Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HelloJozsi

0 bejegyzést írt és 464 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég volt! Elég volt abból, hogy havonta egyszer le kell másznom a retkes, büdös vízaknába leolvasni a vízóraállást. Ahogy a horgászbotról szokták mondani: a bot a horgász meghosszabbított karja. Valami ilyesmin kezdtem én is törni a fejem. Arra gondoltam, hogy elkezdek egy hosszabb Mano…..
A nagyravágyás az élet megrontója - mondják. Hülyeség. A megszépítője. Akit fűt az ambíció, az biztos, hogy új utakat talál, kalandokba keveredik, és akárhogy végződik is a történet (már ha végződik), gazdagabb, teljesebb és tapasztaltabb lesz. Még akkor is, ha rajtaveszt. Végtére is éltető elemünk…..
HelloJozsi 2015.10.14 12:14:08
@NJoco: Na jó csak elolvastam a középső részt is.
Jól tettem.
Leszel szíves máskor nem lebeszélni az olvasóidat :)
Általában a valóban csak tényszerű, itt-ettem-ott-ittam típusú leírások nem túl szórakoztatóak, ez az volt.
Meg így akkor tudok a filmről is...
HelloJozsi 2015.10.16 09:30:23
@őze bálint: Az előttem szóló kommentje miatt olvastam el.
Vagy más nézőpontból: az év rendezvénye? Nem, nem kaptam sem Csanyáéktól, sem Salomonéktól vaskos pénzköteget a rajtcsomag borítékjába csúsztatva. Hangulatos, szervezett, arculatában is meggyőző cucc volt a az Ultra Trail Hungary. Terep 100 volt, UTH lett - meghalt a király,…..
Rrrókának régi, nem titkolt ambíciója, hogy lenyomjon a maratoni távon, és ezért nem átall minden piszkos trükköt bevetni (pl. rendszeres edzések, étrendreform, pulzuskontroll). Úgy látszik, mindezek ellenére nem biztos a sikerben, mert szombaton, a Spar Maraton előtt egy hónappal…..
Hosszútáv blog Back to Bükk 2014.07.27 16:00:00
Megint egy ócska szóvicc a posztcímnek, és megint terepfutás? Mi van már ezekkel a hosszútáv blogosokkal? :) Nem változtunk terepfutás bloggá, bár tény, hogy mostanában többször versenyeztünk erdőkön-dombokon, mint aszfalton, bár ez leginkább csak így alakult, azért az…..
HelloJozsi 2014.07.30 09:22:16
@NJoco:
Ez az új honlap, csak kicsit nemügyesek a fiúk :)
www.eszaktura.hu/newpage/?oldal=bukk900
HelloJozsi 2014.08.03 12:14:39
@rrroka: Ja, hát itt olyanra tessék gondolni, hogy ezek ilyen négyzet alakra vágott laposvas vagy öntöttvas darabok, maratott pontmátrixszal bélyegző gyanánt. És persze tölgyfa oszlopokra masszívan felcsavarozva.
Legalábbis régen ilyenek voltak kint.

Másrészről pedig a csúcsok nagy része nem jelzett úton közelíthető meg, arra pesti kocaturisták nem is nagyon fordulnak meg, hacsak nem úgy, hogy eltévednek :)
Futóblog Nekem a Balaton... 2014.05.22 11:52:29
10 nap múlva újra itt van az UB. A két betűs verseny, amit évről évre több futó vár. Az U betű lehet: ugye, újra, ultra, a B meg: buli, barátok, Balaton is. Tehát Ultrabalaton. A jövő szombaton. Elmondom mit tettem eddig az Ultrabalatonon. Ez a nyolcadik, én a legutóbbi 4…..
Sz.Lacc: "Talan kicsit tul ramenösnek hangzik, de mivel nös vagyok, igy nincs idöm az "udvarlasra", lenyegre terek! :-)Hetvegen Bp-en leszek, jo lenne megismerni a hosszutavblogos közösseget, lenne valakinek kedve szombat de. egy közös futasra?" Ilyen konkrét ajánlatra nem lehet nemet…..
Kevesen maradtunk. A múlt heti Less Nándor terepfutás beszámolóját még a versenyt megelőzően elkezdtem írni. Nagyon sok dologról akartam szólni, aztán rájöttem, semmi közük nincs a futáshoz, így letöröltem az egészet. A Less Nándor idei versenyét nagyon vártam, tavaly az…..
Habár bepakoltam a futócipőt a csomagtartóba, amikor Erdélybe indultunk, a túlságba vitt kulináris örömök (kiemelten az alkoholfogyasztás) miatt valószínűleg fel sem húztam volna a lábamra, ha nincs Dani. Dani nem messze tőlünk nyaralt a családjával, és azzal a határozott…..
HelloJozsi 2013.08.24 08:56:57
@rrroka: ... medvék, farkasok, juhászkutyák? :)
HelloJozsi 2013.08.26 14:23:56
@Lemúr Miki: Én férfiasan bevallom, hogy még túrázni sem mertem elmenni, jelzett utakon, nem még futni úttalan utakon. Én ehhez túl városi vagyok, pedig a futóéletem első 10 évében gyakorlatilag csak a Bükkben futottam.
Futóversenyen még sosem volt részem olyan intenzív élményben, mint az Ultrabalatonon. Ha pusztán számokkal, tényekkel akarnánk racionalizálni ezt az emocionális túltengést, akkor a Róka és a komák kilencfős csapata (Futás sorrendjében: Anikó, Flóra, Kata, Róka, Kati, Áron,…..
Nyúlcipő Erotic HR 2013.04.25 16:04:46
Van egy elég régi problémám, de csak most jutottam el oda, hogy már annyira idegesít, hogy muszáj róla blogposztban hisztizni, annál is inkább, hogy magyarul nem is nagyon találtam semmit a témában. Hónapok óta az megy, hogy a garmin premium pántom szerint már többször (kb minden…..
A pancserteszt folytatódik – ezúttal még mélyebbre ásunk... A dolgok további boncolgatásához muszáj kicsit jobban beleásni magunkat abba, hogy hogyan működik a GPS úgy általában. A GPS hálózat műholdjai úgy keringenek a fejünk felett, hogy a világ bármely pontján, az idő…..
Futóblog Irány az erdő! 2012.10.24 16:35:55
A maratoni "pofáraesést" követően úgy gondoltam visszatérek a kalandozásból a gyökerekhez, pontosabban a természethez, az erdőbe. Hogy elképzelésemnek kellő nyomatékot, testemnek pedig egy nagyobb löketet adjak, rögtön kipécéztem magamnak két túrát, amit természetesen futva…..
Futok. Veszteség 2012.10.20 09:06:20
Nagy visszhangja volt annak a bizonyos posztomnak. Azt gondolom, összességében jót tett a poszt, azonban van benne személyes veszteség. Nem, nem a DK Team. Hanem a csapattársam, Gergő. Mikor elkezdtem futni, egy évig egyedül futottam, aztán jött a 2011-es UB, amivel bekerültem egy…..
Javában zajlik a harcom a 140-es számmal. Valahogy alatta kellene maradna, elég nehezen megy, de kezdjük az elején. Olivér a laktátküszöb alapján számolja ki azokat a pulzustartományokat, amelyeket később használunk. Kicsit féltem, hogy újra testközelbe kerülök egy tűvel, de…..
Elég változékony időt hozott ez a pár nap, volt borult idő, tűző nap, szemerkélő és erős eső, sőt vihar is, néha ezekből random több is rövid időn belül, szerencsére a nagy erdei sétákban ez nem zavart meg minket, legfeljebb a kapucnis pulcsit kellett egy órán belül…..
Idén Bükkszentkereszten pihentünk egy hétig, de persze csak munka részről volt ez teljes kikapcsolás, futni mindenképpen szerettem volna itt is. Futó szemmel a Bükk nem nagyon különbözik a Mátrától, ahol tavaly nyaraltunk, vannak izgalmas erdei utak, nagy szintekkel, remek futótalaj…..
Egy irodaházban dolgozom, az otthonomtól 10 kilométerre. Az irodaházban sok minden van: büfé, csokiautomata, kávégép és egy papírbolt. Mi az ami nincs? Zuhanyzó. Volt olyan kollégám, aki bringával bejárt és a férfi wc-ben paskolta le magát a csapnál, de futás után nekem ez nem…..
HelloJozsi 2012.07.16 22:13:47
@mgergoo: Én futottam maszkban. Hááát... Embert próbáló...
Azzal vitatkoznék, hogy a sziget is ugyanolyan szmogos, mert azért ott a Duna meg a sok fa, meg a légmozgás a folyó felett.
Futóblog A fal egy hülyeség 2012.07.04 11:09:00
Megvolt az emberkísérlet: kipróbáltam, milyen, ha nem tűzünk ki magunk elé célt, csak futunk. Hosszabb távoknál ugyanis azt figyeltem meg, hogy az ember úgy a táv 80-90 %-ánál kezd elfáradni, és veszi kezdetét a szenvedés. Ha 10 kilométerre megyek, tuti, hogy valahol a 8. körül…..
(Ezt a bejegyzést folyamatosan frissítettük az útról péntek 12:00-tól vasárnap 10:00-ig. A bejegyzést eredeti voltában tesszük elérhetővé.) 2012.07.01, 08:42, vasárnap -angeldayA Team Futóblog csapata 18 óra 29 perc alatt teljesítette a távot 2012.07.01, 07:23,…..
The Little Stormtrooper 2012.05.20 22:38:00
Today I have returned to My Lord, The God of War, who fights the battles, can make peace, may give love...
HelloJozsi 2012.05.21 12:56:55
Az előző részben elkezdtem összegyűjteni az általam ismert és többé-kevésbé kipróbált internetes edzésnaplókat és a használatukhoz ajánlott, vagy szükséges kütyüket. Most lássuk az ezekhez kapcsolódó webes szolgáltatásokat, hiszen az adatok összegyűjtése csak az első…..
HelloJozsi 2012.04.02 09:57:55
@mICK: Ha kicsit vársz még, lesz edzésnapló is, akkor minden kategóriában lehet kiértékelni :)