Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k.tamas

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bírósági végrehajtási eljárásban az adósok ez esetek túlnyomó többségében anyagi helyzetük, vagy más ok folytán nem tudják adósságukat egy összegben megfizetni, ezért a végrehajtási eljárási törvény lehetőséget biztosít arra, hogy az adós több (havi) részletben fizesse meg a tartozását. A…..
k.tamas 2020.07.03 18:35:02
Egy végrhajtói intézkedést a bíróság megsemmisített, mivel a végrehajtő nem alkalmazta az 52/B §, és nem engedte az 52/A §-t sem, mondván mérlegelési jogköre, hogy engedélyezi-e. Csak hivatalból minden előtt kellett volna alkalmaznia az 52/B §t. A jogerős döntés után, még adósi lépés előtt a végrehajtó kiküldött egy olyan részletfizetési megállapodást - nem jegyzőkönyv, nem tervezet, nem volt adósi kérelem -, amiben az szerepel hogy+ az adós tartozását elismert, de kérte annak 12 egyenlő részletben történő megállapítását". Ez az 52/A §-nak felelne meg, azaz hiába továbbra is a jogszabályi feltételeknek való megfelelés, az 52/B §-t nem alkalmazta. Az iraton jogszabályi hivatkozás nincs. Kifogás ment a bíróságra. hiszen ezzel, gyakoratilag mindkét részletfizetési legetőségtől elzárt, hiszen ezen irat azt tartalmazta, hogy. én kértem, ami szerintem szabálytalan. A végrehajtó saját hatáskörében ezt ki is javíthatta volna, de nem ez volt a cél, mivel jött a levél szinte azonnal, hogy mivel nem tartottam be a megállapodást, így vele már nem köthetek részletfizetési megállapodást, hanem csak a végrehajtást kérővel. Lehet mondani, miért nem fizettem, ha amúgy is akartam. Azért, mert a vht. szabályozza a részletfizetési megállapodás megkötésének feltételeit, ez viszont szerintem szabálytalan, hiszen nem felel meg a törvényi feltételeknek. A végrehajtást kérő pedig olyan iratokat kapott, hogy én kértem a részletfizetést és nem tartottam be. Az eljárás nem szünetel ezek miatt. A bírósági döntésre várok.
De várok tanácsot, mert nem hiszem el, hogy ezt így meg lehet tenni bárkivel.
k.tamas 2020.07.04 12:50:00
Koszonom.
Pontositok. Reszletfizetest akartam kerni, meg mult ev kozepen ki is fizettem a vegrehjtonak egy osszeget. de a vegrehajto nem kotott velem megallapodast, hanem az ingatlanra tort. A birosag kimondta, nem tartotta be a fokozatossagot, aranyossagot, hivatalbol nem ajanlotta fel az 52/B § szerinti lehetoseget, helyette az ingatlant akarta. Hiba fizettem be egy reszletet, tobb mint fel evig nem tortent semmi a reszerol, jegyzokonyv is szuletett errol azaz hogy nem kot velem reszletfizetest, ugy hitte, viheti az otthonom. Tevedett. A jogeros dontes utan mar megirtam a kerelmetl a reszletfizeteshez, de jott a vegrehajto levele, ami szerint en kertem a rezsletfizetest es amult evi elutasitott kerelemre hivatkozott. A titkar szerint a mult evi szobeli kerelmem - mondom,, tobb mint fel evvel a vegrehajtoi level elott erkezett - elfogadhato. Legyen igy, akkor mire vart a vegrhejto 7 honapon kerszltul? A vegrehajtast kero pedig mikor megekerestem azt mondta, hogy az irat szerint en kertem es vegrehajto masodik irata szernt nem tartottam a reszletfizetest, tehat szoba se all velem. A vegrehajto pedig nem valtoztat az iraton, neki igy kenyelmes. Let legyet utott egy csapasra. Egyebkent beadtam hivatalosan a kerelmet es ugy tiovabbitotta a vegrehajtast keronek, hogy o mar nem ad nekem, csak a vegrehajtast kero adhat.
Haza 52§ leirja a reszletfizetes szabalyait, akkor hogyan lehetseges, hogy a vegrehajto kedvere hasznalja, a titkar pedig nem olvas utana?
Minimális konfúzióm azért van a hír előtt, mert eredetileg asszem úgy volt, hogy a TV2 a MasterChef formátum (Mesterszakács is lehetne akár) megvétele után civilekkel forgatott volna, ami egyébként a Konyhafőnöknek fényesen bejött, és a Viasat3 Ide süss! című süteménysütő műsora sem vallott szégyent…..
Egyszersmind fel is ajánlotta, hogy szívesen vállalna feladatot ebben. ..
k.tamas 2018.04.27 12:16:00
@k.tamas: bocs országba = országban
A Petőfi tévé riportere éppen Másik Jánossal és Pásztor Sámuellel beszélgetett békésen a filmzenékről élő adásban, amikor Fluor Tomi egyszerűen, mint derül égből villámcsapás ott termett, és bekiabálta a mikrofonba, hogy Soros György. A két interjúalany nem vette különösebben zokon az akciót, sőt…..
Az AMC új sorozata, a The Terror március 29-től látható nálunk, illetve nem egészen, mert március 27-én hajnalban az első két részt az amerikai vetítéssel egyidőben meg lehet nézni élőben, ha valaki nem tudna aludni, vagy éppen 3-ra érne haza a Makk tízesből. A sorozatról írtunk már többször, a…..
A január első hete most bár biztos, hogy a TV2 meglehetősen váratlan sikereiről és az RTL lassan történelminek nevezhető mélyrepüléséről szól. A keddi és szerdai nézettséget már kielemeztük, a tegnap esti még arra is rátett egy lapáttal, a Válótársak meg kikapott egy olyan műsortól, amiben azt kell…..
k.tamas 2018.01.05 18:38:22
@medve97: ugye nem akarod nekem azt mondani, hogy minőségi műsor a iramis, vagy ami utána van? Majka vagy Ördögh milyen értelmes műsor vezetésére alkalmas? Tilla igen, ő kultúrális műsorokkal tűnt fel anno, de a többiek? Na ne!
k.tamas 2018.01.05 19:00:54
@SmittyB: ó, nem! a tévét bekapcsolom, de nem nézem rajta a klasszikus csatornaák műsorait, nem kapcsolom be a set top boxot :) minden másra ott az apple tv ...
k.tamas 2018.01.05 20:27:14
@medve97: , hm. szerintem nem sok fogalmad van arrol, mi egyeb "nézhető" még a szellemi toprongy szintu vetelkedokon kivul. Tiszteletben tartom, he neked ez az igenyed, de nekem ezek a vetelkedok(???), istenem, hol vannak ezek a minosegi vetelkedoktol, szoval szamomra ez nem minosegi idotoltes. Szerintem a csaladodrol is tobbet megtudnal, ha nem a ker tevek idiota musorait nezded. bocs, ha atleptem ezzel egy hatart.
Ez a tema amugy sem er nalam tobb szot, mert nem fogjuk egymast meggyőzni.
Ha lopott, ha nem (az), A piramis című műsorral jól járt a TV2, mert 2018 első két munkanapjának estjén, azaz kedden és szerdán is agyonvágták a konkurenciát és mindkét estét megnyerték 18-49-ben, amire hosszú évek óta nem volt példa. A számok szintjén maradva az van, hogy amint vége a Fókusznak, a…..
  Kialakult a 2014-es X-Faktor mezőnye, egy olyan adásban, amiben minden pontosan úgy zajlott, mint eddig, izgalomnak, feszültségnek nyoma annak ellenére nem volt, hogy Istenes Bence magából kikelve üvöltözte végig a műsort, és igyekezett elhitetni a nézőkkel, hogy a stúdióban…..
k.tamas 2014.12.21 12:33:07
@sunny_days: A duett lényege, hogy együtt énekeljenek, Andika meg túl akarta énekelni Csipát. Hiba, óriási hiba! Julinak kell nyerni, nem a nagy arcú Andikának. Az életben nem szeretném egyetlen dalát sem hallani, mert irritál.
k.tamas 2014.12.21 18:41:08
@Emdzsí: nem figyeltél, mert akkor volt eltiltva hetekre az énekléstől. csoda, h tudott énekelni egyáltalán. Juli a nyerő nálam, nem a beképzelt Andika.
  A közhiedelemmel szemben, nem az a bajom a Rising Starral, hogy a TV2 csinálja, vagy hogy a szombati X-Faktor annyira leszívja az agyam, hogy másnapra csak a zombulás marad és a kétségebeesés, hanem az, hogy ez egy rettenetesen rossz formátum, amiből a TV2 igyekszik ugyan kihozni,…..