Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rax

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma folytatódik az a sorozat, melynek célja, hogy megpróbáljuk közösen összegyűjteni egy-egy országról a legfontosabb tudnivalókat, remélhetőleg megkönnyítve azok dolgát, akik a határátkelést fontolgatják. Ma a svájci rendszert próbáljuk meg feltérképezni, méghozzá Svájci…..
rax 2014.12.05 10:04:48
@maxval birca hozzászóló:
Abba ne hagyd soha ezeket! :))
Egyre inkább úgy tűnik, nem tud mit kezdeni pár uniós ország a határátkeléssel, hiszen hiába üt meg egyre inkább bevándorlás ellenes hangot a brit kormány, a szigetországba érkezők száma egyre nő, ráadásul több kutatás szerint is az érintett országok gazdaságának,…..
rax 2014.11.28 11:07:28
@Mirjam2:
Miert, gazdasagilag rosszul jarnak? :)

Az allami nyugdij UK-ban semmi, a teljes osszegre jogosultak kapnak kb £400-ot. A jelentos reszet a nyugdijnak a sajat pension scheme befizeteseikbol kapjak a nyugdijasok. Igaz allamilag tamogatott de olyan magannyugdij-penztar fele.
rax 2014.11.28 11:21:51
@diggerdriver:
Ez igy igaz, nem is 'panasz' volt. Arra reagaltam hogy Mirjam szerint a bevandorlok majd nyugdijas korukban milyen sokba fognak kerulni a brit allamnak. Pedig nem is annyira jelentos tetel a fentiek miatt.
Nemrégiben olvashattátok Dávid történetét, amiben leírta, hogyan jutott el Leedstől Münchenen át Indiáig. Útközben egy évet eltöltött Moszkvában is, és mivel többen kértétek, hogy számoljon be kicsit részletesebben arról az időszakról is, megtette. Az eredményt itt…..
rax 2014.11.28 09:47:09
@Mirjam2:
Engem Oslo sokkolt turistakent, pedig londoni arakhoz vagyok szokva.

Az a baj ezekkel a draga helyekkel, hogy ugyanannyi penzbol mashol ketszer annyi idot elturistaskodok (ill. forditva, mashol fele annyibol meguszok egy utat) igy mindig valahol hatul vannak a lehetseges celpontok listajan. Pedig hogy szeretnek eljutni pl Moszkvaba is!
Azt hiszem, Ákos és felesége abban az értelemben klasszikus határátkelők, hogy elsősorban anyagi okokból vágtak bele a külföldi életbe, de nem is titkolják, hogy amint sikerül elérni a kitűzött célt, visszaköltöznének Magyarországra. Másrészt nem a szokásos úticélt…..
rax 2014.11.24 16:23:33
@Ödenburger [Hu/At]:
Azert abbol hogy azt irja hogy az Ur segitette/segiti oket (ami egy hivo embernel alap) egybol szektat kialtani azert kicsit eros. Foleg hogy egy szektanal az a lenyeg hogy az aldozatokat helyben tartsak, hogy ki tudjak hasznalni szerencsetleneket, posztoloek meg most mentek idegenbe... hacsak nem teriteni mentek, bar ez nem nagyon jott le a posztbol.
rax 2014.11.26 09:48:40
@Mercel:
feleslegesnek meg puderes dumanak minositeni mas hitet (amivel amugy neked semmit nem art), hat nem tudom...

ha ennyire felhuz, ne olvasd, de leginkabb ne sertegess
rax 2014.11.27 15:04:08
@négyzet:

'Mondjuk Isten segíthetne akkor Mo-n boldogulni is, nem? ;)'

Mondjuk Istennek kulfoldon van terve az illetokkel? ;)
Ma némi szünet után folytatódik a sorozat, melyben elintézendő ügyeinket vesszük sorra, azaz mi az, amire egy-egy ország esetében figyelnünk kell határátkeléskor. Németországot már kibeszéltük, ma pedig az egyik legnépszerűbb cél, Nagy-Britannia következik. Természetesen…..
rax 2014.11.13 15:28:02
@Mr Long (UK):
Nem, az enyemben nincs.
rax 2014.11.13 15:28:03
@Muscari:
Miert sajnos? Lehet neki is igaza (szokott is lenni), csak felfogni ill. alkalmazkodni nem kepes (meg) a mai vilaghoz. Meg kicsit write only modban ragadt egy ideje a srac.

Igen, UK =/= London. Nyilvan a Londoni eletnek is megvannak az elonyei es hatranyai, hatranyok koze tartozik a magas lakber.
rax 2014.11.13 16:11:38
@házelőtthinta:
Na vannak azert ott kozep-hosszutavu tervek!

Szar kulimelost kizsakmanyolo nyugat de azert hozzasegit hogy 2 ev alatt megvalositsd a tervedet amit otthon hasonlo munkakorben 10-15 ev alatt tudnal (talan annyi ido alatt sem mert mindig kozbejon valami)
Még augusztus elején jelent meg mai szerzőnk, Kisvárosi írása, akkor még Magyarországról (ide kattintva olvashatjátok el), most pedig immár a folytatás következik, ami sajnos nem túl hosszú, de még csak a legelső benyomásokról szól – mégpedig Olaszországból,…..
rax 2014.11.13 11:50:28
@qkuc:
ISTJ
rax 2014.11.13 11:59:14
@Mirjam2:
idojarasrol valo beszelgetes:
Kicsit ilyen onmagat gerjeszto sztereotipia... tudjak magukrol, es nem is jut mas az eszukbe:) amugy igen, pont arra jo amit mondtal, tokeletes tema par perces chat-re, csak hogy megtorjuk a neha kinos csendet ha osszefuttok (igen, lattam mar sokszor, koszonunk is egymasnak, de semmit nem tudok rola -> nem tudok kerdezni semmit pl 'na es hogy vannak a gyerekek?') A joker ilyenkor: 'milyen szepen sut a nap!' v. 'Ah mar megint esik...'
rax 2014.11.13 11:59:16
@kardio1:
:) igen hallottam mar de igy masodikra is eleg vicces
Miközben Nagy-Britanniában állandósulni látszó vita a határátkelés korlátozása, sőt, sokan egyenesen az Európai Unió elhagyásáról is, mint lehetséges forgatókönyvről beszélnek, egy friss tanulmány szerint a brit gazdaságot nem hogy visszahúzzák az unión belülről…..
rax 2014.11.07 15:20:07
@maxval birca hozzászóló:
Okay utanaolvasok majd szakblogokban. Csak erdekelt a velemenyed mint nyelvesz(fele). Tenyleg az vagy hivatalosan vagy ez affele passio?

Mondjuk meggyozni nem tudtal, ezentul is tobbesszamu gyujtofogalomkent hasznalom majd, ezek szerint helytelenul! :)
rax 2014.11.07 15:53:13
@maxval birca hozzászóló:

Koszi a magyarazatot. A jovendomondok talalkozasa aranyos-humoros jatek a szavakkal de annyira nem meggyozo :)

A masodik peldad mar jobban ravilagit a dolog lenyegere bar nekem meg mindig kicsit eroltettet. En valahogy csak elkerulnem az 'e mediak' hasznalatat, es azt mondanam hogy a 'ket media' vagy valami hasonlo.

Tenyleg nem kotekedni akartam csak erdekelt a velemenyed.

En meg mindig idegen (latin) kifejezeskent hasznalom (es az idegen szavak szotaraban neznek utana hogy mit jelent, hogyan hasznaljak - en ilyen posh vagyok, na!), nem pedig teljesen a magyar nyelvbe beolvadt szokent - amire persze helyesen lehetne alkalmazni a tobbesszam jel hasznalatat.
rax 2014.11.07 15:53:13
@Babette.:
Befejeztem :)
Van az úgy, hogy a mélyponton jön egy olyan lehetőség, ami aztán megváltoztatja az életet. Ez történt Lilivel és párjával is, akik három éve munkahelyük leépítései közepette kaptak egy váratlan ajánlatot Hollandiából, amit nem nagyon haboztak elfogadni. A mai poszt inkább a…..
rax 2014.11.06 15:58:19
@maxval birca hozzászóló:
ez oriasi volt :)
Még szeptember vége felé megjártuk a brit közegészségügy poklait Péterrel, (amit itt olvashattok, ha valakinek esetleg kimaradt), erre reagálva írta meg Andy a maga teljesen ellentétes kicsengésű tapasztalatait. A dolog nyilván teljesen szubjektív, és orvosa, intézménye is…..
rax 2014.10.23 14:13:36
@Din Serpahis:
Ez igy igaz, en is ugyanezt tettem kb 4 eve (azota mondjuk lehet valtozott a helyzet)
rax 2014.10.23 14:14:15
@Mirjam2:
Igen, uvoltozni itt beteggel egyenlo az eroszakkal (abuse), nemcsak kirugjak de meg rendorsegi ugy is lehet belole. Meg itt picit jobban is vannak fizetve, mint otthon.
A mai poszt szerzője, Kata nemrégiben költözött Németországba, hogy egy idősotthonban vállaljon munkát ötven fölött. Leírja, mi vezetett a döntéshez, és mire érdemes figyelni, ha ezen a területen vállalunk munkát. Tapasztalatai igazán frissek, hiszen még csak pár hónapja…..
rax 2014.10.21 16:48:14
@házelőtthinta:
Norvegia brutalisan draga, ott talan nem szamit kiugronak az a 6 ezer euro
rax 2014.10.22 10:57:55
@házelőtthinta:
Es dobbenetesen draga minden, meg tisztesseges nyugati szinvonalhoz szokott szemnek is. A repter transzfer busz jegy ara Osloba es vissza kerul annyiba mint a return repjegy!
Etterem / elemiszer arakrol ne is beszeljunk.
Több mint 3 év és 1100 poszt, valamint jó pár áttöprengett óra után eljött az idő, hogy megosszam veletek egy nagy álmom, ami remélhetőleg a Ti segítségetekkel is hamarosan valósággá válik: a Határátkelő újabb lépést tesz a nagykorúság felé és saját oldallal lép a…..