Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabados János

67 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 “Baján vettünk egy családi házat, van rajta egy csomó gyümölcsfa” – kezdjük a beszélgetést Göldner Emil magánfőzővel, aki számos kiemelkedő eredménye mellett 2017-ben az érlelt pálinka kategória győztese lett a Presenta szilvapálinkájával. A lekvár és a befőtt főzésen már túljutottunk feleségemmel…..
Most a szívemhez legközelebb álló Piros Vilmos Pálinkaházat mutatom be. Miért Piros Vilmos? Mert Arató Vilmos a főzde tulajdonosa és főzőmestere, akit vörös hajjal áldott meg a jóisten, ilyen frappáns nevet talált ki a főzdének. Mosolygok, amikor elképzelem a pálinkáit a palackokban. Piros Vilmos…..
Kellemes ünnepeket kívánok kedves olvasóim, kedves pálinka barátok! A szokásokhoz hűen most egy bejgli és egy pálinka társaságában visszatekintek az elmúló esztendőre. Emlékszem annak idején, a kétezres évek elején egy televíziós műsorban arról volt szó, hogy a magyar pálinka elindul hódító útjára…..
Akit érdekel a pálinka és a közösségi médiában is jelen van, szinte biztos, hogy találkozott már Kókány Tamás bejelentkezéseivel, különböző neves vagy magas szintű szakmai fórumokról Európa szerte a pálinka, szeszesitalok, fine dining, food&beverage piacok világából. Számomra Tamás és a…..
Biztosan sokan tudják, tudjátok, hogy 2016-ban végeztem a Corvinus Egyetemen, mint Pálinkamester. Az e-Pálinka blog és Facebook oldal elindulása onnan datálódik, hiszen a diplomamunkámban írtam először az e-Pálinkáról. Ebben a közel három évben azon dolgozom, hogy megosszam a tapasztalataimat…..
 „Igazi családi vállalkozás a miénk” – kezdi Mónika. Ez a Buti Pálinka csomagolásán, a pálinkásüvegeken is visszaköszön. A hascímkén látható logó, mely a gyümölcs és a nap egybeforrt kompozíciója, szimbolizálja a négy éltető elemet, a földet, a tüzet, a vizet, s a levegőt. Ezen elemek egyike nélkül…..
A Nemzeti Pálinkakiválóság Programot a Földművelésügyi Minisztérium indította 2014-ben a Nemzeti Borkiválóság Program mintájára. A Minisztérium célja az, hogy átfogó képet adjon a pálinkapiacról a fogyasztóknak. A Pálinkakiválóság Programot az Országos Pálinka és Törkölypálinka verseny előzi meg,…..
„Semmi közöm nem volt a borhoz és a pálinkához. Műanyag nyílászárók értékesítésével foglalkozom, Kaposváron ablakos Gáborként ismertek meg.” – kezdi Simonyi Gábor, a tulajdonos, aki jelenleg a gyümölcspálinka készítő tanfolyam aktív hallgatója. Annak idején csak úgy, belecsöppent a pálinka…..
  Elvakult, korrekt szeszipari szakmunkás vagyok!” – kezdjük Nagy Lajos magánfőző pálinkamesterrel a beszélgetést. Honnan a pálinka iránti szeretet? – kérdezem. „Úgy tűnik, hogy a mi családunk genetikailag így lett kódolva. A nagyapám még 82 éves korában is pálinkát főzött!” Azt mondja, hogy annak…..
 A Sarkadi Pálinkaház 1983-ban épült. Ez volt az első magántulajdonban lévő bérfőzde az országban. „Nagyapám, Dobi Imre megragadta a lehetőséget akkor, és azonnal pálinkafőzdét épített.” – mondja Tóth Bálint a Sarkadi főzde egyik főzőmestere. „Ami itt látsz, azt mind nagyapám kezdte el. Annak…..
„Rókusfalvi Pál tette fel Etyeket a térképre, ez nem vitás. Az Etyeki régió leginkább fehér szőlős régió, chardonnay, sauvignon blanc, zöldveltelini, szürkebarát, irsai olivér a jellemző szőlőfajták.” – kezdi Zoltán. Az Etyeki Czimeres Pálinka egy klasszikus családi vállalkozásnak indult. Nagyon…..
Amikor legelőször Dénest megláttam egy fényképen egy pálinkafőző üst előtt állva, az volt az érzésem, hogy őt a Jóisten is pálinkafőző mesternek teremtette. A névválasztás, a Lippai testvérek, olyan magától értetődő, amikor Dénesre és Mihályra nézek. Most, miután személyesen is találkoztunk, még…..
„Mi a kisüstihez szoktunk hozzá!” – kezdjük a beszélgetést Gadányi Alberttel, a Pálinkaház tulajdonosával. A Medicina Hungariqum Pálinkaházzal és a termékeivel először az idei Quintessence Pálinkaversenyen találkoztam, ahol az aranyérmek mellett kategória győztes pálinkájukkal hívták fel magukra a…..
A Michelberger Pálinkafőzde egy meglévő üzem volt, 1989-ben építették - kezdjük a beszélgetést Mihályi Lászlóval. 1994-ben a tulajdonosok eladták a főzdét, így került László unokatestvérének a tulajdonába és az első 10 évben László tőle vette bérbe az üzemet. 1994 decemberében el is készítette az…..
„Legendák, rémtörténetek lengik körül a kisüsti és az egykörös technológiával készült pálinkák jellegzetességeit.” – mondja Nagygyörgy László, aki a Wesslingnél jelenleg a HR osztályt vezeti. Mindemellett ő az a szakember, aki tényleg tudja, hogy mi van a pálinkában. Az elmúlt 4-5 évben ugyanis a…..
Immáron kilencedik alkalommal került megrendezésre a Quintessence Pálinkaverseny. Bámulatos! Pontosan 1739 pálinka és párlatmintát nevezett a magyarországi és a határon túli pálinkások elitje. A magán- és bérfőzetők 1300, a kereskedelmi főzdék több mint 400 beküldött mintáját bírálta a 28 főből…..
epalinka e-Pálinka Toplista 2017 2017.12.28 12:41:58
Kedves e-pálinka barátok, hasonlóan a tavalyi év végéhez, az idén is megosztom az abszolút toplistát az e-Pálinka blogon megjelent cikkeim nézettsége alapján. Az e-Pálinka Facebook oldal és epalinka.blog.hu oldalakat 2015 októberében indítottam azzal a céllal, hogy a pálinka kedvelőkkel…..
Szabados János 2017.12.28 15:59:37
@O.Ádám: Köszi Ádám! :-)
Sióagárdon vagyunk, az akkori Szeszfőzde buszmegállóval szemben. A szeszfőzde 1910-ben épült, akkoriban borászat volt, majd 1958-tól lett az ÁFÉSZ szeszfőzdéje. Klára azt meséli, hogy sokszor hívták az édesapját szakértőként a vitás kérdések eldöntésére abban az időben a szeszfőzdébe. Az öreg…..
„2009-ben a feleségemmel amolyan hirtelen felindulásból indultunk neki a pálinkaház megépítésének. Annak idején itt csupán egy lucernaföld volt”. – kezdjük a beszélgetést Rácz Ferenccel, a Rácz és Rácz Pálinkaház tulajdonos ügyvezetőjével. Azt mondja, hogy gyerekkora óta szeretett kísérletezni,…..
Viktóriával az ügyvezetővel találkozom legelőször a Lébényi vasútállomáson. Elmondja, hogy az övék egy igazi családi vállalkozás. A családjuk az építőiparból, az akkori válságból menekült és nyergelt át a pálinkára és a vendéglátóiparra. „Lépéskényszerben voltunk” – mondja Viktória. „Akkoriban éppen…..
„Nagyon sok minden történt a Zimek háza táján a cég 2005-ös alapítása, és még több a 2016-os tulajdonosváltás óta, de menjünk sorjában.” – kezdi Zsolt. Kevesen tudják csak, hogy Zamárdiban található a Balatoni régió egyik legjobb és egyben legsikeresebb pálinkafőzdéje, amely már 12 éves múltra…..
„Számtalan kísérletet csináltam. Több mint 60 főzést, hogy megtudjam, melyik gabonacefre, hogy működik!” – kezdi Szőke Lajos, a Gemenc Distillery alapítója. „Háromféle égetésű hordót próbáltam ki”. Szőke Lajos, aki már két gerinctörésen is túl van, azt meséli, hogy amikor hosszú heteken keresztül…..
1998 óta foglalkozunk terület- és vállalkozásfejlesztéssel, a társaimmal komoly közbeszerzési projekteken dolgoztunk – kezdi Borsos Botond a Spiritus Primus Kft. tulajdonos-ügyvezetője, főzőmestere. Abban az időben nagyon jól ment a tanácsadás cégcsoportot építettünk, a társaimmal azon törtük a…..
A számítógépnek nincsenek ízlelőbimbói, attól lesz lelke a pálinkának, ha a pálinkafőző mester beleavatkozik a folyamatba … 2011-ben Dr.Vidovszky Ferenc korát meghazudtoló lendülettel és energiával fogott bele az Anemona Pálinkaház megépítésébe Dunaalmáson, Komárom-Esztergom Megyében. Az Anemona…..
„Van jelentősége, hogy milyen hosszú a páracső!” - kezdi Komlósi Péter közgazdász, a Márkházi főzde egyik tulajdonosa, ügyvezetője a Márkházi pálinkafőzde üstjei mellett. Elmondja, hogy az alapjaiban hagyományos kisüsti technológia a Ruszkai kézműves műhely érdeme. A kezdet kezdetén közösen…..