szülők viszonylag hamar rájönnek. Erre több magyarázatot is találhatunk, mint például az anyatej édeskés íze, ami a biztonságot jelenti egy kisgyerek számára, ezért más ételekben is ezt az ízt keresi. Más magyarázatok szerint az ősemberek az…..
        Ez a pizza receptem igen komoly bizottság előtt tett sikeres vizsgát. A recept kitalálásánál biztos voltam benne, hogy az én gyerekeimnek ízleni fog, de úgy alakult, hogy amikor készült éppen 4 szomszéd kisgyerek is vendégeskedett nálunk. Amikor kész lett, természetesen mindenki lelkesen…..
        A hagyományos ételek a gyerekek nagy kedvencei, így természetesen ezektől sem kell megfosztani sem őket, sem a család többi tagját. Bátran készíthetjük ezeket is, mindössze néhány apró változtatás elég, hogy egy kicsit egészségesebbé tegyük a vacsorát. A megszokott receptekhez képest egy…..