Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lamond

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Geexkomix 64. 2013.08.30 11:06:01
Batman #23Történet: Scott SnyderRajz: Greg CapulloDC ComicsZero Year, harmadik rész. Zero Year, nulladik év. Vagyis megint Batman eredettörténeténél, Bruce Wayne korai éveinél vagyunk. MEGINT. Elmondani is nehéz, mennyire rohadtul unalmas már az íróknak a gyökerekhez való kényszeres…..
Sok minden történt 2012-ben az amerikai képregény háza táján. Például kerek egésszé vált a Scalped, és elkezdődött a Saga, és ezért a kettőért már önmagában megérte comicot olvasni tavaly. Aztán még meghalt Pókember, újjászületet Jézus, sidekicket kapott a Megtorló,…..
„Ha a hatalmasok játszmáját játszod, győzöl vagy meghalsz. Nincs középút.” Ez az idézet remekül jellemzi a manapság méltán felkapott A tűz és jég dala-sorozatot, vagy mondhatnám úgy is, a Trónok harcát, ha valakinek nem a könyvek, hanem az HBO saját készítésű…..
A Vének háborújával kapcsolatban állandóan Heinleint emlegetik fel, amely egyrészről érthető, másrészről meg teljesen felesleges. Kétségtelen, hogy a könyv alapvetése eléggé hasonlít a Starship Troopers-ére, de efféle, sorozással induló katonai scifit már a pulp-éra…..
Lamond 2012.09.20 08:31:46
@attila1: nem olvastam az Old Man's War ciklus egyetlen kötetét sem. Utánaolvastam kíváncsiságból a könyveknek, az írónak és nekem is ez jött le első blikkre. Nem fűzök hozzá túl sok reményt, majd bepróbálom később.
Egy évvel ezelőtt még azt sem tudtam, eszik-e vagy isszák az asztali hadijátékokat, wargame-eket, mára azonban megszállottjuk lettem, és Geek Messiásként (nem nagyképű, ugye?) hidetem nagyszerűségüket. A legnépszerűbb ilyen játék, a Warhammer 40000 szabálykönyvének legújabb…..
A nyomasztó Dogma-filmek után a skandináv filmélmények negyedik részében az akcióé a főszerep. Az alább ajánlott mindhárom film kifejezetten mozgalmas alkotás és bár jobbára megkímélnek minket a lelki gyötrődésektől, északi jellemvonásaikat nem vetik le magukról.  1.…..
B-oldal Csípős kérdések 2011.07.05 07:00:00
A decemberi, bécsi Red Hot Chili Peppers koncert kapcsán megfogalmazódott bennem pár kérdés, feltettem Overdrive kollegának, de együtt sem mentünk semmire, közzéteszem őket, aki úgy érzi meg kell szólalnia, az komment formájában ossza meg velünk véleményét.Úgy érzem, hogy a…..
Lawrence Block krimiíró az évek alatt több hőst is megteremtett, Matthew Scudder 16 könyvben nyomozott, Bernie Rhodenbarr betörő kalandjait 10 regényben követhettük nyomon, még ott vannak a J.P. Keller bérgyilkos történetek, de meg kell említeni még a Chip Harrison és  Evan…..
Lamond 2011.07.01 14:36:08
"Block regényhőse végre tiszteletét teheti a vásznakon"

khmm...
en.wikipedia.org/wiki/8_Million_Ways_to_Die

szóval Jeff Bridges már játszott valamit a Block életműből, csak a siker elkerülte a dolgot.
Lamond 2011.07.01 21:20:46
@koimbra: én sem láttam a filmet, csak múltkor vateran kerestem block regényeket és belefutottam a dvdbe. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy még én sem olvastam Blocktól, de már csak a polcig kell nyúlni, ha úgy gondolom.
comment:com Rohadj meg, Joffrey! 2011.06.16 13:30:00
Az alábbi videót azoknak javallom megtekintésre, akik ugyanúgy rühellik a Trónok harca Joffrey nevű karakterét, mint én. ..
Egy napja nem jut eszembe, melyik színészről szól az a magyar nyelvű four to the floor szám, amit 1-1 rádióban elkapok. Semmi különös nem történik benne, de benne van a név, úgyhogy sláger lett. Az elsőnek, aki kapásból tudja mondani, hogy mi az, kösz. (Soerii & Poolek -…..
Lamond 2010.10.07 13:06:03
update: a Magic Burger elköltözött a XI. kerületbe. Az új helyről itt írtunk egy rövid véleményt. Kiugrunk a belvárosból és egészen a Szentendrei útig, a lakóteleppel övezett többsávos autópályáig mentünk, hogy megtaláljuk a legjobb budapesti hamburgerest. Körülbelül itt…..
Lamond 2010.09.29 09:35:49
@Dester: Lucullus...fél éve ettem ott, én naiv, de nagyon nem voltam megelégedve vele. Szinte lepték a legyek a helyet. Fapofával szolgáltak ki. A kaja felejthető volt, amolyan 12egytucat. Nem friss alapanyagok. Ugyanarról a helyről beszélünk? Semmiképp nem nevezném jónak. Mikor jártál ott legutóbb?
Más Tészta Tonno e pomodoro 2010.05.20 09:12:00
Először megírom azt a 4-5 egyszerű alapreceptet, melyek évek óta hűségesen szolgálják az otthoni közétkeztetés nemes célját, azaz rendszeresen esszük, mindenkinek ízlik, és sose unjuk meg. Hideg időre, fáradtságra, másnaposságra, kiüresedett hangulat elűzésére…..
...Britney Spears még nem volt popsztár. Ugye, megvan a The Duke Nukem Forever List című vicces weboldal, aminek alkotói azt szedték össze, hogy mi minden zajlott a világban, amióta a 3D Realms hivatalosan bejelentette, hogy dolgozik a Duke Nukem 3D folytatásán? Ez ugyanis baromi régen,…..
Lamond 2010.09.07 13:42:25
@Sam. Joe: Max Damage
vazze nosztal-geek lettem :)

régi szép idők.... booóón tu bií vájd!
Filmdroid Csajos poszt 2010.05.20 16:00:00
Ez a poszt picit rendhagyó lesz, de ha lehet akkor ezt most nézzétek el nekem. A téma egy beszélgetésből adta az ötletet. Dumálok egy külföldi csajjal, pasikról természetesen. Aztán mutat pár képet azokról a színészekről,akik az ő országában a legnépszerűbbek. Nem…..
A Messier-katalógus 27. objektuma a Súlyzó-köd (M27), ami nem más, mint egy planetáris köd a Kis Róka csillagképben. 1764. július 12-én fedezte fel Charles Messier, aki M27 számon katalogizálta. Mindez természetese eltörpül amellett, hogy mi meg huszonhetedszer érkezünk…..
Pár napja már letölthető a Bëlga új lemeze a csapat honlapjáról. Külön oldalt hoztak létre annak a négy albumnak, amit a formáció idén ki szeretne hozni. Az elsőnek az Arany címet és Szociológiai terepmunka alcímet adták. A mikrosite-on amúgy meg is lehet hallgatni a lemezt a…..
B-oldal Johnny Cash - 78 2010.02.26 09:30:00
Február 26-án, azaz ma lenne 78 éves Johnny Cash, minden idők egyik legnagyobb hatású énekese, akinek utolsó stúdiólemeze jelenik meg ezen a jeles napon. Ehhez kapcsolódóan a világ minden tájáról várja Cash hivatalos Facebook klubja a rajongók fotóit a "Wear Black For…..
Fociológus című sorozatunkban szeretett sportágunk és imádatunk tárgya a téma, csak egy picit más megvilágításból. Különböző területek tudományos értekezéseire alapozunk, elméleteket tolunk az arcotokba, és – ha lehet – akkor empíriával turbózzuk fel elszálló…..
Lamond 2010.02.26 12:47:35
Az egy dolog, hogy nem kell mindig kaviár, de azért az a banános csokis télifagyi (!) túlzás volt, amivel a Barcelona elvette az életkedvét még saját szurkolóinak is. Igazából nem is ezzel kellene kezdeni, hanem a svábok körbenyalogatásával, mert a Stuttgart egy félidőn keresztül…..
Mi is a huszonhatos számmal parádézunk körbe, de nekünk minden okunk megvan, hogy méltósággal viseljük, nem úgy, mint egyeseknek, akiket akár meg is nevezhetnénk. Ám mi ehelyett  rendületlenül keressük popp (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami,…..
Lamond 2010.02.23 12:49:42
Egy felmérés szerint a mozik tulajdonosai és a forgalmazók úgy vélik a "holnap sztárja" Taylor Lautner lesz, az ő neve fogja becsábítani a legtöbb nézőt a filmszínházakba. Lautner az Alkonyat franchise-zal lett ismert, játszani fog a Napfogyatkozásban is, áprilistól…..
2000. szeptember 12-én és 13-án a Rage Against The Machine a Los Angeles-i Grand Olympic Auditoriumban lépett fel. Aki ott volt, nem is sejtette, hogy minden idők egyik legenergikusabb bandájának utolsó koncertjén pogózik. A koncertlemezt még 2000-ben ki akarták volna adni, de a zenekar…..
Lamond 2009.11.12 12:05:56
@Interstellar Overdrive: Most a cikk kapcsán poroltam le a fejemben a koncertdvd igényeimet. Johnny Cash-t kerestem volna, de csak "fröccsöntött" változatokat találtam (budget), az igazi ínyencségeknek az amazon a tárháza. Még régen: Cypress Hill Live At Filmore ...valami ilyesmi lehetett. Na arra kereségelek. Akkor Gorillaz "koncert". Viva la internet!

btw: A Woodstock dvdkiritkátok is felkeltette az érdeklődésem.
Kik ők? A legjobb walesi ragga metál zenekar. Igen, elvetemült, de annál jobb házasítása ez a két műfajnak. Melyik lemezről? Roots Rock Riot Miért? Mert amikor mindnkinek küldöm, aki szereti, az nem sok embert jelent , de ha mindazoknak, akik szerethetik, az már annyi ember, hogy…..