Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wooddog

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
      Hét évvel ezelőtt írtam egy posztot "Nem Kövér Lászlóról szóló poszt " címmel. Abban a posztban Neumann Jánosról volt szó, és egy problémáról, ami Neumann János kedvenc algebráival volt kapcsolatos.    Felkerült egy preprint a netre, amelyben a szerzők azt állítják, hogy megoldották azt a…..
           Amikor a nyolcéves apámat az anyjával együtt elvitték a gettóba, aztán a lágerbe, akkor valahogy nem mondta nekik senki, hogy egy vérből valók vagyunk. Akkor maradjunk talán ennyiben.          Én a marosvásárhelyi Székely Csabával vagyok egy vérből való, mert a Bányavakság a közös…..
      Ide tessék beírni az okosságot, ki nyer ma, ki nem nyer, miért nem nyer, miért kellett volna inkább, de nem úgy. ..
         " Hiszen a keresztény szabadság egész története a rabsággal való szembefordulásból táplálkozik a „bűntől való szabadságtól” kezdve a reveláció végső kiteljesedéséig. Történetünk ma ugyanez, amikor jogért, jussért, igazságért azokkal szemben kell kiállni, „akik a szabadságot a gonoszság…..
wooddog 2019.09.23 16:30:07
@Grrr: pontosabban a 193. oldalon van a támogatók listája:

ABA–SEER
ABA–Criminal Jus ce
Anonymous (3)
BGC3
Toby Bright
Bill & Melinda Gates Founda on
Charles Stewart Mo Founda on
City of The Hague
Cooley LLP
Davis Wright Tremaine LLP
Fenwick & West LLP
K&L Gates LLP
Kent Walker and Diana Walsh
Microso Corpora on
Mo Ibrahim Founda on
Perkins Coie LLP
Singapore Ministry of Law
United States Department of State
William and Flora Hewle Founda on
Wilson Sonsini Goodrich & Rosa Professional Corpora on William H. Neukom
       Aránylag ritkán írnak matematikáról az index.hu-n. Ma ez történt. Egy aránylag hosszú cikkben NEM ismertette a szerző, hogy mi is történt valójában a Collatz-sejtéssel Terence Tao cikkében.    " Tao mások eredményeiből indult ki, akik bizonyították, hogy szinte minden Collatzhoz hasonló…..
wooddog 2019.09.13 19:04:12
@ámbátor: a newscientist cikkben legalább van valami magyarázat-szerű az új eredményről "I showed that one could move this intermediate milestone to be as close as one wishes to the final goal 1… for almost all n.”
az indexes cikk pedig inkább "nem lövi le a poént" és egy árva szót sem pazaról arra, hogy mi az új eredmény
       Ez a poszt lazán kapcsolódik a korábbihoz. Csak sokkal szomorúbb.      Nyilván sokkal több embert érdekel a magyar futball állapota, mint a magyar matematikáé. Ez teljesen természetes. A probléma az, hogy Orbán Viktort nem csak sokkal jobban érdekeli a magyar futball állapota, mint a magyar…..
        A poszt David Goodhart: The road to somewhere: the populist revolt and the future of politics című könyvének elolvasása alatt és után készült. Goodhart az Egyesült Királyságról (továbbiakban UK) írta a könyvet, brit statisztikai adatok, brit szociológiai tanulmányok alapján. Ez egy…..
        "Ezzel szemben én úgy látom, a Soros Egyetem több szakán komoly indoktrináció folyik. A matematikai rész kiváló, a filozófia tanszék is, meg gondolom, több más is. De vannak kimondottan olyan részek, melyeknek célja Soros nyitott határok mozgalmának támogatása, és a fehér ember…..
      Mint azt nyilván sokan olvasták, Barabási Albert-László, Lovász László és Jarik Nesetril megnyerték az egyik ERC Synergy Grant-et. Itt látható az összes nyertes, kizárólag ebben a pályázatban van reprezentálva Európa keleti része. Matematikai jellegű projekt még sohasem nyert Synergy-t.     …..
       Több oka van annak, hogy nem írok színikritikát, ahogy az adomabéli plébánosnak is több oka volt arra, hogy ne köszöntse harangszóval a püspökét. A plébános az okok között elsőként azt nevezte meg, hogy egyáltalán nincs harangjuk. Nekem sincs harangom. A harang ebben az esetben pár ezer…..
wooddog 2017.12.28 11:13:17
        A doktori.hu-n összesen két doktori iskola van feltüntetve a KEE neve mellett. A KEE a Közép-európai Egyetem, és ennek történetünk szempontjából van némi jelentősége.        A Zrínyi utcában nemcsak történettudományi és közgazdaságtudományi doktorit lehet szerezni, hanem például…..
wooddog 2017.04.03 19:57:49
@fortin: még példák csak graduate degree-t adó intézményekre:

Sissa, Trieste: www.sissa.it/about-sissa
Weizmann Institute: www.weizmann.ac.il/feinberg/
Okinawa Institute of Science and Technology: www.oist.jp/
Rockefeller University: www.rockefeller.edu/graduate/
(nem bohockodom ekezetekkel) BOTTOM LINE:   1.   Clinton meg fogja nyerni a kovetkezo allamokat: Washington DC,  Hawaii, Vermont, Rhode Island, Massachussets, California, Maryland, Maine egyes szamu valasztokerulete, New Jersey, Connecticut, Illinois, Washington, Delaware, New York,…..
wooddog 2016.11.09 02:08:27
         Mint azt már többször leírtuk, a magát politikai gondolkodónak nevező G.Fodor Gábor azután nyergelt át a rasszista gyűlöletkeltés-business-re, hogy egyetlen releváns, mély, fontos sort nem írt le állítólagos tudományos munkássága idején.         Az egykori "tudós" ma migránsellenes…..
wooddog 2016.08.08 07:15:23
@Subba Sógor: igen, igy viszont a sport kozvetites egybemosodik az idegengyulolettel, amely ket pillerre ugy latszik a partallam a nemzeti identitast tervezi felepiteni
       1. Egy nemzetellenes párt népszavazási kezdeményezést akar benyújtani a népvédelmi törvény azon paragrafusának megváltoztatása céljából, amely biztosítja a magyar emberek jogát ahhoz, hogy az első számú néptestvér unokaöccsének boltjaiban vásárolhassanak ceruzahegyezőt. Ez nem jó dolog. Mit…..
        " A matematika felvételi az utóbbi 10 év legnehezebb vizsgája volt, több gyerek is sírva hagyta el a vizsgatermet - számoltak be a pedagógusok." (penzcentrum.hu)       "Elképesztő feladatok a felvételin. " (mno.hu)       "Matematikából tíz feladatot kellett megoldani, amelyen összesen…..
wooddog 2016.01.23 23:59:57
@jotunder: maradvanyai? nem latom miben kulonb Anglia ebben a kerdesben. marmint tarsadalmi mobilitas, vagy iskolai elomenetel. lehet hogy Magyarorszagon is van komoly problema az iskola rendszer atjarhatosagaval, de Angliaban is ez egy ismert komoly problema (lsd minden evben a kritikakat az Cambridge Oxford felvetelik kornyeken, hogy a maganiskolabol erkezoket tamogatja a rendszer)
wooddog 2016.01.26 07:57:38
@Zb74: szerintem minden kerdesben van legalabb egy csavar, azaz trukkos. meg a masodik feladat sem egy szokasos ismert linearis matek pelda. az elso es a harmadik viszonylag egyszeru de itt is maximalisan megtrukkoztek. peldaul az elso feladatban a furcsa gorog betuk hasznalata szerintem megzavarhatott egy csomo megoldot. a negyedik feladattol kezdve viszont szokatlan kerdesek jonnek, amit trukkosnek hivtam. az utolso ket feladat meg igen csak komplikalt elso latasra.
 (dolgoztam ezen a címen egy kicsit)  Babai László idén novemberben egy háromrészes chicago-i előadássorozatban jelentette be, hogy kvázipolinomiális algoritmust talált a gráfizomorfizmus problémára. Tegnap kora délelőttől késő estéig (nem tudom, hogy pontosan meddig, én az…..
wooddog 2016.01.05 23:14:54
@ingyenebed: a Riemann, illetve ami a terido-fizikahoz kell a Lorentz geometriahoz az ut eleg hosszu. a preciz definiciohoz eloszor bilinearis valos formakat kell megerteni linearis algebraban, aztan tobbvaltozos differencialszamitast es nemi topologiat. kb negyedeves anyag matematikusoknal amig felepitik az elmeletet es az intuiciot. Einsteinnek is vagy 10 evig tartott amig megtalalta a szukseges matematikat.
viszont a grafizomorfizmus problemahoz eleg grafokat megerteni, es ha jol ertem Babai veges csoport elmeletet is hasznal, ez talan mind elso eves egyetemi anyag, esetleg masodeves, ha hasznal reprezentacio elmeletet is. de javitsanak ki akik ertenek valamit Babai munkajabol
wooddog 2016.01.05 23:36:14
@Mister Gumpy: koszonom. ha hasznal veges egyszeru csoportok osztalyozasat, akkor azert nem elemi a dolog. be tudnad linkelni a Tao-Gowers-es fantazialast?
wooddog 2016.01.06 00:09:19
@Mister Gumpy: en se talalom. lehet hogy csak varosi legenda. de hiheto ...
        Az alábbi posztnak nincs tanulsága. Kizárólag arról szól, hogy a világ nem mindig olyan, mint amilyennek elképzeljük.       Idén Thaiföldön rendezték a nemzetközi diákolimpiát. A csapatverseny győztese az Egyesült Államok lett. 1999 óta ez a negyedik alkalom,…..
wooddog 2015.07.15 02:40:08
A frank egyetlen pillanatra sem volt 1.13 euronal erosebb. Miert beszel a teljes magyar sajto 300 feletti, sot egyes esetekben 400 forint koruli frank arfolyamokrol?? Mi tortenik Pesten??? index.hu, 444.hu, privatbankar.hu, valaki nyilvan melleutott valami kereskedesi adatot. Semmi mas nem…..
"Pontosabban: az ügy ezért annyi, hogy néhány senkiházi netkukac, aki magát valamiért újságírónak képzeli, hergel valódi újságírók ellen." (Stumpf András,Facebook)         A szegény ember Bayer Zsoltja azon dühödött fel, hogy Szily Laci somolygott egyet, amikor a…..
"A Magyarország elleni amerikai támadásokról azt mondja, ezek hátterében „gazdasági érdekek állnak – nem csak szerintünk, számos republikánus amerikai barátunk szerint is.  "  (Lanczi Andras )  UNDERSTAND HOW THE GAME IS PLAYED, BUT HERE WE ARE, A NATION THAT'S ON THE VERGE OF…..
wooddog 2014.12.03 06:18:28
@jotunder: igen. plusz kepzeljuk el, hogy ha nem neofasisztazik, akkor hogy jott volna ez le az egypartsajtoban. igy is megprobaljak az uj magyar nagykovet karaktergyilkossagat, de talan csoppet nehezebb lesz ignoralni a
a jelzot:

magyarhirlap.hu/cikk/11313/Colleen_Bell_az_uj_budapesti_nagykovet