Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dúvad

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közpénzeket egy részét ellopják, más részét eltőzsdézik, a spájzban legföljebb oroszokat találunk, az emberek tehetetlenül nézik a fosztogatást -- valahogy így beszélne most Orbán ellenzékben a saját kormányzati gyakorlatával szemben. Csak idő kérdése, míg a kormányzati…..
“Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért” -- ezt a szöveget viseli magán az az emlékmű, amelyet Putyin holnap zárt körben megkoszorúz Budapesten. Orbánnak már semmi sem drága egy…..
dúvad 2015.02.17 07:08:37
@abdul hackeem: Megjöttek a hõsök,
Fel is állnak sorban,
Komoly méltósággal
És büszke mosollyal.

Emelik lábukat
Zsákmányuk nyakára,
Emelik poharuk
A legfõbb vadászra!
1000 leütés Csak a Fidesz marad? 2015.02.16 05:45:15
Nem tudom, mennyire van tisztában vele a kedves olvasó, hogy a 80%-ban állami (majd újraprivatizálandó) bankrendszer mennyire tarthatja aztán ellenőrzése alatt a lakosságot és az üzleti életet. És ha ez az újraprivatizálás mihamarabb megtörténik a jól ismert módszerekkel és…..
dúvad 2015.02.17 00:04:30
Az EBRD memorandumban a kormány visszavon lényegében minden, a bankszektort hátrányosan érintő intézkedést, és önkorlátozást vállal a jövőre nézve.Hétfőn este a kormány honlapján fenn volt a teljes szöveg. Nagyjából ez:

1. fokozatosan csökkenti a korábban Orbán által is brutális mértékűnek nevezett bankadót, 2. biztosítja, hogy a devizaalapú jelzáloghitelek forintosítása ne okozzon az árfolyamkockázattal összefüggő további költségeket a bankszektornak, 3. a nem teljesítő hitelek leépítése során a nemzetközi legjobb gyakorlatot követi, a folyamat átlátható és piaci alapú lesz, 4. jelzi a piacnak és a közvéleménynek, hogy a magáncsődről és a visszamenőleges hatályú felmondási lehetőségekről nem fog törvényt alkotni a bankszövetséggel való megfelelő konzultáció és annak támogatása nélkül, 5. tartózkodni fog attól, hogy olyan új jogszabályt vagy intézkedést hozzon, amely negatív hatással lehet a bankszektor profitabilitására, 6. az EU egységes piaci szabályaival összhangban méltányos versenyt és egyenlő bánásmódot biztosít a piaci intézmények között Magyarországon, függetlenül tulajdonosaik nemzetiségétől.Végül, de talán legfontosabbként a kormány kijelenti, hogy nem kíván közvetlen vagy közvetett tulajdont szerezni a nagyobb helyi bankokban, a jelenleg meglévő többségi részesedéseit pedig három éven belül privatizálja.Ez valójában egy feltétel nélküli fegyverletétel.Csúfos vereség, s ezen az sem változtat, hogy a kormányzati kommunikáció mindent megtett, hogy a közvélemény elől eltakarja, ami a kulisszák mögött történt.
A hazai "baloldal" kizárólag kulturális jelenség: sajátos találkozási pontja egyrészt a proletár (anyagi értelemben egalitárius) romantikának, másrészt az urbánus (jogi egalitárius), törzsi-liberális miliőnek, harmadrészt az Orbánnal szembeni alternatív ellenállás Ersatz…..
dúvad 2015.02.12 22:37:24
@panelburzsuj: Igaz,hogy az önkéntes szolidaritás esetleges,hol van,hol nincs,nem lehet rá rendszerszinten számítani,de az államilag kikényszerített szolidaritás nem szolidaritás,hanem erőszak,ráadásul az újraelosztók(az erőszak gyakorlói)járnak mindig jól,az elosztásban részesülők nem mindig és nem annyira.
dúvad 2015.02.13 08:21:00
@panelburzsuj: A globalizációellenes szervezetek,újbaloldali mozgalmak széles körben és változatos témákban fejtik ki tevékenységüket; módszereiket tekintve azonban megosztottak.A sokszínűség egyszerre erõ és gyengeség, mindenesetre ők töltik be – legalább is törekvéseikben – a társadalmi kontroll szerepét a világhatalmak, világszervezetek fölött.
Simicska tegnapi napjából (köszönet SL-nek a megállapításért) a magyar népre következő vélhetően legfontosabb információ ez volt, idézem: "Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit (mármint Orbán). Ennek a részleteibe nem fogok belemenni,…..
dúvad 2015.02.08 09:40:48
Simicska mondhatni az ország harmadik legbefolyásosabb embere,most azt állítja: Orbán diktatúrát épít,felszámolja a független médiát, és hogy egy olyan háború van közte és a miniszterelnök között, aminek során ő politikai gyilkosság áldozata is lehet.Ezek nagyon kemény szavak.
Simicska mondatai sokkal durvább állításokat tartalmaznak, mint amelyek kapcsán a közelmúltban Orbán arra kötelezte Vida Ildikót, hogy jelentse fel az amerikai ügyvivőt és bírósági úton vegyen elégtételt a rágalmakért.OV-nak bíróság elé kellene vinnie valójában az ügyet.Persze érthető, hogy nem hiányozna egy feljelentést követően hogy az egykori cinkostárs részleteket hozzon nyilvánosságra a piszkos múltjukból. Lehet ugyan azt gondolni hogy Simicska ezt nem is tudná megtenni, hiszen akkor saját magára is terhelő kijelentéseket kellene tennie,de a helyzet az,hogy néhány ügy megszellőztetése,amelyek az elévülési időn túl vannak, nagyon komoly károkat okozhatnának OV renoméjában úgy, hogy büntetőjogi következményekkel nem kellene SL.nak számolnia. A tét nagy és ezt a Fideszben is tudják. Nem véletlen, hogy az elmúlt napokban egyetlen normális reakció sem érkezett Orbán és a párt részéről. Vajon a miniszterelnök meddig lapít? Ugyanakkor az is egy lehetőség, hogy OV. tábora ketté válik, és egyik részük követi, másikuk pedig egy új konzervatív pólust teremt(...)Simicska egy ilyen politikai jobboldali osztódás nélkül gyors kivérzésre lehet ítélve,s ha ezt ő is így látja, valószínűleg mindent megtesz a tábor bomlasztásáért.Csak egy média - kontra kormány konfliktus számára még akkor is végzetes,ha OV. esetlegesen engedményeket tesz. - Nyerje meg ezt a csatát Simicska, a háborút viszont én fogom megnyerni, mert kiéheztetem.-
dúvad 2015.02.08 11:57:52
@borzimorzi:Érdekes lenne tudni vajon Veszprémben miért lépett vissza SL.?Ezt a mostani húzását csak a körülmények provokálták ki,- elülni látszott a harc.Hogy szándékos provokáció volt-e a történet,még megválaszolatlan.
Mi kell Magyarországon a demokrácia-tudat felszárnyalásához? Hogy Orbán belepiszkít a (korábbi közös) bizniszbe. Mikor jött rá az RTL Klub vezetése, hogy nincs demokrácia? Mikor a kirúgott zöldállamtitkár? Mikor Simicska? Csak hogy a legutóbb esetekre emlékezzem. Na és mikor az…..
A félreértések elkerülése végett -- bár megvolna hozzá az ereje -- nem azt várom a német kancellártól, hogy Orbán Viktort különféle eszközökkel kiszorítsa a hatalomból. Ez több okból is rossz lenne, legelőször is, mert megint megszakadna egy tanulási folyamat, amelyen a…..
dúvad 2015.01.30 10:52:20
@zipe moha:N'1...

"Angela Merkel német kancellár jövő hétfői budapesti látogatásáról szólva a kormányfő kijelentette: nincs problémás terület a magyar-német kétoldalú együttműködésben, a kapcsolatrendszer adatai fantasztikusak."
dúvad 2015.01.30 20:07:49
@Emmanuel Goldstein: Egyre megy hol laknak a főnökeink - az adott struktúrában véglegesített a státuszunk.
Miközben a soha, semmiből nem tanuló jámbor baloldali barátaink a DEKÁ-ra függesztik szemüket (amelyet a baloldali pártok már a születése napján elkezdtek fúrni, és körülbelül annyi esélye van bármire, mint egy ólomgolyónak levitálni a Ferenciek terén), miközben a Fidesz…..
dúvad 2015.01.29 13:43:49
@zipe moha:
A tét most a tőke Hayek által megjósolt totális győzelme – azaz a gazdaságpolitika végleges áthelyezése az államok fölötti intézmények, a piacokat kiszolgáló, de a demokratikus ellenőrzéstől mentesített EKB, IMF és Európai Bizottság (az ún. „trojka”) kezébe. A görög remény ennek az ellenkezője: a tőke hatalmának visszaszorítása.De mindenképpen úgy tűnik, valaminek a végén járunk. nol.hu/velemeny/vegallomas-1512681
Általában el lehet mondani, hogy a fejlett nyugati országokban legalább kétszer akkora vásárlóerővel rendelkezik az átlagember, mint nálunk, azaz kétszer annyira jól él (anyagi értelemben). Ez sok mindenből adódik, ezek egy része indokolható, más részük nem, de mindkét fajta…..
Hogy Magyarország Európában van, európai szabályok és normák alapján méretik meg, ezért az autokratikus, demagóg, xenofób fellépése minden nap hárommal veti vissza az ország imidzsét a külföld szemében. Aki egy cseppet is járatos Nyugat-Európában, a civilizációnk…..
dúvad 2015.01.20 20:28:27
@zipe moha: Elfogadom evidenciának a vázlatodat, alábbitól eltekintve : - "ez addig megy míg a Varázslat tart...utána determinált egy új kiegyezés az 1% és az új politikai osztályok között melyek a társadalom tényleges képviseletei lehetnek csak" Hol keressem az új politikai osztályokat? Mi késztetné a Tőkét új kiegyezésre? A nyugati jóléti kapitalizmus mindössze egy röpke időszak volt a XX.szd.néhány évtizedében a II.Vh.után (nyomokban még itt-ott)Amiben élünk az egyre vastagabban a vázolt 3.verzió.
dúvad 2015.01.21 10:05:31
@zipe moha:
"...az ok a kiegyenlítődés törvénye mely minden léteződ mozgásban tart...egyéni és csoport -akaratot is felülírva....a széleken csak átmenetileg tartózkodhatnak a gerjesztett jelenségek....majd a mozgások a kiegyenlítődés irányába mozdulnak....kényszerből."

Meglepő értelmezési keret, keleti filozófiákat idéz.
A konkrét valóság, hogy a politika mára mindenhová betette a lábát, mozdulni sem lehet tőle, és Magyarországon az elmúlt 25 évben sikerrel érvényesítette a maga logikáját. Ez a logika alapvetően üzleti természetű, az eszméket csak álcaként használja, és a marketing nyelvén kommunikál.
dúvad 2015.01.21 11:32:00
@zipe moha: Csatlakozom Szalai Erzsébet népszerűsítéséhez - a legújabb birtokomban lévőwww.kalligram.com/?cl=kniha&iid=1433&PHPSESSID=0915af563c56a0b892905864a0
Amiért sikerült megdupláznia a pártjai számát, és a Jobbik mellé megszereznie a Fideszt is. Orbánról és társaságáról teljesen nyilvánvalóvá vált az utóbbi hónapokban, hogy mindössze háromféle döntésre képes: korrupt döntésre, ostoba döntésre, és szerencsésebb…..
dúvad 2015.01.18 15:45:40
@Fejesrob: Következtetéseid nem elhanyagolhatók - kivéve ezt a vélekedést "Orbánék jelenleg nagyon ügyesen lavíroznak a két nagyhatalom között " Azért ez erős...
Február vége és március közepe között három nagyobb köztéri beszédben fogom felvázolni Mindenki Magyarországának politikai programját. A beszédek a címben jelzett jelszavak köré épülnek, a tárgyuk -- itt és most leegyszerűsítve -- a teljes létbizonytalanságban élő, az…..
Filmdroid Kultmozi: Napok romjai 2012.06.05 21:10:00
Lassan csordogáló, erőteljesen hangulat- és párbeszédorientált romantikus dráma, a legjobb angol színészekkel (Sir Anthony Hopkins, Emma Thompson, Hugh Grant).  Az 1994-es Oscar-kiosztó (és Golden Globes) nagy vesztese, hiszen nyolcszoros jelöléséből egyet sem tudott a…..
dúvad 2015.01.11 20:23:53
1000 leütés Veszett ország 2015.01.08 19:58:37
Két hatalmi játszma frontvonalában szenvedünk. Az egyik egyre evidensebben az orosz-német-amerikai vetélkedés, amelyikben mindegyik félnek a többit metsző igényei vannak, és a negyedikként Magyarország megpróbálja védeni -- nyilván nem a maga, hanem Orbán szuverenitását. Orbán…..
dúvad 2015.01.09 08:39:23
@Valóság nevű unokahúgotok:
Láttató erejű a poszt, mint ahogy ez az írás is ...
huppa.hu/marko-beata-evuto-evelo-part-nelkuli-arvakkal/ ...
"--Mi lesz 2018-ban? Arra épít, hogy demokráciákban, jogállamokban általában négyévente szoktak választást rendezni? Konkrétan milyen demokráciára és melyik jogállamra gondol?

És mit tesz, ha a kormányzó úgy dönt, előrehozza a választásokat, mert alig várja már, hogy a Várba költözhessen? Esetleg tovább módosítja a játékszabályokat, még kedvezőbbé teszi a saját maga számára, és egy hirtelen pávasasszé után, bemond egy mindenki számára váratlan dátumot? Ott fognak állni felkészületlenül, program nélkül, elképzelések és támogatók nélkül? Mert ez az ország nem bírja ki 2018-ig a jelenlegi pályán." -- Ha így is van, az írás sugallta válasz ne legyen! Egy "megvilágító" tanulmány www.eredetimiep.hu/fuggetlenseg/2010/december/31/14.htm
A szabadság politikai programja kudarcot vallott Magyarországon 1990 és 2010 között, mert nem volt mögötte a szabadságnak kultúrája, és a szabadságot hirdető politikai erők elég rövidlátók és korruptak voltak ahhoz, hogy ezt se ne lássák, se tenni ne akarjanak ellene. A…..
dúvad 2015.01.06 10:48:33
@DrGehaeuse: Ez nekem való volt!

@wantaan:
"No azért én senkinek sem javasolnám aki pártot akar létrehozni hogy tudományosnak tűnő értekezésekkel akarja meggyőzni hallgatóságát.
Ez kb olyan dolog lenne mintha az éhezőknek a trigliceridek kártékony hatásait elemeznétek az helyett hogy egy marék rizst adnátok nekik." - Így látom én is.

@Diorella Queen:

"De akár hogy telepszik rá a politika a hétköznapokra a szabadság mindig kicsusszan a keze közül és utat talál magának ." És amíg ki nem csusszan szívjunk kitartóan?
A Polgári Konzervatív Párt -- az elnevezésével összhangban -- a következő célokkal jött létre és politizál:  # szolgáltató, értékteremtő jogállam és kiegyensúlyozott, kiszámítható szabályozási rendszer; -- erős önkormányzatiság és autonómiák; -- a korrupció…..
dúvad 2015.01.04 16:30:41
@transgression: És milyen lenne a valódi,(immár globális)piaci verseny? A piacok szélesedésének a terjedése -(globalizáió)nem a demokrácia sikertörténete,hanem szimpla technikai növekedés következménye.A globális piac egyenlőtlen adottságokkal rendelkező piacok integrációja.
dúvad 2015.01.05 14:50:24
@kekex: Kössz(...)

David Ricardo az ipari forradalom korában gondolta hogy a szabadkereskedelem mindenki számára előnyös, mert lehetőséget teremt a specializációra, a specializáció során növekszik a hatékonyság és így a termelékenység. Még azok is, akik mindenben rosszabbak, megtalálhatják miben a legkevésbé rosszak, és arra specializálódva maximalizálhatják a hasznukat.Most a világgazdaság története a tőke határokon átívelő összefonódásánál tart.A kapitalista,(ma már globális)világgazdaság alapmechanizmusa az egyenlőtlen csere.A többlet az alacsony bérű,alacsony jövedelmezőségű periferiális és félperiferiális államokban működő termelőktől a centrum magas bérű és magas jövedelmezőségű termelőihez áramlik.A centrum erős államai rá tudják kényszeríteni akaratukat – vagyis az egyenlőtlen cserét – a gyenge államokra. Az egyenlőtlen csere már nem csak a tőketulajdonos és a munkavállaló között érvényesül,hanem a centrum és a periféria/félperiféria közötti viszonyban is. A félperiféria országai a gazdasági sokkok elnyelésére is szolgálnak.Bár változik hogy mi a fejlett technológia,a kapitalista világgazdasági rendszer alapmechanizmusai változatlanok maradnak; megmarad a centrum, a félperiféria és a periféria közötti kapcsolatok hierarchikus jellege, amelyet továbbra is az egyenlőtlen csere jellemez .
Megszólalt a becsmérlők, a piszkálódók és a mindentudók ideológiákon átívelő serege a tegnapi tüntetés kapcsán. Ez a kényszeresen véleményező társaság tipikusan soha semmit nem kezdeményezett még a közéletben, fogalma sincs az ilyen kezdeményezések nehézségeiről, a…..
dúvad 2015.01.04 10:51:13
@wantaan:...- Baka András visszahelyezését nem kérte, ezért erről nem is dönthetett a strasbourgi bíróság, az anyagi kompenzációról pedig egyelőre nem foglaltak állást.
Baka András jelenleg a Kúria egyik bírói tanácsának elnöke, korábban pedig a strasbourgi bíróság tagja,illetve elnökhelyettese,2012-től az Európai Unió Legfelsőbb Bírósági Elnökei Hálózatának tiszteletbeli tagja. Az EJEBhez fordulhat, aki úgy érzi, hogy sérelmet szenvedett az emberi jogok európai egyezményében lefektetett valamilyen joga,és hazájában már nem áll rendelkezésére jogorvoslati lehetőség. Egy mezei állampolgár vajon milyen eséllyel? (Mo-n az alkotmányerejű törvénykezés nem teszi lehetővé számos esetben a bíróság előtti jogorvoslatot.)- Ez az origo (!)
dúvad 2015.01.04 11:57:18
@egyetmondok: Sötét leleményességben kimagaslóan teljesítenek ! -(a te megfogalmazásod "politikai erkölcsi rothadás." értőbb !
Van egy homályos, de csaknem általános, és időről időre kitörő érzés a világban azzal kapcsolatban, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, amely legutóbb az évezredfordulóról, a dotcom lufi kidurranásától, a tőzsdeválságtól és az ikertornyok lerombolásától ered, amikor a…..
(OS) A Polgári Konzervatív Párt sürgeti Orbán Viktort és kormányát, hogy állítsák helyre az ország kormányozhatóságát, fordítsák vissza a társadalom fokozódó perspektíva-vesztését és kiábrándulását, és adják vissza az arra vonatkozó hitet a nemzet tagjainak, hogy a…..
dúvad 2014.12.11 15:46:16
@zipe moha: Erre gondolsz?privatbankar.hu/makro/robbant-a-politikai-bomba-athenban-valora-valhat-a-nyugati-remalom-275598?honnan=Nemzeti_ @fvipera:
Orbán bukásához kell a kétharmad segítsége, abban az esetben távozik könnyen, ha lesz hová mennie. Egy kétharmaddal "feldúsított" államfői jogkör pedig ideális továbblépési lehetőség lehet-/+ szétbomlasztott,átvariált Fidesz vezérkar?/ Nem lehet hogy létezik egy ilyen forgatókönyv?
Ahogy a címben áll. Ennyien kellenek, hogy egy ismeretlen párt üzenetét hathatósan eljuttassák az 1. sz. egyéni választókerület háztartásaiba és választóihoz, ennyien, akik részt tudnak venni egy félnapos oktatáson, és akik aztán kb. 1 hónapon át hétköznap napi egy-két…..
dúvad 2014.12.01 08:39:50
@zipe moha: Ami kommentedben megfogalmazódott,/ 2014.11.29.22:25/ az az a hang,nézőpont,amit fel kellene erősíteni a közéletben.
Szegény, szegény pógárok és köreik, mivel hát sosem volt lehetőségük valóban polgárrá válni, és jelentős részük a Fidesz támogatásával letette a garast még a kleptokrácia mögé is, jobb talán nem is beszélni velük arról, mi az a polgárság. Csak illusztrációként, ez a…..
A hidfő.net közölte az orosz külügyminiszter szavait, miszerint bár Oroszország nem utasítja vissza az együttműködést az Európai Unióval, a korábbi kapcsolatoknak vége. "Az Európai Unió egyik legnagyobb partnerünk. Senki nem fogja lábon lőni magát, de mindenki számára…..
dúvad 2014.11.22 17:55:30
@rs232: Nem hinném, hogy HaFr komolyan gondolná a mostani blog következtetéseit.Inkább a kiváltott reakciók érdeklik .
Az utóbbi hónapokra megfonnyadt, kiüresedett, és enerválttá, mondhatnám -- ha nem járna elképesztően káros következményekkel közben -- teljességgel parodisztikussá vált a kormányzati és szimpatizánsi érvrendszer, azt igazolva indirekt módon, hogy az Orbán-rezsim racionálisan…..