Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabor.voros

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfél kideríti, miért kerül a vártnál sokkal többe a Telenornál a fix havi 800 perces, 16 ezer forintos csomagja. Teljesen hiába méri ugyanis telefonján a perceket, minthogy nyáron megváltoztatták a szerződés feltételeit. Ez alapján a 800 percéből 480-at beszélhet le…..
gabor.voros 2012.10.12 15:47:25
Be kell-e tartania a törvényt a Telenornak?
A Telenor Magyarország Zrt. megszegte a 2003. évi C. törvényt, mely az elektronikus hírközlésről szól. Egy törvényt betartása vagylagos. Ez a törvényszegés kötelességszegésből ered, mely által anyagi kár nem keletkezik, de e kötelességszegés hasonló kategóriájú törvénysértés, mintha egyik napról a másikra tájékoztatás nélkül megemelnék az előfizetői díjakat.

A Telenor Magyarország Zrt. december 6-án 15.00-kor a következő SMS-t küldte több ügyfelének: "Dijaink 2012 januàr 01-jétöl mòdosulnak. Szerzödésmòdositàs a2003.évi C.tv. 132.§(5) bek.szerint,info:
www.telenor.hu, 173 hivòszàm.Telenor"

Ám a hivatkozott törvény, a 2003. évi C. törvény 132. § 4. bekezdése így fogalmaz: "Ha a szolgáltató az általános szerződési feltételekben meghatározott esetekben jogosult az általános szerződési feltételeket egyoldalúan módosítani, köteles a módosításról a hatálybalépését megelőzően legalább 30 nappal az előfizetőket e törvényben foglaltak szerint értesíteni, az előfizetőket megillető felmondás feltételeiről szóló tájékoztatással együtt."

Az NMHH első megkeresésemre azt a választ adta, hogy a tájékoztatási kötelességének a szolgáltató úgy is eleget tehet, hogy országos napilapban legalább két alkalommal feladott közlemény útján tájékoztatja az előfizetőket. Utánanéztem hogyan fogalmaz a törvény. Valóban, a 144. § 4. bekezdésének d pontja megközelítőleg így fogalmaz. Ám a 6. bekezdés így fogalmaz: "(6) A (4) bekezdés d) pontjában meghatározott értesítési módot a szolgáltató kizárólag e törvény 136. § (1) bekezdése és a 132. § (4) bekezdése szerinti értesítések esetén alkalmazhatja. Nem alkalmazhatja a (4) bekezdés d) pontjában meghatározott értesítési módot, ha az előfizetői szerződés tárgyát képező szolgáltatásra irányadó az előfizető által fizetendő előfizetési díjak és egyéb kapcsolódó díjak - beleértve a számhordozással kapcsolatos díjakat és a szerződés megszüntetésekor esedékes díjakat, az előfizető számára nyújtott kedvezmények, valamint a költségek mértéke, a díjak megfizetésének ideje, módja változik." Röviden és lényegre törően ez azt jelenti, hogy az Általános Szerződési Feltételek azon változásai, melyek nem érintik a díjszabást, nyilvánosságra hozhatóak országos napilapban, további tájékoztatási kötelessége a szolgáltatónak nincs.

Az ÁSzF. díjszabást érintő módosításai esetén a törvény a következőket írja elő: "(4) Ha jogszabály az előfizető értesítését írja elő és a szolgáltató a szolgáltatás jellegéből adódóan nem köteles számlalevelet küldeni, illetve ha az értesítés számlalevélben történő teljesítésére azért nincs mód, mert az értesítés jogszabály által előírt időpontja a számlalevél előfizetőnek történő, szolgáltató általános szerződési feltételei által meghatározott megküldési időpontját megelőzi, a szolgáltató választása szerint - a 144. § (5) és (6) bekezdésében foglaltakra figyelemmel - az értesítési kötelezettségének a következő módon tehet eleget: a) az előfizető közvetlen értesítésével az elektronikus hírközlési szolgáltatás jellegéhez igazodó módon, b) elektronikus levélben az előfizető által e célra megjelölt e-mail címre; c) egyéb elektronikus hírközlés útján, az internetes honlapon történő közzétételre utalással", vagy d), mely nem alkalmazható a 6. bekezdés miatt. Emellett a következő pont így szól: "(5) A (4) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott értesítési módokat a szolgáltató akkor alkalmazhatja, ha maradandó módon rögzíteni tudja, hogy a) a szóbeli értesítést az előfizető tudomásul vette, vagy b) az elektronikus dokumentumban vagy az elektronikus levélben foglalt értesítést az elektronikus értesítés elfogadásáról előzetesen nyilatkozó előfizetőnek hitelesen igazolható módon megküldték."

A Telenor Magyarország Zrt. december 6-án tájékoztatott több fogyasztót, hogy január 1-jétől változnak a díjszabásai. A szolgáltatónak lehetősége lett volna a számlalevélhez csatoltan tájékoztatást adni az előfizetői díjak emelésével kapcsolatban, de nem tette. Mivel a hatálybalépést megelőzően legalább 30 nappal nem tájékoztatta előfizetőit, ezért kötelességszegést követett el. Az NMHH második telefonos megkeresésemre azt a választ adta, hogy jelen esetben eljárást indíthatok, melynek költsége 3000 Ft. Úgy vélem, hogy mivel e törvénysértés nem csak engem érint, hanem tömeges, ezért az NMHH-nak hivatalból kéne eljárnia.
Kérem szépen, az van, hogy a ma hajnali adag letöltésével kezdődően hivatalosan is beindul a tévés nagyüzem, visszatér, akinek vissza kell és bemutatkozik, akinek be kell, illetve ez még csak az első hullám, de egyben a legnagyobb is. A következő egy hónapban kb. annyi sorozat- és…..
gabor.voros 2012.09.25 19:49:07
@Valaki más: Misfits, Grimm, no és persze Supernatural.
Subba Subba Sport: Altered Route 2012.06.02 11:45:00
gabor.voros 2012.06.07 15:15:41
@neked ugatok:
Tényleg ügyes a srác, de egyéniségnek azért Rodney Mullen után nem nevezném:
www.youtube.com/watch?v=j5mhELw7XaM
Droli tegnap remek posztot írt Hisztiország címmel. Remélem nem követek el nagy hibát, ha úgy foglalom össze az írását, hogy a magyar választópolgároknak mindig az aktuális kormány politikájával van bajuk, és emellett a mindenkori ellenzék politikáját mindig jobbnak tartják.…..
gabor.voros 2012.05.24 09:41:18
@Trompf: nem gondolom, hanem utánnajárható tény.
persze elhibáott volt a meggyesi féle politika, senki sem állította az ellenkezőjét, én arra próbáltam rámutatni hogy ezek a számok amik itt szerepelnek, nagyon kozmetikázott adatok, mint ahogy a majdani kifizetendő magányugdijbefizetésekből kifizetendő nyugdij se szerepel az államadóság listán, pedig ott van.
gabor.voros 2012.05.24 09:44:24
@ccactus: már hogyne lenne így az a pénz nyugdíjra volt félretéve, attól hogy nem adott személyeknek kell majd névreszólóan kifizetni, attól még az a pénz hiányozni fog, és máshonnan kell elvenni. Tehát az államnak azt majd pótólnia kell. ez pl egy statisztikában nem szereplő államadóság.
A számokkal lehet játszani.....
gabor.voros 2012.05.24 09:46:32
@Trompf: a kozmetikázást úgy értettem, hogy idézek valakit akit gondolom annó sokszor idéztáél te is
"trükkök százaival"
Ha tudod hogy készül a számítás, át lehet csoportosítani úgy pénzeket, hogy ténylegesen a probléma megmaradjon, de az adatokból kimaradjon.
Ha van egy minimális esze is az LMP-nek, vagy a Jobbiknak, akkor eldobnak minden más hülye népszavazási és egyéb politikai javaslatukat és ezt nyomják előre. NÉPSZAVAZÁST AZ ÜGYNÖKLISTÁK NYILVÁNOSSÁGÁRÓL. Igen ez fontosabb kérdés lenne a négyes metrónál és sok minden…..
gabor.voros 2012.03.20 21:38:53
@makacs szennyeződés: tévedsz nem vagyok érintett, egész egyszerűen szoktam használni az agyam.
Épp úgy előfordulhat egy munkahelyen is hogy a főnök érdeklödik xy után és neked válaszolnod kell rá.
ezt megteeted úgy is hogy semmi különöset nem mondasz róla, semmi ártót)
és megteheted azt is hogy besározod fúrod, stb...
mindkettő ügynök szempontból, mivel feljegyzés készült róla besúgásnak minősül, de gondolom te is érzed a kettő között a külömbséget.
Amerika az államcsőd szélén, Európa pánikban? A miniszterek nyaralnak, a kormány nem nyilatkozik ... 274 forint a svájci frank, a 1,2 millió frankhiteles és 300 önkormányzat pánikban? A miniszerek nyaralnak, a kormány nem nyilatkozik ... Aztán - hála az égnek - végre megszólalt…..
gabor.voros 2011.08.11 10:10:52
@Viktus: te miről beszélsz?
csak egy kis tájékoztató:
www.mnb.hu/Jegybanki_alapkamat_alakulasa
Michael Knight Száznyolcvan 2011.05.20 22:40:00
Nem elég, hogy nyakig el van adósodva a devizahiteles, vegyen fel még hosszú távú hitelt az árfolyamkülönbségre is... Ez aztán a logikus!Előre is elnézést szeretnék kérni a Nemzeti Együttműködés Rendszerétől, de már megint a gondolatbűn csapdájába estem. Valamiért azt…..
Ahogy azt sejteni lehetett, a szólásszabadság melletti tüntetés kapcsán elkezdődött a számháború a médiában, sőt, a szervezők és a rendőrök is mást mondanak. Lássuk a tippeket: A szervezők becslése szerint legkevesebb ötvenezren voltak. Az MTI tudósítóinak…..
Hiába, bennragadtam a húsmentességbe, a néhány hónapja, épp a Dining Guide díjátadón megkezdett önkéntes böjtömet azóta is csak elvétve hagytam abba. Csaba persze szerintem komplett idiótának tart, ő továbbra sem mondana le a vérről és a különféle, izmokba töltött…..
gabor.voros 2011.03.10 21:03:47
@wmiki: Úgy látom szövegértelmezési gondjaid vannak. Ironiából irtam a növényevéses példám, mégegyszer elmondom vegetáriánus párti vagyok.
Viszont akkor se mondhatod valakire csak azért mert eszik húst is hogy állatkínzó. mintahogy arra se mondhatod aki palackozott vizet iszik hogy műanyaggyártással szennyezi a földet.
De ha nem érted a mondanivalómat akkot tényleg partalan a dolog.
gabor.voros 2011.03.11 09:29:53
@wmiki: Ehhez a hozzászólásodhoz viszont már csak gratulálni tudok, és gondolom mindezt egy bőrcipőben bőrövben követed el.
Stohl András szombati szereplése után csak a média működéséről semmit nem tudó nézőknek lehetett meglepetés a Fókusz tegnap esti interjúja a színésszel, amit a műsorvezető ugyan úgy harangozott be, hogy most aztán mindenről őszintén, meg minden, de a kérdések csak amolyan…..
Nem a rendőrség táltosodott meg, a politikán belüli szabályok alakultak át: legalább a bukott politikusok nem érinthetetlenek többé. Gyanúsítottként hallgatta meg a főügyészség Lakos Imre újbudai alpolgármestert, és hamarosan ezt teszi a szintén meggyanúsított jelenlegi…..
gabor.voros 2010.09.30 14:20:33
@jozicsenko:
Ha viszont egy kicsit is utánnajársz a dolgoknak akkor rájösz hogy 8 év alatt nem volt annyi mint 98 és 02 között.

Férene érts elitélek minden mutyit és minden lopást.
Csak a külömbséget annyit látok mindössze hogy most azért a hagyóék félék előzetesben vannak.
Nem úgy mint annó simicska, stb...
tudjuk azok a kaya ibrahimék voltak, meg josip tothok.
meg happy end kft se volt, meg ezüshajó sem.

nagyon helyes göngyölítsenek fel mindent, de akkor tényleg mindent, mert ez így hiteltelen a számomra.
Le kellene számolni a ’90-es évek médiaháborús logikájával: hogy az eddigi baloldali kormánytévéből most jobboldalit csináljunk. Ennek 2010-ben az erőfitogtatáson kívül már semmi értelme nincs. (Kép: Nemes Csaba - Remake) A Magyar Televízió gyökeresen átalakul. Régi…..
Egyet szögezzünk le: az IMF egyetlen legitim érdeke, ha már a rabszíjukon vagyunk, hogy a hitel-visszafizetés feltételeként a 3,8% hiánycélt számonkérje. Ahhoz, hogy ezt a kormány banksarccal, vagy az elsőszülött gyermekek szerveinek eladásából fedezi, semmi köze az IMF-nek.…..
gabor.voros 2010.07.20 13:00:34
@iPmuP: szóval szerinted agy hitelezőnek nem az az érdeke hogy az adósnak rendbe legyenek a dolgai, és jól tudjon fizetni? biztos hogy én vagyok a naiv?
gabor.voros 2010.07.20 13:23:53
@Kicsidani:
"A megoldas csak az lehet, hogy a nepseget munkara szoritsuk. Kicsit kevesebb eltartottat, kicsit több melost."

aha, és ehhez szerinted nem kell gazdaságélénkítés? Szerinted nincs most is olyan ember aki szeretne dolgozni de nincs állás?
azt hogy többen dolgozzanak úgy tudod elérni, hogy több gyár, több munkaheyl, stb... amihez bizony kell a banki hitel.
gabor.voros 2010.07.20 14:26:47
@gerbanek:
"huh, ennyi fogalmatlan kommentet rég olvastam. (a legjobb talán az volt, hogy a bankok a nyereségükből hiteleznek... :D) itt szinte mindenki úgy beszél az IMF-ről, mintha ott dolgozna, pedig állítom, a többség azt sem tudja, mit takar a 3 betű."

tényleg mekkora hülyeség, igazad lehet, a bankok nyomják pénzt hatalmas printereken és abból adnak hitelt, nem a nyereségükből.

És még te nevezed az embereket fogalmatlannak?
Az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló, T/581. számú törvényjavaslathoz (ez tartalmazza a bankadót is) Rogán Antal (Fidesz) a következő módosító javaslatot terjesztette elő:„5. biztosító: a biztosítókról…..
gabor.voros 2010.07.08 10:14:03
@Pista bá': Azt elfelejted hogy a bankok a nyereségükből adják a hitelt. Úgyhogy nem kell visszafogniuk, ha leadózzák a nyereséget, kevesebb marad hitelre, nem olyan bonyolult dolog az a matek.
Kettős Mérce Buzifeszt falatkák 2010.07.06 08:00:00
 Vasárnap újra megnyitotta kapuit több helyszínen is az idei LMBT-fesztivál. A kezdés inkább vegyesnek, mint nyugodtnak nevezhető, immáron bekövetkezett az is, amire talán még én sem voltam felkészülve: a hétközi moziprogramok után vernek buzikat (illetve "buzinak…..
gabor.voros 2010.07.06 10:38:59
@kyncza: Látom tényyleg semmi köze nácizmushogy, vayg fasizmushoz, te is puszta véletlenségből kezdtél el egyből zsidózni. Gratulálok iq harcos.
Michael Knight A törvény urai 2010.06.15 21:46:00
Non omne, quod licet, honestum est - vagyis nem minden tisztességes, ami szabad. Ez a latin bölcsesség (köszönet T.-nek) tökéletesen jellemzi a Fidesz tetteit. Mert kétség se férjen hozzá: semmi törvénytelenség nincs például abban, ahogyan köztársasági elnököt választ a…..
gabor.voros 2010.06.16 12:05:14
@dübörgő gazdagság:
:):):)

ezen már csak nevetek amin irsz.

Egyelôre a ti egyetlen érvrendszeretek az hogy de az elmult 8 év!!!!
Voltak választások tudod, és az embernek a jelennel és a jövôvel kell foglalkoznia, ezért ha valami undorító dolog, dolgok történnek, akkor nem azt kéne szajkózni hogy de az elmult 8 év....
gabor.voros 2010.06.16 12:28:45
@szonár: Ezért vannak a törvényel, és erítsék fel a disznóságokat, és aki bünözött kerüljön börtönbe, ez így természetes.

Az már más tészta hogy Zushlag és Simicsko (kaya Ibrahim, stb..) között annyi a külömbség hogy az egyik börtönben ül. Kitalálod melyik?

Arról nem is beszélve hogy ha én ellopok valamit, attól az nem mentesít engem a bûn alol, hogy de hát a szomszéd is lopott.

És attól függetlenül hogy mik történtek az elmult 8 évben, (bár az országot szerintem tényleg 8 év vágta haza, csakhogy az a 8 év 4 év orbánból és 4 év meggyesibôl állt, de ez lényegtelen most) Nem szívesen nézem végig a hatalmi diktaruát, és kinává alakulását az országnak, és persze nem gazdaságilag.
gabor.voros 2010.06.16 12:49:35
@II.Briandrew:
Ebben abszolult igazad, csakhogy a választás 4 évre szol, ehhez képest az alkotmány nem 4 évre szól, Amédiakuratórium elnökét 9 évre az ÁSZ elnökét 12 évre akarják megválasztani, a Alkotmánybírák, stb.ről meg még nem tudni, ezzel van a gond, senki nem vitatja az elmult 8 évet bár badarság azt hinni hogy a BKV-nál pl csak az elmult 8 évben voltak ilyen dolgok, kb az elmult 40-ben, ehhez képest szerintem pozitivum hogy most már végre vannak letartóztatások is.
Lesz, lesz, lesz! Lesz heteró büszkeség napja Budapesten! Ezzel mi mélyen egyetértünk. Szükségesek a hasonló rendezvények. Mély fájdalmunk ellenére tavaly már nem volt hideg büszkeség napja, voltak helyette egyebek, amelyekről akkor részletesen be is számoltunk. A szervező…..
gabor.voros 2010.06.15 16:30:41
@ROBERTO: látens meleg vagy, vagy miért rettegsz tőlük?

Én hetero vagyok és biztos vagyok benne hogy nem változik meg a nemi identitásom attól hogy kik vonulnak az utcán. Úgy fest te ebben nem vagy biztos.
gabor.voros 2010.06.15 16:51:39
@libbancs:
És akkor már áruld el légyszíves miért is vonulnak a heterók? El szeretnék fogadtatni magukat, vagy elnyomva érzik magukat, esetleg nem kapják meg az igényeiknek elegendő szexuális szolgáltatást, vagy miért???

Ha meg a melegek elleni demonstráció akkor én mint heteró javaslom hogy ne hetero néven, hanem homofob néven vonuljanak.
gabor.voros 2010.06.15 17:03:13
@Muad\\\'Dib: Látom te nem a divatszakmában dolgozól:) Hány stylist fotost és tervezőt soroljak fel aki nem az?
Nem fognak téged sem kirekeszteni azért mert nem vagy az. az ugyan tény hogy a divatszakmában az előfordulási arányuk lényegesebben magasabb, ez nem annak tudható be hogy melegek, hanem annak hogy tehetségesebbek. több fodrász meleg mint építész, ez agyi beállítottság kérdése. Én rendszeresen dolgozok velük, soha egyetlen egy sem próbálkozott nálam, mert látják rajtam hogy hetero vagyok, ugyanúgy kezelnek mint bármely embert, szakmailag teljesen elfogadnak.
Úgyhogy oltári hülyeség amit írsz.
Orbán Viktor napja volt a mai: nyolc évi kínlódásos ellenzéki lét és néhány, nyelvi leleményeket didaktikusan felolvasó kormányfő-jelölti szereplés után visszatért a magyar közéletbe az a politikus, akit meggyőző ereje, céltudatossága és lendülete miatt egy évtizeddel…..
Kettős Mérce 29 csapás 2010.06.08 18:15:00
Nem szeretnék a javaslat gazdasági részével foglakozni mivel azt nálam sokkal hozzáértőbb emberek fogják kielemezni.  Maga a benyújtott javaslatcsomag nekem nem tetszik, de egy konzervatív szociálpopulista párttól teljesen jó teljesítmény. Nekem nem tetszik a sarcpolitika és…..
gabor.voros 2010.06.09 11:31:39
@gabor.voros:
azaz hogy értse a sok örvendő ember.
"a nagy adócsökkentésen", 1 százalékpontot nyer az átlagember (kb. 20k HUF/év), ezzel egyidőben bukja az adójóváírást (kb 180k HUF/év)

végeredmény: adócsökkentés, amellyel az átlag adózó bukik 160k HUF-t.
gabor.voros 2010.06.09 11:37:15
@Bartoki: számolj máááárrr!!!!! hogyan maradna meg, mikor az adójóváírást bukja. azok a számok amiket leírtam egy átlag 140 000 Ft-os bérre vonatkoznak.
Vastagbőr Orbánék akcióterve 2010.06.08 14:55:00
Orbán Viktor nagyon tökösen beszélt a Parlamentben, mikor ismertette a napokban kidolgozott gazdasági akciótervet. Szimpatikus! A kormány az új gazdaság és felelősségvállalás megalapozása jegyében bankadó bevezetését kezdeményezi, tárgyalásokat indítanak a közüzemi díjak…..
gabor.voros 2010.06.08 16:52:24
@derelyegrádi szellem:
Ha ezen dolgoznak fél éve, akkor miért mondanak hetente mást?

Lásd 7-% államháztartási hiány, stb...
gabor.voros 2010.06.08 16:53:24
@pmoni:
Az csak Simornak szól!
Nem véletlenül volt ott a mondat végén hogy még az MNB-ben is.
Az ember elutazik egy hosszú, tévémentes miniszünidőre, és mire hazajön, kiderül, hogy államcsőd-közeli helyzetben van az ország, illetve, hogy nem is, de azért a tőzsde összeomlott, a forint meggyengült, az unió, Amerika és Oroszország megorrolt ránk. Bekapcsolja a tévét, hogy…..
"Hogyan tegyük tönkre a gazdaságot két hónap alatt?" - tettük fel a kérdést egy hónapja.Hát így. Vagy így.Jean-Claude Trichet és Ben Bernanke, az Európai közponi Bank és a Fed elnökei  És még van egy hónapunk tököt vakarni is.Ez a forintblog történetének…..
gabor.voros 2010.06.07 13:53:52
@native: Ne a kijelentések, itt a fő probléma , hanem az hogy a fidesznek szemmel láthatóan nincs gazdasági programja, hiába moondja azt már kb 1 éve hogy felkészültek a kormányzásra.
A hétvégi konferencia sem ezt támasztja alá.
3 nap alatt meg nem lehet csinálni azon illik kb fél évet dolgozni.

Szerinted ezt odakünn nem látják?
gabor.voros 2010.06.07 15:49:22
@Trebitsch:
Te ezt komolyan gondolod hogy ilyen a gazdaság helyzete?
Egy icipici ellentmondást sem látsz abban hogy "csonvázak hulottak ki sokkal roszabb a helyzet mint azt mondták" és hogy "tartható a hiánycél , és lesz adócsökkentés is"????
Tényleg nem érzed az ellentmondást, ok én azt megértem hogy azt nem mondhatják hogy bajnaoi kormánynak köszönhetően tarthatóak a tervezett hiányok, de akkor is azt nem értem hogy hogy nem veszed észre az ellentmondást!!
gabor.voros 2010.06.07 16:48:12
@Arzén Vendel: Akkor miért nem hozzák nyilvánoságra azokat a bizonyos lukakat, miért nem látta senki az a huhh de jó gazdasági programot???

Ez egy kicsit olyan ovadai szint tudom, de nem mondom meeeeg.......

Aha hát persze nem lehet hogy azért nem mond semmi konkráétumot, mert annak utánna lehet járni, mig a roszabba helyzetnek nem. támasszák alá hol miben, mivel...
Nem mintha semmi alapja ne lenne annak, amit Kósa mondott. De ilyet akkor sem mondunk, mert nagyon hamar önbeteljesítő próféciává válhat. „Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk van arra, hogy…..
gabor.voros 2010.06.04 11:13:36
@rockee: "Bajnai Gordon mondotta 2008 őszén: "Magyarországot nem érinti a válság"... Vajon mennyi kárt okozott azoknak ez a mondat, akik elhitték ezt a baromságot? Elhitték, és devizahitelt vettek fel 2008 őszén, vagy nem adták el a részvényeiket időben például? Nem láttam ezt az összcuclib aggódást, mint most..."

látom értesz hozzá!
akkor elárulom hogy aki 2008 öszén devizahitelt vett fel, az pont hogy iszonyat jól járt. Ha kicsit gondolkoznál, rájönnél hogy ha valaki felvez 315 Ft-os euronál devizahitelt, és visszamegy utánna 274-re azzal eléggé jór jár.
hogy értsd ha felvett 7milliót, az a visszakorrekció után máris csak 6 millió. tényleg milyen szarul járt.