Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lacapaca007

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kampányba kezdett az ORTT, a román médiahatóság kölcsönfilmjeivel mutatja be, hogy mivé lesz a gyerek, ha magára hagyjuk a tévé előtt. Az ORTT szerint rúdon pörgő szoftpornós és hentelő sorozatgyilkos. A cél nemes, tényleg nem a képernyőt betakaró karikák, hanem a szülők…..
lacapaca007 2008.12.28 15:34:25
www.ortt.hu/elemzesek/21/1145885396gyermekved.pdf

"Összegezvén a korábban leírtakat, leginkább az állapítható meg, hogy a műsorszolgáltatók egyes belső irányelveik segítségével maguk minősítik a műsorszámokat, a nézők számára NEM ÁTLÁTHATÓ KRITÉRIUMOK ALAPJÁN." (Szilády Szilvia ORTT megbízásából írt tanulmányának utolsó mondata)

Magyarul, az ORTT elindított kampánya szerint ebben az európai méretű, zűrzavaros médiamocsárban kizárólag a magyar szülő tehető felelőssé, ha a gyereke TV-t néz, és olyat lát a TV-ben, ami nem a fejlődésének való! Minek ide szigorú szabályozás (lásd angol médiatörvény) az ORTT részéről, ha szerintük a szülő hibáztatható majd, ha engedi a gyerekét tévézni!
lacapaca007 2008.12.28 17:31:06
@Teddypompom: "sem a oRTT-nek sem a Filmes korhatárbizottságnak semmilyen eszköze nincs arra hogy a csatornákat vagy a filmforgalmazókat rászorítsa a korhatár kategóriák betartására."

Hát igen, azért nincs, mert nincs egy olyan szigorú törvény (aminek megalkotását, szigorúbbá tételét tképpen nekik kellene meglépni!!!), ami megtiltaná vagy jobb esetben végleg letiltaná olyan tévécsatornák sugárzását, amelyek főműsoridőben pld. pornósztárok reklámozásával, mutogatásával népszerűsítik a gyerekek előtt ezt a szakmát, amire a Csernus is mondott egy történetet: már az óvodában is a legtöbb kislány Pandora akar lenni. Nemde, Teddypompom?
comment:com Retró-képrejtvény 2008.02.08 13:30:00
Mai retró-képrejtvényünk az átlag médiazabáló számára nem jelent igazi kihívást, ezért elmondok inkább néhány szórakoztató adalékot. A '70-es '80-as években létezett egy Belépés nemcsak tornacipőben című tömegsportműsor, ami 1981-ben éppen a KISZ X. Kongresszusa…..
lacapaca007 2008.02.09 10:28:19
Tegnap olvastuk a Havas tanár úr "saját" "blogján", hogy micsoda összegekkel csábítják őt mindenféle tévékhez, úgy röpködtek a százmilliók, majd' kiugrottak a monitor képernyőjéből. Ez így a szórakoztató (vagy bulvár) kategóriába tartozik, így nem is…..