Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wolfbetta

114 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Wolfbetta írói blogja Őszi fény 2019.09.05 14:01:52
  Fotó: Farkas Erzsébet Őszi fény Szerző: Farkas Erzsébet-Wolfbetta   Mi oly közel volt, ma újra távol, messze jár. Kitárt karomból sietve távozott a nyár. Az ősz toporgott lihegve hűsülő nyomán, s a földre hullott akác levélke sárga már. De fák közül még kikandikál a napsugár, s e fény,…..
(Fénykép forrása: helpfulhints.info)   A rakoncátlan kecske Szerző: Farkas Erzsébet-Wolfbetta   Volt nekünk egy kecskegidánk- bár nem mostanába' -,ránk ő sohasem hallgatott,maga útját járta. Felmászott a diófára,letörött az ága,a kalandot jól megjárta,leesett a sárba. Fent járkált az ól…..
Kedves Gyerekek, Olvasóim! Itt a nyár, elkezdődött a vakáció. Gyermekrendezvényekre, születésnapi zsúrokra, vagy csak úgy, a szünidő egy részében éppen alkotni vágyó gyerekeknek ajánlom ezeket a színes virágdíszeket, illetve virágfüzéreket. Az itt lévő képeket ötletadónak szántam, de bármilyen…..
(Kép forrása: data:image)   Rímfaragó testvérpár Szerző: Farkas Erzsébet-Wolfbetta Ibi, Tibi két testvér, odavannak a versért. Ők ketten egy ikerpár, eszük gyakran rímre jár. Mikor költőst játszanak, csak úgy dőlnek a szavak. Nincsen náluk soha csend, legtöbb soruk összecseng. Néha móka a vége,…..
Wolfbetta írói blogja Májusfa 2018.04.30 19:03:21
  Májusfa (haiku) Szerző: Farkas Erzsébet-Wolfbetta   Színes szalagok tánca üzen májusi szerelemfákon...
(Kép forrása: cooks.kz) Nyuszi meseSzerző: Farkas Erzsébet-Wolfbetta Kinn a réten, erdőszélenéldegél egy nyúlcsalád.Nyuszianyó főz serényennyolc gyerekre vacsorát. Nyúlapó sem heverészget,répát hord az üregbe,legyen odabent a készlet,nehogy a hó belepje. Nem hiába a sok munka,kelendő az…..
  Egy kedves meglepetésben volt részem a 2017. decemberi Mikulásváró versmondó versenyünkön. Rebeka az én versemet választotta. Sajnos akkor a telefonom megtréfált és nem sikerült felvennem. Most volt olyan aranyos és ismét elmondta "Az én telem" című versemet. :) Persze, minden ezután sem ment…..
(Kép forrása:Kép forrása: storage.googleapis.com)   Karácsony napján Szerző: Farkas Erzsébet-Wolfbetta   Szünidő van hó-halihó, nagy pelyhekben hull a hó. Utca és tér hamar tele: Éljen a Tél, csapjunk bele! Kezdődjék a móka, játék, ez az igazi ajándék.   Pihe-puha hótakaró, rávetődni,…..
(Kép forrása: blog.usrentaca)   MikulásSzerző: Farkas Erzsébet-Wolfbetta   Miku-Miku-Mikulás  ugye nincs nálad virgács? Hoztál nekem valamit, finom cukrot vagy csokit? Mit rejtegetsz, hadd lássam, mutasd, kérlek alássan!   A vers videofelvétele az alábbi linken…..
Wolfbetta írói blogja Kóbor eb 2017.07.31 22:15:46
(Kép forrása: mosaicon.hu)     Kóbor eb Szerző: Farkas Erzsébet (Wolfbetta) Fáradt lelkemben csak nyomokban koslat a remény, vacogva ülök egy züllött, rozoga világ közepén. S ha mellém szegődik majd utamon egy kóbor eb, hajlékom megosztom vele, ne töltse utcán a telet. Vakkantás nélkül is akad…..
Wolfbetta gyermekversei, meséi 2017.07.26 22:18:46
  (Kép forrása: hir.ma) Futózápor Szerző: Farkas Erzsébet (Wolfbetta) Korán reggel kiskertemben szedret szedegettem, időnként a legszebbekből néhány szemet ettem. Az edénykém, s a pocakom kis híján megtellett, mikor fent egy nagyot dörrent, az ég belézengett. Nosza, kapkodtam a lábam,…..
(Fénykép forrása: www.patriotaeuropa.hu) Évszakváltás Szerző: Farkas Erzsébet (Wolfbetta) Vaskos jégpáncélba búj' a tél, cinegék tollát borzolja a szél. Fázósan kukucskál a napsugár, egy alkalmas pillanatra vár. Mikor végre a zord satrafa becsukja szemét, ő már kacagva szórja arany sugarát a…..
(Kép forrása: s7.images.www.tvn.hu) Kíváncsi hópihe Szerző: Farkas Erzsébet (Wolfbetta) Hópihécske hullott rá az ablakomra, onnan bepillantott a szobámba nyomba'. Csillagszórók égtek a fenyőfa ágán, gyerekek osontak szaloncukor láttán. A cica sem volt rest, felmászott a csúcsra, azt gondolta…..
  KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN OLVASÓMNAK!   Nemes Nagy Ágnes: Hóesésben Szakad a hó, nagy csomókban, Veréb mászkál lent a hóban. Veréb! Elment az eszed? A hóesés betemet. Nem is ugrálsz, araszolsz, Hóesésben vacakolsz, Fölfújtad a tolladat, Ázott pamutgombolyag. Mi kell neked?…..
Gabriella kreatív blogja Ádvent 2016.12.14 17:10:14
Ádventi díszeim    ..
  MIKULÁSVÁRÓ VERSMONDÓ VERSENY2 0 1 6 .A Somogysámsonért Egyesület Irodalombarátok Köre Mikulásváró versmondó versenyt rendez.Időpontja: 2016. december 3. (szombat) délelőtt 9 óra 30 percHelyszín: Somogysámsoni FaluházA jelentkezők egy szabadon választott mikulásváró, karácsonyi, vagy egyéb téli…..
    (Kép forrása: szandasuli.hu)   Iskola nyitogató Szerző: Farkas Erzsébet (Wolfbetta)   A nyár összepakolt, útra kelt egy évre, most az ősz araszol, lépdel a helyére.   Kapuikat tárják sorban az iskolák, régi, s új diákok százait így várják.   Az elsős csemeték még félszegen…..
(Fénykép forrása: nyultam.com)   A lusta cica Szerző: Farkas Erzsébet (Wolfbetta)   A mi cicánk olyan lusta, egér után sose futna. Hízeleg és dorombolgat, amíg tejet nem kortyolhat, aztán jól megmossa magát, s aludni tér, jó éjszakát!   (2016. 03.09.)        ..
Wolfbetta írói blogja Hinni kell 2016.07.16 11:02:12
(Fénykép forrása: 3.bp.blogspot.com) Hinni kell Szerző: Farkas Erzsébet (Wolfbetta) Annyi szépet átéltünk már, s oly sok rossz is megesett, kaptunk bőven utunk során hideget és meleget. Meghátrálni könnyű lenne, feledni az álmaink, de ilyet csak gyenge tenne, gyáva az, ki futva int. Néha újat…..
(Fénykép forrása: us.123rf.com) A poéta rémálma Szerző: Farkas Erzsébet (Wolfbetta) Lám, nem fog ma ívet az ihlet, elszunnyadt bennem a szó, vagy kisöpörte a szél most mindet. Töltődő rímfaragó agy. (2016. június 29.)..
(Kép forrása: www.babadirect.hu) Béli Józsefné, egykori, zalakarosi tanító nénimnek ezzel a verssel szeretném megköszönni mindazt, amit értem és a diákjaiért tett évtizedeken keresztül. Az én tanító nénim Szerző: Farkas Erzsébet (Wolfbetta) Valamikor hajdan volt egy kis iskola, évtizedeken át…..
Kedves Olvasóm!   Kezdésnek a gyerekeknek egyik kedvencét hoztam, mellyel szeretnék nekik kedveskedni, ez a cica ujjbáb, melyhez természetesen az elkészítés menetét, illetve a hozzá való listát is mellékelem. A legkisebbek is szívesen figyelnek a színes, mozgó alakokra, tehát a kisgyermekes…..
(Fénykép forrása: previews.123rf.com) Liliék a tónál Szerző: Farkas Erzsébet (Wolfbetta) A cseppnyi kislány, Lili lelkesen segített összepakolni minden fontos dolgot, hogy minél előbb útra kelhessenek. Kirándulni indultak a szabadba apa, anya, a két testvér, mellettük pedig három ebük…..
Kedves Látogatóm!   Bizonyára kíváncsi vagy arra, hogy mi mindenről fog ezen a blogon szó esni. Nos, konkrét tartalomjegyzékkel nem szolgálhatok. Erről is, arról is, sok dologról, ami a hobby kategóriába belefér. Igyekszem gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szolgálni ötletekkel. Ha van kedved,…..