Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt)

0 bejegyzést írt és 529 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Ne rohanj! 2014.11.20 10:52:27
Talán fel sem figyelünk erre a majd kétéves videóra, ha nem a híres Abbey Roadon készül. Igen, ott, ahol a Beatles legendás fotója készült. Ezen a zebrán gyakran turista tömegek fotózgatják magukat, hogy leutánozva a világhírű lemezborító fényképét egy igazi londoni…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.20 17:47:18
@streetsta:
Először is rohadtul irritáló, hogy neked, akinek inkább példát kéne mutatnod autós újságíróként, még véded is a védhetetlent.

Először is így szándékos csúsztatás:

"Nem egy autó állt a zebrán, vagy előtte, hanem áthaladt a zebrán. Senkinek nem kell megállnia, ha éppen egy másik autó, teherautó halad át a zebrán - egész egyszerűen azért, mert akkor, a fizika törvényszerűségei miatt ott és akkor nem lehet gyalogos a zebrán."

Ugyanis ha megnézed, 11-kor lépett le a gyalogos, amikor a SUV már nem volt a zebrán, de eltakarta a lányt az autós szemszögéből. Amikor a SUV a zebrán volt. Az teljesen lényegtelen, hogy amikor még a SUV a zebrán volt, akkor volt-e gyalogos a zebrán, mert lehet számítani, hogy a SUV után valaki egyből lelép, ahogy így is történt.

Azt meg nem írtam, hogy meg kellett volna feltétlenül állnia, hanem azt írtam, hogy lassítania kellett volna, hogy meggyőződjön róla, van-e valaki a SUV mögött, és lelép-e a SUV elhaladása után azonnal, és hogy ez esetben meg tudjon állni.

"Ha a lány ugyanazzal a sebességgel gyalogol tovább, mint amit utoljára a golfos láthatott, akkor ért volna a zebrához, amikor a Golf már majdnem áthaladt rajta."

Ami szintén nem igaz, mert 9-nél kb. 3 méterrel a zebra előtt kezdett el futni, ha az előtte lévő gyaloglási sebességét nézed, még simán lelépett volna a Golf zebrán áthaladása előtt, el nem üti, de ettől még a Golfos szabálytalan lett volna.

"Számtalan érv elhangzott, miért a gyalogos követett el hibát, de tudod mit, nem baj, ha nem érted meg, nem fogadod el."

Az a számtalan érv mind meg lett cáfolva, de az nem hangzott el részedről, hogy bocsi, tévedtem, mert nem vagy hajlandó beismerni. Remélem vezetni te nem ilyen szemléletben vezetsz, és a cikk csak trollkodás.

"Csak arra figyelj, hogy baromira mindegy, neked van-e igazad, vagy az autósnak, ne rohanj ki elé."

Én figyelek is, ráadásul sokszor le is írtam, hogy azzal a részével egyet is értek, hogy a lány hülye volt a helyzetben, és hogy gyalogosként oda kell figyelni akkor is, ha elsőbbségem van, mert nem vigasztal, ha ráírják a síromra, hogy igazam volt.

Azonban te nem csak ezt állítottad, hanem azt is, hogy az autós vétlen volt, ami nem igaz. A videó másik tanulsága éppen az, hogy ha nem látod be a zebra szélét, akkor bizony lassítani kell. Az, hogy egy autós újságíró is tagadja ezt, az sokat elmond az ország közlekedési moráljáról... Az mondjuk kellemes meglepetés volt, hogy nem én voltam az egyetlen, aki erre felhívta a figyelmet.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.20 17:54:08
@Csák Morritz AKA Alibiman:
"Az mennyire életszerű, hogy valaki úgy közlekedik hogy azt látja, a másik oldalon, meg előtte lendületesen (kb. 30-40 el egyébként) közlekedik a másik három jármű és ugyan ő nem lát senkit a zebra közelében, de lelassít? Na kapna dudálást villogást nálunk ha jönne mögötte valami. Meg leordítanák a fejét, mit tötymörögsz te köcsög! Hangsúlyozom, ebben a szituban."

Engem már dudáltak le amiatt, mert a mögöttem lévő nem látta a gyalogost, én meg láttam és megálltam. Nyilván a posztíró félék ledudálták volna a Golfost (ha lett volna valaki mögötte), ha nagyon helyesen lassít a szituációban, mert nem látja a járda szélét a zebránál.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.20 17:58:42
@stp1:
Kb. erről van szó. Az a legszomorúbb, hogy itt a "balkánon" még autós újságíró is lehet az ilyenből...
Amióta vezetek, mindig is motoszkált a fejemben a gondolat, hogy taxizni kéne. Szeretek vezetni, ismerem a várost, bírom a budapesti éjszaka hangulatát. Ha belegondolok, taxiztam is eleget, hoztam-vittem a rokonokat a reptérről, sofőrködtem a buliból hazafelé nem egyszer, százszor.…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.20 16:06:51
@augustiener:
"valószínűleg nem háborította fel az internetadó ellen tüntetőket a többi adó. Bármilyen más adó ellen tüntetett valaki? Nem, pedig nem egy-kettő lett bevezetve, sőt elégedettek voltak vele, egyébként nem született volna ugyanaz az eredmény a választásokon, mint négy éve."

Mondjuk olyat el sem tudsz képzelni, hogy valakit a többi adó is felháborított, de akkor még nem telt be a pohár? Engem például felháborítottak a korábbi adók, ennek ellenére terveztem, hogy el fogok menni a netadó elleni tüntetésre (igaz nem Budapesten, de ez lényegtelen), csak sajnos közbejött valami. Ebből kiindulva el tudom képzelni, hogy mások is így gondolkodtak.

"A külföldi multihoz, tény, hogy a külföldi cégek mindenféle trükkökkel adózatlanul visznek ki évek óta rengeteg pénzt az országból."

Ok, akkor mutass rá példákkal, hogy adózatlanul visznek ki pénzt. A másik, hogy nyilván azért jöttek ide, hogy pénzt keressenek, ezért ruháztak be az országban. Szerinted nem ez a normális, hogy a beruházástól megtérülést vársz el? Másrészt nem tudsz elképzelni olyat, hogy a multi idejön saját érdekből, mert itt olcsó a munkaerő, a munkavállaló meg örül, hogy talál munkát, így végső soron mindkét fél jól jár? Mert erről szól egyébként a gazdaság. Csak a marxista tanok még annyira erősek, hogy a többség képtelen felfogni, hogy nem feltétlenül egymás lehúzásáról van szó, mindkét fél is járhat jól. Még akkor is ha a multi éhbérért dolgoztat, abban az esetben ha nem lenne egyébként más lehetőség.

Az Uber pedig akkor tudja lehúzni a velük szerződőket, ha azok belemennek a feltételekbe. Felnőtt emberekről van szó, saját döntésük.

"Ha pedig te havi húszezerért taxizol, most ezt nevezhetjük uberezésnek vagy egyszerűen ma is felrakhatsz az autód tetejére egy taxislámpát és megállatsz szombat este a szórakozóhelyek közelében, akkor vagy vállalkozol, vagy alkalmazottja vagy egy taxis cégnek vagy dolgozol feketén. De a feketén dolgozáshoz ma sem kell uber."

Na látod, pont ez a lényeg, hogy semmi köze a feketézéshez annak, hogy ezt az Uberen keresztül teszed vagy egy taxitársasággal megegyezve. Más kérdés hogy havi 20-at fehéren sehogy sem tudsz taxizni, hacsak nem a vállalkozásod másodlagos tevékenységeként teszed, mert még másodállású vállalkozóként is ennek többszöröse a fix adó és járulék kötelezettséged.

"De az nem működik, hogy a taxis cégre és a sofőrre egy halom szabályozás, különböző díjak, adók, járulékok vonatkoznak, az uberre pedig semmi. Vagy van szabályozás, és ahhoz mindenkinek tartani kell magát vagy nincs semmilyen szabályozás."

Nem értek a jogi részletekhez, de én úgy látom, a taxizásnak vannak olyan előnyei is, hogy használhatják a buszsávot meg a drosztokat is, szóval nem csak hátrányokkal, hanem előnyökkel is jár, ha valaki hivatalosan taxis. Az adókat, járulékokat meg mindkét esetben fizetni kell, meg mindkét esetben elképzelhető, hogy ezt nem teszik meg.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.20 16:36:40
@Latogattto:
Ez csak abban a hitben erősít meg engem, hogy minél hamarabb át kell térnie a fejlett világnak a 100%-ban elektronikus pénzforgalomra, és akkor elkerülhetőek az adócsalások.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.20 17:31:49
@whale:
"Aha. Gondoltam, hogy még mindig nem érted a konstrukciót::)
Sem a Uber, sem az Auchan, sem az én fiktív Átbaszlak Kft-m nem veszteséges, sőt! Ultranyereséges mind, a bedolgozók, beszállítók, szerződött partnerek rovására. Gyakorlatilag abból a pénzből nyereségesek, amit ezek az emberek/cégek elbuknak."

Nem én nem értem a konstrukciót, te nem értetted a hasonlatomat. Sehol nem írtam, hogy az Uber veszteséges. Egy hasonlatot írtam, hogy ha te a balfaszokért aggódsz, akkor gondolom minden (ténylegesen) veszteséges vállalatért is ugyanúgy aggódsz, ugye? Mert veszteséges vállalatok szoktak akadni, olyanok is, amelyek csak átmenetileg azok, de olyanok is, akik elszámolták magukat, csődbe is szoktak menni az ilyenek.

Senki sincs rákényszerítve, hogy az Uber-el szerződjön, ha mégis így teszi, elszámolva magát, akkor a saját hülyesége miatt szív. Őszintén szólva én azokat sem tudom sajnálni, akik mondjuk a Zeptertől vesznek valami szart méregdrágán, mert bizony ők voltak a hülyék. Hogy vannak cégek, amelyek a hülyékre szakosodnak? Igen, vannak, mert van rá igény. Hőböröghetsz rajta, csak éppen semmi értelme.

Ami sírást itt előadsz, az alapján joggal feltételezhették sokan, hogy taxis vagy vagy egyéb alkalmazott egy taxitársaságnál. Mert olyan dolgok miatt aggódsz, ami más esetben egyáltalán nem érint téged, amit arról előadtál, hogy nem lesz az Uber miatt taxis, aki elvigyen téged, az nettó marhaság.
Van egy kérdés, ami már évek óta foglalkoztat. Vajon mi kéne ahhoz, hogy Orbán reputációja meginogjon a hívei körében? Emlékeztek még Lolára? Nem akart ő rosszat, csak egy kis hatalomra vágyott... Még 2010-ben történt, hogy a képen látható asszonyság előbb megsimogatta,…..
Ha szereted a különleges kézműves söröket, a jó olasz és spanyol borokat, a kis prémium alkohol márkákat, esetleg ezekkel kereskedsz, akkor ma is tett valamit ellened a kormány. De ne csüggedj, ez újabb siker például a CBA-nak, így a kormánynak, a Pártnak, és természetesen az…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.20 11:15:05
@Nancsibacsi:
"Hát ha a tokajit lehet szarozni, akkor azokat miért ne?"

A lényeg nem az, hogy mit nevezünk szarnak. Amúgy tokajiból van szar és jó is.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.20 11:43:35
@polyvinyl:
Azután, hogy az egészségügyi feltételeknek megfelel, a minőség egy szubjektív dolog, így nem jó ha hatóság határozza meg, mi a jó. Nyilván ti kádáristák ezt nem értitek, milyen amikor az igények határozzák meg a minőséget.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.20 12:32:52
@Nancsibacsi:
Teljesen mindegy, hogy a vállalkozások, amelyeket ellehetetlenítenek történetesen kisiparosok vagy kis méretű nagykereskedők, a lényeg, hogy bármikor mondhatják a kommunisták azt, hogy mostantól nem folytathatod a tevékenységedet, mert az nem kedves nekünk. Hiába öltél bele időt, energiát, munkát és pénzt a vállalkozásodba, a kommunisták bármikor elvehetik tőled. Na ez itt a probléma. Aki ezt nem látja, az még nem szakadt el a szocializmustól.
          „Kikérek magamnak minden gyanúsítgatást. Annak a 80 embernek a nevében is, aki az alapítványban és a zrt.-ben főállásban dolgozik. Állítom, a Századvég ugyanolyan sikeres a saját területén, mint a Prezi az informatikában. Csak míg utóbbinál elvileg…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.20 11:37:08
:-(
Ha komolyan gondolta Kamu Miska azt, amit tegnap benyújtott, akkor ezek a narancslegények tényleg nem szarral gurigáznak. A nagy külföldi kiskerláncok régóta tartó molesztálása úgy tűnik, gyilkossági kísérletté fajul, többfrontos támadással most már azt üzenik a fiúk a mocsok…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.19 13:18:48
@Josagos:
Az RTL Klub adónál ezt a módszert úgy ütötték ki, hogy kapcsolt vállalkozásokkal együtt számít az adóalap. Gondolom itt is ezt fogják. (Egyébként a hipermarketek eleve bérlik az épületet, pl. ingatlan alapoktól.)
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.19 15:41:30
@konrada:
"...s igazad van, a különadóban: a nyereségre - mint neked kisembernek a jövedelemadóként - különadó van."

Nem, a nyereségre nem különadó van, hanem társasági adó. Azonban az elmúlt években a BEVÉTELRE vetett ki jelentős összegű különadót a kereskedelmi láncoknál. Többek között emiatt is lehettek veszteségesek.

Beruházások meg azóta is voltak.

Ettől még persze nem kizárható, hogy a kreatív költségvetéssel csaltak, csak ez nem következik abból, amit mondasz, legfeljebb csak következhet. Ennél azért több kéne.

"...mert én elhiszem neked, hogy te elhiszed, a retekklubról is hogy veszteséges, ezért nem fizetett még sosem nyereségadót, s kimész miattuk tüntetni, de hidd el, ott sem jótét lelkek ülnek."

Ennek utánanézhettél volna, mert egyszerűen ez nem igaz. 2011-ben például 174 millió Ft társasági adót fizetett az RTL Klub. Amit emlegettek a sajtóban a reklámadó kapcsán, az a 2012-es és 2013-as év volt, mert akkor valóban nem fizetett, mivel volt egy jelentős adóalap csökkentő tétele.

"De ezt kár is túlragoznom, mert akinek minden fekete meg fehér, azt könnyű kiküldeni az utcára, csak ne lepődj meg, ha ott csáposz majd madaras-teszkós, meg rtl-es zászlókkal, nem fognak téged komoly embernek nézni. "

Nem én vallom, hogy minden fekete meg fehér, hanem te. Én nem azért háborodok fel az ilyen kommunista intézkedéseken, mert sajnálnám az alanyait, hanem azért, mert ezek nem vezetnek sehová. Az általad felvetett problémákat nem oldják meg, viszont generálnak egy rakás újat. De vicces, hogy te vádolsz engem fekete-fehérről, miközben annyi árnyalatot sem tudsz felfogni a világból, hogy ha valaki egy rossz döntést ellenez, az nem feltétlenül azért van, mert imádja azokat a cégeket, akikkel a kormány ki akar baszni.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.19 15:50:32
@Szelid sunmalac:
Az a baj, hiába magyarázod, a Kádár rendszeren szocializálódott emberek többsége nem érti a piaci mechanizmusokat.
Nem különadók, hanem árszabályozás, de ez szerintem nagyon is ide tartozik:
zsiday.hu/blog/%C3%A9s-tudja-%C3%A9s-tudja
Oké, kicsit ismét csúsztattam, mert természetesen fél éves korig szinte kizárólag anyatej és/vagy tápszer játszik. De ami utána történik, nagyban kihat a gyermek további étkezési szokásaira, ízlésére, étvágyára, és egyáltalán, a viszonyára az evéssel.  Az elmúlt több…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.19 09:42:09
@TSK:
Még nem tudhatod, anno nekem is volt, amit egészen kicsi koromban még megettem, később meg megutáltam. Én pont ellenkezőjét vallom, szerintem a legtöbb gyerek ösztönösen azt akarja enni, ami jó neki, ha korán megismerteted velük a fűszereket, akkor alapjaiban ronthatod el a később kialakuló ízlésüket.

Csak egy példa, én még nem sok gyereket láttam, aki a zsíros húsokat szerette volna, ösztönösen vonzódnak a csak enyhén fűszerezett, száraz és főleg a szárnyas húsokhoz. A nehéz ételektől rosszul lesznek a gyerekek, és később is csak az szokja meg, akit szándékosan hozzászoktatnak (nekem például ma nem okoznak gondot, de a feleségemre nem erőltették rá, így őt egy zsírosabb pörkölt könnyen kiüti).
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.19 09:52:51
@Mérnork:
Nem a 70-es években, hanem később, de nekem és és a testvéreimnek is teljesen más hozzáállása alakult ki az étkezéssel kapcsolatban, hiába volt ugyanaz a nevelés. Bátyám mindent megevett, én kicsit finnyás voltam, öcsém nagyon, mindezt úgy, hogy nincs olyan étel, amit én és öcsém is utálunk, mindketten teljesen mást nem ettünk és eszünk meg máig. Aztán azt a kultúrát is megkaptuk elvileg mindhárman, hogy nem hagyunk tányéron ételt, ez nálam és bátyámnál megmaradt, öcsémet sosem sikerült rászoktatni.
Füstleves Dohányzás az autóban 2014.11.18 05:46:00
A brit kormány 2015 tavaszán életbe lépteti az autóban történő dohányzási korlátozást. Tilos lesz rágyújtani a kocsiban, ha abban egy gyerek is utazik.Ez a korlátozás annak a kezdeményezésnek a része, mely célja a passzív dohányzás fiatalokra gyakorolt káros hatásának…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.19 09:30:04
@Miazmás:
A beszélgetéssel még mindkét kezed szabadon marad, az ablak le-fel húzásában lehet valami, ha hagyományos tekerős, és az anyósülés mellettit akarod lehúzni, de egyébként ha elektromos és egy gombnyomás, akkor összevethetetlen a bagózással, ugyanez igaz a fűtés meg bármi más állítására. Ja, és ezen tevékenységek egyikénél sincs a kezedben egy meggyújtott valami, ami fokozza a balesetveszélyt.

A családban, ismerősök között akadnak, akik dohányoznak/dohányoztak, de egyiknek sem jutott még soha sem eszébe vezetés közben dohányozni (apai nagypapám anno rágyújtott autóban, de ő is csak utasként). Mert normális ember nem csinál ilyet, a többieknek remélhetőleg idővel nálunk is tiltani fogják.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Mt! Segítségét szeretném kérni.2012 márciusban elhelyezkedtem egy…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.19 09:17:16
@droid_:
Nekem az nem világos, hogy hogyan egyeztethető össze, hogy a próbaidő alatt a munkáltató bármikor indoklás nélkül felmondhat, illetve az, hogy terhesség miatt nem rúghatja ki. Mert ugye ha indoklás nélkül teszi, akkor nem terhesség miatt történik, tehát csak akkor bukó a munkáltató részéről, ha hülye módon megindokolja.
"...egy túracipő volt, amit utcai használatnak tettek ki...”- a Decathlon ezzel a brilliáns érveléssel utasította el a városi terepen két hét alatt kinyúvadt cipő miatti panaszt. Hát igen, elképesztő, hogy milyen felelőtlen emberek vannak. Nemhogy vitték volna szerencsétlen…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.18 15:50:23
@herk:
Mondjuk van az aszfalt kikezdte, akkor az érdes kövek még jobban kikezdték volna, ezért valószínű, hogy igaza van a posztolónak.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.18 15:58:45
@Hoppácska:
"Viszont pl köveken, rögökön mennek. Éppenséggel arrébb rúgnak egy követ az útból stb."

És valószínűleg ebben a minőségi kategóriában erre is találnának kibúvót, hogy te léptél rosszul.

"Majd kérek egy talajvizsgálatot arra a környékre, ahol fel akarom venni a cipőt... :)"

Hát ha mondjuk azt írják a cipőre, hogy síkvidéki túrákra (sok ilyen van a Decathlonban, nem csak cipőknél, hanem nadrágoknál is például), és egy magashegységben szétesik, akkor nem fogják kicserélni, az biztos.

A puha talajt meg azért írtam, mert adott esetben lehet nagyobb igénybevétel egy cipőnek az aszfalt, mint a terep. Nyilván a posztoló esetében ez nem állja meg a helyét, de nem is írtam, hogy ne lenne a posztolónak igaza, valószínűleg.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.18 16:49:14
@Hoppácska:
Mondom, hogy én ugyanilyen márkájú, 5 ezer Ft-os túracipőben magashegységekben is túráztam, és 1,5 éve megvan, rendszeresen használom, semmi baja. Emellett a sátram is ugyanilyen márkájú, amit talán olyan 5-6 éve vehettem, nem tudom pontosan, és szintén elégedett vagyok vele (van összehasonlítási alapom, fogtam már ki anno nagyon rossz sátrat). Egy ilyen alapján én nem vonnék le általános következtetést, hogy valakinek szétment. Nyilván lehet az is véletlen, hogy nekem (meg az asszonynak is ugyanilyen márkájú túracipője) bejött, meg az is, hogy a posztoló gyerekének meg szétjött, ezért azt sem mondom, hogy jó márka.

Mondjuk emellett van más Decathlon sajátmárkás cuccom is, két futócipőm, egy low-end meg egy középkategóriás, futónadrágom, pulóverem, utcai cipőm, meg még fasz tudja mi, és egyikkel sem volt gondom, ezzel szemben pl. a Hervis noname (feltehetőleg szintén saját) márkás cuccaival volt nem is egyszer.

Nyilván a Decathlon alsó kategóriás kínálatát nem a túraboltok márkás cuccaival érdemes összevetni, mert nem egy árkategória, az árkategóriájában viszont nincs is alternatívája, sajnos.
Belsőség Heti merítés 2014.11.16 09:47:24
Paszikaaaa Tehát: sportosan vezetek, pályán is, mindenhol, szeretem ha egy autó megy, megindul, a hegyekben nagyon jól fekszi a kanyarokat, és meg tud állni, ja és diesel-párti vagyok! Chevrolet Cruze, hmmmmm! Nem rossz, de nem is kimagasló, azért eltudnék képzelni egy jobbat…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.17 09:12:27
@Fauchon:
Az a durva, hogy egy 10-15 éves prémium márkájú turbódízelben, amiket nyilvánvalóan azért vettek anno, hogy kurva sokat menjenek velük, átlagosan benne lehet a 600 ezer km, ehhez képest ha megnézed a használt autó hirdetéseket, a többségük 200-300 ezer km, 500 ezer fölött meg szinte nincs is autó. Pedig 300-at ezekbe az első években beletesznek, még cégautóként. Szóval ebből kiindulva inkább az a ritkaság, ami nincs visszatekerve. És ugyan 10-15 éveseket hoztam példának, de mivel egy ilyen autóba 5 év alatt már benne van 300k, ezért a 6-7 évesek 100-200 ezer km-e is nehezen hihető.

Igazából csak kisautónál tudom elhinni, hogy mondjuk 10-15 év alatt csak 200 ezret ment, de azoknál is ki lehet fogni olyat, ahol egy korábbi tulaj futár volt, aztán visszatekertette eladás előtt.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.17 09:17:06
@nick papagiorgo:
Ma, mikor az új autók már agyon vannak számítógépesítve, simán lennének olyan hitelesítési módszerek, amivel 100%-ban utólag is kiszűrhető lenne a visszatekerés, nem tudom miért nem tesznek ezért a gyártók. Pedig az ő presztízsüket javítaná, mivel az nem hangzik jól, hogy alacsony futott km mellett már szétesik az általuk gyártott autó, holott valójában nem is, csak visszatekerték.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.18 16:10:37
@Rónarider:
Amit te mondasz, én azt nevezném dinamikusnak (de nem mint a defenzív ellentéte, mert szerintem a kettő nem zárja ki egymást). Passzikára egyébként egyik sem igaz, az írása alapján egyszerűen csak egy barom, akinek nem szabadott volna jogosítványt adni.
Dinamó Műhely Illegál 2014.11.17 15:43:43
 “Elképesztően sok határtsértőt fogtak el a hétvégén” – olvasom a hírt és megjelenik előttem Hasszán rongyos cipője és agyongyötört talpa. Ezt a rengeteg gyaloglástól elhasználódott és sebes lábat a múlt héten láttam, amikor arról kérdeztem, hogyan jutott el idáig.…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.18 12:57:49
@BB 89:
Én alapvetően nem vagyok bevándorlás ellenes, de éppen a háborús övezetekből érkező menekültekkel lehet a legkönnyebben megszívni, márpedig azért, mert a legtöbb háborúban nincsen jó oldal, aki áldozatként érkezik, az lehet, hogy előtte legyilkolt egy rakás másik embert, és ezért menekül (a ruandai polgárháború sokan pont így menekültek). De nem is ez a lényeg, hogy ott mi volt, hanem az, hogy simán érkeznek a menekültek között olyanok is, akik aztán itt Európában szeretnék folytatni a háborújukat.
Kedves CCCP-pólós faszkalap! Tudom ám, hogy csak az irónia dörrent egy nagyot ottan a Kossuth téri színpadon, mert hát az Orbán az az oroszokkal paktál, és most akkor majd jól behúzod őt a csőbe, ha netán kiakadna azon, hogy szovjetuniós pólóban szaladgálsz, mert hát hogy van…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.18 12:13:34
@Gekko:
Magyarországon az az érdekes, hogy olyanok vallják magukat konzervatívnak, akiknek az alapvető gondolkodását meghatározza a Kádár korszak, csak anno lázadtak ellene, mára meg olyanná váltak, ami ellen ők lázadtak anno.
Eszter a Lenovóból való kiábrándulásának pillanatait dokumentálta. A pillanatokat, amik közül az szinte semmi volt, hogy a tabletet csak nehezen lehetett bekapcsolni, mert aztán jöttek az IMEI-számokkal kapcsolatos wtf-pillanatok. (Az IMEI-számok mobileszközök azonosítói.) És…..
Ideális esetben túl sokszor nem kell agyalni azon, hogy hová menjünk nászútra, de legalább egyszer az emberek többsége eljut erre a pontra. A Maldív-szigetek és egyéb drága helyek kapásból kiesnek, de azért az anyósék kápolnásnyéki, szocreál nyaralója és a fehér homokos…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Munkahelyi terror!   Tegnap a NAV-nál jártunk a kollégámmal. Egy…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14 11:54:41
@tff:
Pedig nem olyan hülyeség, amit felvet, csak pont a szoftverfejlesztő rossz példa, mert abból Magyarország szinten korlátlan munkalehetőség van, hiszen külföldi piacokra fejleszt a legtöbb cég. De pl. mikor alig találni szerelőt, és akkor levonják egyesek a következtetést, hogy ahelyett, hogy egyetemre jár a sok paraszt, miért nem megy szerelőnek, arra ez igaz, mert valóban hiány van szerelőkből, de ha a hiányt feltöltenénk, az országosan jelentene néhány tízezer embert, szóval a következtetés, hogy egyetem helyett mindenki menjen szakmunkásképzőbe, nem helyes.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14 15:18:15
@monddazigazatmar:
Ja, de ahhoz, hogy Gipsz Jakab elveszítse a munkáját, nem feltétlenül kell megszűnnie a szakmának, mert már az első fázisban is csökken a munkahelyek száma, ami helyzet függő, hogy ezt jelként véve átképzed magad, vagy épp te vagy a fasz rosszabbik oldalán, és már repülsz. Na meg pl. hány építőmérnök láthatta, hogy 2008-ban válság lesz?

@Szumátriai Patkánymajom:
Igazából rossz ez a tanulni szó, mert szerintem felnőttként már nem úgy kellene tanulni, mint ahogy 12+ évig tettük az elbaszott hazai oktatási rendszerben. De nincs rá külön szó.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.17 17:43:42
@monddazigazatmar:
Nem, ez az egyetlen járható út amellett, hogy egyébként is érdemes több lábon állni, valamint tartalékot felhalmozni.

De nem, nem kivételek, mert mint írtam, minden technológiai váltás első szakaszában is rúgnak már ki embereket, tehát eleve a szerencsésebbek közé tartozol, ha már van lehetőséged felkészülni. Azt mondanom sem kell, hogy IT szektorban meg akadnak olyanok, akik épp azért keresnek jól, mert egy legacy rendszerhez értenek, és nem lehetne őket helyettesíteni, mivel ki tanulna elavult technológiát.
Egyre furcsább dolgokat produkál az állami pénzben dúskáló közmédia. Nem elég, hogy Vida Ildikó kitiltásáról szóló riportot az adás végén mutatták be, ahol általában az állatkertes sztorik kapnak helyet; legutóbb már a szerkesztőség saját véleménye is megjelent a…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.17 08:30:13
@gizmo266:
Én meg arra jöttem rá, hogy ha a TV-ben reklámmentesen csak jó filmek mennének, még abban az esetben sem néznék TV-t, mert minden időponthoz kötött, közben meg online stream-en vagy letöltve mindent akkor nézek, amikor épp ráérek.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.17 09:47:15
@Gyingizik:
Speciel az RTL Klub a Heti Hetest leszámítva anno semmilyen oldali sem volt, hanem kezdetektől fogva bulvárcsatorna volt, nagyrészt kerülve a politikát. Nyilván mióta a kormány tönkre akarja tenni célzott különadóval, már nem arról szól a hírműsoruk, hogy zebra született az állatkertben, hanem bizony kiteregetik az újkommunisták szennyeseit.

Egyébként tény, hogy a köztv mindig is az aktuális kormányt szolgálta többé-kevésbé, de a Fidesz idején minden korábbinál túllépett, szinte teljesen propaganda TV lett belőle.
Több szurdokban is jártam az elmúlt néhány évben itthon és külföldön, innen jött az ötlet, hogy összeállíthatnám a Szép kilátás! blog szubjektív szurdok TOP10 listáját Magyarországról és környékéről. Három kategóriában pontoztam őket, 1-től 5-ig terjedő…..
Most kéne abbahagyni/ Most kéne elrohanni/Holnap már késő/Nem lehet (Sláger a múlt század hetvenes éveiből)  Most lenne itt az ideje annak, hogy a NAV elnöke felálljon. Felálljon, és azt mondja: ő nem azért szegődött a Mavirtól a NAV-hoz, hogy mindenki őt buzerálja, neki…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.15 10:00:42
@polyvinyl:
A kormány nem azonos a hazával. Az amerikaiaknak nem Magyarországgal van baja, hanem az ÁFA csalókkal meg azokkal a korrupt hivatalnokokkal, akik védik ezeket. Anyádat nevezd hazaárulónak, húzz haza Oroszországba!
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.15 10:02:36
@polyvinyl:
Egyébként te vagy a hazaáruló, mikor nemzeti ügynek próbálod beállítani azt, hogy a korrupt disznókat véded, ha minimális hazaszeretet lenne benned, ilyet nem tennél.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.15 10:04:19
@Fejesrob:
Gyurcsányék korrupcióját még a baloldali szavazók sem védték, te és a hozzád hasonló agymosottak viszont mindenféle idegen támadást vizionáltok csak azért, hogy védjétek a bagázst. Ez az óriási különbség!
Attól kezdve, hogy Washington beutazási tilalmat rendelt el hat magyar állampolgárral szemben korrupciós ügyletek megalapozott gyanúja miatt, egészen addig, hogy a kormánytól totálisan független Civil Összefogás Fórum (CÖF) nevű békemenetelő álcivil szervezet feljelenti André…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14 15:26:18
@$pi$:
"Konkrétan én is a gazdasági válság miatt veszítettem el az állásomat."

Persze, 2013-ban a válság miatt...
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14 16:10:43
@$pi$:
"Milyen "bejelentőkkel szembeni védelem"? A feljelentelek, hogy megvertél és kiderül, hogy én vertelek meg, akkor védett vagyok mert én jelentettem be először? Ugyan!"

Ha ugyanarra az ügyre gondolunk, akkor ott rágalmazás miatt lett feljelentve az illető. Tehát feljelentelek, hogy megvertél, te meg rágalmazásért beperelsz, persze a rendőrségen neked vannak haverjaid. Legközelebb meg vered a melled, hogy ha valakinek baja van veled, jelentsen fel.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14 17:21:16
@$pi$:
Tehát adott, hogy nem nagyon nyilvánosak az információk, mégis azt mondod, hogy tessék feljelenteni, de ne csodálkozzon senki ez esetben, ha beperelik rágalmazásért. Bravó! És te ezt véded.
A kevés igazi nyári napok egyikén egy balatoni kisváros kisboltjába ugrottam be néhány apróságért. Már a bolt első részében megcsapott a savanyú emberszag, amely a tejes pult hidegében alábbhagyott, de amint rákanyarodtam a pénztárhoz vezető gondolasorra, egyre intenzívebb…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14 11:24:05
@Kényszerbagoly:
Na de nem az a baj, mikor a hajléktalan büdös, hanem gyakran kimondottan jól szituáltnak kinéző embereknél is komoly testszag érezhető, és észre sem veszik magukat.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14 11:25:16
@szigetipotyautas:
Mindenkinek van szaga, de a több hetes áporodott testszag nem mindenkire jellemző.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14 14:23:56
@ubu1:
Angoloknál nem tudom, de németeknél van ahol szokás, van ahol nem, eléggé vegyes. Dánoknál meg teljesen általános, hogy mindenki minden reggel fürdik, furán néztek ránk, mikor mi este tettük.
Örök körforgás ez! Éppen ma egy éves a Téligumis kiskáté című bejegyzésünk. Erre én is csak akkor eszméltem rá, amikor rászántam magam az idei téli abroncs témájú írásra. Tavaly igyekeztem összeszedni minden fontos tudnivalót, és kellő hosszúságban elmondani mindent,…..
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.13 17:46:09
@eßemfaßom meg áll:
"de átlag szuzukisnak aki napi 10km-t megy oda vissza +2hetente 100km a nagyihoz annak érdemes utánaszámolni, hogy mennyi az annyi "

6250 km az 137 ezer Ft benzinköltség egy 1 literes Suzukival, és ha legalább ennyit nem költ rá átlagosan egy évben karbantartásra, szervizre, akkor nem hiszem el, hogy műszakilag rendben van és biztonságos, nem pedig szétesőben van. Na ehhez képest már nem olyan hatalmas összeg. Aki meg nem tud fenntartani egy autót úgy, hogy azt biztonságos állapotban tudja tartani, és ebbe a gumi is beletartozik, az ne tartson autót. Mondom ezt úgy, hogy még mindig az egész évben téli gumis megoldást tartom épp elfogadhatónak, bár magam nem tenném, bármennyire is macerának érzem, hogy cserélni kell.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.13 17:51:16
@Bambano:
Hát vicces egy hiedelem, pedig érted, ha valaki naponta kocsival jár dolgozni 30 km-re, az napi 60 km, már elég komoly évente, közben meg lehet, hogy ott van párhuzamosan a vasút, és ha olyan az idő, akkor tud vonatozni amíg jobbra nem fordul. Míg másnak lehet hogy csak évente 5-ször kell elmennie valahová, de akkor nem halaszthatja.
Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.13 18:01:32
@Bambano:
Erre nem gondoltam mondjuk, én pincében saját tárolónkban tárolom a gumit, ami egyébként nálunk nem rossz hely, nem túlzottan dohos.

Egy olcsó kis autóra (13-14 col) 50 körül van egy garnitúra gumi, de ez egy átlagos futással kalkulálva 6 évre elég, tehát a 2 szett 100 ezer 6 évre, tehát 17 ezer évente. Ha a különbséget nézem, akkor az ennek a fele, hiszen egy szett gumid amúgy is lenne, de a valós különbség nem ennyi, ha 6 év alatt 1 szett nem kopik el. A felnit meg csak egyszer kell megvenni, és általában szintén arányos az autó árával, aki nem tehetős, annak olcsó kocsija van olcsó felnivel.

A szervízdíjakkal az a baj, hogy ilyenkor mindig a szokásos szervizzel számolsz, holott vannak olyan alkatrészek, amelyeket 4-6 évente kell cserélni, szóval a valós átlag több lehet, csak vagy nem volt nálad annyi ideig az autó, hogy ez előjöjjön, vagy megfeledkeztél róla. Plusz ha hirtelen romlik el valami, sokéves átlagra az is vetíthető lenne. Az emberek hajlamosak alulbecsülni, hogy mennyibe kerül egy autó fenntartása, mert mindig a legjobb esettel számolnak.
Úton útfélen azt látjuk a hirdetőtáblákon, a tv-ben vagy újságokban, hogy az ideál a vékonyságban keresendő. Valóban, a nyugati társadalomban főként a vékony, formás test az etalon és ujjal mutogatunk vagy kinevetjük a kövérebb egyéneket. Sokan mondjuk, hogy az a világ,…..