Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pintér Attila

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második Orbán-kormány (2010-2014) regnálásának félidejében újfent magasabb szintre lépett a közpénzek elcsatornázása. Ez főleg Simicska Lajos háttérbe szorulásával és néhány új szürke-eminenciás, Rogán Antal, Habony Árpád és Lázár János felemelkedésével köthető…..
Narancsos Kacsa A közpénzek útja 2015.02.11 16:54:38
„- Apa, úgy döntöttem, hogy karrieremet a szervezett bűnözés területén fogom felépíteni. - Értem. És döntöttél már, hogy állami- vagy magánszektor?” A magyarországi kormányzati és önkormányzati szférában a rendszerváltás óta (és minden bizonnyal előtte is) - mint…..
Kocsis Máté drogtesztes ötlete rendpárti szempontból majdhogynem kitűnő. Hiszen ki ne értene egyet azzal, hogy az ország döntéshozói, véleményformálói és azok gyermekei – a jövő reménysége – tiszta fejjel végezzék munkájukat. Persze nem biztos, hogy ez a legfontosabb…..
Narancsos Kacsa InterNEtadó! 2014.10.22 12:28:21
A szélessávú internetelérés közmű. A XXI. századi élet ugyanolyan fontos része, mint a víz-, csatorna- vagy áramszolgáltatás. Sok kutatás kimutatta, hogy olyan helyen is érdemes állami beruházásban kiépíteni, ahol egyébként üzletileg nem lenne nyereséges, mert a gazdasági…..
Az biztos, hogy nem a pénz miatt, hiszen 4 milliárd forint egy magánembernek nem kevés, de a költségvetésben nagyjából kerekítési hiba (Matolcsy pl. 5 milliárddal a piaci ár felett vett a minap egy irodaházat az MNB pénzéből, csak azért, hogy legyen, szükségük nincs rá).…..
Kezdjük az elején:A Közel-Kelet az emberi faj elterjedése óta mindig is lakott volt. Népek jöttek, mentek, legalább annyiszor hódították meg különböző nációk, mint a Kárpát-medencét. Jeruzsálem mindhárom nagy monoteista világvallás számára fontos hely.A Hamasz támogatói…..
Most, hogy a gázai harcok okán szinte mindenkiből amatőr közel-kelet szakértő lett, úgy döntöttem én is leírom a véleményem a témáról:A magyar kormány arra buzdítja a feleket, hogy ne háborúzzanak, hanem tárgyalásos úton rendezzék az ügyet. Ez szép, és jó ötlet is, csak…..
A Népszavánál megy a sírás, hogy két hónap múlva csődbe mennek, mert állami vállalatok nem hirdetnek náluk. Véleményem szerint printlapot csinálni anakronizmus, politikai napi printlapot pedig anyagi öngyilkosság. A nyomtatott média (főleg annak a napi, hírjellegű verziója)…..
„A hatalmi ágak szétválasztása a hatalommal való visszaélés intézményesített gátja” (idézet: wikipédia) Jelenleg 4 fő hatalmi ágat különböztetünk meg: törvényhozás, közigazgatás, igazságszolgáltatás és tömegtájékoztatás. A négy hatalmi ág egymástól való…..
Látom sokan csak odáig jutottak el az RTL-re szabott médiadóval kapcsolatban, hogy „megérdemlik a népbutítók, majd nem adnak annyi szemetet, és kevesebb lesz a reklám is”. Hadd mondjak erről pár szót:Egyrészt egy adót nem lehet megérdemelni. Az adó pénzügyi, határesetben…..
Tegnap elmentem életem első politikai tüntetésére. Nem is azért, mert azt gondolom, hogy az Origo főszerkesztőjének a személyén múlik a magyar sajtószabadság sorsa, vagy ilyesmi. Ami engem cselekvésre késztetett - még ha csak ilyen szimbolikus, hatás nélkülire is - az az a…..
Narancsos Kacsa Kiegészítés 2014.04.11 16:22:00
Tegnapi írásommal kapcsolatban elég komoly kritika ért egy hozzám nagyon közel álló személytől. Mivel sok dologban igaza van, ezért most megírom azt a disclaimert, amit már az eredeti írás végére is illett volna odabiggyesztenem: Nem gondolom, hogy az antiszemitizmus magyar…..
Kifejezetten örülök, hogy végre épül egy emlékmű 1944. március 19. emlékére. Ez a nap - a német megszállás - a magyar történelem egyik legszomorúbb, legfeketébb pontja. A német megszállás adott lehetőséget arra, hogy a magyar társadalom valaha volt legaljasabb söpredéke…..
Lezárult a szavazás. Az eredmény szinte hajszálra az lett, amire számítottam: az LMP éppen bekerült, a Fidesz kétharmada még mindig a levegőben lóg (jelen állás szerint 22 darab XVIII. kerületi szavazaton múlik), Budapesten a két nagy párt(szövetség) kiegyensúlyozottan…..
Az autós példa alapján (lásd előző bejegyzés) egy új erőműbe nem csak „tankolni” kell, hanem a „havi törlesztőt” is ki kell fizetni. Paks kapcsán az oroszoknak a 3.000 milliárd forintot 21 év alatt (2025-2046 között) kamatostul vissza kell fizessük. Jelenlegi tudásunk…..
A régi autónk betöltötte a 20 éves életkort, a következő vizsgán már biztos nem menne át. Ki kellene számolni, mennyibe fájna egy újat venni és fenntartani.Az biztos, hogy az új autóba is kell tankolni. Valamivel kevesebbet fog fogyasztani, mint a régi, hiszen ebben modernebb motor…..
Narancsos Kacsa Rezsicsökkentés? 2014.02.10 11:41:00
Mostanában a csapból is a rezsicsökkentés folyik. Háborúban állunk a rezsidémonnal, a szolgáltatókkal és az EU-val is. Szép lassan az már nem is magyar, aki szerint a rezsicsökkentés ebben a formában baromság. Hadd írjak le erről pár gondolatot.A rezsi jelentős részét a…..
A parlament (ne tódítsunk: a kormánypártok) pánikszerű gyorsasággal megszavazta a paksi bővítést. Hagy mondjak erről pár szót, mint projektfinanszírozással 15 éve foglalkozó közgazdász:Ahhoz, hogy a befektetés megtérüljön, alsó hangon 25,5 Ft/kwh-ért kell adni a Paks2 által…..
92-ben, amikor megkezdtem tanulmányaim a jelenleg Corvinusnak nevezett gazdaságtudományi egyetemen, azt épp' akkor nevezték át Marx Károlyról Budapesti Közgazdaságtudományira. Ebből az apropóból felmerült az aulában található több méter magas Marx szobor eltávolításának…..