Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hangvető

212 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egész évben vártuk és szerveztük, ma végre elindult az idei rendhagyó WOMEX. Technikai döccenők persze akadhatnak, de a szakmai és baráti kapcsolatainkat mégis a WOMEX-en tudjuk a legjobban építeni – még akkor is, ha idén virtuálisak a standok. Mielőtt igazán beindul a WOMEX, küldünk neked egy…..
Október 9. és 10-én jön a Budapest Ritmo Piknik – a város legnagyobb világzenei fesztiválja, járványhelyzetre kalibrálva. Rendhagyó módon az Akvárium helyett idén három kültéri helyszínre költöznek a hazai világzene legjobbjainak ingyenes koncertjei – szabadtéren, szabad levegőn, szabadon szeretnénk…..
Október 9. és 10-én jön a Budapest Ritmo Piknik – a város legnagyobb világzenei fesztiválja, járványhelyzetre kalibrálva. Rendhagyó módon az Akvárium helyett idén három kültéri helyszínre költöznek a hazai világzene legjobbjainak ingyenes koncertjei – szabadtéren, szabad levegőn, szabadon szeretnénk…..
Október 9. és 10-én jön a Budapest Ritmo Piknik – a város legnagyobb világzenei fesztiválja, járványhelyzetre kalibrálva. Rendhagyó módon az Akvárium helyett idén három kültéri helyszínre költöznek a hazai világzene legjobbjainak ingyenes koncertjei – szabadtéren, szabad levegőn, szabadon szeretnénk…..
Martin Stokes is a legend - one of the best-known musicologists. He will be one of the main lecturers of the ‘Music as Heritage - from Tradition to Product’ online musicology course at CEU Summer School in July - along with András Lelkes and Balázs Weyer, directors of Hangvető. Last year at the same…..
"Zenészekre szükségünk lesz a járvány alatt és után is: elengedhetetlenek ahhoz, hogy most tartalommal tölthessük fel otthonainkat, és hogy majd felszabadultan ünnepelhessük a járvány végét" Most majdnem 40 ezer zenészt, hangtechnikust, eseményszervezőt, rendezvényhelyszín üzemeltetőt, pultost…..
Hangvető A világzene szamurája 2020.02.17 16:15:34
Nagy megtiszteltetés, hogy Weyer Balázs, a Hangvető programigazgatója idén másodszor WOMEX-szamuráj, azaz tagja annak a hét fős szakmai zsűrinek, ami a legnagyobb nemzetközi világzenei esemény programját összeállítja. A színtér berkein belül ez olyan, mintha az Oscar-díj zsűrijében lenne benne -…..
Hangvető Hogyan WOMEXelj? 2020.02.11 10:51:48
Visszatér Budapestre a világzene legnagyobb nemzetközi szakmai eseménye, a WOMEX. A Hangvető jóvoltából októberben megint személyesen láthatjátok-hallhatjátok a színtér legizgalmasabb előadóit, és találkozhattok a nemzetközi szakma krémjével. A Halmos Béla Programiroda, a Hangvető és a Hagyományok…..
Tegyük a szívünkre a kezünket: mindenki hallgat zenét karácsonyfa-díszítés, mézeskalácssütés, halászléfőzés vagy ajándék-csomagolás közben. Van, aki mindig ugyanazt, mások évről évre mást és mást. De mit hallgassunk, ha kinőttünk Gryllus Vilmos dalaiból (mondjuk abból pont nem lehet), ha…..
Hangvető Hallgatók és Pergetők 2019.10.25 13:29:01
Lakatos Mónika novemberi koncertje a Müpában meghitt betekintést ad az oláh cigány kulturába. A Romanimo, Hallgatók és Pergetők megidézi a közösség mély és magas pillanatait, kiváló zenészek és táncosok közreműködésével, de a műsor középpontjában egyértelműen Lakatos Mónika fantasztikus hangja…..
A fado 21. századi sztárja, Cesaria Evora örökösei, az első női gnaua játékos, aki nyilvánosan színpadra lépett - és még sorolhatnánk. Kivételes női előadók, igéző hangok más és más kulturákból, más eszköztárral, de mind elvarászolnak tehetségükkel és kisugárzásukkal. Ráadásul egyszerre lesznek…..
Idén is a Showcase Nap nyitja meg a Budapest Ritmo-t, ahol szokás szerint a színtér izgalmas feltörekvő zenekarait hallhatjátok, egy ingyenes buli keretében, a Szimplában.  Három magyar és három külföldi banda játszik a közönség, és a nemzetközi szakma neves képviselői előtt, küldöldi koncertek,…..
Asmâa Hamzaoui az első női gnaua maalem, azaz gnaua mester, akit megismerhet a világ. A 22 éves gembri játékos a legnagyobb természetességgel játssza a szakrális eredetű marokkói zenét, a három-húros basszus lanton. Az őt, mint női, ráadásul fiatal gnaua játékost érő kritikákat így intézi el: “Tőlem…..
Hangvető 2019.08.24 11:35:26
@geegee: excellent, see you there!
Apply to be part of Budapest Ritmo Showcase and show your music to international experts! New talent and well-oiled bands get a chance on 3rd of October to show what they got to a select group of invited experts and the audience of iconic Szimpla. Why is it worth it, how can you apply, and how did…..
Pályázz a Ritmo-ra és mutatkozz be a nemzetközi szakmának! Október 3-án, a Budapest Ritmo showcase napján feltörekvő zenekarok kapnak újabb esélyt,  hogy megmutassák magukat a nemzetközi szakértők - és persze a közönség - előtt. Miért jó ez, hogyan lehet jelentkezni, és milyen volt a tavalyi…..
Hangvető Az EU házhoz jön 2018.11.10 12:53:54
Fejlessz, szervezz közönséget, ismerd meg még jobban a social media adta lehetőségeket, illetve használd ki, hogy most Budapestre jönnek a nemzetközi zeneipari szakemberek is! A zene az az univerzális nyelv, amin keresztül társadalmi csoportok, vadidegenek, vagy akár nemzetek is könnyen…..
Hangvető Anya, kezdődik! 2018.10.04 08:46:27
Megnéznéd az etióp James Brownt? Kíváncsi vagy, hogy énekel a mali Mahalia Jackson? Élőben hallgatnád a Lion sleeps tonightot? Kezdődik a Budapest Ritmo: a világzene legizgalmasabb előadói vonulnak fel a Hangvető és CAFe Budapest közös fesztiválján, három napon keresztül, az Akvárium Klubban. A…..
Hangvető Mitől mozog a színtér? 2018.10.03 16:35:33
A Budapest Ritmo különleges koncertjei mellett idén is kimagasló szakmai programmal jelentkezik. A showcase napot, ami egyben a fesztivál nem hivatalos nyitóeseménye, két napos konferencia követi, az Akvárium Klub Aranyhall termében. A színtér legaktuálisabb kérdéseiről beszélgetnek a meghívott…..
Hangvető Parasztok és Csibészek 2018.09.29 12:39:44
A nagy nevek mellett a Budapest Ritmo-n olyan fellépők is szerepelnek, akik a műfaj perifériájáról érkeztek. A Várkonyi Csibészek egészen pontosan Ózd külvárosából, a Parasztok Atmoszférában pedig a képzőművészet és a zene határmezsgyéjéről. Két zenekar, a két bandát, akiket felfedezhetsz a…..
Gili Yalo az emúlt évek egyik legizgalmasabb debütálója. Az etióp funkot afrofuturizmussal keverő művészt a Budapest Ritmo-n hallhatjátok. A 2017-ben kiadott album kiforrott hangot közvetít, annak ellenére, hogy első lemez, az amhara és angol nyelvű szövegek személyesek, a zene egyszerre idézi az…..
Hangvető Nyisd ki a füled! 2018.09.19 14:37:02
A Budapest Ritmo-n mindenképp meglepetések érnek, akár a nagy nevek, akár az eddig nem hallott előadók koncertjeire mész. Olyan sztárok mellett, mint a Muzsikás, vagy a Ladysmith Black Mambazo, a színtér legizgalmasabb új előadóit hallhatod, mint Gili Yalo vagy a Tuuletar, de a teljesen elszállt…..
Úgy hallhatjátok az oláh cigány vokális hagyományt a Budapest Ritmo-ra összeállt egyedi gálakoncerten, mint eddig soha. Pergetőtől hallgatóig megszólal a közösség dallamkincse, kivételes énekesek hangja tolmácsolja az oláh cigányság mély és magas pillanatait. Jókor érkeztünk a Roma Ritmo…..
Hangvető Keletről Édenre 2018.09.05 15:12:03
Nyisd ki a füled! A Budapest Ritmo-t hagyományosan egy showcase nap nyitja meg, amelynek célja az új élmények és szakmai kapcsolatok megteremtése. Olyan együtteseket hívunk meg a hazai és régiós színtérről, akik készen állnak a nemzetközi szereplésre és arra, hogy egy nemzetközi szakemberekből álló…..
A tánccal kísért zulu énekstílus első hallásra szerethető, és olyan, mindenki által ismert slágerekhez köthető, mint a Lion Sleeps Tonight. De hogyan ismerte meg a világ a dél-afrikai bányászok énekét, és hogyan szólt közbe a politika? Nem utolsó sorban: miért lenne vétek kihagyni a Ladysmith Black…..
Hangvető Most mutasd meg! 2018.06.19 11:54:51
Ha szeretnéd megmutatni magad és zenekarod egy nemzetközi zsűri előtt, érdekel, mi kell az áttöréshez, indulnál külföldre koncertezni, vagy csak egyszerűen szintet akarsz lépni, jelentkezz a Budapest Ritmo Showcase napjára! Miért jó neked? A pályázó zenekarok közül egy rangos nemzetközi zsűri…..