Regisztráció Blogot indítok
Adatok
C17

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
augusztus 5 A mai nap a készülődésről és a pakolásról is szólhatott volna, de előtte még volt egy-két teendőnk. Reggel kivételesen mindenki alhatott ameddig bírt. Így a család kelése 8-tól 11-ig tartott. (Mai rejtvény: Vajon ki volt az utolsó?) Áronnal elbicikliztünk a városba kb 3,5 km oda és…..
augusztus 4. A mai napra eredetileg egy Nara-i vagy egy Hirosima-i kirándulást terveztünk. Narában van az egyik legrégebbi buddhista templom/kolostor. De mivel az elmúlt napokban már láttunk templomot pont eleget, így úgy döntöttünk, hogy nem olyan nagy baj ha ez most kimarad. Hirosima innen kb…..
augusztus 3 Ma reggel a szálláson hagytuk kedves barátunkat a pocket wifit. Így aztán túl kellett élnünk egy napot wifi nélkül. Induláskor összefutottunk a szállásadónkkal, aki pont a városba ment autóval, így felajánlotta, hogy bevisz minket is. Útközben próbáltunk beszélgetni, de aztán rájöttünk,…..
Japánban... A hőség napja 2018.08.02 16:59:35
augusztus 2. Ma Kyotó volt a cél. Sok szép és érdekes látnivalóval. De aztán nap közben muszáj volt a tempón csökkenteni, mert: Mivel az utcákon árnyék csak elvétve volt, így csak úgy lehetett elviselni a hőséget és a tűző napot, hogy minden ötödik boltba bementünk, hogy hűsöljünk egy kicsit.…..
augusztus 01. A mai nap egyetlen faladata az átköltözés volt Tokióból Kyotóba. Ehhez reggel fel kellett kelni hajnali 8-kor. Utána reggeli és összepakolás, aztán kezdődhet az utazás. Szerencsére itt minden metró és vasútállomáson van lift, illetve többnyire mozgólépcső is, így csak a házból…..
Japánban... Fuji a felhőben 2018.07.31 16:26:08
július 31. A mai napra egy kirándulást terveztünk Hakone-ba a Fuji lábához. Az utunk a tokiói vasútállomáson kezdődött, Hakoneba ugyanis a leggyorsabb a Shinkanzen, ami a japán szupergyors vonat. Felszáltunk rá és fél óra alatt meg is tettünk az utat. A telefonunk GPS-e szerint az utazósebesség…..
Japánban... A Nikkó :-) 2018.07.30 16:42:58
július 30. Ma újra Nikkó volt a cél. Az eleje ugyanaz mint legutóbb, azaz metróval Ikebukurora, aztán ott Nikko pass vásárlása, majd irány a városka. Ez majdnem így is lett. Az irodát ma még nehezebben találtuk meg mint legutóbb. Ott pedig azzal szembesültünk, hogy Asakusa állomásról indul ez a…..
Japánban... Séta a jövőben 2018.07.29 16:21:21
július 29.  Mivel a mai ígérkezett a legesősebb napnak, így mára terveztük be a Miraikan, azaz a "jövő" múzeumát.. (Igazából reggel vizesek voltak az utak, de egyéb esőre utaló jelet a nap folyamán nem láttunk.) Az út a metró után magasvasúton vezetett, ahonnan jól lehetett látni a Tókiói-öböl…..
július 28. A mai terv a "korai" (hajnali 8 óra) kelés után egy nikkoi kirándulás volt. Ehhez szükségünk volt Nikko-pass-re, amit az Ikebukuro állomáson levő Tobu irodában lehet megvenni, miután nagy nehezen megtaláltuk a helyet, azt mondta a hölgy ma nem javasolja, mert a tájfun miatt nem biztos,…..
Japánban... Torony és tömeg 2018.07.27 14:06:20
július 27. A reggel ha nem is frissebben, de határozottan korábban kezdődött hála az ébresztő órának. Reggeli után kezdetnek elmentünk a Skytree toronyba, ami a világ második legmagasabb építménye. (634 m) Itt az útikönyvek és a leírások szerint mindig nagy tömeg van és néha hónapokkal előre meg…..
Japánban... Az első nap Tokióban 2018.07.26 16:07:32
július 26. Reggel kicsit későn ébredtünk (vagy nem is?) itteni idő szerint 11-kor (otthoni szerint hajnali 4-kor), "gyors" reggeli után megkeztük az első turista napunkat Tokióban. Ehhez először is kellett háromnapos metró bérlet. Ezt az net szerint többek között Asakusa állomáson lehet megvenni,…..
július 24-25. Ébredés reggel Rómában, olaszos reggeli a szállodában, buszozás a reptérre, becsekkolás, beszállás. Az előző naphoz képest minden gyors és egyszerű, jé ilyen is lehet? :) 14:15-kor már a repülőn ülünk. Mivel az utolsó pár helyet kaptuk meg a gépen, így eléggé össze-vissza ültünk.…..
június 23. A terv az volt, hogy kocsival megyünk Ferihegyre onnan római átszállással Tokióba.  Elsőre a fő kockázat az M1 felújítás volt, így korán indultunk. Az M1-en gyakorlatilag semmi nem volt, gyorsan felértünk Budaörsre. Az M0 már döcögősebb volt, de mivel időben elindultunk így ez a fél…..
Japánban... Indulás előtt 2018.07.22 18:29:52
július 22.  Már majdnem becsomagoltunk és már majdnem minden szükséges dolgot előkészítettünk. Pár óra már csak és holnap reggel 8 körül elindulunk Ferihegyre.....
Vitézy Dávid menesztése nagy port vert fel. Hirtelen rengeteg szimpatizánsa lett, de vajon érdemei szerint vagy sem? Szakértőt hívtunk! Valamint elmentünk megvenni egy rommá tört de sérülésmentesnek hirdetett Volkswagent. Mi lett a vége? Az Égéstér 149. adásának…..
C17 2014.12.21 18:53:50
Most olvastam a márkaszerviz válaszát. Ott nem lehet kommentelni úgyhogy ide írom.

Szerintem teljesen jogos a szerviz felháborodása és én kérek elnézést a Totalcar és Dani nevében.
Indoklás:
Miért gondolná valaki, hogy bemegy egy márkaszervizbe és ha egy állapotfelmérést kér akkor felmérik az autó állapotát. Nem ez nem így megy, tessék előtte az apróbetűs részt alaposan áttanulmányozni. (Hogy ez pontosan hol található azt nem tudom mert az adott kereskedő honlapján ilyen tájékoztatás nincs, a szevizbnen biztosan kifüggesztették pl a wc-papír mellé, de lehet hogy valamelyik köcsög ügyfél már elhasználta.)
Miért gondolná valaki, hogy egy márkaszervíz szemmel bármilyen vizsgálatot el tud végezni. Nem Ők nem alkalmaznak ilyen idejétmúlt módszereket, csak műszeres, profi és k..va drága vizsgálatokat hajlandóak elvégezni. A Dani által vitt szakértő szemhártyája alatt biztosan valami röngen masina lapult így tudta megbontásos vizsgálat nélkül észrevenni a hibákat.
Miért gondolná valaki, hogy egy szakszervízben a viszonylag új saját márkájú autót az ott dolgozó szakemberek úgy ismerik, hogy ezeket a hibákat fel kellene ismerniük.
Miért gondolná valaki, hogy a VW nálunk tud elnézést kérni a hibáért, ahogy azt Kínában megtették.
Miért mondanák azt, hogy "Köszönjük a Totalcar-nak és személyesen Zách Dánielnel, hogy felhívta a figyelmünket erre a esetlegesen előforduló hibára. Az esetet kivizsgáljuk és a VW szervizek állapotfelmérési gyakorlatát a számunkra olyan fontos folyamatos fejlődés jegyében mihamarabb módosítjuk."

Nem, erre nem lehet számítani, mert egyszerűbb leugatni a köcsög vevőt, mert a márkaszerviz szent és sérthetetlen.