Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakegybeteg

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlthéten került a hírekbe, hogy az egykori KDNP-s országgyűlési képviselő, jelenleg ír nagykövet Pálffy István kioktató hangnemű levelet írt, reagálva a The Irish Times egyik Magyarországról szóló cikkére. A gond az, hogy Pálffy válasza tele van téves, vagy egyszerűen…..
Ha tudják, hogy nincs kapacitásuk emberi időben elszállítani, akkor talán nem kellene kirakni egyedül, minden felügyelet és segítség nélkül a folyosóra, mint egy darab hagy ne mondjam mit. Tisztelt Praxis!   Édesanyám közel két hétig vendégeskedett a Toldy Ferenc Kórházban Cegléden. A kórházi…..
Nagyon sok kolléga a füle botját sem mozdítja a blogon található, olvasható, zömében csak alaptalan, eltorzított, a valóságot megsem  közelítő irományokra. Én vettem a  fáradtságot és "felvettem a kesztyűt" a posztoló mocskos hazugságával szemben. „Tisztelt Praxis Blog!   Egy korábbi…..
csakegybeteg 2016.06.16 07:58:36
@CsakMintTe: Én is megrökönyödtem kicsit, de tulajdonképpen igazat ír. Na jó a körítés lehetne finomabb is.
Azt is el kell ismerni, hogy nagyon sok esetben a fele sem igaz az itt megjelenő posztoknak.
Az is igaz, ha valaki leírja a saját véleményét, mindjárt akad aki a földbe döngöli mert mást gondol.
A stílusról ami a hozzászólók között elterjedt jobb ha nem is beszélünk.
Rendszeresen olvasom a blogot, lenne véleményem is időnként, de inkább nem írom le. Mert ha leírom megkaphatom a legocsmányabb jelzőket is, mint itt sokan.
A hozzászólóknak el kellene fogadni, hogy nem vagyunk egyformák, lehet más a véleményünk, sőt azt is, hogy esetenként kételkedünk a posztban leírt esetek valódiságában.
Kíváncsi vagyok, mennyire jellemző a kórházi osztályokra, hogy meghamisítják a tényeket az adminisztráció során, hogy fedezzék a saját mulasztásaikat - és adott esetben a családtagokra hárítsák a felelősséget. Kedves Praxis Blog, Egy érdekes részletre figyeltem fel anyám kórházi zárójelentésén.…..
csakegybeteg 2016.04.19 13:49:12
@Hóhér az utolsó barátod: Üdv. A betegéletutadnál a lap alján......
Tisztelt ügyfelünk!
Amennyiben a szolgáltatók által intézményünk részére megküldött jelentésekből fent megjelenített adataiban az Ön által ismertekhez képest eltérést tapasztal, úgy azt az alábbi elektronikus szolgáltatás segítségével közvetlenül jelezheti intézményünk részére...........
utána alul írhatod az észrevételeidet!
Tisztelettel kérdezem: miért nem lehet összehangoltan dolgozni, miért kell beteget, hozzátartozót vérig sérteni?! Tudom, hogy mi a helyzet az egészségügyben, de mindennek van határa! Tisztelt Praxis!   Tegnap,2016.március 30-án a 82 éves édesanyámmal 5 óra hosszat vártunk a sürgősségi osztályon…..
csakegybeteg 2016.04.02 17:35:13
@dekoninckxx: "Szóval a gyanúm az, hogy egy kis nyugalomra vágyott a cikkíró, ami szintén érthető, de talán nem a kórházaknak kellene ezt biztosítani."
Magam is erre gondoltam, csak nem akartam a posztolót megsérteni :)
csakegybeteg 2016.04.02 17:47:55
@KisAnikó: "Elkeserítő emberhiány van a kórházakban, az okosabb orvosok és nővérek mind külföldre mentek, aki itt maradt, az sértődötten teszi a dolgát, és akiben még van hivatástudat, az is megkeseredett, ez meglehetősen rémisztő. Tudom, hogy ezek nem egyedi esetek és az egész országban, mindenhol ez megy, minden nap."

Nem hiszem, hogy nem maradtak jó orvosok. Maradtak nem is kevesen, csak nem becsüljük meg őket.
Azon pedig hogy néha "beszólnak a betegnek" nem csodálkozom. Hallottam amikor egy fiatal lány a folyosón várakozva mindennek elmondta az orvost - azt akitől segítséget várt - és nem a sürgősségin, hanem a rendelőben. (Nekem kinyílt a bicska a zsebemben a hölgyike stílusától.) Ezek után a doktornő kedvesen mosolyogva megvizsgálta és ellátta........
Én csak azt tudom mondani, hogy gondoljunk azért ezekre az orvosokra és nővérekre is, ne ítélkezzünk olyan gyorsan, nem tudhatjuk, mi van a dolgok mögött. Lehet, hogy az egészségügyre, ha jobban odafigyelnének, akiknek ez a dolguk valami változást hozna életünkben. Praxis!   Lehet, hogy én…..
csakegybeteg 2016.03.24 15:17:01
@she_wolf:
Ez így van sajnos. Az utóbbi időben sokszor tapasztalom magam is, és sajnos sokszor a betegek is ordenáré stílusban beszélnek a dolgozókkal.
A közelmúltban várakoztam a tüdőgyógyásznál, időpontom volt, de behívtak előttem egy fiatalembert, egy nő mindjárt elkezdett cirkuszolni, hogy a csókosokat soron kívül behívják.
A fiú rosszul volt, alig kapott levegőt. Helyre tettem a dolgokat (nem bírtam szó nélkül), aztán mikor engem behívtak megint tette a megjegyzést, persze én is csókos lettem. Kiderült csak betévedt, nem volt időpontja...hozzáteszem, oda mindig van szabad hely 1-2 napon belül, de ha sürgős fogadják soron kívül.
csakegybeteg 2016.03.25 06:47:57
Erre a posztra nem cuppantak rá, vajon mi az oka? Nem hiszem el, hogy mindenkinek csak rossz tapasztalatai vannak az egészségüggyel kapcsolatban.
Ja igen
@she_wolf: már megmondta "Panaszkodni, ríni, követelőzni mindig könnyebb, mint megköszönni, elismerni."
Pedig nagyon sok ember életét mentették meg már az orvosok.
Praxis A gyermekorvosok szégyene 2016.03.18 07:19:05
Szégyen, hogy egy fiatal, harminc akárhány éves doktornő, aki még a kiégéssel sem védekezhet, így mer bánni egy gyerekkel, egy beteggel. Ha pedig utálja a gyerekeket, akiknek a gyógyítására esküdött fel, sürgősen válasszon más foglalkozást. Kedves Praxis!   Rengeteg tapasztalatot tudnék írni…..
csakegybeteg 2016.03.20 09:41:38
@Turchi: Leírtad a lényeget. Ha orvos váltás történik mindenképpen kísérje el a szülő a gyereket. Nem árt ha együtt bemutatkoznak az orvosnak.
Az pedig, amiért rászólt hogy zsepibe tüsszentsen szerintem rendben van. 13 évesnek ezt már mondani sem kellene.
Már egy egyszerű bocsánatkérés is igen jól esne a mentők oldaláról, amiért semmibe vettek minket, de ők állításuk szerint mindent szabályszerűen tettek. Ha ez a szabályszerű, akkor még hány embernek kell meghalnia, hogy belássák, a szabályos eljárás egyben hibás eljárás is? Tisztelt blog…..
csakegybeteg 2016.03.18 22:45:50
@Rotoxis: Azt nem tudod véletlenül, hogy abból az 50-ből hány százalék szenvedett maradandó károsodást?
Bevallom, mikor nálam véletlenül kiderült az agyi aneurizma teljes pánik fogott el. Utána jártunk, érdeklődtünk mi a jobb megoldás. Aztán jöttek a "jó tanácsok" végül besokalltam és döntöttem. Mindenkit megkértem ne szóljon bele, a döntés az enyém. Ha rosszul döntök csak saját magamat okolhatom. Nem akartam naponta szembesülni azzal, hogy talán ez az utolsó napom jó esetben (nem akartam, nyomorék lenni).Vállaltam az endovaszkuláris beavatkozást, és nem bántam meg. Tudom, hogy ehhez szerencse is kellett.
Majd körülírja a kedves doktor úr, hogy mégis van más lehetőség, de persze az nem lesz ingyen. Mivel nem erősségem a megvesztegetés és soha nem adtam még hálapénzt, elég ostoba fejet vághattam, ezért tovább magyarázza, persze virágnyelven, hogy miként tudna nekem „segíteni”. Tisztelt…..
csakegybeteg 2016.03.08 17:23:04
@Dikusz: Nem ismerem a jogszabályt, de volt egy szombati napom amikor nem tudtam felvenni a munkát. Mivel folyamatos munkarendben dolgozom, szükségem volt táppénzes papírra. Az ügyelet ilyet nem tud adni, de hétfőn jelentkeztem a h.orvosomnál aki felvett a szombati naptól betegállományba. Gondolom indokolt esetben ez is megoldható.
És mi ennek az egészségügynek fizetünk európai szinten is magas járulékokat. Tisztelt Praxis!   Párom és 32 éves lánya minden évben részt vesznek nőgyógyászati műtéten. 2014-ben is így történt. Mivel 2 hónappal a szűrés után nem kapott értesítést, felvállalta a babát. Ekkor hívták vissza a…..
"Amikor megmondtam, hogy 5 napja jóformán semmit sem ettem, csak vizet ittam és fájdalomcsillapítót kaptam, odaszól az egyik orvos a másiknak "te, a hölgy nem kapott enni, van kedved megműteni?"   Tisztelt Praxis!   Ausztráliában élek több, mint 40 éve, és néhány alkalommal…..
csakegybeteg 2016.01.20 09:31:03
@asztalosani: És még rasszista is :)
Első furcsaság: az asszisztens a felesége, az asztala olyan szögben beállítva, hogy premier plánban lát mindent. Doki vizsgál, utána félreültet adminisztrálni. Feleség felpattan, megkér, hogy álljak fel széttárt karokkal. Hó, nekem annyi érdekes sztorim volt nőgyógyászokkal,…..
csakegybeteg 2015.11.29 10:22:48
csakegybeteg 2015.11.29 19:44:15
@Almandin: A kuruzslás valóban nem vicces, de ahogy a poszter leírta igenis az :)
Egészséges humora van a hölgynek, és siránkozás helyett tovább állt.........meg is találta a megfelelő orvost :)
Köszönöm Jászberényi kórház, hogy annyiszor rámb*szták az ajtót, mikor mentem kezelésre, és köszönöm, hogy egy életen át, viselhetem a fül orr gégészet hanyag, nemtörődöm orvosainak a nyomát, az arcomon.  Tisztelt Praxis Blog!    Nem sűrűn osztom meg véleményemet,…..
csakegybeteg 2015.11.01 13:18:24
@drontal: A fül-orr-gége nem beutaló köteles, be mehetett volna a nélkül is........
Praxis Így lettem skizofrén 2015.10.27 08:50:56
A történet 23 hónapja kezdődött, amikor célponttá váltam a lakásmaffiának, szervezett bűnözéshez kapcsolódóan. Egy ismerősöm kávéval kínált meg, senki nem gondolna rosszra, magamat sem tudom emiatt hibáztatni. Utólag okosabb az ember! Nos a kávéban volt valami, amitől kába…..
Praxis Nem vagytok istenek! 2015.10.22 07:02:55
Kicsit több alázatot kellene tanúsítani a betegek és hozzátartozóik irányába, és elismerni, hogy az orvosok és ápolók között is bizony akad kiégett, lecsúszott egyén szép számmal, akik nem istenek, nem tévedhetetlenek, ugyanolyan gyarlók, mint mindannyian mások. és követnek…..
A laikus azt hinné, az orvoslás, gyógyítás nem egy tucatszakma, ahol gépként teszik a dolgokat a benne dolgozók és mégis. A jó beteg fekszik, nem mászkál, nem kérdez, nem jajgat és még véletlenül sem eszik, iszik és emészt, mert mindezekkel csak a baj van. Tisztelt…..
csakegybeteg 2015.10.14 06:41:27
@anitám83: Nem vagyok feledékeny, kérdéseim nekem is lettek volna, de nem volt alkalmam feltenni egyik kiemelt intézményünkben :) És nem tudtam mi a teendőm az adott esetben, sőt még a pontos diagnózist sem tudtam!
A történetem: Elég kellemetlen beavatkozás az érfestés.........na jó megvolt, oda tették mellém a CD-t és közölték kb. 2 hét és postán megküldik az eredményt és a kezelésre a javaslatot. 2 hónapig stresszben éltem, mire megkaptam a leletet, hiába érdeklődtem csak terelés volt. Aztán bepöccentem és annak hatására elkészült.........nagyon nehezen. Most ott tartok, hogy bizony a bizalmam oda van. Ha vállalom amit javasolnak lehet engem az alagsorba tesznek :) Igenis minden felvilágosítást meg kell adni a betegségről, a kezelésről és annak várható szövődményeiről. Nincs rosszabb mint a bizonytalanság.
csakegybeteg 2015.10.14 07:48:44
@rest of boys: Igazad van, de ebben az esetben nem használták ........ legalábbis nem arra amire kellett volna.
Kihalnak az igazi jó orvosok!! Ha valaki igazán a hivatásának érzi a munkáját, a szívvel lélekkel csinálja,s azt a betegek is meghálálják!Itt nem volt gond azzal, hogy kinek adjunk pénzt,mert a munkához ,s  betegekhez való hozzáállás ennél alacsonyabb szintre már nem…..
Szeretném, hogyha minél több emberhez időben eljutna az az információ, hogy a TAJ-kártya számával és személyes adatokkal az OEP és az Ügyfélkapu oldaláról is lekérdezhető ez a betegéletút, ami tételesen jegyzi a kapott és az állam által finanszírozott egészségügyi…..
csakegybeteg 2015.05.28 10:54:36
@mig54: Persze, van személyije de többek közt azt is elszokták sikkasztani, anélkül pedig a TAJ kártya sem ér semmit...
csakegybeteg 2015.05.28 11:14:44
@asztalosani: Csakhogy ez a gyakorlatban nem így van! Amikor bevisznek egy beteget mondjuk idős otthonból a kórházba, ott nincs kapacitás arra, hogy kísérőt küldjenek vele, tehát az iratokat a mentősnek adják át! Ettől kezdve bárhol elveszhet...
csakegybeteg 2015.05.28 21:24:44
@mig54: Egy szóval sem írtam, hogy lenyúlják, csak annyit merészeltem mondani, hogy elkallódik. De úgy látom nem akarjátok érteni milyen gondokat okozhat ha egy magatehetetlen beteg iratai elkallódnak. Részemről befejeztem.
Dávid füléből kifolyt valami feketés zselé és én már tudtam mi a baja, már megint fülgyulladása volt. Itt a fájdalmas sírás, a láz, a nyűgösség oka. Visszanézve egyszerű volt a diagnózis, és én piszok dühös lettem. Háromszor vették fel az összes adatunkat,…..
csakegybeteg 2015.05.06 16:17:50
@zizi77: De hasfájással vitték be a kicsit.......
csakegybeteg 2015.05.06 17:50:21
@zizi77: Igazad van, de nem látni a fától az erdőt :) Nagyon körülményes és vadregényes ez a történet. Amikor bevitték még nem folyt a füle, legalábbis ha jól értettem.......
Praxis Szívatnak a táppénzzel 2015.04.30 06:49:39
"Ha nekem van egy látleletem, miszerint centit nem tudok (szabadna) mozdulni péntek reggel óta, milyen jogon bírálja felül döntésével egy megyei kórház egyértelműen leírt "terhelési tilalom; műtétre javaslat, ha nem javul"-t azzal, hogy hát bocs.. "nem jelentél meg időre"…..
Üvöltenem kellett a német doktornővel, hogy vágja már bele a srácba az injekciót, mert mindjárt megfullad! Németország,2011 nyara. Logisztikai ügyintézőként dolgoztam egy 800 hentest foglalkoztató cégnél. Feladatom volt orvoshoz vinni a henteseket,pl vágott sérülés,2havonta…..
csakegybeteg 2015.04.27 12:45:11
@Rotoxis: Biztosan az vagyok :) Ráadásul még soha nem üvöltöztem egyetlen orvossal sem pedig volt afférom :)
Szomorú vagyok és csalódott...Tényleg nem értem. A kikötözéses módszer mióta megengedett? Tisztelt Mindenki, újabb orosházi story..újabb kikötözéssel! Szomorú vagyok és csalódott... Tényleg nem értem. A kikötözéses módszer mióta megengedett? Szeretném megtalálni az…..