Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsB

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bulgária törvényhozása új földtörvényt fogadott el. Magyarországgal ellentétben ők úgy döntöttek, nem akarnak megfelelni a brüsszeli elvárásoknak. A bolgár föld nem eladó a külföldieknek, semmi pénzért. Bulgária is EU-tag, akár csak Magyarország. Ugyanazok a jogszabályok…..
CsB 2013.10.28 09:02:57
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: épp ezt akartam írni, megelőztél. jó a poszt, látszik a szerző rendesen tájékozódik...
Olvasom, hogy Orbán Viktor felért a csúcsra. A brüsszeli uniós csúcstalálkozón zsebre dugta a kezét, körülnézett és elégedetten nyugtázta: a napra lehet nézni, de rá nem. Ilyen kiugró sikereket ország még  nem ért el, mint Magyarország, és tulajdonképpen nem is érti,…..
CsB 2013.06.29 17:37:54
@zobod: "az egy főre eső GDP nagyon látványos csak éppen semmit nem ér"

hazudsz

"a hasonló exportkitettségű és külkereskedelmükben EU centrikus országokban, függetlenül attól hogy ortodox vagy unortodox költségvetési politikát folytatnak, és függetlenül attól hogy fejlettebbek mint mi, mostanában stagnálás és/vagy recesszió van."

hazudsz

"A lengyel és szlovák "csoda" mögött meg ott van a gdp arányos adósság brutális megfutása, nézz utána. Az volt a forrása az anticiklus intézkedéseknek."

hazudsz

"Az adósság forintban kifejezett abszolút értéke pedig az árfolyam függvénye, arról igazán nem Orbán vagy Matolcsy tehet, ha az inkompetens balliberális politikusok, támaszkodva silány intellektusú holdudvarukra, ilyen mértékű devizaadósságot felhalmozását vitték végbe a brutálisan túlértékelt forint árfolyam idején."

csúsztatsz, ill. hazudsz

"A magyar gazdaság viszont 300 forintos euroárfolyam felett kezd el élni,"

tévedsz (ill. fogalmad sincs)

"mivel alapvetően exportvezérelt, a belföldi fogyasztásban pedig sajnálatosan nagy az import mértéke és ezt vámok nélkül máshogy nem lehet mérsékelni."

tévedsz

"Láttál valaha külker mérleg, fizetési mérleg adatokat, hasonlítottad már össze a korrekciós folyamatok megkezdése előtti, és utáni helyzettel?"

olyan kifejezésekkel dobálózól, amikről nyilvánvalóan fogalmad sincs
CsB 2013.06.29 17:58:18
@Ándi bácsi: igen, valóban nagyon vicces. emeld majd ki azt a passzust amiből ezt sikerült kiolvasni.
Véget nem érő és agresszív pereskedésbe fogott a két cég, a Samsung nyilván őrjöng amiatt, hogy egyes országokban betiltották bizonyos Samsung-termékek forgalmazását, kemény válaszokat ígérnek, hatalmas a zaj, a hörgés, egymásnak csaptak a hullámok és sorolhatnám.Eközben,…..
CsB 2011.09.24 14:56:23
@Etniez: erre küldesz egy linket légyszi? Ennyiért vennék :)
Vastagbőr Évértékelés 1999-ben 2011.02.08 11:01:00
Bizony, Orbán Viktor nem most tartott először úgy évértékelő beszédet, mint frissen megválasztott miniszterelnök. 1999. február 4-én szintén hasonló helyzetben beszélt, de akkor még nem volt se kétharmad, se fülkeforradalom, és ne felejtsük el, hogy nem volt még több ezer…..
CsB 2011.02.08 12:31:17
@Krujs: " Izraelben élni szar

azért özönlik onnan mindenki Európába..."

hülye :D
Dotkom A Nokia utolsó esélye 2011.02.05 07:30:00
Érdekes dolgok zajlanak mostanság a Nokiánál. A finn cég látszólag mindent elrontott az elmúlt években, amit csak el lehetett: az okostelefon-szegmensben szinte labdába sem rúg; az amerikai piacról lecsúszott; az operációsrendszerek terén teljes a zűrzavar; a profitabilitása…..
CsB 2011.02.05 14:41:39
@Álmos: kicsit olyan ez, mintha nálad lenne az igazság, csak mert erre fejlesztesz? a qt persze hogy nem leányálom ha a davlikhoz szoktál, de abban azért egyezzünk meg, hogy a módosítatlan linuxra többen tudnak fejleszteni mint davlikra, qt-tól függetlenül. és ez lehet a lényeg. ha androidra dolgozol nyilván idegesítő, hogy egy újabb platform is kiharaphat egy szeletet a felhasználóidból, de ettől még nem lesz kevesebb esélye (szerencsére:)

én sem mondtam, hogy a winmo=winphone, olvass vissza. ráadásul az érvelés szempontjából irreleváns. winmo failből nem következik a nokia fail, mert tök más a helyzet.
CsB 2011.02.05 15:00:54
@Álmos: nem, mert az android eleve egy erősen módosított linux kernel. kicsit olyan, mintha direkt nem értenéd mit írok...
persze, hogy lehet natívan fejleszteni. qt-t sem kötelező használni. egy "rendes" linux disztrora (értsd az összes library, tool, stb amit megszokott a dev) egyszerűen többen tudnak fejleszteni, ennyi.
CsB 2011.02.05 15:05:13
@KennyOMG: én sokat vagyon indában, nem ezt tapasztaltam, de lehet nem forgok elég magas körökben :)
a lényeg nem is ez, hanem pont a tömeg. a növekedéssel az _általános vásárlóerő_ növekszik. a kiemelkedő elit nyilván mást fogyaszt. ez sima közgáz, nagyobb átlagos rendelkezésre álló jövedelemnél a low-end termékek kereslete is növekszik.
A múlt héten a Nobuban ebédeltem, ami egyfajta áttörést jelent a gasztronómiai tekergéseimben. Kettő plusz egy étteremről tudtam, hogy kiemelkedik, kiemelkedhet a hazai mezőnyből: a Costesről, a Chateau Viszről, meg a Noburól. Az előbbi kettőről egyszerűen tudni lehet, hogy jó,…..
Láthatjuk, hogy a Smart tarifával nagyjából ugyanazok az árak és a csomagok, szinte csak százasokkal tudott játszani a Vodafone. A Smart csomagok több választási lehetőséget engednek, de a 200, a 400 és a 600 (Vodánál 500 és 700) lebeszélhető percet tartalmazó díjakat…..
Vannak vele reprodukálható, kimutatható problémák, de összességében azért mégiscsak az iPhone 4-gyel, meg úgy általában az iPhone-nal a legelégedettebbek a felhasználók. A J.D Power felmérése szerint egyedül az Apple kapott ötpontos összesített értékelést, a második és…..
CsB 2010.09.26 01:57:10
@avus: én is pontosan ezt hittem, ehhez képest a globális okosteló-piacon a Nokia nőtt, az Apple csökkent.
graphics.thomsonreuters.com/F/07/GLB_SMPHN0710.gif
Hiába ad ugyanis el az alma kismillió telefont minden negyedben, a vásárlói nagyrészt upgradelnek korábbi modellekről. Ergo a bázisa nem nő olyan gyorsan. Nokia viszont a fejlődő országokban megjelenő új, fizetőképes rétegnek tonnaszám ad el.
CsB 2010.09.26 11:37:26
@John A. Dragon prof: erről nincs is vita. Ahogy az is nyilvánvaló, hogy az okospiacon jelenleg teljesen versenyképtelenek. Ennek ellenére nőnek, és ez sztem a brutális sales infrastruktúrának köszönhető, olyan versenyelőnnyel indulnak, ami még ilyen gyenge palettát is jobban ad el.
Viszont egyáltalán nem ülnek a babérjaikon, ami a Meegoval most történik, az lehet, hogy amerikai gadgetmédia radajáig alig ér el, de nagyon erős lesz. Most úgy tűnik, hogy fényévekkel vannak lemaradva, de az Androidnak is egy év kellett az áttöréshez - ha erre az saleserőre rádobnak egy pár jó telefont, megint nyeregben lesznek. És durván.
(Én egyébként droidot használok, de szurkolok a Nokiának, mert az egyetlen európai cég ebben a ligában :)
Appleblog Jön a Playboy iPadre 2010.08.16 08:42:00
Maga Hugh Hefner, a Playboy alapítója twittelte ki hogy rövidesen megjelenik a férfimagazin iPades változata, apró módosítással. Ebben a kiadásban ugyanis nem lesznek Playmate-ek, hiszen Steve Jobsnak problémája van a meztelenséggel.Nem is tudom. Elvileg persze egy olyan magazinról van…..
IDDQD Falra hányt Starcraft 2010.08.15 11:07:24
Az okosok szerint a Gyűrűk ura anno akkor került be végérvényesen a popkultúrába, amikor a New York-i metróban megjelentek az első "Frodo lives" falfirkák. Nos, úgy néz ki, a Starcraft is elindult valami hasonló úton, ezt a World Graffiti stábja lőtte Londonban (nagyobb…..
CsB 2010.08.16 08:39:03
@Lesből Támadó Szárítókötél: anno az igényes graffitifestmények lelőhelye a Fővám téri 2-es villamos aluljárója volt. Láttam ott olyan 4-5 méter hosszú sárkányt, hogy leszálltam nézegetni. Nem tegelték össze őket, ezt egyszerűen nem lehet. Sztem a tegger is érzi, hogy ez egy más szint...
Ma már kétszer is beszéltem helyszíni tudósítónkkal, Handrással, aki magyar idő szerint tegnap este nyolc óta konkrétan sorban áll. Ő lesz a világon a harmadik, aki kereskedelmi forgalomban átveszi az iPadet, ugyanis csak ketten vannak előtte New Yorkban, a 5th Avenue-n található…..
   A legutóbbi közvélemény-kutatások alapján valószínűsíthető, hogy a jobbik, valamit az apátia csontvázközelig lerabolta már a szocialisták szavazótáborát. Ennek legékesebb bizonyítéka, hogy a baloldali sajtóban elkezdődött annak sulykolása, hogy a jobbik tábora…..
Egyelőre ez lesz a legrövidebb bejegyzés. Miután Orbán Viktor évértékelőjének elemzése kapcsán többen felvetették, hogy az MDF miniszterelnök-jelöltjének beszédéről is feltétlenül írjak majd, ma kísérletet is tettem erre. S bár a kampányfőnök azt csiripelte, hogy…..
CsB 2010.02.08 03:04:18
@mirrmurrkandúr: bocs, nettó nem igaz. 4 éve csináltunk egy IT-céget egy ötletre. Kevesen vagyunk, sokat dolgozunk, nagy a hozzáadott érték. Legutóbb 2 millió eurót ajánlottak érte, és megy ez még feljebb. Soha nem kaptunk állami megrendelést, nem csaltunk adót, nem volt rá szükség. És nem egy ilyen céget ismerek. Az életképes vállalkozás simán megél ilyen körülmények között is, max. némi versenyhátrányból indul a külpiacokon. Ennyi.
Két dolgot szeretnék okvetlenül elmondani a Nexus-szal kapcsolatban: 1: Nagyon örülök az érkezésének, remek telefonnak tűnik 2: Ez még nem ok arra, hogy elhallgassuk, ha az iPhone bizonyos tekintetben jobb Már többször leírtam a blogon, hogy a Palm még mindig perifériára szorult…..
„Kicsit ugyan már régi játék, de szerintem megér egy postot a D-Day Defender” – írja Gabylondo, aki kisebb leírást is mellékelt a linkhez. „Első ránézésre sima védekezős játékkal van dolgunk, de egy-két kör után kiderül, hogy komoly mögöttes tartalma…..
Hogy lehet egy nők számára kifejlesztett - bár ez egy kis túlzás, hiszen ha jól tudom mindössze egy mentolos kenőcsről van szó - szexuális élvezetet fokozó szer hatását egy reklámfilmben úgy bemutatni, hogy a kecske is jóllakjon de a káposzta is megmaradjon, azaz hogy az…..
Appleblog Olcsóbb lesz az iPhone 2008.10.26 07:27:00
Már ha a Silicon Alley Insider nem téved és van egyáltalán bármi értelme árcsökkentésről beszélni egy olyan termék esetében, ami mellé havidíjat kell fizetni. Mindenesetre az oldal azt állítja, hogy amennyiben az Apple nem elégszik meg harmadik helyezésével a mobiltelefonok…..
azbeszt Ne légy már buzi! 2008.06.08 18:42:00
De komolyan! Hallod?! Minek vagy buzi? Az szar. És undorító! Én nem vagyok buzi, ezért folyton arra kell gondolnom, hogy ti buzik milyen gusztustalanok vagytok, amikor egymás faszát szopjátok! Te tényleg hülye vagy? Hallod? Nézd már azt a csajt! Annyira jó nő, úgy szétbasznám a…..
Index anyánk címlapját is megjárta az a videó, amiben Tom Cruise a Mission:Impossible zenéjére mesék a szcientológiáról, meg osztja az eszet úgy mindenről és néz hozzá nagyon félelmetesen, hogy a nevetéséről ne is beszéljünk - a szomszéd macskája azóta nem alszik, mióta…..