Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bacsó Berni

267 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt réges-rég egy olyan időszak, amikor szinte mindenki diplomatatáskával járt. Ezekből az időkből kaptunk két darabot is: egy barnát és egy számzáras feketét. Hagyományos minikertet nem akartam készíteni belőle, mivel ezeknek a táskáknak nincs nagy mélysége, ezért először egy tündéres dekoráció…..
Izlandon a népesség több, minit 50%-a hisz az elfek, törpék és egyéb varázslatos lények létezésében, így nem meglepő, hogy biztosítanak nekik külön, háborítatlan élőhelyet is. Apró, különleges házikókat találhatunk Izland szerte...
Képkertekről már többször is írtam, szerintem különleges hangulatot hozhatunk létre velük egy szobában. Egy kis történetet jeleníthetünk meg vele 3 dimenzióban. Képkert többféle képkeretbe, fadobozba is készülhet, de az egyik legolcsóbb, legkézenfekvőbb keret a cipősdoboz teteje...
A Húsvét most nagyon távolinak tűnik, valószínűleg nem rokonlátogatós, locsolós ünnep lesz idén. Viszont készülhetünk rá a gyerekekkel otthon, lakásban is. Néhány kertészkedős ötletet szeretnék most mutatni hozzá. A  beültethető növények esetében válasszunk az éppen virágzó tavaszi növények közül:…..
Egyszerű hozzávalókból is lehet tündérkertet készíteni! Nagyon sokféle fa házikó kapható már, ezek festésével egyedi házat tudunk tenni saját minikertünkbe. Én nehezen tudok elszakadni a szürke kőfaltól, így ez a ház ilyen köntöst kapott. A tó meder egyszerű befőttestetőből készült. ..
Nemrég a nagyobbik fiam iskolájába készült egy kert. Gondoltam, hogy a váras-sárkányos-tündéres téma jó lehet a gyerekeknek, így megvolt az alapötlet. Az alapelem egy Sárkányvár volt, melyet kiegészítettem egy hátsó fallal, hogy a vár tetejére is lehessen növényeket ültetni...
Bernikertwebshop.hu Aráliák 2020.03.04 15:38:33
Az aráliák közkedvelt szobanövények, az Araliaceae (Aráliafélék) családjába tartoznak. Hasonlóak az igényeik, illetve van még egy közös tulajdonságuk: varázslatos növények. Most olyan kisebb termetű aráliákról szeretnék írni, melyek jól mutatnak minikertben, tündérkertben is. Kislevelű sugárarália…..
Klasszikus sziklakerti évelő növény, mely föld alatti rizómával terjed a talajban. Magassága maximum 5-10 cm. Levelei kissé szürkészöldesek, lapát alakúak, kerek levélrózsát képeznek. Fehéres-rózsaszínes virágai május-júniusban végálló bogernyőben nyílnak. A többi varjúhájhoz hasonlóan szárazságtűrő…..
Igazi különlegességek a Kurumi garden kertjei. Gyönyörű, kézzel megrajzolt, fa házikói kerülnek az apró kertekbe. A kertek a pozsgások sokszínűsége miatt ilyen színpompásak. Különböző jelenetek láthatóak a kertekben, pl. apró ruhák száradnak.....
Aki szervezett már esküvőt, az tudja, hogy mennyi mindenre kell odafigyelni, hogy minden zökkenőmentesen menjen, ugyanakkor egy életre emlékezetes legyen a "nagy nap". Mostanában szerencsére már a természetesebb dekoráció és ajándékok felé tolódik a trend. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem…..
Bernikertwebshop.hu Floráriumunk 2020.02.07 19:30:10
Nem akarok senkit sem hosszan untatni személyes történetekkel általában, de az, hogy ez a florárium egy apró akváriumban készült el, bizony nem rövid történet......
A falapok remek, természetes kiegészítői a tündérkerteknek. Nem mindegy azonban, hogy milyen fából készül, ugyanis a legtöbb falap - főleg a kör alakúak - nagyon könnyen elrepednek. Néhány nyár fajtából készült falap viszont nem reped meg, így hosszú távon is alkalmas a dekorációhoz. Most különleges…..
A pozsgásokat leginkább a különleges megjelenésük és a könnyű tartásuk miatt szeretik nagyon sokan. Mivel tényleg sokfélék, ezért jó néhány családba tartoznak. A - most bemutatni kívánt - Adromischus nemzetség a Crassulacae családba tartozik, ide tartozik pl. a közismert pozsgafa (Crassula ovata)…..
Tudom, messze még a nyár, de álmodozni lehet... Kint hihetetlen szürkeség, míg bent a lakásban bármilyen minikertet elképzelhetünk, megvalósíthatunk. Most egy nyári jelenetet képzeltem el, ahol a cicák a kertben szundikálnak... A kaspó kiválasztása a színe alapján történt. Ilyen élénkzöld színt…..
Ezeket a látványos pozsgás növényeket biztosan sokan ismerik, nagyon népszerűek hazánkban is. A hihetetlenül népes Crassulaceae családba tartoznak, melynek tagjai a világ minden táján (az Antarktiszt kivéve) megtalálhatók. Az Aeonium nemzetség azonban főleg a Kanári-szigeteken, Madeirán, a…..
Idén az adventi koszorú mellett, egy másik dekoráció is készült. Remek kéregkaspóim vannak, és mindenképpen szerettem volna ebben készíteni egy ünnepi kertet. A kaspó mélysége ugyanis megengedi, hogy növényeket is ültessünk bele. Persze nem túl mély, ezért inkább maradtam a pozsgásoknál...
Karácsonyi dekorációról már sok szó esett, de azért szeretnék egy olyan bejegyzést is megosztani, ahol kifejezetten karácsonyi tündérkerteket mutatok be. Remélem találsz jó ötleteket egy új kerthez!..
Lassan itt az ideje a különféle karácsonyi díszek, dekorációk elkészítésének. Pozsgásokat kint már nem igazán lehet tartani, így kopogtató ötletet nem mutatok, helyette gyönyörű asztaldíszeket, karácsonyfa díszeket gyűjtöttem össze...
Novemberben már minden a karácsonyról szól :-) Ideje a minikerteket is felkészíteni az ősziesről a csillogóbb, téliesebb megjelenésre. Az én kertjeimben van néhány állandó szereplő, ilyenek a mini örökzöldek, valamint a hó és a fények. Tavaly több havas kertet is készítettem, majd amikor…..
Vannak olyan növények, melyek kifejezetten igénylik a fényt, így érdemes őket ablak közelébe helyezni. Persze nem biztos, hogy az összes növény odafér az ablakhoz, így egy helytakarékos elhelyezésre szeretném felhívni a figyelmet. A tillandsiák, illetve a pozsgások többsége is szeret a fényben…..
A gyurma igazi kreatív anyag, rengeteg mindenre felhasználható. Én a növények miatt legtöbbször süthető gyurmát használok, mivel ezt biztosan nem teszi tönkre az öntözés, illetve az időjárás. Azonban be kell látnom, hogy a levegőn száradó gyurma festés (akril festék) után szintén nagyon ellenálló…..
Bernikertwebshop.hu Őszi kiskertem 2019.10.16 14:57:56
Idén nem tökben kertet készítettem, mint az előző években, hanem mást próbáltam ki. A tökhöz ragaszkodtam azonban idén is... Nagyon tetszett a tökházikó bevájt ajtóval és ablakokkal, így azt próbáltam ki a videó alapján, amit már többször is megosztottam. Tényleg nem volt nehéz, és gyorsan…..
Nemsokára Halloween! Tudom, nem mindenki szereti ezt a napot, de érdekes őszi minikerteket lehet készíteni ebben a témában is, a gyerekek pedig valami miatt teljesen oda vannak érte :-) Néhány könnyen/nehezebben elkészíthető kiegészítővel különlegesebbé varázsolhatjuk őszi kertjeinket...
Remek őszi idő van, ha szerencsém van, akkor egészen november közepéig 5 fok felett lesz az idő, és így a kedvenc pozsgásaim addig kint maradhatnak a kertben, teraszon és a párkányon. Mivel ősszel nagyon szeretem a tökös dekorációkat, ezért idén is készítettem néhányat. Most videót is tartalmaz ez a…..
Az egyik legszebb évszak az ősz, ilyenkor gyönyörű színekben pompáznak a fák, a kertek. Végre kellemes a hőmérséklet is. Remek az időpont a növények átültetésére vagy cseréjére a kiskertben. Tündérkerteknél szerencsére ez nem túl macerás. Először a kiegészítőket el kell távolítani, majd óvatosan…..