Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trezor atya

212 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előszó Az első szimulátoros élményeim még a Commodore 64 (C64) korszakból származnak, bár azokkal akkor játszottam, amikor már Magyarországon is az Amiga és PC számítógépek lényegében kiszorították a ’80-as évek elején megjelent masinát. Kisebb-nagyobb megszakításokkal lényegében folyamatosan…..
Útvesztő-X [hajónapló] 2024.04.11 11:17:00
Helyzetjelentés, 2024.ápr.11...
Egy újabb részlet ebből zseniális meséből. Ötödik fejezet...
Sziasztok, Most nem konkrét termékről vagy általános elvekről akarok írni. Egy konkrét műfaj történetét tanulmányoztam és megosztanám a tapasztalataimat röviden. Elsősorban az irodalomra és a szerepjátékra koncentrálva és a teljesség igénye nélkül. Ez a műfaj a steampunk lenne. Ezt a…..
Sziasztok,   Ebben a posztban azt szeretném röviden és vázlatosan bemutatni, hogy a szerepjátékok történetében milyen jelentősebb változások álltak be, jelentősen befolyásolva az adott kor játékait, trendjeit. Ezek szerintem olyan fontos mérföldkövek voltak, amik mai napig jelen vannak a…..
Útvesztő-X [hajónapló] 2023.11.17 21:49:49
Helyzetjelentés, 2023.nov.17...
Útvesztő-X [hajónapló] 2023.10.27 11:17:00
Egy tegnapi este margójára...
Útvesztő-X Éjszakai átutazók 2023.04.27 13:07:59
Tegnap néztem meg az Uránia moziban (filmszínházban). Ritkán kap el film ennyire...
Útvesztő-X Sablon tapikönyvhöz 2022.12.21 11:17:00
Sablon Word dokumentum saját egyszerű tapikönyv készítéshez. Itt egy gyors és egyszerű sablon, hogy saját könyvecskéket készíthess tapifonra. Persze sokkal egyszerűbb a nagyobb drótposta szolgáltatások mellé ingyenesen járó szövegszerkesztőkbe menteni a dolgokat, de speciel engem zavar, hogy…..
116 évvel azután, hogy Maurice Leblanc francia író fantáziájában megszületett az úriember-betörő és magánnyomozó Arséne Lupin figurája, a sarmőr törvénykívüli új alakot öltött a Netflix sorozatában. Omar Sy bújik Assan Diop bőrébe, aki hivatásos tolvaj és Lupin csodálója. 20 évvel korábban apját,…..
Trezor atya 2022.11.01 07:27:15
Kedves olvasóim! Blogmagazinom új tartalmat kap. Édesanyám, az október elején elhunyt Göbölyös Gáborné Németh Mária, aki hét éven át hűséges munkatársam volt, műfordítással is foglalkozott, és számos novellát fordított a kortárs francia és olasz irodalomból. Hagyatékában találtam jó néhány izgalmas,…..
Trezor atya 2022.11.01 07:23:04
Kirsch Ákos neve egyelőre szinte ismeretlen a hazai írók világában, a fiatal alkotó csupán az utóbbi években hívta fel magára a figyelmet. Bár főképp a krimi számít a kedvencének (előző regényei, mint például A halál ékköve vagy A Zeusz-rejtély ugyancsak ebbe a témakörbe sorolhatók), nemrég próbára…..
Útvesztő-X A fenevad bélyegei 2022.01.27 11:17:00
A Jelenések Könyve méltán sokszor felemlegetett részlete. Nyilván inkább azoknak érdekes, akik fogékonyak a metaforákra és szimbólumokra. Az elektronikus hálózatok korában nem is kell nagyon elrugaszkodni a képzeletnek e részlet végkicsengését illetően...
Pressing Lajos: Hová tűntek a csodák? című dharma-beszéde. Kicsit hosszabb, de érdemes végigolvasni. Vannak benne papi fejtegetések, amik talán kicsit terjengősebbek, de ezeket megemésztve és megszűrve, fontosnak tartom ezeket a gondolatokat az ünnepet és csodát illetően...
Egy sok évvel ezelőtti élmény jutott eszembe... aztán még néhány...
  Első Kiadás: 1990  A TORG szerepjáték a WEG kiadónál jelent meg, Greg Gorden és Bill Slavicsek alkotásaként. Definíciója szerint egy moziélményre törekvő, stílusokon átívelő játék, ahol a kőkorszak találkozik a kibertechnológiával, a mágia az űrkorszakkal: sok szempontból hasonlít a Rifts…..
Trezor atya 2021.12.05 09:29:42
A legalapvetőbb tipológia összevetése mindenfélével...
Néhány kép a múlt heti egy napos hazaruccanásból. A köd csak misztikusabbá, hogy ne mondjam: sztalkeresebbé tette az egészet. Csak egy órácskányi időm volt barangolni...
90 éves lett az olasz film utánozhatatlan nagyasszonya, a nagy szájától, szeplőitől, világító szemeitől különleges szépségű színésznő, aki ugyanúgy egybe forrt a nagyvárosi elidegenedett életérzés ábrázolásával, mint a féktelen humorú komédiákkal. Rajongók és pályatársak köszöntötték a betegsége…..
Trezor atya 2021.11.12 16:48:45
<3
  Meglepőnek tűnhet ez a hármas párosítás, igyekszem leírni, hogy mi tartja őket össze...
  Részlet az 1994-ben megjelent interjúkötetből...
Szeretném hangsúlyosabbá tenni, hogy írásom magánvélemény. Az “adaptáció” írói és producerek kapják be a méretes kékerest! (befejezetlen írás)..
Útvesztő-X [szösz] Manufaktúra 2021.10.12 14:38:07
Azt hiszem, a modern iparosodás borzalma talán nem is a részvénytársaságok megjelenésével és egyre fékevesztettebbé válásával kezdődött, hanem a manufaktúra kitalálásával és elterjedésével...