Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sembertius2

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ne nyáron menj: Nyáron Barcelona egy populáris desztináció, de vajon érdemes e tényleg ekkor menni? Mivel Barcelona a parton fekszik, remek szél jön napközben a tenger felől, ami még a 30+ fokot is kellemessé tudja tenni. Szóval az időjárás nem lehet kifogás a nyáron. Barcelonába az utóbbi pár évben…..
Sembertius2 2018.08.27 09:39:20
@hülyegyerek12: Sokszor jártam már Barcelonában, és soha sem volt bajom senkivel, és a metróval sem. Javaslom, hogy maga maradjon csak a falujában, és rettegjen a migránsoktól!
Ismét kimozdulok a komfortzónámból, mert egy olyan dolog történt, ami miatt lesült a pofámról a bőr. A TV2 csoport úgy döntött, hogy indít egy új sportcsatornát Spíler 2 néven, amire felvásárolgatták világesemények közvetítési jogait. Nos ez eddig szép és jó. A probléma nem itt kezdődik... Andy…..
NemGogol Cosa Nostra & Gulasch 2018.07.24 09:51:08
Lucky Luciano, Meyer Lansky és Schöpflin György "Létrejön egy blokkoló kisebbség, ami megvétózza mondjuk az új költségvetést. Működésképtelen lesz az egész EU. Vagy nem lehet majd új uniós biztost választani, mert ezek a „felforgatók” majd belekiabálnak a konszenzusba, amivel eddig mindig…..
Az óceánjáró hajókon dolgozók hétköznapjai általában sokakat érdekelnek, vagy azért, mert felmerült már bennük a hajós munka lehetősége, vagy csak azért, mert egy viszonylag zárt (és ezért érdekes) világ. Időről időre felmerül persze, hogy ezeken a hajókon hogyan él a személyzet, lehet olvasni…..
A világ mind a 329 atomerőműve potenciálisan magában hordozza a katasztrófa lehetőségét. Vannak azonban olyanok, ahol a balesetek valószínűsége jelentősen nagyobb, mint máshol. A geológiai törésvonalak közelében épült erőműveket bármikor lerombolhatja egy földrengés, akkor pedig egy újabb Fukusimára…..
Sok reptéren jártunk már, sok furcsaságot is láttunk, zongorától kezdve bódé terminálig minden fogadott már bennünket. Volt azonban három olyan reptér, amelyek annyira borzasztóak voltak (nagyon nehéz frissen lakkozott körmökel gépelni), hogy megérdemelnek egy külön posztot. Szerintünk ez a 3…..
Sembertius2 2017.10.01 18:51:57
@VT Man: Na ezt nem hiszem el!!!
A múltkori cikkem, 'A világ 10 legszebb vasútvonala' elképesztő sikereket ért el: több, mint 75 ezren néztétek meg egy hétvége leforgása alatt, amit ezúttal is nagyon köszönök! Most a világ leggyönyörűbb autóútjait válogattam össze nektek, amelyeken az utazás nemcsak mesés, de minden bizonnyal…..
Egész konkrétan az az ötlet, hogy Orbánnak csak azokat az európai döntéseket kelljen elfogadnia, amelyek tetszenek neki. Eddig csökkentette az AB hatásköreit Orbán és a Fidesz, most pedig bővíthetné...
Észak-Korea az egyetlen hely, ahol olyan szovjet repülőgéptípusokon lehet még megbízhatóan repülni, melyek már unikumnak számitanak a  levegőben...
Sembertius2 2017.08.23 12:47:01
@EU zászlót mindenhova!: Na tényleg, hány Boeing potyogott le az óceán felett az utóbbi időben?
Hamarosan pecsét kerülhet a CEU-megállapodásra – írja a HVG. Az egész ügy addig volt érdekes, amíg botrányt lehetett csinálni belőle, lehetett harcolni. Most hivatalosan is elismerhetik a vereségüket. Természetesen Sorosnak az egészhez nincs köze, de jó ezzel a propagandadumával cikizni a fideszes…..
Sembertius2 2017.08.09 23:47:07
@Csaba Szikora: Maga a hat általánosával csak ne foglalkozzon a felsőoktatással, nagyokos!
Szijjártó a szélsőjobbos Szabadságpárt vezetőjénél is durvábban rugdossa Ausztria kancellárját. A történet – szokás szerint – kínos...
Sembertius2 2017.07.31 16:01:52
@Hozzászólok: Az osztrákok teljes joggal nézik le a magyarokat, ha lenézik. Öntik ide a milliárd eurókat, és az ilyen Szíjártó félék, meg a gazdái gazdagodnak belőle, és még nekik áll feljebb.
A legfontosabb kérdés: hová tegyük a szemetet, ha azt sehol nem lehet kidobni? Először is le kell szögezni, hogy atomtemetők jelenleg nincsenek. A világon sehol sem működik még olyan létesítmény, amiben a kiégett fűtőelemeket véglegesen biztonságba lehetne helyezni. Miért írunk akkor mégis az…..
Számtalan írás jelent meg már azzal kapcsolatban, hogy mibe kerül nekünk a vizes világbajnokság. Nem akarok ezekkel az írásokkal vitatkozni, mert nem vagyok a megfelelő ismeretek birtokában. De talán azzal is érdemes foglalkozni, hogy mit hozhat ez az esemény a konyhára...
Sembertius2 2017.07.30 06:50:37
@én csak hallgatok: Így is van!
Sokan mondják, a kommenteket nem szabad olvasgatni. Kizárólag saját magunk felidegesítésére jó, érdemi vitákat szinte lehetetlen lefolytatni, időpazarlás. Mellesleg online megnövekszik egyeseknek a bátorsága, olyanokat is felvállalnak sokan, amit személyesen nem tennének meg. Emellett a kommentfalak…..
Ez az infografika ellentmond mindennek, amit a kormány kommunikál. Hogy ti. invázió van, és veszélyben az ország biztonsága. Akkora itt a migránsválság, hogy már csak hatodannyian kértek menedékjogot Magyarországon, mint két éve. (És persze a magyar állam csaknem minden kérelmet el is utasított.) De…..
Sembertius2 2017.06.19 21:07:55
@baltazar72: Igen, az osztrákok azt tették, amit egy keresztény embernek tennie kell: segítettek a rászorulókon. Követték az evangéliumokban leírtakat.
A Union Jack lobog a Westminster tornyának csúcsán. A miniszterelnök a parlament előtt. Az egyik legizgalmasabb elméleti kérdés az, hogy egy képviseleti politikai rendszerben ki mondhatja ki a végső szót. Az Egyesült Királyságban ezt a hatalmat a parlament (pontosabban a queen/king-in-parliament)…..
Sembertius2 2016.08.30 14:47:22
@bloglegelő: De az az évi néhány milliárd euró, az jöhet, ugye?
Ült a gázszerelő a hátsó taton feszítő jakuzziban, és merengett...
Sembertius2 2016.08.29 18:59:30
Ha egyházfő az ember, alaposan betáblázzák minden percét, aprólékosan megtervezik minden látogatását, előre megírt szövegeket használ, a környezete számára is kiszámíthatóan telnek a napjai. Na, de nem Ferenc pápának, aki az Ifjúsági Világtalálkozó ideje alatt több váratlan látogatással és…..
Sembertius2 2016.08.03 12:42:01
@a BircaHang Média szerk.: Mekkora egy állat maga!
Megelégelte a Nyílt Kormányzati Együttműködés (OGP) felerészben kormányok, felerészben pedig civilekből álló vezető testülete (Steering Committee), hogy az együttműködésnek tagja lehet a civil szervezetek ellen rendszeresen keményen fellépő Azerbajdzsán, ezért 16 igen, 3 nem és 3 tartózkodás mellett…..
Sembertius2 2016.05.06 15:02:34
@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Barátocskám én az MNB alapítványainak a pénze ügyében szeretném tudni, hogy mire költik.
Azok a sunyi autoriter rendszerek, melyek kizárólag önmaguk újratermelését, az alternatívák elfojtását, a társadalmitőke-mobilitás megrekesztését célozzák – főként ha újrendies vonásokkal bírnak, így a társadalmi erőforrások folyamatos, hűség-elven történő privatizációján alapulnak – nem feltétlenül…..
Sembertius2 2016.04.12 14:20:52
@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Kéretik nem csak a mostani ellenzékben gondolkodni. Ezek ugyanis nem jelentenek a Fidesszel szemben választható alternatívát. Új alternatíva kell, nem a már kompromittálódó politikusokkal. Ha lesz ilyen, akkor autoriter rendszer ide vagy oda, leváltható a Fidesz. Most nem.
A hazai "baloldal" kizárólag kulturális jelenség: sajátos találkozási pontja egyrészt a proletár (anyagi értelemben egalitárius) romantikának, másrészt az urbánus (jogi egalitárius), törzsi-liberális miliőnek, harmadrészt az Orbánnal szembeni alternatív ellenállás Ersatz…..
Gondoltam, csak a tisztánlátás miatt érdemes lenne címszavakban, különösebb magyarázatok és példázatok nélkül, taxatíve felsorolni az előző és a mostani Orbán-kormány, hét környezet- és természetvédelmi főbűnét. Viszont méltányosnak gondolom, hogy ha e hét főbűnt…..
Sembertius2 2015.01.19 14:44:26
@sanyix: Legközelebb ne írj hülyeséget arról, amihez láthatóan nem értesz. Mi köze a szabályozásnak a káros anyag kibocsátáshoz? Egyébként szerintem sem kellene agyon adóztatni a megújuló energia előállítását.
Sembertius2 2015.01.19 14:52:03
@sanyix: Azt írtad, hogy a no emisszió eléréséhez azért nem megfelelő az atomerőmű, mert nem lehet eléggé "gyorsan" szabályozni. Na ez volt a hülyeség. Én nem beszéltem az atomerőmű megadóztatásáról. Egyébként engem marhára nem érdekel, hogy mit mond a kormány.
Sembertius2 2015.01.19 15:48:05
@fagyospityóka: Szóval szerinted szélkerékkel ki lehetne váltani az atomenergia alkalmazását Magyarországon?