Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maxval birca hozzászóló

13 bejegyzést írt és 1191 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság egy külföldön tanulni vagy munkatapasztalatot szerezni vágyó fiatalnak a lehetőségeket elnézve nincs különösebben nehéz dolga. Az Európai Unió kifejezetten egyetemistáknak szóló mobilitási programjával a (most már) Erasmus+ -szal például akár három évet is kint…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.05 11:28:19
@Muscari:

Gyerekkori magyar haverom Kubából Moszkvában felvételizett. Ott fel is vették volna, de ő nem akart ott maradni a hideg miatt (ez nem vicc, ez volt az ok), viszont Bp-en ugyanazzal a pontszámmal meg nem vették fel. A gyerek egyébként hosszú évekig élt Kubában mint kiküldött-gyerek (többet, mint én), s teljesen kubaivá lett, azt hiszem, a hideg elleni irtózás is innen jött. Aztán elment valami előkészítő tanfolyamra, de megint nem sikerült a felvételi.

Megunta az egészet, vett magának 5000 dollárért egy amerikai feleséget (a 80-as évek végén ez volt az ár), kapott zöldkártyát, s letelepedett Floridában, kubaiak között. Amint meglett az állampolgársága, elvált az álfeleségtől, elvett egy kubai csajt most már igazi feleségnek, s máig boldogan él.
maxval birca hozzászóló 2014.12.05 11:28:19
@diggerdriver:

Ahhoz, hogy lányokkal erasmusolj nem feltétlenül szükséges a nyelvtudás.
Ma folytatódik az a sorozat, melynek célja, hogy megpróbáljuk közösen összegyűjteni egy-egy országról a legfontosabb tudnivalókat, remélhetőleg megkönnyítve azok dolgát, akik a határátkelést fontolgatják. Ma a svájci rendszert próbáljuk meg feltérképezni, méghozzá Svájci…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 16:42:26
@wuaaa [nor]:

A nagy érdeklődés miatt hamarosan újraindul a honlapom (mely NEM blog, mert én nem írok blogot), immár teljesen irányítható formában. Meguntam az ingyenes szervereket, folyton baj van velük. Meg az ember használ valamilyen alkalmazást, aztán számtalan korlátozást eszelnek ki. Most ennek vége, kifizettem és minden az én irányításom alatt.

Csak egy példa: hiába ingyenes és gyors a wordpress.com, ha minden pluszért pénzt kérnek. Tavaly kifizettem 30 dollárt csak azért, hogy ne kelljen a beépített betűtípusokat használni. Ennyiért kifizethető egy korlátlan forgalmú szerver negyed évre. Maradok egyébként a WP alkalmazásnál (régebben Joomlát használtam, de meguntam a sok bajlódást vele), de átviszem fizetős szerverre. S ezentúl már követni lehet nem csak FB-on, hanem Twitteren és Tumblren is. (Hozzáteszem: sosem értettem mire jók ezek, de ha olyan sokan használják, akkor legyen.)

Szóval így újult erővel megy majd a munka.
maxval birca hozzászóló 2014.12.05 10:30:45
@tanato:

Van ennél cifrább dolog is.

Egy libanoni harcos, aki aktívan részt vett robbantásokban is és fegyverrel harcolt az izraeliek ellen. Aztán egyszer csak valami megfordult az agyában, Izraelbe szökött, s nem csak a Moszad informátora lett, hanem felvette a zsidó vallást, s jelenleg egy ultraortodox kibucban él.

A cikkben lévő ember ehhez képest semmi.

Az ilyesmi megesik. Sok gondolkozó ember életében megesik a törés.
maxval birca hozzászóló 2014.12.05 10:30:46
@rax:

Igyekszem.
Vendégszerzőnk, Mike Károly, közgazdász, egyetemi oktató írása. Az üzletek vasárnapi nyitva tartásáról folyó vita gyorsan félrecsúszott, de talán még helyes mederbe terelhető. A kereszténydemokrata párt azzal az érvvel nyitott, hogy a bolti dolgozók akaratuk ellenére…..
Ezúttal John McCain térdepeltette meg alaposan kis hazánkat azzal, hogy a magyar miniszterelnököt egyszerűen leneofasisztázta. Bármennyire is szeretnénk máshogy látni, ezzel bizony az egész országot jellemezte, hiszen egy neofasiszta miniszterelnököt csak egy neofasiszta ország tud…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 16:03:04
@Szelid sunmalac:

Sosem voltak haverok.
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 16:31:22
@Szelid sunmalac:

Mikor voltak azok? Amikor a Fidesz még atlantista volt, akkor. De akkor a Fidesz a demokratákkal is jóban volt. Azaz abszurd az állítosod. Megpróbálsz valamiféle magyar bal-jobbot beleképzelni az amerikai politikába, pedig ilyesmi nincs.
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 18:02:49
@Szelid sunmalac:

Egyikkel sincs jóban jelenleg. Korábban pedig mindkettővel jóban volt.
Jon Stewart tréfás hírműsora is úgy érezte, hogy nem lehet szó nélkül elmenni a frissen kinevezett Colleen Bell nagykövet/szappanopera-producer mellett, aki biztos jól fog jönni majd az országnak, ha feltűnik Orbán Viktor gonosz ikertestvére, Fernando. Az argentin nagykövet sem…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 16:58:21
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 17:59:10
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 18:01:18
@shakti_rom:

Kit érdekel a te nyomorult befektetésed?

Orbánozz kicsit, s lenyugszol.
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 13:29:58
@fermion:

Azok per definitionem nem fasiszták, hiszen USA-pártiak.
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 14:34:56
@is:

Nincs utóvédharc. Háború zajlik és helyt állunk a fronton.
Lehet-e nagyobb bigottság, mint egy katolikus hívőnek azt képzelni: ő jobban ismeri a vallását, mint a felszentelt pápa?  Még sosem hallottam olyat, hogy bárki hirtelen felindulásból hagyta volna el hitét. Mindig is úgy képzeltem, hogyha valaki vallástalanságra adja fejét…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 11:40:57
@sule.andras:

Pl. a homokoslobbi intenzív támogatása ellentétes Jézus tanításával.
Ha valamikor, most igazán szüksége lenne a kormánynak az éppen szétvert külügyi tárcára. John McCain, amerikai republikánus szenátor, a Fidesz régi szövetségese ugyanis immár nemcsak azzal vádolja Orbánt, hogy egy neofasiszta diktátor, hanem azzal is, hogy a magyar vezetés…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 11:29:50
@szempontpuska:

Csináltam is gyorsan fiókot.
bircahang.tumblr.com/
Annyi technikai problémával és adásmegszakadással súlyosbított VV adást, mint ez a mai, én még életemben nem láttam, és milyen kár lett volna, ha elveszik abból a töménytelen bölcsességből akár csak egy is, amit sikerült itt 50 percbe belezsúfolni. Az epizód erősen indít, a…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 10:09:21
@Ancilla:

Ez így pontatlan.

A klasszikus latinban eleve nem volt "c". A vulgárlatinban meg bizony volt "cs" ejtés. Onnan a mai olasz "cs" is.
Slovensko, do toho! A magyar Borat 2014.12.03 21:13:12
Összeomlott a jobboldal, mennyi van hátra, Viktor? Elképesztő zavar a kormánypárt táborában, ritka vicces kommentárokat lehetett olvasni egy nappal McCain igazságbeszéde után. Egyik kedvencem a Magyar Nemzetes György Zsombor bejegyzése, aki a Facebookon panaszkodik a nyugati…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 07:00:04
@Csehszlovák Kém:

Pont fordítva. Jelenleg Orbán tartja vissza a magyar részvételt a háborús előkészületekben.

A ballibek rohannának vért ontani Oroszországba. A hatökör Bajnaira emlékezzünk vissza, s dicstelen hisztizésére.
Harrach: „gondolom ez életforma kérdése” A királyi televízió kegyetlen kemény kérdésére, amely így szólt: „a gyerekek egy része nem azért megy be reggeli nélkül az iskolába, mert a szülők nem tudják neki előkészíteni, vagy csomagolni, hanem egyszerűen nem éhes”,…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.04 05:41:24
Kezd elfogyni a pénze Oroszországnak, ezért nem mer kétes megtérülésű beruházásokat bevállalni. Elsősorban ez, és nem az EU akadékoskodása állhat a Déli Áramlat meghiúsulásának hátterében – mondta a Mandinernek Perger András, az Energiaklub szakértője. Perger szerint…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.03 13:49:38
Mandiner blog Viktor Amerikában 2014.12.03 09:27:00
John McCain amerikai republikánus szenátor keddi, putyinozó-diktátorozó beszéde mérföldkő a magyar kormány nemzetközi elszigetelődésében. Az eddig legfeljebb csak publicisztikákban megjelenő jelzőkkel egy hivatalban lévő, magas rangú, jobboldali politikus illette nagy…..
Amikor az ember úgy dönt, külföldön folytatja az életét, hirtelen rengeteg teendő szakad rá, ügyintézések garmadája. A mai posztban megpróbáltam összeszedni, melyek a legfontosabb elintéznivalók mielőtt elindulunk – ha esetleg valami kimaradt volna, nyugodtan egészítsétek ki.…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.02 16:42:37
@Réka ‎:

Így igaz.

A normál ügyfélnek segítenek akár a szabályzat laza értelmezésével is. Míg az ordítósnak az utolsó pontig betartanak mindent, azaz nem segítenek neki határesetekben.

Nokiás koromban volt sokféle dolog.

Ugye van a híres vízkár, mely megszünteti a garanciát.

Mivel azonban előfordulhat, hogy egy telefon beázik és vízkár éri anélkül, hogy az ügyfél hibás lenne, vannak határesetek. Pl. egyes típusoknak nem teljesen hermetikus a zárása, így megeshet, hogy az emberke beteszi a zsebébe a készüléket, majd megizzad a buszon, villamoson utazva, aminek következtében a telefon felszívja a ruhán keresztül az izzadtságot. Aztán egy idő után, ha hiba éri a készüléket és beviszi a szervízbe, 1 percen belül áthúzzák a garanciát "vízkár" szöveggel.

Németországban és általában Nyugat-Európában a szokás az volt, hogy ha az ügyfél esküdözik, hogy nem érte víz a telefont, elhitték neki, s adtak neki egy újat. Eleinte Mo-on is ez volt a cégpolitika. Amikor azonban kiderült, hogy furcsa módon Mo-on 5-ször annyi telefont ér "megmagyarázhatatlan" vízkár, ráadásul rendre a másfél-két év közti telefonoknál (két év a garancia), a finnek eldöntötték: úgy tűnik, hogy Kelet-Európában az ügyfelek szeretnek aránytalanul többet hazudni, mint Nyugat-Európában így nem lesz többé esküszóra csere Kelet-Európában (kivéve
Oroszországot, mert az kiemelt piac).

De lehetett azért egyénileg mérlegelni. Mert mi döntöttük el ki fog kapni cserét és ki nem. Na, a kávéfoltos telefont nem cseréltük ki az ordítós embernek, aki állította, természetfeletti módon került kávé a telefon belsejébe, meg biztos azért van benne, mert a komáromi gyárban kávéznak a gyártás folyamata során. Pedig ordított, fenyegetett Fogyasztóvédelemmel és bírósággal (az ügyfelek nem tudják, hogy a Fogyasztóvédelem valójában egy sóhivatal). Mondta, megy a bíróságra, mi meg monduk, oké, akkor ott fogunk találkozni. Tőle származik az a mondás, amit azonnal fel is jegyeztem a vicces mondások listájába: "leperelem a gatyátokat, de még a kurva kölykeitektől is elperelem a játékmackójukat!".

Meg olyan aki kijelentette, hogy kinyomozta hol lakom és személyesen keres meg, hogy agyonverjen, mert "szemétkedtem" vele: "Tudom hol laksz, Csopaki, reszkess!" - ugyanis az ügyfélszolgálati nevem "Csopaki Csaba" volt, ezt én találtam ki 2007-ben és 3 cégnél is használtam 2007-2013 között. A legnagyobb magyar póker fórumon még egy topik is volt "rólam": hu.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=101092 - a múltkor mutattam egy mostani kollégámnak, 15 percig röhögött.

Viszont volt egy fiatal srác valami erősen cigánygettós környékről az ukrán határ közeléből, aki őszintén elmondta, hogy edzésen volt és valószínűleg az izzadtság miatt lett a baj, ő egy évig spórolt a 200 ezer forintos telefonra, s most nem tudja mit kezdjen magával, annyira szomorú. Hasonló eset a vak nő, aki elmondta, azért vette a drága telefont, mert hangoskönyveket hallgat rajta, s mivel vak, valószínűleg rossz helyre tette, így lett vizes. Az ilyenek kaptak új telefont.
maxval birca hozzászóló 2014.12.03 07:36:36
@diggerdriver:

S olyan milliós látogatottság lesz az oldalon, hogy azt nem lehet megoldani egy szimpla, havi 10-20 eurós szerverrel? Nem hinném...
maxval birca hozzászóló 2014.12.03 08:31:01
@Mr Long (UK):

Nem, egyszerűen nem értem mire kell a pénz. Egy szerver korlátlan forgalommal olcsó, hacsak nincs milliós látogatottság, ami miatt iszonyúan lassulna az egész.
IFL Gazdaság Orbán Trianonja? 2014.12.02 10:48:21
Szóval már megint sikerült nemzeti örökségünket beváltani az európai nagyszínpadon. Nagyon ügyesen és komoly stratégiát követve nyalták ki előljáróink a rossz segget. Eladták az országot vagy csak megint ennyire hülyék? Miután az egyetlen és logikus lehetőségünket a…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.03 07:05:56
maxval birca hozzászóló 2014.12.03 07:58:55
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Az árfolyam esése nem képes megtörni Oroszországot.
A válasz a címben feltett kérdésre nem is olyan egyszerű, különösen azért, mert természetesen az is előfordulhat, hogy valakinek nem jön be a dolog – erről is szól Schrammel Ivett posztja, aki férjével és három lányával már három országot is megjárt: élt Ausztriában,…..
bircahang Népszavazás 2014.12.03 07:07:00
Itt az idő Orbán számára, hogy lépjen. Ha ezt elszalasztja, vége van. S a jövő történelemkönyvei csak jelentéktelen figuraként fognak írni róla. Az USA-ból egyre több jel érkezik, hogy a süllyedő Negyedik Birodalom készen áll egy véres háborúra, élettere zuhanásának…..
Lassan egy hetes hír, de nekem eddig kimaradt. Csak most olvastam, hogy Ferenc pápa szerint „nyitva kell hagyni az ajtót a párbeszédre az Iszlám Állammal”. Párbeszédre nyitott. Az Iszlám Állammal. A pápa. Hát, ilyen nincs, és mégis van. A pápa még strasbourgi beszéde után…..
Nemrég nagy port kavart az a nemi erőszakról készült rendőrségi videó, amely az áldozat kriminalitásával a nőket tette felelőssé az őket ért erőszakért. Ezzel pedig csak tovább növelik a bűntudatot, az önhibáztatást a nőkben, akik ezért a mostaninál is kisebb arányban…..
maxval birca hozzászóló 2014.11.29 13:30:16
@teddybear01:

Mondtam én, hogy ne lennének bűnök? Nem. Neked csak fekete és fehér létezik?
maxval birca hozzászóló 2014.12.02 05:39:11
@teddybear01:

Tévedsz.

S nem vagyok katolikus, azaz az egész nem érint személyesen. Az én vallásomban nem volt soha inkvizíció, se egyházi állam.
maxval birca hozzászóló 2014.12.02 17:13:03
@teddybear01:

Védem az igazságot, akkor is, ha nincs ebből személyes hasznom.
A Déli Áramlat meghiúsítása már csak azért sem lehetett az orosz fél érdeke, mert a bolgár döntés a Gazpromot súlyos helyzetbe hozta. Az LMP társelnöke szerint „Orbán Viktor kormánya rossz lóra tett az érdekvezérelt külpolitikával, mert bebizonyosodott, hogy ha…..
A liberális demokráciának megvan az a lenyűgöző tulajdonsága, hogy akkor szedi össze magát, amikor a legkevésbé számítasz rá. És most egy ilyen időszakban vagyunk – mondja Roland Freudenstein, a Wilfried Martens Centre for European Studies igazgatóhelyettese. Freudenstein a…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.02 16:29:55
A bolgárok betettek Putyinnak és ezzel együtt a Déli-Áramlatnak, nem kellett Orbánnak! Az USA és az Európai Unió nagyhatalom, most megmutatták! Egy előző írásomban Szerbiát vizionáltam, hogy a remélhető NATÓ és EU tagságért simán kilépnek a programból. A bolgárok azonban…..
maxval birca hozzászóló 2014.12.02 11:37:30
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Mivel jön elő Orbán, ez lényegtelen.
maxval birca hozzászóló 2014.12.02 13:56:31
@AK76:

Nem a kapitalizmus rohad, hanem a nyugat.

Oroszországban, Kínában, stb. szerinted nem kapitalizmus van?
maxval birca hozzászóló 2014.12.02 13:57:19
@Szelid sunmalac:

Igen, egyre többen vagyunk.