Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bandiko

4 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenti adatokhoz némi kiegészítés: Budapestről számoltam az 1 órát (vagy épp Mosonmagyaróvárról, Székesfehérvárról, Csesznekről vagy épp Pilismarótról, hogy ne legyen ennyire fővároscentrikus...) és természetesen nincs (sajnos) 3 Michelin-csillagos étterem Magyarországon, 2017. márciusig még 2 se,…..
         Az Egyesült Királyság polgárai holnap szavaznak arról, hogy bent maradjanak-e az Európai Unióban.        A legutolsó közvélemény-kutatási adatok szerint a LEAVE tábor talán 1-2 százalékponttal van a REMAIN előtt.        Azon britek között, akik egyetemi végzettséggel rendelkeznek a…..
Dominique Crenn ** sok mindenben volt már első: Indonéziában az első női séf, Amerikában az első két Michelin-csillagos nő, már kis gyerek korától a fine dining világában nőtt fel, idén az egyetlen női vendégséf az Ikarus-ban. Aztán étlap helyett verset ír...
bandiko 2016.03.06 10:18:28
@világevő: azt hittem szóvicc :)
      Forgács István cigány értelmiségi nyilatkozta nemrég a Mandinernek, hogy ma már húsz százalék feletti a cigányok aránya az öt éven aluli népességben. Ő ezzel foglalkozik, vélhetően tudja mit beszél. Ez ugye azt jelenti, hogy tíz-tizenöt év múlva a munkaerőpiacra belépők több mint ötöde lesz…..
bandiko 2016.02.20 20:14:38
Csak egy adalék: 444.hu/2016/02/20/cambridge-ben-is-felvettek-a-kockas-inget Köztük az Ókori filozófia tanszék vezetője.
bandiko 2016.02.20 22:03:07
@Steinecker: Persze, mindenben igazad van. Gondoltam megúszom, ha kbre beírom, de hát itt nem lehet pontatlankodni :)
  Azokat a szakokat támogatni és preferálni kell, amelyek valamilyen módon értéktermelők. A mai világban a természettudományok és a műszaki tudományok értéktermelők. A humántudományok, a kultúra nagyon fontos, de nem értéket teremtenek, hanem az embereket gyönyörködtetik, boldogságot adnak.…..
          Megjelent egy hír a Mandiner "keresztény" rovatában. Egy bizonyos Dr. Joel McDurmonra hivatkozva közlik az olvasóval, hogy "az Ateisták kisebb részét használják az agyuknak". McDurmon forrása a Daily Mail nevű brit jobboldali bulvárlap. A meghamisított tartalmú eredeti…..
bandiko 2015.11.09 12:51:19
projects.fivethirtyeight.com/2016-endorsement-primary/
A jelenlegi előrejelzés szerint Ben Carson nem lesz elnök.
bandiko 2015.11.09 13:25:24
@jotunder: persze, akár nyerhet is Iowában, mint a múltkor Huckabee, előtte Santorum. Még egy ugyanerről az oldalról. fivethirtyeight.com/features/a-year-out-ignore-general-election-polls/. Szerintem jól érvelnek. Az a jó benne, hogy egy év múlva kiderül :)
          Stumpf András, ez az újságírónak sem látszó tárgy, a Primissima-díj egyik jelöltje, mely tény fogalmi szinten is megszünteti a magyar újságírást, úgyhogy Jászberényi Sándort, aki fél óra alatt összerittyentett rezsimnyalatok helyett elment Kobaniba, inkább…..
      A Mandiner ma elmagyarázta, hogy miért nem jó a kecskepásztorkodáshoz és hamis ékszerek árulásához szokott alsóbbrendű népek bevándorlása az EU-ba.        Nagyon rövid megjegyzés.        A szegényebb, értsd, még Magyarországnál is jóval szegényebb,…..
bandiko 2015.05.30 20:22:30
Tényleg nagyon kemény a cikk, ehhez képest Jótündér írása kifejezetten szerény (megjegyzés).
1. A demográfiai érvre még aristo is elismeri, hogy igaz.
2. Nagyfokú tudatlanság a migránsokról azt feltételezni, hogy nem értenek semmihez. Mint ahogy tőlünk is a képzettebbek, szakmával rendelkezők mennek el, azokból az országokból is, ahonnan ún. gazdasági bevándorlás" van. Ahol pedig háború van, onnan is azok jönnek el, akik megtehetik (a migráció ugyanis pénzbe kerül). Életkorban inkább fiatalok, inkább képzettebbek, inkább vállalkozókedvűek. Akik nem ilyenek, azok később jönnek majd - ha megvetik a lábukat az elsők.
3. Tudományos kutatások mutatták ki, hogy a migránsok olyan készségekkel rendelkeznek (pusztán az adaptáció kényszere miatt, vagy eleve), amelyek megkönnyítik nekik az érvényesülést.
4. A magyar gazdaság számos területen fejletlen, rossz színvonalú. Nem véletlenül tudták a török büfések letarolni a piacot, tudtak az albán pékek komoly pozíciót kiépíteni.
5. Kutatások azt is kimutatták, hogy a migránsok kifejezetten befizetői az egészségpénztárnak, nyugdíjkasszának (l. demográfia).
6. Az erős kultúrák nem félnek a más, kisebbségi kultúráktól, hanem integrálják őket. A franciák nem kevésbé franciák az afrikaiak és arabok miatt. Az angol kultúra sem omlott össze a lengyel vízvezeték szerelők miatt. Akik nem adaptálódnak, azok végül hazamennek (pl. sok magyar is).
Egykori minisztériumi épület (Tbiliszi, Grúzia) Ha visszagondolunk az előző évszázad épített örökségeire, sok mindenkinek elsőre a kommunista "gótika", illetve a szovjet ipari építészet "remekei', a szocialista realizmus otromba, monumentális emlékei juthatnak eszébe. Sajnos…..
             Mindig írok egy posztot, amikor nyilvánosságra hozzák az European Research Council grant nyerteseinek névsorát. Most a Consolidator Grant-eket osztották ki, ez általában negyven körüli kutatókat jelent, témakörtől függően 1- 2.75 millió eurót, öt évre. 372…..
Az utolsó tíz dal volt már csak hátra A Dal első fordulójából, amiről többször is elmondták, hogy ez talán a legerősebb csoport a háromból. Az előző kettő adást látva sem tudom eldönteni, hogy ez mennyire igaz, mindenesetre viszonylag magas pontszámok is születtek. Az már…..
bandiko 2015.02.08 10:00:45
@sdaniel: Igen. A jó kritikus felkészült, és ellenőrzi a szöveget, mielőtt posztolja. Vagy miután :). Vajon a véleménye is ilyen megalapozott? Vagy akkor ment ki pisilni?
"A Magyarország elleni amerikai támadásokról azt mondja, ezek hátterében „gazdasági érdekek állnak – nem csak szerintünk, számos republikánus amerikai barátunk szerint is.  "  (Lanczi Andras )  UNDERSTAND HOW THE GAME IS PLAYED, BUT HERE WE ARE, A NATION THAT'S ON THE VERGE OF…..
Örülünk, Vincent? Közgazdászok 2014.11.29 22:19:59
       Ezt a posztot nem írtam volna meg, ha az imbecillis Matolcsy nem rúgja ki Kónya Istvánt, az MNB kutatási részlegének vezetőjét. Talán akkor sem írom meg, ha nem beszélnek arról, hogy Kónya utódja állítólag az a Csizmadia Norbert nevű geográfus lesz, aki a Magyar…..
          „Kikérek magamnak minden gyanúsítgatást. Annak a 80 embernek a nevében is, aki az alapítványban és a zrt.-ben főállásban dolgozik. Állítom, a Századvég ugyanolyan sikeres a saját területén, mint a Prezi az informatikában. Csak míg utóbbinál elvileg…..
Nagy bajban van az Orbán-kormány. Volt már máskor is, de ez most más. Nem fog belebukni, most biztosan nem. De nem is ez a tét: ha nem veszi észre az útelágazódást, vagy csak rossz utat választ, később már másnak, egyértelmű fordulópontnak fogjuk látni mindazt, ami most, ezekben…..
bandiko 2014.10.22 13:19:11
        Szilvay Gergely a Mandiner szerzője  védelmébe veszi a férfiak és nők intellektuális képességeinek különbségeit tárgyaló tankönyvet.         A cikkben azt állítja, hogy Anne Moir nemzetközi hírű neuropszichológus. Anne Moir egy kiugrott genetikus, aki…..
Megmondom: Hodor. Kristian Nairn azt nyilatkozta az ausztrál tévében, hogy most van egy év szünete a Brant játszó Isaac Hempstead-Wrighttal együtt, úgyhogy lógathajta a lábát, nyomhatja a Rave Of Thrones partikat orrvérzésig. Az HBO nem kommentálta Nairn elkottyantását, de…..
Generációm, a 40-55 éves korosztály ez. Mire mi oda jutottunk, nagyapáink Capitalyjából csak mutatóban volt meg egy-két példány, a mi meghatározó táblajátékunk a Gazdálkodj Okosan. És úgy néz ki, a játék mondanivalója a mai napig hat. Ennek a generációnak jó néhány tagja…..
bandiko 2014.07.26 09:13:50
@szazharminchet: pont ezt akartam megírni. :) Nem kell mindenkinek monopolizni, játszhat Gazdálkodj okosant is, csak játssza jól, tartsa be a játékszabályokat. És főleg: ne kezdjen el a GO közben a Monopoly szabályai szerint játszani hirtelen, mert arra van kedve, vagy mert ő az erősebb.
         Erről jutott eszembe.           Több mint húsz évvel ezelőtt egy amerikai egyetemen találkoztam Vujity Trvtkóval. Én diák voltam, ő meg hangérien dzsurnaliszt, legalábbis a plakátokon így hirdették az előadását. Az akkori tolmácsa egy fiatal matematikus volt,…..
A miniszterelnök javított, 1.4-es kiadása számtalan új funkcióval rendelkezik. Ezek kifejezetten jól jönnek majd a kampányhajrában. Ma délután vágta át saját mellkasán a nemzetiszín szalagot a miniszterelnök (a képen az első próbaátadás látható). A fejlesztéseknek…..
bandiko 2014.04.02 20:46:34
Már többeknek feltűnt, hogy Orbán Viktor és vezetőtársai jártukban-keltükben jobb esetben csak politikai, rosszabb esetben végzetes szerencsétlenségeket hoznak a velük találkozó politikusokra. Az Orbán-átok legújabb áldozata Robert Fico, aki csütörtökön még gyanútlanul átadott Orbánnal egy el sem…..
a vendégfogadási, látogatási rendről 1. Az utasítás tárgyi hatálya: Jelen főigazgatói utasításban foglaltak kiterjednek az MTA ATK szervezeti egységeit alkotó kutatóintézetekre és kísérleti telepekre, továbbiakban egységesen: Kutatóközpontra. 2. Az utasítás személyi…..
bandiko 2014.03.07 08:52:04
@ingyenebed: egyetértek. én sem értem, mi a probléma.