Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rational

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai, modern hormonális fogamzásgátlók mellett már egyre kevesebb mellékhatásra lehet számítani, ám ennek ellenére is sokan viszolyognak a hormonális módszerek használatától. Mai posztunkban sorra vesszük a leggyakoribb mellékhatásokat és javaslatot is adunk a probléma…..
Mit érdemes tudni, mielőtt bevállalod, hogy ott leszel a gyereked születésénél? Érdemes egyáltalán bevállalni? Milyen érzés ott lenni?  Nem fogok hazudni: a szülés kegyetlen, véres és fájdalmas thriller, de az a fajta, amit érdemes végignézni...
Őszintén megvallva nem a migrációs állapotok tanulmányozása céljából utaztunk a fent említett két skandináv városba, azonban jócskán belecsöppentünk az eseményekbe. Mind a dán fővárosban, mind pedig a nyugat-svédországi nagyvárosban (egymástól alig 35 km-re vannak)…..
Dinamó Műhely A húsevés vége 2015.09.15 11:20:15
Az ember addig tud húst enni, amíg nem érti meg és érzi át, honnan jön és milyen következményekkel jár amíg az állatból húst gyártanak. Én túlestem rajta, vegetáriánus lettem. Elmondom, miért és hogyan. Elöljáróban: én is szeretem a sült kolbászt, a füstölt sonkát. Csak nem eszem.  Azt is tudtam…..
Rational 2015.09.16 10:50:40
@Magánvéleményem:

Engem viszont érdekel a vágóállat szenvedése. Bánt a tudat, hogy miattam szenved. De ez világnézeti eltérés kettőnk között, és persze nem biztos, hogy nekem van igazam.
A gazdaság növekedési kényszere létező dolog, de ha nem veszed meg a "bűnös" húst, akkor nem fogják legyártani, mert nem lesz profit. Ugyanaz az effekt, mint amikor egy email-t nem nyomtatsz ki, és azzal esőerdőt mentesz. Sok kicsi sokra megy. Persze ez is világnézeti kérdés.
Rational 2015.09.16 11:05:19
@Kyria:

Igen, ez jó kérdés. A húsevők többsége miért van kiakadva, ha a húsevés alternatíváiról van szó. Lehet, hogy tényleg rossz hatással van pszichésen a húsevés. Felhalmozódik a nagyüzemi méreg? És agresszívvé válik tőle?
Rational 2015.09.16 12:02:48
@Furagyerök:
"Mi az, hogy az embernek étrendje van? Hogy lehet úgy élni? Akkor mindent magadnak kell csinálni, vagy legalábbis figyelni rá, hogy mit veszel?"

Hát nem kényelmes, de ha nem teszel így, akkor csúfos véged lesz nem túl öregen. Annyi mérget eszel meg a laza életformáddal, hogy kicsinálod magad vele. Plusz cigi, ez meg az.... Most még fiatal vagy, de nem lesz mindig így!