Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Creatailor

60 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üzenet Mi a divat?   A sok évvel ezelőtti önmagam azt hitte, hogy az a divatos, amit az üzletekben talál! Azt figyelte, ki mit hord, és állandó kétségek között volt, mert neki sok minden nem tetszett! Nem állt jól neki, nem illett a viselkedéséhez. Így meg sem vette azt, de mindig ott volt a…..
Blúz ujja személyre szabottan, avagy mit tegyél, ha nem tetszik a megvarrt vállrész és ujja?   Tudod mitől áll jól a blúz válla és az ujja? Tudod, hogyan javítsd ki,ha rettentően áll a válla és az ujja a blúznak vagy a blézernek, amit varrsz? Tudod, hogy alakítsd a szabásmintát a saját…..
Creatailor 2016.06.23 07:52:17
@Andrea Ignéczi:
Kedves Andrea!
Örülök,hogy tetszik a munkám!
A váll-lejtèst a következőkèppen mèrd:
Állj a tükörrel szembe, ès a nyakadtól egy egyenes vonalzóval állíts vízszintest. A vállcsúcsodnál mèrj fel a vonalzóig,ez a mèret lesz a váll-lejtèsed. Ez normál esetben3,5 cm-es különbsèg a nyakcsúcspont ès a vállcsúcspont között egy kb 10-13 cm-s vállszèlessègnèl.
Remèlem, tudtam segíteni!
Üdvözlettel, Emese
Amit reggel kiszabsz, estére viselheted is! Mikor állsz készen a szabásra? Nem férsz az eszközeiddel az asztalon? Akár tíz percet is spórolhatsz a tervezetlen szétpakoláshoz képest!  Semmi nem ördöngösség, megy minden, mint a karikacsapás!..
Varrsz magadnak új ruhát karácsonyra? Flitteres, esetleg vékony muszlin jellegű anyagban gondolkodsz?   Sajnos ezeknek az anyagoknak a varrásához több ügyesség és türelem kell, de megfelelő óvintézkedéssel ugyanúgy tudsz dolgozni ezekkel az anyagokkal, mint bármelyik…..
Szerethető műszál Mióta az eszemet tudom, azóta téma a műszálas- nem műszálas kérdés, hogy ki melyiket szereti, mit visel szívesen.   Napjainkban a műszálas ruhák nem azt jelentik, mint húsz évvel ezelőtt, amikor izzadtságban fürdő emberek viselték a nejlon ingeket,…..
Elég gyakran találkozunk a felsorolt anyagokkal, de tudod hogy mi a különbség közöttük?   A legnagyobb különbség az alapanyag összetételben van. A prímet a bébi plüss viszi, hiszen ez az egyetlen anyag az összes között, ami természetes szálat is tartalmaz. Sajnos az ára…..
40 perc alatt kész   Szabásmintával és műveleti sorrenddel   Nagyon egyszerű és praktikus kis cipzáros neszeszer készíthető, szabással együtt alig több, mint fél óra alatt. Az ősz bekövetkeztével sokan kezdik az életüket új környezetben, akár iskola, akár…..
creatailor készítette ezt a képet. ..
Te tudod, hogy milyen varrógépre van szükséged?   Szerintem sokakat érintő kérdés az, hogy milyen varrógépet keressen, és válasszon az aki varrni szeretne! Attól függően, hogy milyen céllal fogjuk használni, tudunk sok-sokféle gép közül választani. Háztartási célra,…..
Megvan az ajándék, és egyedien szeretnéd becsomagolni? Varrd hát meg a dísztasakot! Én tegnap jutottam el oda, hogy elegem van a papír dísztasakokból. Ami szép, az drága, ami olcsó, az ócska csiricsáré papírból van. Így hát fogtam magam, és megvarrtam a képen látható…..
Sport karpánt a ládafiából   Az egész úgy kezdődött, hogy új hobbit találtam! Mégpedig a futást. Nagyon szerettem volna egy sport karpántot a The Color Run idei futamára. Csak hogy tudjam hova tenni futás közben az "okos kis telefonomat". Persze későn jutott eszembe hogy…..
Ugye Te is találkoztál már olyan helyzettel, hogy valamit gyönyörűen megvarrtál, de kiderült, hogy nem jó sorrendet választottál, és ki kell az egészet bontani? Ááááááááááááááá Vagy „óriás szenvedéssel”  fértél csak hozzá az alkatrészhez, mert mégsem volt…..
Találkoztál már hasonló ajánlattal? Én igen! Elgondolkodtatok már azon, hogy hogyan lehetséges az, hogy fillérekért vásárolhatunk ruhákat a távol-keleti áruházakban, melyeket nagyon messze a fejlődő országokban gyártanak? Időről időre felbukkannak olyan reality műsorok,…..
  Elég gyakran találkozunk a viszkóz kifejezéssel. De vajon tudjuk-e hogy mi az a viszkóz, és hova sorolható ez az anyag? Természetes, vagy mesterséges szál? Pamut helyett válasszam-e a viszkózt? Mennyi kérdés merül fel bennünk! Erre szeretnék most hétköznapi…..
Elkészítettem azokat a modelleket, amelyek szabásmintáit meg tudjátok rendelni a saját méretetekben!  Ezek a minták a női ruhatár alap darabjai, melyek mostantól számotokra is könnyen elérhetőek. Nem kell mást tenned, mint felvenni velem a kapcsolatot!   Kinek…..
Ugye milyen jó, hogy az interneten már elérhetőek a szuper kis ingyen letölthető szabásminták? Régen nem így volt ám! Ha szerettem volna valamit, max. megvettem a Burdát, de sokszor ért csalódás, mert letettem a hajam, mire használható ruhát kreáltam a minta alapján. Akkor is…..
Tudjátok, miért használnak kevert szálakat az anyag készítése során? Nagyon egyszerű a magyarázat! Biztos nektek is van olyan ruhátok, hogy tök jó viselni, jó a nedvszívó képessége, jó a légáteresztő képessége, de nap végére olyan gyűrött lesz, mintha a kutya…..
Milyen állapotban van az idegrendszered :) ?   A tavasz beköszöntével a vastag anyagokat felváltják a vékony textilek. Így van ez a hobbi varrónők varrnivalóival is. Vékony anyag varrása Bevallom én nem nagyon szeretek vékony anyaggal dolgozni, de hát nyáron mégsem varrhatunk…..
Gondoltátok volna, hogy már az 1830-as években is dolgoztak szabásmintával? Az 1800-as évek közepére tehető az első varrógép megjelenése is, mely a kézi varrást volt hivatva felváltani! Ugyanis elődeink még kézzel varrták a ruhákat, ezért lényegesen lassabban haladtak a…..
Elkészült az ingyen letölthető e-book, melyben megtudhatod, hogyan gyorsítsd meg a munkát a szabás-varrásban. A hivatásos varrónők naponta alkalmazzák a munkát gyorsító munkaszervezési illetve pakolási módszereket. De azt is tudjuk hogy a hobbi varrónők saját maguk…..