Regisztráció Blogot indítok
Adatok
And37

0 bejegyzést írt és 375 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Körbejárta az internetet, hogy a COVID-hisztéria két kulcsfigurája kikotyogta, hogy a COVID elleni vakcináik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Mint oly sokszor: utólag persze sürgősen letagadták, ahogy az most már iparszerűen zajlik a Bill Gates által pénzelt newsroomokban és a nagy…..
And37 2021.12.14 10:24:47
@A kiló nem százat jelent.: kicsit bővebben: mint felső légúti köhögős betegség, nyilván erős a szezonális hatás, ami felénk tökéletesen látszik a grafikonokon, de nem mindenhol máshol (románoknál pl. aug közepén-végén indult a hullám, amikor a vitaminszint akár maximumon is lehetne), ezért a fekete-fehér világképed nem értem.
- UV-érzékeny a vírus, tehát a napfény a kinti felületeket fertőtleníti, nyáron jobban
- a D-vitamin fontos az immunrendszer szempontjából, de ha félmillió mintából nem derült ki egyértelműen a pozitív összefüggés, akkor nem ez az egyetlen oka a hullámvölgyeknek
- egy-egy nagyobb hullám után a lakosság vírusra fogékony jelentős része átmeneti immunitást szerez az aktuális vírusváltozat ellen, tehát ha március-áprilisban volt egy tető, akkor várhatóan nem lesz tető május-júniusban
- nyáron a mérsékelt övben sokkal többen mennek ki, tudnak normálisan mozogni, emiatt csökken a zárt térben való vírusnak kitettség
- kivéve ha túl meleg van, és mindenki légkondi mellett hűsöl
- nem szabad kihagyni azt se a számításból, hogy pl. a spanyoloknál egy rakás turista mászkál ide-oda, ami ideális a terjedéshez

Ez pont olyan egyszerű, mint a svéd érvek - megnézed az Euromomo-n a svéd, a norvég, a dán és a finn görbét, és rájössz hogy hülyeség, hogy a svédek jobban csinálták, **ha csak az adott időszakbeli többlethalálozásokat nézzük**. Vagy nem az össz halálozási statisztikát kell nézni, vagy a hasonló országokkal kell összevetni.

Dél-Afrika hoax: www.nicd.ac.za/wp-content/uploads/2021/12/NICD-COVID-19-Daily-Sentinel-Hospital-Surveillance-Report-National-20211213.pdf - szerencsére a gyíkember-hívők ilyen igényes grafikonokat nem szoktak gyártani, szóval részemről hihető valóság, hogy ott most járvány van. Mivel a remény az, hogy az omikron egy kevésbé halálos de jobban terjedő változat, ami 0 pénzből lezavarja azt, amit a vakcináknak nem sikerült, a halálozási statisztikát nézni nem feltétlen célravezető, főleg nem a felfutás első két hetében.

@kamugyar: amit a félrekategorizálásból levont téves következtetésekről ír a fószer, az nagyon tetszik, kár hogy a grafikonjainál néhol tippelgetni kell, hogy mit ábrázolnak a tengelyek -- azért annak a cikknek még jót tett volna egy hét munka. :P Bár nálunk is lennének ilyen részletes adatok...
And37 2021.12.14 20:27:09
@Piffu: köszi a válaszokat, néhol eltér a világképünk, de ennek részletes megvitatása sör/bor/tea+internet mellett alkalmasabb, mint egy blogposzt alatt. :)

Ezek szerint a D-vitamin nem védett meg a fertőzéstől, de a súlyosabb lefolyást elkerülted.

"Aki valóban átesett rajta, az a keresztimmunitások miatt (a görög abc összes betűjével illetett "variánsra" is) immunis" - amit olvastam, az alapján a brazil meg a dél-afrikai is kivétel ez alól valamennyire. Hogy igazuk van-e, az kiderülhet, ha a mostani hullám deltájába belebetegedők az omikrontól is lebetegednek pár hét múlva.

"Bocsáss meg, ne vedd sértésnek, de lényegében nem tudod, hogy mit kapott el a gyerek először és mit másodszor..." - te lehet, hogy nem tudod. Én eléggé megbízom azokban, akik ezeket a teszteket csinálják, 33-40. kör környékén "inkonkluzív"-nak adhatják/adják ki az eredményt a felfutás és előzetes kórtörténet alapján, fiam 24..31-edik körben volt pozitív, szép fokozatosan csökkent a kópiaszám ahogy gyógyult, többiek meg nem voltak pozitívak. (Körönként kb. háromszorozódik a vírus mennyisége, míg végül ki nem mutatható, aki tizenvalahanyadik körben pozitív, az már nagyon fertőzött. Amúgy szülőkhöz akartunk menni a szünetre, 90 éves oltatlan nagymamához is, ezért mikor tünetmentes volt már, akkor is teszteltük - és igen, lehet hogy a 31. körös esetben már csak alkotórészek akadtak fenn és valódi, fertőzőképes vírus nem is volt már a szervezetében.) Erről értelmetlen írogatnunk egymásnak, nem befolyásol, hogy elhiszed-e, hogy COVID-os volt-e a fiam, az volt. Inkább magadban árazd be 10%-os hihetőség címkével mint hogy mindig hozzátedd, nem tudhatom.
Már írtam itt, de a mostani szezonban a legkisebb úgy betegedett le, hogy a teljes ovis csoportból csak ketten maradtak egészségesek, ő COVID-ra negatív lett, és RSV-re pozitív, szóval ezt a kört is lefutottuk.

Ha a COVID-halottakban nem hiszel, nem baj, akkor lássuk az összes halottat a román hupli helyett, konkrétan a narancs hatalomátvételt a 40. hét környékén, amikor a szokásos átlag duplája a halottak száma, tök mind1 hogy öngyilkosság vagy hülyeség miatti végelgyengülés:
ec.europa.eu/eurostat/documents/4187653/11581536/W18-43.gif/c16a0384-3f5b-2ec9-2e18-17bb5977527c?t=1639143108828
Lehet hogy semmi köze a dupla annyi halottnak a COVID-hoz, de nekem az a kézenfekvő magyarázat. Ebbe részemről elég nagy erőfeszítés egyéb összeesküvést belelátni/láttatni, bármennyire egyet is értek azzal egyébként, hogy a nagy gyógyszergyárak felsültek a vírus megfékezésével, és egyelőre a kórházi esetek súlyossága az egyetlen, amiben eredményt értek el.

Még egyszer köszönöm a részletes válaszokat, jó más nézőpontot is látni! :)
And37 2021.12.18 11:58:58
D-vitamin: www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/16846/az-oszi-es-teli-idoszakban-potolni-kell-a-d-vitamint azt írja, 6 hét alatt kiürül. Az általad szedett napi adag az aktuális ajánlás alapján kétnapi, szóval ha csak minden második nap szedted, az még folyamatosnak számít a web általam látott része alapján. :)

Ha jól értem, elfogadod a gif alapján, hogy néhány héten keresztül volt jelentős többlethalálozás Romániában, és megkockáztatom, elfogadod azt is, hogy lehetett a COVID miatt. Már csak az a kérdés, hogy az COVID ellen beadott oltások, vagy a COVID közvetlen hatása az, amit látunk.

RT-PCR: elcsesztem a matekot, három körönként tízszerezés az körönként picit több mint kétszerezés, nem háromszorozás. Ami keresztreagenseket írsz, a perkinelmer-appliedgenomics.com/home/products/sars-cov-2-real-time-rt-pcr-assay-ce-ivd/ alapján nem igaz (egyik amit használhattak a két féléből, biztosra nem tudom):
"The PerkinElmer® SARS-CoV-2 Real-time RT-PCR Assay DOES NOT SHOW cross reactivity with common respiratory tract pathogens and blood stream pathogens including:
Human coronavirus (229E, OC43)
SARS coronavirus (plasmid)
MERS coronavirus (plasmid)
Adenovirus (3, 2, 31, 37, 51 types)
Enterovirus (A, D)
Rhinovirus (A, B)
Influenza A virus
Influenza B virus
Influenza A H1N1 virus (2009)
Seasonal influenza virus (H1N1)
Seasonal influenza virus (H3N2)
Respiratory syncytial virus
Parainfluenza virus
Measles virus
Mumps virus
Human cytomegalovirus
Chlamydia pneumoniae
Mycoplasma pneumoniae
Haemophilus influenzae
Staphylococcus aureus
Streptococcus pyogenes
Streptococcus saliva
Hepatitis A virus
Hepatitis B virus
Hepatitis C virus
EB virus
Herpes simplex virus type I
Herpes simplex virus type II
Human immunodeficiency virus type I (HIV-1)
Human immunodeficiency virus type II (HIV-2)
"
ami a listád jelentős részét kilövi, konkrét kitet kell nézni. (Vagy olvasás közben nem kihagyni a tagadószót, nem tudom, milyen forrás alapján hoztad a listát, de itt azt írják le, hogy ezekkel NEM keresztreagál.)
"És mi mégis maszkot hordunk...!?" Kiálthatna fel a kor Petőfije, de a beteges költővel valószínű végzett volna a második hullám vagy az elsőben a májzsugorodás.  A média hallgat arról, hogy csaltak a Pfizer klinikai vizsgálatai során, és nem veszi észre, hogy az oltások tkp. csődöt mondtak. A…..
And37 2021.11.18 10:25:35
@blöff: egyértelműen nem az emberiségen múlt, de a bohóckodás tekinthető társadalmi próbagyakorlatnak is. Ahol már korábban találkoztak durva vírussal (Tajvan, Dél-Korea stb), látványosan másképp álltak hozzá, mint mi. Itt még mindig a gyerekek szintjén kezel minket az állam, és fura módon senki nem pereli a visszatartott adatok miatt (pedig erősen befolyásolhatja a felelős viselkedést, ha pl. tudod hogy a környékeden százával betegszenek meg, vagy még senki), meg hogy meddig lehet elmenni a kötelező maszkhasználat és egyéb korlátozások miatt, azt is csak most kezdjük érezni. Ettől függetlenül nem csoda, hogy bohóckodásnak nevezed, raktározott "minőségi" lélegeztetőgépekkel, üresen tartott kórházakkal, orr alatt hordott maszkokkal, meg logikátlan szabályozással (kilonem100.blog.hu/2021/05/22/covid_hulye_jogszabalyok).

A cikkhez kapcsolódóan a Pfizer egész jól szerepelt a két-három nappal ezelőtt indexen is bemutatott mongol tesztben az ellenanyag szempontjából (férfiak hátrányban...), összegyűjtöttem a kapcsolódó Kemenesi- meg részben kapcsolódó Kásler-nyilatkozatokkal egy helyre, ha valakit érdekel: andris42.notion.site/Direct-Comparison-of-Antibody-Responses-to-Four-SARS-CoV-2-Vaccines-in-Mongolia-89b18ec41c89496ba7c64f41074cecc1

Mivel nem értek hozzá, remélem túl nagy sületlenséget nem hoztam össze.

@A kiló nem százat jelent.: Sajnos a Sinopharmod és a Szputnyikom szerepeltek rosszabbul ebben a mérésben, de Kásler ránk szólt, hogy ne érveljünk ellenanyagszintekkel, úgyhogy nem teszem. :)

Egyik kórházi ismerős tippje amúgy az, hogy a kövérebb embereknél nem mindig sikerült izomba beadni a védőoltást, és zsírban sokkal kevésbé hatott.

A gyerek meg az oviban RSV-s lett, alig maradt egészséges a csoportjukban... Szóval továbbra se csak a koronavírus van a világon.
And37 2021.11.25 11:37:30
@A kiló nem százat jelent.: az a baj, hogy hiányos és ellentmondó információkból próbálunk átfogó tanulságokat levonni. Szinte bármit írsz, tudok rá ellenpéldát mutatni, és viszont, bármit írok, tudnál rá ellenpéldát találni. (Külön-külön egy-egy apró részletet lehet esetleg végigvinni pro és kontra, különben csak dobálózunk az adatokkal meg a véleményekkel, de erre a blog kommentszekciója nem megfelelő formátum.)

Pfizerrel nem tudom mi a bajod statisztikailag, az egyetlen minta-Pfizerország amit ismerek, Izrael, és jól átvészelték a deltájukat annak ellenére, hogy eléggé sűrűn lakott közösségekben élnek. A harmadik hullámuk a fertőzőbb variáns ellenére kisebb volt, mint a második, egyik helyen azt írták, a hullám 76%-a oltatlanokból állt, a maradék 12% meg "booster" oltás hiányában alakult ki, még ha ez modern kori huncutságnak tűnik is számodra (nem az, a kullancsencephalitis elleni oltás is három menetes, rendszeres ismétlő oltásokkal később). Nem mellesleg "Megduplázta bevételét a Pfizer.... Negyedéves nyeresége pedig 59 százalékkal 5,563 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 3,489 milliárd dollárról." Szóval "rettenetesen rosszul" jött ki a buliból, de én lehet hogy szívesen lennék a helyében. :)

Ettől még az mRNS-vakcinák közép- és hosszútávú hatásairól továbbra se tudunk semmit, szóval nem vagyok nagy Pfizer-párti. Ami tuti, hogy a Pfizeres szívizomgyulladások töredék médiafigyelmet kaptak, mint az Astrás halálesetek, szóval a médiát jól kezelik. (De az is biztos, hogy az oltás okozta szívizomgyulladás esélyét sokkal kisebbnek mondják, mint a vírus miattit, a fertőzés esélye meg a delta változattal teljesen oltatlan közösségben nagyon nagy lenne.)

Sinopharm - tudsz mutatni olyan statisztikát ami jó? Fogalmam sincs hogyan keressem. Amit én láttam és friss magyar, az ez: telex.hu/koronavirus/2021/11/25/szombathely-intenziv-osztaly-jarvanyugyi-adatok
"a Szombathelyen intenzíven fekvő betegek háromnegyede oltatlan, az oltott betegek mindannyian régen kapták meg az oltásukat, és többségben vannak köztük a kínai Sinopharm-vakcinával oltottak."
Mondjuk ez csak 17-18 lélegeztetett + ha még ennél jóval több intenzív osztályos is, de semmiképp nem százezres statisztika.
And37 2021.11.25 11:53:37
...na jó, Írország is lehet Pfizerisztán szerintem, covid-19.geohive.ie/pages/vaccinations
Amikor McGregor benyögte, hogy a vakcinák befuccsoltak (index.hu/kulfold/2021/11/23/koronavirus-a-vilagban-jarvany-pandemia-egeszsegugy-vakcina-oltas-covid-19-percrol-percre-hirosszefoglalo/conor-mcgregor-szerint-nem-mukodnek-a-vakcinak/), nézegettem onnan is adatokat. Találtam olyat, amiben vizsgált 600 COVID-halott esetén kb. 50% volt az oltottak aránya, és az oltott, de aztán COVID-ban elhunyt 300 fő átlagéletkora 80 év... Nyolcvan év!

Ettől még nagyon sok oltottakban kimutatott fertőzés van náluk is, szóval előbb-utóbb jöhet az aktuális vakcinákat kikerülő vírusváltozat sajnos, de sose hirdették immunizáló oltásnak ezt a társadalmi kísérletet.
Bill Gates (Microsoft) többször találkozott azzal a Jeffrey Epstein-nel, akiről már 2008 óta köztudott volt, hogy kiskorúakat kényszerített prostitúcióra. Már maguk a találkozók ténye is ki kellene verje a biztosítékot, de ami ennél is bizarrabb az a találkozók állítólagos oka. A mainstream média…..
And37 2021.10.14 10:39:01
Bocs hogy kiragadott apróságra reagálok, a többihez nincs forrásom és időm, de ez:

"afrikai oltásprogramjai időnként horrorforgatókönyvé válnak"

erre a cikkre link:

sorendreier.com/robert-f-kennedy-jr-bill-gates-vaccine-killed-more-children-in-africa-than-the-diseases-it-targeted/

ami ezt a 2017-es tudományos publikációt hivatkozza:

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5360569/

ami absztraktjának első mondata:

"We examined the introduction of diphtheria-tetanus-pertussis (DTP) and oral polio vaccine (OPV) in an urban community in Guinea-Bissau in the early 1980s"

Amit nem értek: hogyan bizonyíték egy 1981-83 közötti, 651 oltatlan és 662 oltott gyereken végzett vizsgálat arra, hogy a 2000 után indult oltásprogram, melyben 800 millió gyereket oltottak be (ebből nem tudom mennyi kapta a nálunk is használt DiPerTe oltást, vagy annak más változatát) az egy horrorforgatókönyvvé vált?

Nem vitatom, bár erős kétségeim vannak, csak nem látom, miért bizonyíték a linkelt cikk az általad írt állításra.
And37 2021.10.15 11:25:49
@A kiló nem százat jelent.: jó, de erről nem Soros tehet, még akkor se, ha vannak olyan betegek, akik általa finanszírozott cégeknél dolgoznak. :)
Szóval az a mondat lehet jobb lett volna, ha kimarad az egyébként érdekes témát feszegető cikkből. (Azt reméltem, találtál valamit, ami bemutatja, mennyire nem jó, amit Gates csinál Afrikában, de ezen a nyomon elindulva inkább csak több cáfolatot találtam.)
A hatalmas vitákat és ellenállást kiváltó április 19-ei iskolanyitásnak nem volt semmilyen negatív hatása a járványra. Az elmúlt két hét a bizonyíték. Mind az esetszámok, mind az azt mindig 10 nappal követő halálozások száma tovább csökkent.  Ahogy hospitalizáció és a lélegeztetésre szorulók száma…..
And37 2021.05.11 13:53:46
@A kiló nem százat jelent.: "még ezekkel az eszközökkel is megoldottak egy logisztikai bravúrt" -- hát azt épp nem ők oltották meg, hanem a heti húsz órát telefonálgató háziorvosok, de azt meg kell hagyni, nem akadályozták a dolgot.
And37 2021.05.11 21:36:56
@Piffu: fiam kedvence a Zállatorvos, ha van rá 15 perced: www.youtube.com/watch?v=Iue0AICZfT0
And37 2021.08.16 18:30:04
@Piffu: gondolkodtál már azon, hogy aki a konyhasót felsorolja mint rettegett oltásösszetevő, az mekkora tulok? Vagy aki a Nobel-díjat hosszú óval írja, az mennyire megbízható információforrás? Vagy aki a megfázást influenzának fordítja?

Nálunk PCR-nél 35 ciklus fölött már nem tekintették pozitívnak, szóval ez itthonra úgy tudom, nem érvényes. Influenzát összemosni COVID-dal... Engem nem különösebben érdekel, ha nyávog a kutyád.

Abban teljesen igaza van a videónak, hogy ez egy bazinagy társadalmi kísérlet aligtesztelt oltóanyagokkal, aminek lehet jó meg rossz kifutása is, és még most, hónapokkal a tömeges oltások után se nagyon lehet sejteni, hogy 1-5-20 év múlva mi lesz a vélemény a különféle mostani oltásokról.

A nyájimmunitásos optimista rész szerintem megbukott az aktuális adatok alapján, az utolsó videóbevágás viszont elég kemény, ezért megérte végignézni, bár az adatokat ellenőrizni nem tudom.
Mutáns jogász-virológus hibrid legyek, ha értem. Egy ismerősöm lefordította magyar nyelvre a jelenleg hatályos járványvédelmi szabályozást: §1. Ha egy [szabadtéri szórakozóhelyen] nem szól a zene, akkor bemehet bármennyi ember védettségi igazolvány nélkül, a.) de ha "szervezetten" isznak, akkor…..
And37 2021.06.24 14:45:49
@Piffu: "de hát ez egy blog, nem tudomány,"
"Tehát ha egy blog tudományról ír, orvoskat, virológusokat idéz, akkor az már nem tudomány. Értem. Ja, nem."

Megvilágítom egy egyszerű példával. Vegyünk egy kijelentést a blogírótól.

"A tények, tények. Nyáron nincs járvány. Vajon miért?"

Ez a COVID-ra vonatkozott, tehát legyünk megengedőek, egészítsük ki.

"A tények, tények. Nyáron nincs COVID-19 járvány. Vajon miért?"

Továbbá mivel sok helyen a statisztika ennek ellentmond, tegyünk hozzá még egy kicsit.

"A tények, tények. Nyáron nincs COVID-19 járvány Európában. Vajon miért?"

Ezzel kizártuk Brazíliát, Oroszországot, Mongóliát, ahol épp gáz van. De félmunkát végeztünk, mert persze Anglia meg Portugália nem áll túl jól.

"A tények, tények. Nyáron nincs COVID-19 járvány Közép-Európában. Vajon miért?"

Ez már majdnem jó, de tulképp még mindig van járvány, csak nem túl jelentős, a "küszöböt" nem üti.

"A tények, tények. Nyáron nincs számottevő COVID-19 járvány Közép-Európában. Vajon miért?"

Akkor most jön a tudomány. A tények mit mutatnak? Van egy nyarunk, amin túl vagyunk, a többi most jön.

"A tények, tények. Sajnos a nyár és a COVID összefüggéséről nincs elegendő rendelkezésre álló adat a rövid eltelt idő miatt, de az kijelenthető, hogy 2020 nyarán nem volt számottevő COVID-19 járvány Közép-Európában Ukrajnát és Romániát leszámítva, ahol már akkor napi 1000 körüli volt az esetszám. Vajon miért?"

Most ezt hasonlítsd össze ezzel a hazugsággal:

"A tények, tények. Nyáron nincs járvány. Vajon miért?"

A tudományoskodás kedvéért forrásmegjelölés: kilonem100.blog.hu/2021/03/24/nyitnikek_lockdown/full_commentlist/1#c40060160

Megnyugtatlak, én is tisztában vagyok azzal, hogy ez sem tudomány, csak a tények figyelembevételével történő szőrszálhasogatás, de pontosan elegendő ahhoz, hogy megmutassa, milyen messze vagyunk ezen a blogon néha még a tényektől is, nemhogy a tudománytól. Ez amúgy nem baj, fene se akarna 50 forrásmunkát megjelölő unalmas szöveget olvasni.
And37 2021.06.28 21:02:49
@Piffu: honnan tudjam, hogy létezel?
And37 2021.07.05 11:39:55
@Piffu: "Honnan tudod, hogy te létezel? "

Honnan tudod, hogy tudom?

"A Daily Expose am 2021. június 18-án számol be az esetről. "

Légyszi adj linket az eredetire. Én is be tudom másolni a kiskunbüdösfüttyösi Heji Hírmondó történetét, ami szerint a COVID a túlzott alkoholfogyasztás mellékhatása, de kamu hírt forrás nélkül bedobni ugyanannyira nulla értelme van, mint a tudom hogy tudod hogy tudom szálnak.

Hogy a brit variáns veszélyességét ebben érdekelt emberek nagyították fel. Ja de kiszorított minden mást és tényleg fertőzőbb. De akkor is. Hogy az influenza meg a COVID simán keverhető, nincs is COVID, manipulálják a statisztikákat. A halálozásit is (nem, csak 6-8 hét késéssel érkeznek be az utolsó adatok). És ettől még a főnököm meg a haverom apja meghalt COVID tünetekkel, a gyerekemnek elment a szaglása, a sógornőmnek meg hat hónap után se jött vissza.

@Etniez: "A BA-s hülyeség meg lett időközben cáfolva, nem haltak meg a pilóták."

Ez is hülyeség, haltak meg pilóták, pl. ő, meg lehet nézni milyen kicsattanó egészségnek örvendett 243 napnyi kórházi kezelés után:

www.dailymail.co.uk/news/article-9672475/British-BA-pilot-spent-record-243-days-hospital-covid-died.html
Nagyon rossz hír. Geert Vanden Bossche, PhD, DVM, a világ egyik legnagyobb oltásszakértője, számos nagy vakcinagyártónál dolgozott igazgatóként, Bill Gates alapítványának fő programvezetője is volt, katasztrofális veszélyre próbálja felhívni a szakma figyelmét világszerte. A szerinte…..
And37 2021.07.01 14:34:08
Míg a bulvármédia tele van az Indiáról szóló COVID-rémhírekkel, addig a Science Magazine paradox módon arról arról a paradoxonról ír, hogy túl alacsony a COVID-mortalitás Indiában... India, lehet, nem egy "Kossuth tér": de 150 millió ember egy helyen... Indiában minden adott egy súlyos…..
And37 2021.05.14 15:39:10
@A kiló nem százat jelent.: "voltak hírek az USA-ból pl. hogy valóban sok volt a pozitív, beteg egy sem köztük: utcán élnek, bőven van bennük D-vitamin."

www.statnews.com/2021/03/11/the-uncounted-people-who-are-homeless-are-invisible-victims-of-covid-19/

"What cities here in California, and across the nation, do know is that homeless deaths rose sharply in March 2020, just as the pandemic arrived. They tripled in San Francisco "

www.coalitionforthehomeless.org/age-adjusted-mortality-rate-for-sheltered-homeless-new-yorkers/

"Through the end of February 2021, the cumulative New York City mortality rate due to COVID-19 was 292 deaths per 100,000 people. For sheltered homeless New Yorkers, it was 436 deaths per 100,000 people – 49 percent higher than the New York City rate. "
And37 2021.05.14 15:40:25
@And37: No persze a sheltered kitétel miatt senki nem fogja megmérni a D-vitamin szintjüket, de amit írtál, az hamis.
And37 2021.05.14 20:06:51
@A kiló nem százat jelent.: az igazság minden bizonnyal valahol félúton van. Nem különösebben érdekel az amcsi hajléktalanok COVID-halálozási rátája, csak bántotta a szemem a féligazságokból épített mondatszerkezet, "valóban sok volt a pozitív, beteg egy sem köztük" - már hogy ne lett volna??
4000 NE D vitamin három hónapon keresztül minden nap az már elég bevitelnek számít?
"Derült, hideg áprilisi nap volt, az órák éppen tizenhármat ütöttek" — kezdődik George Orwell 1984 című regénye. Egy hideg április napon... akár a mai. Sosem hittük, hogy bekövetkezik: kijárási tilalom, megfigyelő állam. Mindez 1-2 éve még ugyanolyan elképzelhetetlen lett volna, mint amennyire…..
And37 2021.04.29 07:33:13
@alöksz róz: nyilván nem, de náluk pl. régóta megvolt a négyzetméter-limitált létszám az üzletekben. Ezt nem értettem, hogy a járvány csúcsán nálunk miért lehet 10 ember 20 négyzetméteren, mikor az utcán meg kötelező a maszk, és miért csak a korlátozások feloldásával hozták be.
Mégis vannak magyar adatok! Orbán Viktor mondta ma reggel a rádióban: COVID-dal mindössze 27 általános iskolás korú gyerek van kórházban 2 lélegeztető gépen.  A diákoknak az iskolában a helyük, hogy ne csak bármire behülyíthető aktivistának legyenek jók később — írtuk a pedagógus szakszervezetisek…..
And37 2021.04.24 11:47:33
@A kiló nem százat jelent.: " Ő is bekerült a statisztikába" párhuzamos univerzumba kerültünk, ami nem baj, csak kicsit fura. Belekerült a statisztikába, természetesen, csak nem a COVID-halottiba. Aki kigyógyul COVID-ból, amit negatív teszt igazol, az nem kerül bele a COVID-statisztikába, leszámítva ha a doki úgy jelenti le. Ezt persze nem tudom kijelenteni, hogy nem történhet meg, de elvileg nem kellene hogy megtörténjen.
Aki meghal, mert tégla esett a fejére, de közben 2 nap kórházban kiszenvedés alatt megfertőződött, az belekerül, hiába teljesen másba halt bele.
And37 2021.04.24 12:33:51
@A kiló nem százat jelent.: "India egy vicc. Olyan 0 számaik vannak, mint nekünk tavaly. Indiában nincs COVID. Csak médiahiszti: itt. "
Segíts értelmezni az itteni médiahisztit: twitter.com/mohfw_india

Miért twitteli az indiai egészségügyi minisztérium, hogy a légierő Szingapúrból nemsokára meghoz egy jelentősebb adag oxigént, hogy lassan visszakerüljenek rendes kerékvágásba?
Mindenki egyszerre találta ki, hogy búvárkodni kezd?

"Basic customs duty and health cess to be waived off on oxygen and #oxygen related equipment."
"The Indian Air Force is taking sorties to reduce the transportation time of Oxygen and other critical supplies. One C-17 has reached Changi Airport in Singapore today. These containers of cryogenic oxygen tanks will help boosting the oxygen supply in the country. "
And37 2021.04.24 12:49:51
Ez is "itteni" médiahisztinek számít, és azt támasztja alá, hogy nincs COVID Indiában?
www.thehindu.com/news/cities/mumbai/non-covid-19-patients-find-care-out-of-reach-at-mumbai-hospitals/article31434464.ece

"A spokesperson from the SL Raheja Hospital said their triage beds were full, due to which they could not take the patient for admission. “A high level of suspicion needs to be maintained before admitting a patient in the non-COVID section to safeguard the health of the other patients, caregivers and support staff. "

"private laboratories currently take three to four days to give COVID-19 reports"

Az élő hírekben miért visel szinte mindenki maszkot, ha nincs COVID?
www.youtube.com/watch?v=MOT9rEMAukI
Svédország rácáfolt a mainstream média álhíreire: a 3. hullámban már szinte nincsenek is halálozások Magyarország még küzd a COVID-dal szemben. Öröm az ürömben: Svédország már nyerésre áll a járvánnyal szemben is és a lockdown-vitában is. Svédország: 857,401 esetből 13,621…..
And37 2021.04.17 14:39:20
@alöksz róz: "ez sehol sincs így, mégiscsak igaza volt a piffunak, itt a magyar kórházakban valamit nagyon rosszul csinálnak. " még szép hogy igaza van, akik benne vannak a rendszerben, azok is tudják.

hvg.hu/itthon/20210331_szijjarto_laszlo_nagyinterju
And37 2021.04.19 15:34:13
@Alan43: a portfoliós elemzést olvastad, miszerint a svéd szigor nem sokkal marad el a magyartól jelenleg, és komolyabb, mint pl. a finn?

www.portfolio.hu/gazdasag/20210418/koronavirus-csoda-eszak-europaban-a-harmadik-hullam-is-elkerulte-oket-es-ehhez-lezaras-sem-kellett-479080

Itt lehet a különböző országokat összehasonlítani: ourworldindata.org/grapher/covid-stringency-index?tab=chart&country=HUN~SWE~FIN
And37 2021.04.19 15:35:29
@And37: mármint persze a szabályozás szintjén.
Egyetlen fotókollázs, ami tökéletesen megmutatja mennyire volt valótlan a mainstream média hírhamisító lejárató kampánya a lezárásokat elkerülő Svédország ellen. A hangzatos szalagcímekből egy szó sem volt igaz. A legtöbb országgal szemben csak enyhe korlátozásokat bevezető Svédország…..
And37 2021.04.03 19:51:31
@BRAAJEN: Ezt a kommentet elsőre én is benéztem, utolsó bekezdés első sora kicsit más megvilágításba helyezi...
Vannak dolgok, amikkel nem lehet viccelni, ilyen egy ember halála. A statisztikákkal kapcsolatban viszont több cinikus idézet is közkinccsé vált a XX. században."Egy ember halála tragédia. Egymillióé statisztika." (Lenin vagy Sztálin, állítólag.) Többek közt.  A grafikonok szerelmeseként mindig…..
And37 2021.03.31 14:41:55
@A kiló nem százat jelent.: bocs hogy ilyen régi poszthoz szólok hozzá, de a mostani adatok alapján a 2015-2020-as adatok így néznek ki nekem, kihagyva a hol szereplő, hol hiányzó 53. hetet: 37852, 40509, 39124, 40177, 38339, 52522. Magyarul 2020-ban 20%-kal többen haltak, mint szokásos.

Milyen adatokból dolgoztál, hogy az jött ki, ami? Vagy KSH utólag korrigált? (Esetleg én néztem be valamit?)
And37 2021.03.31 14:44:25
@And37: 34% növekmény ha pontos akarok lenni, és a többit veszem 100-nak.
And37 2021.03.31 15:49:34
@A kiló nem százat jelent.: ok, az eredeti 24.hu-s grafikon tényleg kritikán aluli, és a január nem volt tragikus (7 évből a 3. legrosszabb az első 4 hetet nézve, ami persze néha decemberben kezdődik). Köszönöm!
74% szerint az első lépések között kellene enyhíteni a 20 órai kijárási tilalmon  87% támogatja azt, hogy nyissanak meg az éttermek, kocsmák, szórakozóhelyek, a sportlétesítmények nyitását 75% szeretné nagyon — a legfrissebb nemzeti konzultáció szerint. 0% valósult meg mindebből. 100%-ban ment…..
And37 2021.03.29 18:27:39
@Piffu: "Természetesen a vírusokra is ugyanaz az immunrendszer ugrik rá, amelyik a baktériumokra, gombákra és egyebekre, és védi meg azt, aki óvta és egészségesen éli az életé"

HIV ellen is megvéd az egészséges életmód, ha mondjuk valamelyik agyatlan elgázol és aztán nem megfelelő vérátömlesztést kapsz? Segítek: en.wikipedia.org/wiki/Innate_resistance_to_HIV "A small proportion of humans show partial or apparently complete inborn resistance to HIV" a többiek genetikailag így jártak. Nem fekete-fehér itt semmi, hát még az immunológia.

Mellesleg érveket várni és a kapott érveket cáfolás helyett elintézni ennyivel, hogy "Bocs, de nem" erősen piroslap, akkor miért várod mástól, hogy érveljen?

Maszkviselésben @Glokta hozzászólásával értek egyet. Hasznos lenne az, de nem így, nem ilyen "emberanyaggal".
And37 2021.03.30 14:21:53
@Etniez: Nagy vonalakban egyetértek, de az "Örököltél egyet, annyi a mozgástered, hogy nem gyengíted feleslegesen, erősebbé nem tudod tenni sem életmóddal, sem táplálkozással." rész vitatható.

Az aktuális állapothoz képest erősebbé válik az immunrendszered, ha egészségesebb életmódra váltasz, vagy több nem túl erős kórokozónak teszed ki ahelyett, hogy hipersteril körülmények között élsz stb. Árulnak egy rakás immunerősítő készítményt is, szóval én nyugodtan elfogadnám, hogy az aktuális teljesítményhez képesti javulás az "immunrendszer-erősítés", még hogyha ez relatív is.
And37 2021.03.31 15:07:19
@A kiló nem százat jelent.: "az oltásoknak valahogy nem nagyon érződik a benefitje jelenleg."
De, ahol érződnie kell:
"Mivel az intézményekben már a lakók 82, és a dolgozók 77 százalékát beoltották, így összehasonlították a második és a harmadik hullám felfutásának adatait – eszerint márciusban 96 százalékkal kevesebb fertőzést regisztráltak a lakók körében, és 92 százalékkal kevesebbet a dolgozók között, mint tavaly novemberben."

Más: a saját kíváncsiságomra összeállított statisztikák nem egyeznek azzal, amit itt kilonem100.blog.hu/2021/03/02/covid_kutyafuttaban_es_futoszalagon írtál, meg tudnád nézni, mitől van nálam 34% növekmény 2020 utolsó heteire, ha nálad ez egyáltalán nem látszik? KSH trükkösen utólag is módosítja a számokat a lassú adatközlés miatt, ha jól látom...
"Totál be vagyunk zárva ide!" Ismét több, mint 2.3 millióan nézték meg a Marsh család legújabb feldolgozását. Ezúttal Jim Steinman Bonnie Tyler által énekelt Total Eclipse of the Heart című slágerét dolgozták fel a '80-as évekből. Paródiában mesélik el, hogyan is telik a négy gyerekes család számára…..
And37 2021.03.21 21:29:54
@A kiló nem százat jelent.: "A halálozások most is a legidősebb, gyenge népességet sújtják, a várható élettartam körül."
Ha netalántán egyik kórházunkban a lélegeztetőgépen lévők átlagéletkora 55 év alá esne, az már közelítené az ingerküszöböd, vagy csak annyi a lényeg, hogy ebből ki nem éli túl?
"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen." Egy szerintem a közhangulatot sajnos jól kifejező nyúlfarknyi kirohanásra szeretnék csak reagálni, amit a kiváló Mentális Deficit blogon közöltek a kormányzat által a harmadik hullámra beharangozott…..
And37 2021.03.14 11:05:08
@Piffu: "Szerintem eléggé egyértelmű a D-vitamin konszenzus"

Félreértések elkerülése végett: nem vitatom, hogy kell-e a D-vitamin vagy se. Én is szedem, tavaly márciusban megmondtam szüleimnek, megírtam körlevélben munkatársaimnak is. Azt vitatom, hogy bárki bizonyította volna, és világszintű konszenzus lenne abban, hogy hiánya az egyedüli kiváltó oka a koronavírus súlyosabb lefolyásának, erre hoztam egy nem 2012-es, hanem most decemberi, átfogó cikket, nem azért mert átnéztem vagy megértettem, hanem mert ennek a megléte önmagában bizonyítja, hogy nincs átfogó konszenzus. Ez egy meglehetősen összetett hatású betegség, okoz bőrgyulladást kívül-belül, idegrendszeri problémákat amikor mérget kezd termelni az idegsejted és ettől egy hét alatt olyanná válik az agyad mintha két hónapja kábítóznál (nem értek hozzá, nem volt pontos amit írok), vérrögöt is képez és sok egyéb vidám dolgot, és szerintem egyelőre csak sejtjük, de nem _tudjuk_ az összefüggések jó részét.
Ezért a leegyszerűsített "D vitamin rulez" fekete-fehér világképpel szemben szerintem a legjobb dolog, ha nem kapod el a vírust, ehhez kevés emberrel találkozol, normálisan viselsz maszkot, kezet mosol/fertőtlenítesz, és tudatosítod a többiekben hogy milyen fontos a fertőzési láncok mielőbbi megszakítása. Ezen kívül vigyázol az egészségedre D-vitaminnal és mozgással és kintléttel ésatöbbi. Nem csak azért, mert még a végén lesz egy kis köhögésed, hanem mert friss a vírus, és nem tudjuk, ekkora fertőzési ráták mellett milyen új képességeket tud begyűjteni, mindenesetre a brit variáns upgrade-je elég jól sikerült: kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3701/37017/370171/37017107_365fa2c01390ac8073681e6919ea3a7f_wm.png

És rendben, hogy sokaknak herótja van az egész lezárástól, nekem meg közeli ismerősöm halt meg egyébként egészségesen tüdőgyulladásban az elmúlt pár hónapban COVID-pozitívan, és heti szinten mondhatom közeli rokonomnak, hogy majd csak vége lesz már, és ha már úgyse tud mit kezdeni azzal, hogy most épp 34 súlyos légzésproblémákkal küzdő beteg jut egy(!) ápolónőre náluk, csak azért is menjen be megint és szívja végig a következő 12 órás műszakját is teljes harci díszben, és ne, ne vegye nagyon a lelkére, hogy a bácsi aki tegnap reggel besétált a kórházba, hogy kis láza van és mintha nehezebben lélegezne, és másnap nem élt már, az pont olyan korú és egészségi állapotú volt, mint az apukája.
And37 2021.03.14 17:10:53
@A kiló nem százat jelent.: Amúgy köszi a D-vitaminos cikket, nagyon hiányosak voltak az ismereteim, nem kerestem és így nem is láttam eddig, hogy közvetlen összefüggést boncolgatnak a D-vitamin és a citokintermelés között, pedig úgy tűnik, elég közismert tény: www.hungariamed.hu/182-d-vitamin-szerepe-a-jarvany-idejen "Továbbá a D-vitamin hiányról ismeretes, hogy fokozza a „citokinvihar” néven ismert folyamatot."
De hogy nekem is legyen egy kis igazam, így folytatják: "Természetesen önmagában a D-vitamin kiegészítés nem garantálhatja a védelmet a COVID-19 ellen".
And37 2021.03.18 07:56:21
@Piffu: "Egy influenzajellegű, csak annál kevésbé terjedő és ritkábban (kisebb népességet fertőző) vírus miatt eszemben sincs leépíteni az emberi kapcsolataimat"

Kevésbé terjed a vírus, csak a népét aránytalanul sokat dolgozni soha nem hagyó Kína mégis lezárt miatta 10 millió embert és megtöltött pár stadiont ágyban fekvő statisztákkal?
Mi az alapja ennek a kijelentésnek?

"Ha normális vagy, egészségesen semmilyen maszkot nem viselsz sehol"

Teljesen egyetértünk. Tegyük hozzá, hogy az aktuális buliban nem tudhatod, egészséges vagy-e, tehát lehet felelős hozzáállás az is, hogy feltételezed, tünet nélkül is fertőzhetsz. HIV és óvszer kapcsán gondolom tök hasonló köröket lefutottak, mielőtt társadalmilag elfogadottá vált a kapcsolat.

"párom együtt utazott tavaly egy kollégájával, akit pozitívra teszteltek, persze semmi baja nem volt. (tehát vagy nem fertőznek a tünetmentesek, vagy falspozitív volt a teszt, vagy nem terjed még annyira sem a covid, mint az influenza, vagy észrevétlenül átmegy azokon, akik találkoznak vele - vagy ez így mind együtt)."

Én a fiammal voltam egy háztartásban úgy, hogy nem kaptam el tőle, legalábbis tünetem nem volt. Neki pár óra láza meg egy napig kisebb fejfájása volt, de ha osztálytársa anyukája nem telefonál, hogy koronavírusos, tuti nem teszteljük. Abban a körben 7 ember lett beteg, ebből kettőből kettő pozitív (normál) PCR. A régi változat kevésbé jól terjedt, különben csak úgy jöhetett volna ki a 2-3 közötti index, hogy mindenki csak 2-3 emberrel találkozik a betegsége fertőző szakaszában. Azért ez nem egy kanyaró (1 ember 15-öt fertőz átlag) vagy bárányhimlő (9). Idén Magyarországon nem nagyon találtak még influenzát az NNK influenzaosztályán, hiába keresték, szóval az a jelenlegi távolságtartással semmit nem tudott kezdeni. Persze adja magát a feltételezés, hogy a pár influenzás esetet simán besorolták COVID-osnak, ezt nem vitatom.

"maszk (...) egészségügyi használatra, vírus elleni védelemre NEM ALKALMAS"

Gyorsteszt: fújj el maszkban egy gyertát. Köhögj maszkban nyálcseppeket az ablakra.
Ha nem sikerül, akkor joggal feltételezheted, hogy a 200 ismerősödből az a 8-10, aki csapadékosabban beszél az átlagnál, maszkban kevésbé lesz fertőző vírusgazda, ha bármikor az lesz. Védeni nem véd 100%-osan, és átlagember egyébként sem alkalmas a steril üzemmódra, de ha 50%-kal csökkenti a továbbadás esélyét (mondjuk tízből 8 embernél 60%-kal csökkenti, kettőnél meg duplájára növeli), már jó. Rokonom orvos ismerőse tavaly márciusban valószínűleg maszkkal fertőzte meg magát.

"Ha esetleg mégis az az eset fordulna elő, hogy egy teljesen egészségesnek látszó ember kizárólag a covid fertőzés miatt halt meg, akkor is még mindig ott tartunk, hogy megyénként (és Bp.) naponta 2 ember halt meg covid miatt, akiknek a kilencvenvalahány százaléka krónikus beteg, idős ember volt."

20*2 = 100..190? Ettől a matektól még nem fogok vele többször teniszezni... :P

@A kiló nem százat jelent.:
"Pl. Indiában jórészt csak a jómódúakat sújtja számos kór. A szabadban dolgozó szegényeket nem. És sorolhatnám az összefüggéseket.
A jó D-vitaminszint szerintem igenis garancia, hogy enyhe tünetekkel átvészeled a legtöbb hasonló betegséget. "

Ez számomra megint inkább az immunrendszer általános edzettsége. Ha kint tölti az időt a gyerek mezítláb a kutyával-macskával-tyúkokkal, tuti többet edződik, mint ha a legújabb skint teszteli Fortnite-ban ez idő alatt, és bottal kell kikergetni egy órára naponta. Heti egy marék koszt meg kell egyen a gyerek, hogy egészséges legyen. :)
Rokaffy Farkas Vétó a vétónak 2020.11.16 19:32:05
  Olyan esemény történt ma, ami ebben a formában példa nélküli; két uniós tagállam is megvétózta az Európai Uniói 7 éves költségvetését. Magyarország és Lengyelország élt azon szuverén jogával, hogy ne fogadja el ezt az elkövetkezendő időszakot kontinentálisan meghatározó büdzsé tervezetet benne a…..
And37 2020.11.17 14:13:02
@ZX: "Magyarázd el, hogy a miért a reálkeresetet nézed a reáljövedelem helyett? ... ezenkívül célszerűbb lenne az Előző év = 100,0% adatokat nézni, az tisztább képet ad. Abból jobban látszik, hogy a fidesz pár év kivételével nem jobb a szociknál."

Azt hiszem, kénytelen leszek csökkent értelmű medvebocsot játszani, mert bár a saját bőrömön nem nagyon éreztem a statisztikákból nyilvánvaló fellendülést, de ezeket a számokat nem úgy látom, ahogy te. Nyilván, külföldi nyaralás nem mérvadó, lakásvásárlás kilőve a reáljövedelem kategóriában mert ezek elcsúfítanák, szóval tuti sántít a statiszika, de konkrétan a számsort nézve, 95-98-at és 2003-2010-et adva az ellenoldalnak, nekem az jön ki, hogy

--++ ++++----, ami nullszaldós (mértékeket direkt nem néztem),

míg a 99-2002 és 2011-2019

++++ +-+++++++ ami erősen pozitív.

Szóval a "pár év kivételével" az miből jön?
Belgium és Spanyolország után Nagy-Britanniát sújtotta legsúlyosabban a COVID-19 2020-ban Európában. Amennyiben a halálozások számával jellemezzük egy járvány súlyosságát és nem a 80%-ban tünetmentes fertőzöttek nyilvánvalóan pontosan nem is megismerhető száma alapján. Ennek ellenére Angliában és…..
And37 2020.11.03 20:33:30
@GyMasa: szavakon lovaglunk és elsiklunk a lényeg mellett. 60 alatt is van veszélye a komoly, tartós kárt okozó lefolyásnak, tény hogy kb. minden 10 halálesetre egy súlyosan veszélyeztetett fiatal jut, aki azért valószínű túléli.

12000/700*4, decemberre lenne teltház figyelembe véve az 1 fölötti terjedési rátát, V. Orbán dec. közepére jósolta.

"Szerintem majd gyorsan csinálnak még egy nemzeti konzultációt, ahol megkérdezik, hogy soros-e az ka meg a migráncsok..."

Vagy bevezetnek egy kamu időszakbeli kijárási tilalmat, mondván "gyerekek, vegyétek már észre, hogy ez azért komoly, viccnek legalábbis durva". Előző körben sem tudták/akarták túlzottan betartani a tilalmat, kíváncsi vagyok most mire jutnak. :P

Igen, 10 nap karantén segítene, de családon belüli átadást figyelembe véve kevés lenne a teljes takarításhoz.
And37 2020.11.05 12:32:29
USA nem lépett fel egységesen, így néznek ki most:

ourworldindata.org/grapher/excess-mortality-raw-death-count?tab=chart&stackMode=absolute&region=World

Oké, hogy szerinted az idősek, akik úgyis meghaltak volna, más szerint meg az édesapja, aki még 10-20 évet élt volna (nem, nem a 85 éves nénike, hanem a 60-65 év körüli, magas vérnyomással).

Az, hogy ebben a szituációban neked aránytalan a hűhó, belefér, ha mindenki próbálná visszaszorítani a járványt akkor egyet is értenék vele teljesen. Más meg parázósabb, neki meg nem buli az, hogy Magyarországon jelenleg van 100-300e "terjesztő", akiknek fogalmuk sincs erről, mert nincs különösebb bajuk. És a végén nem az a lényeg, hogy a statisztika merre görbül, hanem hogy hány váratlan temetésre mész a következő hónapokban.
And37 2020.11.13 00:13:41
@A kiló nem százat jelent.: amit a brit számok nem mutatnak: mok.hu/realitas/cikk/intenziv-terapias-osztalyok---realitas?fbclid=IwAR2_CqcE46IuikpgWw_ndQQdhzjJJkkezTyM_XKI08ZaN2ajD_uZYPPu17E

(azért persze tartalmazták, csak... ha van egy ellátórendszer, ami 5000 beteg esetén 4900-at életben tud tartani, az nem jelenti azt, hogy 10000 esetén 9800-at fog, hanem esetleg csak 9000-ret)
Etan Patz története minden szülő rémálma. A hatéves kisfiú 1979 májusában iskolába indult, de soha többé nem látta senki. Egészen 2012-ig nem lehetett tudni, mi történt vele.          Etan Patz - Fotó: CNN A fiú eltűnése megrázta a világot, minden korábbi ügynél nagyobb visszhangot keltett: ő volt…..
And37 2019.09.05 12:54:32
@FlybyWire: 1979, totál más idők és elvárások voltak akkoriban. Amerikában nem tudom, mi volt a módi, de ha megnézel egy Bujtor István-filmet, abban nem agyzsibbadt, mobilon csüngő kiskölköket fogsz látni, hanem olyan gyerekeket, amilyeneket most nem nagyon találsz (ok, film, de akkor is). Édesapámék szögeket erősítettek a nádszálak végére, hogy jobban szálljon az így készült nyílvessző, úgy lőttek át a háztető fölött egymásra, és csak akkor hagyták abba, mikor véletlenül az egyikőjük lábába fúródott. Persze a szülőknek nem szóltak róla. És ők nem voltak különösebben rossz vagy különc gyerekek.
Ettől még felelős az anyuka, mert ki más ha nem ő, de 40 évvel később a felelősségét firtatni... Más világ volt.
Lekvár és JAM Mi volt a manna? 2019.08.25 21:18:29
A manna kifejezést sokan ismerik és legtöbben azt is tudják, hogy az az égi étel volt a manna, mely az égből esett minden nap, amikor a zsidó nép az Egyiptomból történt csodálatos kivonulás után a sivatagban vándorolt 40 évig, míg el nem foglalta a Szentföldet. A Tóra elbeszélése szerint az…..
Csütörtök este  az európai politikában a zöld klímacélok érdekében volt egy elég komoly vita. Ugye, így, nyáron mi is érezhetjük, hogy a globális felmelegedés veszélye nagyon is komoly (feltéve, hogy nem vagy Donald Trump), tehát biztos, hogy szükséges európai szinten egy…..
And37 2019.06.21 21:40:16
@Hungry horse:
"Eddig még nem volt normális ember, aki azt próbálta volna elhitetni itt bárkivel, miszerint a klíma változásait az emberek, a dínók, vagy bárki más okozta volna."

A nem normális emberek (avagy tudósok) elég sok mindent letettek már az asztalra. Például a számítógépedhez szükséges alapvető alkatrészeket, vagy jelentéseket arról, hogy nagy szívás lesz, ha nem fogjuk vissza magunkat klímaügyben. Lehet, hogy tévednek, de az is lehet, hogy azok tévednek, akik ezt hülyeségnek tartják. Utólag, ha esetleg mégis a borúlátóbb előrejelzéseknek volt igazuk, és borul minden általunk ismert dolog, már késő lesz észbe kapni.

Nézd meg, a Közel-Kelet milyen remekül lakható az ottani emberek kitartó erdőirtásainak következtében. Sikerült nekik újraerdősíteni?

Ezt az oldalt miért linkelted, ez nem pont az állításodnak mond ellent?
www.climateemergencyinstitute.com/uploads/CO2_15_million_years.png

Nem vagyok méregzöld, de szerintem a fanatikus klímaváltozás-tagadók legalább annyira veszélyesek, mint a méregzöldek.

A cikk pedig egyáltalán nem arról szólt, hogy helyes-e a környezetvédelem/klímapolitika/akármi, hanem hogy kik vannak ellene, tehát a blogbejegyzés alatt inkább Palkovicsot kellene megvédeni, hogy miért is jó, ha a focihoz/vasúthoz/egészségügyhöz hasonló hatékonysággal költik el a tudományra fordítható pénzeket is, miközben a klímapolitikáról és környezetvédelemről beszélnek. Közben elfelejtik, hogy esetleg túlmelegítik Paksnál a Dunát, vagy hogy a természetvédelmi területeink leépítése nem feltétlenül a jövőnket, csak a pénztárcájukat szolgálja.
Győztünk! Győztünk? Győztünk, hiszen az alapkövetelésünk teljesült: nem épülhet vizistadion hatalmas lelátóval és ideiglenes konténervárossal a Duna-parton. ” Az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Bp. XX. Zodony u. 1. szám alatti (170187/91. hrsz) ingatlanon létesítendő uszoda kültéri…..
And37 2018.04.23 09:47:00
Ész nélkül építkezve:

index.hu/sport/futball/2018/04/18/zte_stadion_lelato_ures/

b1.blog.hu/2018/04/02/nem_lett_idoben_kesz_de_legalabb_draga_es_tajidegen_a_szilvasvaradi_stadion

Ez az írás meg arról (is) szól, hogy lehetne uszoda, de úgy, hogy a tényleges igényeket és lehetőségeket veszik figyelembe, nem random számokkal dobálóznak és csak a pénz felével rendelkeznek.
Hat évig voltam vegetáriánus, és másfél éve ismét eszem húst, ráadásul minden nap. A keresztlányom meg újévi fogadalomból vegán lett, állatvédelmi okokból. Nagyon támogatom a lépését, bár én épp most fejeztem be a vajban sütött baconos omlettemet rukkolával, avokádóval, edami sajttal és mascarpone…..
And37 2018.01.31 07:44:48
@károly szántana: " A mandulatej előállításához nagyságrendekkel több vízre van szükség ... amit öntözéssel juttatnak ki, ezt a vizet pedig a környezettől veszik el, 80 %-ban Kaliforniában. Emiatt van annyi erdőtűz ott."

Bár semmi köze ahhoz, mekkora hülyeség vagy nem hülyeség a cikk, de az ottani erdőtüzek nem egyetlen tényező miatt alakulnak ki. Csak két további ok:
1) Hibás erdőgazdálkodás - a tüzek természetes velejárói voltak az ottani erdőknek, kitakarították az apróbb növényeket és elszáradt gallyakat, a nagy fák ezt túlélték, de mivel a tűzoltóság évtizedeken keresztül azonnal elfojtotta őket, akkora mennyiségben gyűlt fel a száraz aljnövényzet, amivel sem az erdők, sem a tűzoltóság nem bír már erdőtűz esetén.
2) Száraz és egyre forróbb éghajlat + sivatagi szelek -> kiszáradt növényzet gyorsan terjedő tüzekkel, amiket esélytelen megfékezni.

A mandulaöntözést nem láttam sehol megemlíteni, ez komoly ok vagy szimpla trollkodás? :)

No jó,

www.forbes.com/sites/mallorypickett/2016/09/28/satellite-images-reveal-impact-of-almond-boom/#1d92952a4cd1

alapján lehet komoly.
Mintha Sztálin vagy Brezsnyev tért volna vissza. Csak most Magyarországra. Ezek paranoiásak voltak. Nem elég Önnek a többség egy demokráciában, hanem üldöznie kell ezeket. Rájuk mászik, csak mert más a véleményük!   "Orbán Miniszterelnök Úr! Nem tudom, mennyire emlékszik az első alkalomra,…..
And37 2017.04.28 10:29:33
@papierusz: www.hirado.hu/2015/04/28/orban-napirenden-tartana-a-halalbuntetes-kerdeset/

"Napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését" - pont két éve.
Orbán ellenfelei egy olyan focicsapatra hasonlítanak, akik a sokadik megalázó vereség után is ugyanazzal a vesztes taktikával futnak ki a pályára. Sőt, a borítékolható bukás előtt/közben még kifejezetten lelkesek is, aztán meg nem értik az eredményt. Nézem a CEU-ért menetelő tömeget, és magamban…..
And37 2017.04.13 07:42:47
@Túlélő ...: nem, a poszt tanulsága, hogy ha csinálsz valamit, azt csináld jól, szervezetten, határozott célokkal. Azért mert mérges vagy, és belerúgsz az ajtóba, még senkinek nem lesz jobb. Ha kormányt akarsz dönteni, azt nem az utcán való céltalan bolyongással fogod elérni. Ha csak ideges vagy és le akarod vezetni, arra a tegnapi tüntetés is megteszi.
(Mondjuk nem értek egyet azzal, hogy a CEU-ért mentek tüntetni.)
And37 2017.04.13 07:57:17
@teéjesenmindegy: egyetértek. Pl. a családtámogatási rendszer alakítgatása, az ingyenes első pár pénzfelvétel, a devizahitelesek mentése, az illegális határátlépés elleni határozott fellépés stb. nehezen támadhatóak, alapvetően jó irányba mentek, kár hogy a stílus nehezen vállalható.
A Momentum plakátjai alapján pozitív üzenetekkel próbálkozik, tehát lehet hogy a te programod valósítják meg, csak még kell nekik pár év...