Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szfira

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
egyszeregy Csoda 2022.08.07 10:43:44
  Csak nézek, mint a moziban. Játszom a gógül istennel. Becsukom a szemem és rányomok a billentyűre. Aztán megnézem mit dobott ki a kereső. Magnép… Hm. Ez értelmes. Az első link a Mag népe kifejezés, ami a magyarság transzcendes ideáinak bölcsője. Kattogtatom az egeremet, és egyre inkább zavarban…..
egyszeregy Falusi legendák. 2021.06.26 14:17:04
   Történt egyszer, hogy Ráki Jóska megharagudott Árpira, a parkettásra. Árpi majd két mázsás, rettenet nagy ember volt, aki ráadásul az italt is bírta. Angyal lelkű volt a szentem, de ha nagy nehezen begurították, hát egykettőre pozdorját csinált a kocsma bútorzatától. Bár parkettás volt a tisztes…..
egyszeregy Hal 2021.05.19 20:16:27
  Folyton ezek az álmos, nyűgös reggelek. Papa utálta az egész reggeli tortúrát egészen addig, míg az első cigarettáját megsodorta, és leöblítette a füstöt a reggeli kávéval. Az asszony nehezen tűrte a reggeli szertartást. Folyton nyitogatta az ablakokat valami titkos kód szerint, akár egy morózus…..
egyszeregy Könnyű séta 2021.04.29 06:35:00
      Prológus  Hát ez vagyok én. Ennek a történetnek a mesélője. Hogy hogy nézek ki? Teljesen mindegy. Lehet, hogy magas vagyok vagy alacsony, kopasz vagy hosszú hajú, egyszemű vagy öt. Bármilyennek is láthat a kedves olvasó. Nem szükséges, hogy ember legyek, lehetek éppen UFO is. Éppen a hold…..
Dr. Téglássy Főnix feljebb tolta az orrán a szemüvegét. – Na, ez szép! – dohogott magában és idegesen megrázta a kabátja ujját. Permetszerű apró sárcseppek fröccsentek szét róla. Erőltetett közönnyel nézte a cipőjét, nadrágját beterítő alvadt sarat, aztán felnézett az égre és halkan elmormolt egy…..
egyszeregy Test 2020.11.11 16:30:38
  EgyMikor az utolsó sóhaj is elhagyja a lelket, tulajdonképpen semmi sem történik.A test nem tud szeretni, érezni, lélegezni, üríteni, energiát feldolgozni többé.Mozdulatlanná válik. Ha meglököd, az energia úgy szalad át rajta akár a villamos huzalon. Semmit nem emészt fel belőle, nem válik a…..
egyszeregy Boldva 2020.08.18 22:02:54
  Kucsma bácsi az Kucsma bácsi. Senki sem tudta közülünk mért így hívták, de valahogy sohasem voltunk kíváncsiak, honnan ragadt rá ez a név. Hosszú nyári estéken,- amikor a vénasszonyok a kapu előtt lesték az „onokákat” miként játszanak a szekér rágta földút porában, Kucsma bácsi egyszer csak ott…..
egyszeregy Golgota 2020.08.03 20:24:24
   Az ablakon bámultam kifelé. Fagyos nap volt. Rettenet hideg. Dél körül is szigorúan tartotta a mínuszokat.Tízesével dobálta őket az ember hátára, arcába havat fújt, orrában a pára is befagyott. Fázott a falu.Az idő csöndes ropogással telt, nem azzal a gyerekzsivajos télvidám idővel, amit…..
egyszeregy Időjárók 2020.07.29 19:39:43
Időjárók Emlékszem nagyanyám mesélt először az Időjárókról. Hosszú vézna emberek, nyúlánk nagy kezekkel.  - A tanácselnök. Az is Időjáró vót. – motyogta egy darab kenyérbéllel a kezében. Már csak azt tudta elmajszolni gerezdekre vágott almával. Tán hétéves lehettem. A tornácon ültünk és néztük a…..
egyszeregy Öregszem 2020.02.26 13:59:27
    Ráncos képű fa mosolyod elvitte a nyár Görbe száraz és göcsörtös lettél Holdszáraz tenyered vegyél még egyet és legyél a fáradt ősz  hasítéknak jó  cserepek hason dörömböl az idő dobban a szív ver az űtő lihegj a fülembe ma légy a megváltó ima zúgó szélben zúgó eső ne állj meg és…..
Így kezdődik. Egy kis hazugsággal. Minden alkalommal, amikor eszel, egy kicsit hazudsz magadnak. Egy kis kanálnyi hazugsággal többet, mint az előző nap. De mondhatnám azt is, hogy tíz grammal többet hazudsz, mint előző nap. Észre sem veszed, csak öt év múlva, tíz év múlva. Szuszogsz, nyögsz az évek…..
egyszeregy Lakat 2017.10.05 19:04:51
 Mikor a húsom tépem s ketté szakítom a létem ott ülök én a világűr peremén fenn akár kerek a világ akár nem kihánytam a belem és olvasok belőle sorsot és betűt egyként látom kivárom míg gyémánt lesz belőlem barátom mérgezel engem Seregek ura a végtelen világűr peremén ott ülünk, te meg…..
egyszeregy Vakondok sörrel 2017.09.07 21:16:46
Az udvaron egy halom barna darabos törmelék A vakondok biztos elmentek a boltba sörért. Kergetek egy felhőt, de nem látom az időtlenséget a szemében. Legyint és kacagva eloszlik az esti fényben. Huncutul rángatódzva két láb fekszik az út peremén  Sziporkázó őszi fény a talpam alatt recsegő…..
egyszeregy Mostoha szerető 2017.07.06 20:15:03
Mostoha szerető vagyok mind ti vagytok én a szám sarkában lustán kérődző tehén vagy a sarkon csikorgó sarok a hasamban döglötten heverő felpüffedt kutyabajnok. Égnem kellett hogy lássam miben nóttem fel egy borgőzös mezőn részegen fecsegő mosolyon minden ránc a ti vagytok korhadó…..
Hárman állnak,takonyzöld az ég. Görbelábú Fikció ácsorog az uborkaföld szélén és a torzóját vakarja.Ne még! Nemlétező fejében a jövő szövevénye: A hálóban ragadt löttyedten lógó uborkák síkoltó népe. Duzzadt földhalmok fején, mint megannyi sír tetején a kereszt: két levél Mellyből majd…..
egyszeregy Dunadám éneke 2017.05.03 18:57:57
Hagyjuk. Kitapostuk. Hagyjuk. Kitapostunk minden vért. Hagyjuk. Kitapostunk minden vért a pocsolyákból. Hagyjuk. Kitapostunk minden vért a pocsolyákból visszapattanó koponyákból Hagyjuk. Kitapostunk minden vért a pocsolyákból  visszapattanó fénykoponyák szemüregében mosolygó tetvek…..
egyszeregy Gazdagság 2017.04.25 20:13:35
Mondvacsinált kisokos papiros, hátraszegett fejjel kalap. Leszúrható törpe csak ötezerper darab Mari néni kis cvikkerét már nagyon unja Szivacs csiribú csiribá mágikus ungabunga Venne inkább valami mást Ócsó most, csak harminckilenc a fém faház Beköltöznének, laknának, lenne nagy daj…..
egyszeregy Neked írok... 2017.04.19 16:06:24
Neked írok te siratófal! Karcolok beléd betűt meg szmájlit. Kaparom a meszet és rajzolok neked szépet, Hanyat feküdt jézust is, hátha megérted. Neked írok kedvesem! Kedvesen. Úgy ahogy a könnyűléptü nyári eső sír Egy álmos délután A mészárszék udvarán hortyogó hentesen. Neked írok te…..
egyszeregy DE! 2017.04.19 15:34:55
(Hánykolódom az internet pocsolyában. Nézőpont kérdése hogy elegánsan fuldoklom vagy lubickolok benne). Aszondja Soros ügy CICU nem is volt. DE!Jöttek mindenhonnan bérencek meg fizetett köcsögök oszt ők izélnek itt. Erre a másik ugyanazt mongya de Orbáncról. Jöttek ilyen fizetett köcsögök oszt ök…..
egyszeregy Erdőben járok 2017.04.11 20:51:50
Sétálok mint az őzike. Át a zebrán. Pillangó lábakon lépkedek e könnyű délután, arcomon gyíkok, fülemben síp szól vagy harsona? Állatkert ez? Vagy csak a rokonok sikolya? Meghalt! Tudtad? Bénázott, mint a munkásosztályt kiosztó munkásruhák. 52 es, vagy Xl-es? Tébláb. Délibáb. Vakondok partija a…..