Regisztráció Blogot indítok
Adatok
w a s d

0 bejegyzést írt és 2693 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak olyan amerikai sorozatok (Dallas, Vészhelyzet, Rabszolgasors, stb), melyek úgy épültek be a magyar néplélekbe, hogy arra igazán logikus magyarázat nem nagyon akad. Ilyen az USA-ban 1990-95 között vetített Northern exposure, amit Miért éppen Alaszka? címmel 1994-től vetített szépen sorban a…..
w a s d 2018.11.22 20:15:46
@LKerekes: De, a kocsmáros a polgármester, addig a részig biztosan, amiben polgármester-választás van:
"Incumbent Holling is stung when his old friend Edna (Rita Taggart) decides to run against him for the office of mayor, a post he has held uncontested for 23 years"

en.wikipedia.org/wiki/List_of_Northern_Exposure_episodes#Season_3_(1991%E2%80%9392) - "Democracy in America" című rész leírása
A társkeresős tévéműsorok szinte egyidősek a nagyüzemi tévézés beindulásával: az első ilyen jellegű műsort 1970-ben, The Dating Show címmel rakta össze egy Chuck Barris nevű producer, és tulajdonképpen azóta nagyjából ugyanarra a formulára épülnek, vagy egy pasi keres nőt…..
w a s d 2015.07.31 13:46:44
www.youtube.com/watch?v=AieKEjixTew

Mindig ez jut eszembe, amikor valaki nem néz tv- t. :D
...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég átlagos erő és már jól érezzük magunkat. És hát...izé...rossz hangja van a négyhengeres E30-nak? Télleg? ..
  Ezzel most nem leszek népszerű, de bevallom, sosem rajongtam a Nissan GT-R-ért. Szép dolog, hogy a Nissan ekkora menést ennyire olcsón mér, de talán pont emiatt nem találok benne semmi izgalmasat. A motorjával és az összkerékhajtásával, mintha túlságosan magától értetődne,…..
w a s d 2015.04.29 21:32:23
@RWD: És tényleg! Így hogy ezután utána is néztem, látom már, hogy igaz, nem r35, hanem v35.
w a s d 2015.05.20 12:50:33
@RWD: Hát nem tudom...
Bizonyos szempontból igaz lehet, hogy a költségek is beleszólnak. Csak amilyen szörnyeket építenek, az alapján azt hinném, hogy a jobb köridőért hajlandóak nagyon sokat költeni, és a legjobb alappal kezdeni.
Belsőség Nézed vagy csinálod? 2015.05.16 12:39:13
A Totalcar galériája Sokan bele sem mernek kezdeni, hiszen még a csapból is a demagóg baromságok folynak: roncsautók országa vagyunk, nem lehet már autózni, drága szórakozás, veszélyes, be van tiltva, bajod eshet, stb. A falnak megyek tőlük és azoktól, akik ezen lovagolnak,…..
w a s d 2015.05.16 21:27:06
Részletesen:
"roncsautók országa vagyunk"- Átlagember szempontjából igen (behozott négyes Golf, e36, szemben egy új hetes Golffal, f30- cal).
"nem lehet már autózni,..., be van tiltva"- Ez szerintem is hülyeség.
"drága szórakozás"- nem is a legolcsóbb.
"veszélyes,..., bajod eshet"- Ezt azért nehéz lenne tagadni.
"Mi a kidobott pénz? 96 ezer forint egy rongyos, alap, szimulátor ülésért-vázért, vagy egy ugyanennyiért vett öreg, de valódi autó?"- Melyik mennyibe fog még kerülni később? A széket nem kell átíratni, műszakiztatni, nincsen kgfb se adók. Ha nincs rendszáma, akkor is viszonylag könnyen mozgatható, és a tárolása is egyszerű egy rendszám nélküli kocsival ellentétben.
"Kérdezzék meg a srácokat, akik négyen-öten istápolnak egy öreg kombi Sierrát és autózzák szét az agyukat fillérekből."- Ehhez kell 3-4 másik, hasonló érdeklődésű ember is. És akkor még mindig közös az az autó, ami nem minden helyzetben egészséges.
"Gondolom, azt senki nem feltételezi, hogy BAZ-megyében suttyomban talicskával tolják a lóvét egyik kocsiszínből a másikba."- Valószínűleg azért ott sem mindenki közmunkás.
("Igen, lehet rá költeni sokat, a látvány akkor még szebb lesz..."- Innentől számolom kb. a jobb részét a bejegyzésnek.)

Mindezek ellenére az teljesen jó, hogy vannak akik hajlandóak ilyen programokat szervezni. Csak az írás eleje, az lett kicsit olyan, mint amikor Cartman Costa Rica- ban mondja, hogy miért nem dolgoznak az emberek, miközben a szegénységükről panaszkodnak.
w a s d 2015.05.18 19:22:48
@ommm: Olyan szempontból elismerem a befolyásoltságomat, hogy ha nem próbálnák (minden oldalról) a közhangulatot ennyire meghatározni, és a másik ebbéli próbálkozásával kapcsolatban nevetséges magyarázatokat hozni, akkor másképp reagálok a fentiekre. Talán akkor könnyebb lett volna úgy értelmezni a dolgokat, hogy csak a rendezvény hangulatának színes leírása.

De az előző kommentemben szereplő 1-1 kiragadott témában a véleményem változatlan.
w a s d 2015.05.20 12:40:11
@ommm: Pontosabban, kevésbé nyakatekerten megfogalmazva:

Valaki elkezd valamit ismételten többször elmondani. Így próbálják befolyásolni az embereket. Erre válaszul az ellenérdekelt fél felhoz valamilyen érvet, hogy a másiknak miért nincs igaza.
Belsőség Kéne egy Tesla? 2015.05.15 18:19:48
Vagy beérnéd egy villany-Golffal is? Netán utálod a villanyautókat, mert az autó benzinnel megy? Az sem baj. A lényeg: kíváncsiak vagyunk a véleményedre. Anna most diplomázik, és olyan témát választott, amely a villanyautókkal kapcsolatos. Ehhez szüksége lenne hazai…..
w a s d 2015.05.15 18:59:37
Elég sokat vagyok autómániás emberek között, tehát már ezerszer szóba került a Mazda MX-5-ös. Jó autó meg könnyű meg szép a forma. Tudom, tagadnom kellene, de a forma miatt vettem meg. Soha nem vezettem, soha nem ültem benne, nem tudtam, milyen, viszont nagyon tetszett. Régóta…..
Olvasónk, Kiss Krisztián hívta fel a figyelmünket erre a nagyon érdekes sportágra. Az Association of Classic Trial Clubs szervezésében kerülnek megrendezésre ezek a futamok, amik a régmúlt trial/raliversenyek szabályai szerint kerülnek megrendezésre. Alapvető különbség nincs a…..
w a s d 2015.04.22 09:07:44
@faterpolo: Szerintem az összkerék tiltott. Meg mintha arról is lenne lista, milyen típusú gumik engedélyezettek, pl. a téliek pár kivétellel mintha tiltottak lennének. Legalábbis amikor egyszer kerestem erről szabályzatot, ott mintha ilyesmit írtak volna.
Ha valóban érdekelné őket, mivel járnak, a vásárlás előtt okosították volna ki magukat, és valószínűleg másképp döntöttek volna. Legközelebb örüljön, ha leszarozzuk a szarát. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Belsőség Michelisz Norbi felnőtt 2015.03.24 16:35:44
Na nem, mintha eddig nem tette volna, de számomra külön öröm, hogy ezt a srácot (akit barátomnak nevezhetek talán) végre úgy tolja egy erős szponzor, ahogy eddig is kellett volna mindig. Hogy kinek mi a véleménye a MOL Group-ról, az most pont nem fontos, itt az a lényeg, hogy…..
w a s d 2015.03.25 08:36:33
@qszenon: Tavaly milyen jó lett volna! Amikor látott volna az ember egy piros fehér zöld Civicet, az 25%- os eséllyel lehetett volna a Michelisz. :D (Idén már csak 33%.)
Harminc darab húszezres melegíti jobb combunkat a farmer zsebén át. Hűha, mindjárt autónk lesz! Tekintetet hordozunk körbe a horizonton, tippek záporoznak, döntsünk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Balázs Viktor TC-közeli egyén, egyben barátunk, nos az ő egyik ismerőse rendelt a múltkor alkatrészt a köztudottan amerikai Chrysler Voyager autójához. Nem, semmi baj nem volt az árral, az is jött, amit kért, csak volt egy kis bibi a zacskón levő felirattal. A Mopar még rendben…..
Szégyenérzettel kevert izgatottsággal jártuk be japán újdonsült szellemvárosait a monitor elől. A helyszín a Fukusima prefektúra, egy nagyjából két Békés-megye nagyságú közigazgatási terület, amelynek nevét Japán történelmének legnagyobb földrengése óta ismeri a világ.…..
Ember nincs, aki magától kitalálja, hogyan sikerült ilyen nevet adni ennek a ki tudja, hányadszor megújított típusnak. De megoldották, sikerült. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
w a s d 2015.03.12 17:31:37
www.subaru.jp/levorg/levorg/spec/spec.html

Nem értek egy feliratot sem, de tippre a 2650 mm a tengelytávja. Az alapján ez egy kombi Impreza.
Belsőség Heti merítés 2015.03.01 07:25:22
Önazonos látványtalan őszinte nyugalom Sokan kérdezik, hogy hogy lehet egy ilyen öreg szarral járni. Ugyanakkor, ha már beülnek, sokak szerint "kellemes". Valójában egy rettentő unalmas autó. Sportos járgány Egyáltalán nem látszik rajta hogy hány éves. A vele egykorú…..
w a s d 2015.03.01 21:35:39
@Thomas Dantes: Az után, hogy "Mi ez a idióta japán-német háború? Csak a német csak a japán nekem van igazam, a másiké szar..." elég érdekes olyan megjegyzéseket tenni, hogy "nem a márkát szidom, hanem a bunkót, aki ilyet vesz." Meg leírni, hogy milyen már azon vitatkozni, a német vagy a japán a jobb. Aztán úgy folytatni, hogy mert a japán egy sem romlik el, a németekkel meg tele a szerelő.

Pedig szerintem pont az ilyesmi miatt van ez az ellenségeskedés.
w a s d 2015.03.01 21:57:47
@dr kíváncsivagyok: Jó, de pl. tv- t, számítógépet, rendesebb fényképezőt, stopperes- ébresztős kvarcórát, mobilt, nem a luxuscikk kategóriából elég nehéz lenne németet találni...
w a s d 2015.03.01 22:57:38
@UdjanMineck: Igazából konkrétan nem gondoltam semelyik országra. Inkább arra, hogy sokszor megpróbálok kitalálni egy irányvonalat, amin aztán elindulhatnék, ha valamit (bármit) venni akarok. De valahol mindig megakadok. Irányvonal alatt értem pl. a gyártó nemzetet. Megakadás alatt pedig, hogy ha így, ország szerint próbálnék dönteni, minden esetben felmerül valami, ami miatt nem tudok egy "mindent vivő" nemzetet megnevezni. (Pedig úgy érzem, nekem valamiért jól esne, ha kijelenthetném, hogy bármiből csak a németet, vagy csak a japánt, vagy csak az amerikait.)
A Google-hirdetések érsebészi pontosságú targetálása néha még engem is megijeszt. Éppen elmélyülve dolgozom, talán pont a kettes Mégane hibajelenségei után túrom a fórumokat az aktuális használtteszthez, van mit olvasni, de egyszer csak beúszik a képbe jobbról egy 02-es…..
Bár már messze nem tartom olyan innovatívnak és elragadó látványvilágúnak a Top Geart, mint mondjuk 5-6 éve (a technika fejlődése ma már elérhetővé teszi a grandiózus képek készítését szinte mindenkinek), de még mindig úgy gondolom, hogy a legnagyobb hatású és kategória-…..
w a s d 2015.02.25 15:42:47
Miért baj az, hogy Bin Laden? Nem úgy volt, hogy Osama amolyan feketebárány volt a családban, a többiek meg nyugatbarát üzletemberek?

@Ződ2000: A cx5 és a új 6- os kombi mintha az autobildnél is tudott volna nyerni.

Ugyanakkor a sajtó rajongása mellett se Európában, se az USA- ban nincsenek annyira elöl az eladási listákon a Mazdák- persze a gyártónak bőven elég lehet a korábbi Mazdákhoz képest vett jó szereplés is.
Az Égéstér 154. adásának kommentposztja. Vajon mi készteti arra a Nissant, hogy az összes bevált megoldást felrúgva építsen versenyautót? És hol van a rendőr, amikor szükség van rá? Direktlink a letöltéshez...
Belsőség Nekem ez itt nem piros 2015.01.06 16:16:05
Kár volna csak a videómegosztók fedélzeti kamerás találatai alapján gondolkodni a közlekedéskultúra területi viszonyairól. Ideje tisztázni, hogy Kijevtől ide is van elég tahó az utakon, csakhogy a forgalomfigyelő fedélzeti kamera (közismert nevén: dashcam) itt nem alaptartozéka…..
w a s d 2015.01.06 20:34:01
@vizsla_barat: Na arra a lehetőségre még nem is gondoltam, hogy amikor a gyalogos és biciklis is csak a keresztbemenő forgalmat figyelné, amikor a (neki) piros jelzéskor át akar menni az úton... Csak arra, hogy akinek pirosa van, az próbálná kierőszakolni, hogy kifordulhasson a forgalom ellenére, mert neki szabad, hiszen megengedné a kresz. Akinek meg zöld van, az meg még csak a gázt sem lesz hajlandó kicsit elvenni, amikor kikanyarodnak elé, mert nehogymár kikanyarodjanak elé.

@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád:
Nem is mondtam erről a videóbeli esetről semmit.
A stoptáblás kereszteződés meg abban különbözik a lámpástól, hogy a lámpást szinte teljesen biztonságosan lehet használni (legalábbis anélkül is működik többnyire, a "telizöldet" leszámítva) annak a mérlegelése nélkül, hogy kiférek- e az elsőbbséggel rendelkező elé. Merthogy a lámpa mondja meg, mehet- e az ember, nem a saját megítélése. Azért nem ugyanaz.
Annak idején, amikor márkahű PR-osok és saját magunk, valamint a Becsületesnepperrel karöltve megcsináltuk az első vaktesztünket, azonnal eszünkbe jutott, hogy hű, de kellene még ilyen használtautókkal is. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Kell-e nekünk a mindenféle díj? Hol vannak a jó szakemberek? És egyáltalán, mi történik a stúdióban? Az Égéstér 150. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
w a s d 2014.12.19 09:40:45
@w a s d: Persze értem, hogy mást nyújt a két autó, csal elvileg a BMW az drága autó...
w a s d 2014.12.19 14:58:14
@ommm: Az lehet, hogy az éréktartásuk jó, és érdekes is a dolog. Használtan valószínűleg eléggé keresettek, mert másképp nem lehetne értük annyit elkérni.
De ha a tavalyi egész éves európai új- autó eladásokat nézzük márkákra bontva, 10. az első japán márka, a Toyota (~520ezer darabbal). De konszernenként nézve is 10. volt kb. 542ezer darabos eladással.
Majdnem 3- szor ennyi VW- t, és a német prémiumgyártók is 100.000-150.000 db- bal többet adtak el.
Vagyis új- autók közt nem sikerült annyira erős helyet elérniük a japánoknak Európában, mint pl. az USA- ban. (Persze ez változhat is akár, pl. a jobb használt eladási ár miatt, de azt majd meglátjuk, lesz- e belőle valami.) Tehát az európai, vagy többnyire európai tervezésű (pl. itteni Fordok) autók még mindig jobban megfelelnek az európai új- autó vásárlók igényeinek, a vásárlók szerint. Így nem csoda, hogy általában európai autó lesz Európában az év autója.

A GT86 európai szereplésében meg az az érdekes, hogy (csak erre az időszakra találtam hirtelen adatokat) január- szeptember közt tavaly 5137 db- ot adtak el elvileg, idén 2258- at. Eközben az MX5- ből tavaly 5356- ot, idén 5107- et. Hasonló célú, szintén japán autó, de valamiért jobban veszik Európában (persze a bevezetéskori darabszámhoz képest az is visszaesett, de sok év után is kelendőbb, mint a Toyota 1,5-2 év után).
De miért vigyorog mégis és mi történik, ha kopognak a rendőrök hajnalban? Valamint keressük a jó amerikai autót 2000-2010 között. Ön tud ilyet? Írjon! Az Égéstér 148. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
w a s d 2014.12.08 09:41:00
Olyan nagy sikert nem jósolnék a Great Wall pickupjának, ha igaz az a kb. alapár, ami a kép"alá"írásban szerepel:

galeria.totalcar.hu/kozelet/2014/12/05/gyarlatogatas_great_wall/44

Elég megnézni az L200 akciós árát (ami nem tudom, hogy érvényes- e még, mert a pdf- ben írtak szerint már majdnem egy éve ez az ára), hogy ilyen következtetésre jussak:

www.mitsubishi.hu/pdfs/arak.pdf#l200_my10/l200_dc_my10
Belsőség Heti merítés 2014.11.30 09:38:10
Az imádnivaló ékszerdoboz ... Azzal, hogy megvettük az autót, egy álom vált valóra, főleg az öregemé ... az igazi az lenne ha még állna mellette egy biturbós Ghibli II...:D A kicsi francia, aki sokat utazik A használata közben rájöttem még: nagyon koszolódik az…..
w a s d 2014.11.30 17:40:15
@Schütii: Nem azért, de ha igaz ez a grafikon, akkor pl. a 2,9- es vr6- nak már 1000- es fordulat körül akkora nyomatéka van, mint egy 1,3 cdti max. nyomatéka. Így pedig rugalmasságban sem tudom elképzelni, hogyan verhetné meg, hacsak a vr6 áttételezése nem annyira rossz:

www.google.hu/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.boote-forum.de%2Fattachment.fphp%253Fattachmentid%253D102785%2526d%253D1222873550&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.boote-forum.de%2Fshowthread.php%3Ft%3D58993&h=461&w=320&tbnid=Zu49k2vd_OrNSM%3A&zoom=1&docid=NWvcmmNxpbouOM&ei=R0V7VIODBOH8ywOo54LgBg&tbm=isch&ved=0CCIQMygDMAM&iact=rc&uact=3&dur=870&page=1&start=0&ndsp=27
Garantáljuk, hogy ilyet még nem láttak. Gépek, melyeket megkönnyezünk és művészet a raktérben...
w a s d 2014.11.21 10:18:15
@_jk88: Én meg tudom érteni, hogy nem tudja megkülönböztetni. Eléggé úgy vagyok a Lamborghinikkel, hogy túlságosan nem érdekelnek ahhoz, hogy megjegyezzem, melyik részletek melyik modellhez tartoznak. Szépek, műszakilag is lehet, hogy jól megtervezettek, de simán az autókat szerető embereknek is a látókörén kívül lehetnek.