Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hokikori

159 bejegyzést írt és 952 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkezdődött a junior világkupa 2012.08.21 12:01 Hblog..
hokikori 2012.08.21 17:48:00
A legutóbbi hétvégén az U18 korosztály rangos tornája is befejeződött.
Az már talán nem meglepő, hogy a kanadaiak ismét megnyerték az IVAN HLINKA emlékére 22. alkalommal megrendezett emléktornát, hiszen 1991 óta mindössze öt
alkalommal tudott más a dobogó legfelső fokára állni.
www.tsn.ca/canadian_hockey/feature/?id=1805
Most a juharlevelesek megszakítás nélkül ötödször hódították
el a tornagyőzelmet. Az az érdekes, hogy még csak nem is ez
eddig a leghosszabb megszakítás nélküli szériájuk, mert
1996-2002 között hét éven át nem találtak legyőzőre:
en.wikipedia.org/wiki/Ivan_Hlinka_Memorial_Tournament.
A nyugati házigazdák remekül szerepeltek és csak hajszálon
múlt, hogy nem született meg a cseh bronzérem.
A másik rendező ország, Szlovákia U18 csapata az IIHF
rendezvényen is csak most jutott vissza ismét az elitbe, így
nem csoda, hogy az utolsó hely mellett a tisztes helytállás
jutott nekik.
Az eredmények alapján ez sikerült is északi szomszédainknak,
hiszen nem futottak bele nagy zakóba és felvették a harcot a
többi csapattal.
Kanadai arany, finn ezüst és svéd bronzérem született és ha
a most befejeződött tornát elemezzük a 4 hónappal ezelőtti
hivatalos IIHF világbajnoksággal
(stats.iihf.com/Hydra/292/IHM292000_FINAL_RANKING_1_0.pdf)
akkor elmondható, hogy nincsenek nagy csodák,
mert a legjobb négy csapatból három megismételte a tavaszi
jó szereplést és talán csak az amerikai csapat
teljesítményét érheti kritika a mostani viadal után. Az oroszok a tavaszi világbajnoki szereplésüket lemásolva most is az ötödik helyet szerezték meg.
Sofron István a Fehérvárban folytatja 2012.08.08 10:37 F.Kapus..
hokikori 2012.08.08 12:41:41
@jacint70:
Mindenki tette a dolgát és szerintem mindenki profi módon tette azt amit tett.
A svéd utánpótlás vezeti a világranglistát, ez derül ki a nemzetközi szöveség (IIHF) honlapján megjelent érdekes elemzésből. Az IIHF egy egyszerű algoritmus alapján felállított egy rangsort azon 44 nemzet utánpótláskorú jégkorong-válogatottjai között, amelyek részt vettek…..
A magyar ifjúsági válogatott kiesett a világbajnokság negyedosztályába a székesfehérvári rendezésű divízió 1/B csoportos vb-n, öt vereséggel. A februárban még csúcsformában játszó, mindhárom divízió 1/A-s ellenfelét magabiztos, jó játékkal legyőző csapat szétesett,…..
Jégkorong Mutassuk meg! 2012.04.11 10:21:21
Elérkeztünk az idény utolsó olyan fontos jégkorongeseményéhez, amelyet hazánkban rendeznek meg. A székesfehérvári ifjúsági világbajnokságot követően kedvenc sportágunkért már az országhatáron túlra kell utaznunk. Idehaza négy hónapot kell várni arra, hogy újra szurkolni…..
Véget ért a négynapos edzőtábor az ifjúsági világbajnokságra készülő 26 játékos számára. Ennek végén Eric Thurston szövetségi edző kijelölte a szerdán kezdődő székesfehérvári eseményre utazó magyar válogatottat. A kanadai szakemberről természetesen beszélgettünk a…..
Folytatódott fiataljaink kiemelkedő külföldi szereplése. Hentes Kristóf a GCK Lionsszal megnyerte a svájci juniorbajnokságot, miután a döntőben 3-1-re verték a Zugot. Ezzel megvédték 2011-es bajnoki címüket. A magyar csatár a rájátszás 10 mérkőzésén 8 gólt lőtt és 4…..
Az ifjúsági bajnokság döntőjébe az a két csapat jutott, amelyik az alapszakaszt követően és az osztályozók után is az első két helyen állt, a Sapa Fehérvár AV19 és az ISK-HSC Csíkszereda. Mindkét gárdában szép számmal szerepelnek korosztályos válogatott játékosok. A…..
Az IIHF által készített hiánypótló tanulmány azt vizsgálta, hogy a szezonban mutatott forma és a rájátszás teljesítménye között milyen összefüggést lehet kimutatni. A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy a nyolc legmagasabban jegyzett bajnokság alapszakaszának a…..
Az ifjúsági, a serdülő- és a kölyökbajnokságban az elődöntőket játsszák, illetve utóbbi esetében a legjobb három között folyik a versengés. Örömteli, hogy sok helyen komoly meccsek zajlanak, izgalmas a küzdelem. Tovább után összefoglalunk, helyzetjelentünk.A Fehérvár…..
A kilenccsapatos ifjúsági bajnokságban az utolsó szakasz következik. Az elődöntőben a Fehérvár a MAC-cal, a Csíkszereda a Vasassal találkozik a három nyert meccsig tartó párharcban, a küzdelem szerdán kezdődik.Az egész szezont egyetlen vereséggel hozta le eddig a Fehérvár,…..
"Objektíven kell néznünk a dolgokat, nem a győzelem mámorában megmaradt rózsaszín szemüvegen át – mondta blogunknak Eric Thurston szövetségi edző az ifjúsági válogatott múlt heti teljesítményéről készített interjúban. – Tény, hogy ez az időszak főként…..
Az ifjúsági bajnokság idén rekord számú indulót hozott, a hat magyarországi csapat mellett két szerbiai és a HSC Csíkszereda nevezett. Így egyelőre jelentős hazai gyarapodásról nem lehet beszélni, de a színvonal a legtöbb szakember véleménye szerint emelkedett. Minden bizonnyal…..
Eric Thurston kanadai mentoredző első világbajnoksága kudarccal végződött, nem sikerült egy osztállyal feljebb juttatnia a magyar juniorválogatottat. A donyecki világbajnokságon nem csak az ukránok, de a hollandok is legyőzték a mieinket, és végül csak a harmadik helyen zártunk.…..
Három hónapja indult útjára az ifjúsági bajnokság, ez évben kilenc csapattal, amelyből kettő szerb vendég. Az újvidéki és a belgrádi csapat nem játszik komoly szerepet a bajnokságban, mindkettő az alsó ágra került. Az elmúlt évekhez képest egyértelműen nőtt az U18-as…..
"Nem teljesen azt kaptam az első mérkőzéstől, mint amit előzetes vártam – mondta blogunknak Eric Thurston, a juniorválogatott szövetségi edzője. – A magyar játékosok fergetegesen játszottak, és ezzel a hajtással, ezzel az óriási munkával teljesen lenyűgöztek.…..
"A csapatkémia tovább fejlesztése a cél ezekben a napokban – mondta blogunknak Eric Thurston, a juniorválogatott szövetségi edzője. – Az a fontos, hogy minél jobban szokják egymást és a begyakorolt taktikai elemeket a srácok." Kettéosztott társaságként, igen…..
A serdülőknél október közepén indult be a bajnokság. A 16 éven aluliaknál 10 csapat küzd az A jelű, azaz az erősebb csoportban, míg 7-en a B-ben. A selejtezők eredményei alapján a Fehérvár és a MAC mindkét csapata a legjobbak között küzdhet az idényben. Itt is ugyanaz a négy…..
"Szeretem látni, hogy a hokisták miként viselkednek különböző helyzetekben, és hogyan illeszkednek különböző játékrendszerekhez" – mondta blogunknak Eric Thurston, a junior- és az ifjúsági válogatott szövetségi edzője. A kanadai szakember vezetésével két hét…..
A kölyköknél a selejtezőt követően október közepén indult be a bajnokság. A 14 éven aluliaknál 10 csapat küzd az A jelű, azaz az erősebb csoportban. A MAC és az UTE mindkét csapata a legjobbak között küzdhet az idényben, igaz, a lila-fehérek a legjobb csapatukat a Bp. Starsszal…..
"Több játékos esetében szembetűnő volt, az együtt töltött idő kevésnek bizonyult ahhoz, hogy egy mérkőzéssorozaton folyamatosan az általa eddig megszokottnál magasabb szinten tudja a feladatokat megoldani" – nyilatkozta blogunknak Kevin Primeau szövetségi kapitány…..
"A fejlesztés szempontjából a legfontosabb és mindennek az alapja, hogy a játékosok megértettek, keményen és okosan kell dolgozni" – mondta blogunknak Eric Thurston mentoredző. A kanadai tréner a juniorválogatottal Bledbe utazik, közben az U18-as csapaton is szemét…..
Csíkszeredában játszik Magyarország  2011.11.08. 11:15 F. Kapus..
hokikori 2011.11.08 12:49:20
@1885*:
Na és egy Mihály Árpi gólhoz mit szólnál:)
Az észak-amerikai hokiliga kezdése előtt 51 új európai játékos írt alá NHL-szerződést, illetve csatlakozott NHL-csapathoz – adta hírül az IIHF honlapja. A legutóbbi hat évről készült tanulmány szerint a rekordot a 2010. év jelentette, azon kívül nem játszott ennél több…..