Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bet-li, kínai játékos

3 bejegyzést írt és 216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves barátaim! Először a Lemilblog FB-oldalára pakoltam fel ezt a hírt, de aztán (pár másodperc gondolkodás után) rájöttem, hogy azt azért hülyeség elvárni a szakemberektől, hogy nyílt profiljukkal megmondják a véleményüket erről a témáról.(Ugye, milyen szomorú ennek a…..
bet-li, kínai játékos 2011.11.01 16:15:59
@Dragunov: A HM letszama egy Honvedelmi Bizottsagi ules jegyzokonyve szerint 523 fo volt 2011 augusztusaban. Most a szervezeti reformok es letszamcsokkentesek eloestejen a korabban hivatkozott HM utasitas alapjan, 2011. november 15-tol a HM letszama 523 fo.
Kedves Olvasók! Alant olvashattok arról, hogy mi is az a lemilbuli, mire jó és mire nem jó, kinek érdemes jönni és kinek nem, továbbá távgyógyítok és sorselemzek is, de a töredezett hajvégekre is megoldást nyújt ez a poszt. Hajtás után.   A Lemil immár sok éves blog;…..
bet-li, kínai játékos 2011.10.31 15:53:59
@Zig Zag:@Papírzsepi: Az idei népszámlálós történetem megérne egy lemil bulit, de sajna nem engednek el a szerelőszalag mellől:) Illetve nem érnek véget a mezőgazdasági betakarítások:)
Most telefonált egy régi olvasónk, aki azzal az elképesztő hírrel szolgált, hogy most (2011. május 18., szerda, 15.02 óra) a Honvédelmi Minisztériumnál nincs kitéve gyászlobogó.Aki még nem tudná: a tegnapi napon, kedden, május 17-én két magyar katona meghalt egy afganisztáni…..
bet-li, kínai játékos 2011.06.02 00:43:43
@Trautmann:

Elnézést előre is, de nem nagyon értem, hogy ezt a hozzászólást miért nekem címezted és főleg miért ilyen stílusban. Talán álmatlan éjszakáid vannak?
Oszama bin Laden pár nappal ezelőtti (?) likvidálása elképesztő indulatokat és közlési kényszert szabadított fel a magyar blogoszférában (is). Ha nem látom a saját szememmel, magam sem hiszem el, hogy a mai napon már a Velveten is nemzetközi jogról, különleges alakulatokról és terrorizmusról folyt…..
bet-li, kínai játékos 2011.05.07 14:54:36
@tiboru: A mai napoig részt vesz a "fiaival" a kiképzéseken, ejtőernyőzik, kúszik, mászik és túlél...

A fentebb már említett McRaven admirális, aki Olson admirális útódja lesz, valamikor a SEAL DEVGRU főnöke volt. Most pedig ő irányította a műveletet. így most már érthetőbb a DF "mellőzése"....
bet-li, kínai játékos 2011.05.07 14:55:10
@bet-li, kínai játékos: utódja, bocsánat
bet-li, kínai játékos 2011.05.07 17:34:15
@tiboru: Lehet, a válasz abban is keresendő, hogy milyen a viszony a CIA és a DF között.... De egy sörözésben benne lennék
Ismereteink szerint a demokráciának ugyanúgy számtalan meghatározása létezik, mint a katonai fegyelemnek. Mai rövidhírünk alapja (amivel a Lemilblog bulvárszerkesztősége rukkol elő ezen a verőfényes májusi szombaton) egy olyan információ, melynek látszólagos könnyedsége…..
bet-li, kínai játékos 2011.05.07 13:47:45
@tiboru: OFF: válaszoltam...

On: hiányzik néhány száz év a piréz uralkodó történelméből, hogy valamelyik leszármazottja hasonló módon gondolkozzon....
Ez az írás nem a partraszállásról, nem a 101. Légiszállítású Hadosztályról és nem a Band of Brothers (Elit alakulat) által bemutatott Easy Company-ról szól. Nem akarom, mert nem is lehet egy ilyen cikkben bemutatni mindezen alakulatok életét, történetét. Bármilyen utalás vagy hivatkozás rájuk csak…..
bet-li, kínai játékos 2011.01.25 02:38:13
@GrG: Sztem az NCO (Non-Comissioned Officer) helyes magyar megfelelője a tiszthelyettes.

A kitüntetésekhez pedig hozzátartozik, hogy nem csak az egyént ismerik el erkölcsileg, hanem az alakulatokat is. Így az ott szolgálók jogosultak azt a kitüntetést is viselni (szalagsávon). Pl: a USCENCOM-ot tavaly októberben tüntették ki a Joint Meritorious Unit-al, a 2008. június 30-december 31. közötti időszakra vonatkozóan. Így aki (akár egy napot is) ott szolgált abban az időszakban, egy újabb kitüntetést vehet magának az egyenruházati boltban.
Ahogyan az - nem túl meglepő módon - bekövetkezett, a pénteki Seuso-konteók megmozgatták az olvasók fantáziáját, s nem kevesen voltak azok is, akik nem voltak restek és egy csöppet utánanéztek a történet szereplőinek, kiegészítendő a róluk tudható  közösségi…..
Több, mint kétéves adósságot próbálok törleszteni az idei év első posztjával. Amikor 2008 decemberében megjelentek az első írások itt, a Konteóblogon, felhívott az egyik régi kollégám és azt javasolta, hogy a mindkettőnket sokáig élénken foglalkoztató Seuso-kincsről…..
A Lemilblog olvasói tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy fórumunk betegesen irtózik minden olyan témától, amelynek aktuálpolitikai zöngéi lehetnek, noha (zömében) mi is itt élünk, s hétköznapjainkat ugyanúgy befolyásolják a mindenkori hazai kormány (és Országgyűlés)…..
bet-li, kínai játékos 2011.01.07 03:10:45
@Iustizmord: Ha jövőhéten a Magyar Közlönyben megjelenik a fenti tárgyú módosítás, akkor a TEK lóg két sörrel Tiborunak:)
bet-li, kínai játékos 2011.01.07 12:52:07
@Panzer: Sajna más helyről is azt hallom, hogy politikusaink kevésbé hallgatnak az előrejelzésekre, még akkor se nagyon, ha az esetleg emberi életeket is veszélyeztethet.......

Így a megállapításoddal egyetértek, hogy ignorálják a gumitalpú megállapításokat.
Biztosan mindenki látta a Kapj el, ha tudsz c. filmet, amelyben Leonardo DiCaprio egy zseniális csalót, Frank William Abagnale-t alakítja, miközben Tom Hanks, a történetbeli FBI nyomozó többszörösen átverve próbálja lekapcsolni. Ma róla és kisded játékairól lesz szó. Arról,…..
Az elmúlt hét egyik - legnagyobb port felvert  - sajtóhíre volt a WikiLeaks által beharangozott, mintegy negyedmillió (részben bizalmas és titkos) amerikai diplomáciai jelentés nyilvánosságra hozatala, amelyekből több ezret már letölthetővé is tettek a honlapjukon, s több…..
bet-li, kínai játékos 2010.12.19 04:46:25
Közel két hónappal ezelőtt a Konteóbarátok Körének törzsközönsége meggyőző többséggel amellett döntött, hogy a következő összeesküvéselmélet, amelyről olvasni szeretnének, a Fenyő János élete (pontosabban halála) köré szőtt titokzatos eseménysorozat legyen. Lássuk…..
bet-li, kínai játékos 2010.11.21 00:20:48
Eszembe jutott egy párbeszéd a halhatatlan alapműből, a Kelly hőseiből.  Bazi Joe a rádióba: Itt ülönk már két órája. Ez a hármas szektor, nem a négyes! Nem érdekel, hogy a parancsnok mit mondott! Nem érted Mulligan miről van szó?! Hogy a mi állásunkat vetted tűz…..
bet-li, kínai játékos 2010.11.05 02:59:32
@Zig Zag: A Tomas nevű tróusi vihar útvonalát feltétlenül vegyétek figyelembe a kirándulások, merülések tervezésnél...
www.myfoxhurricane.com/
Professor Pizka lendületből folytatja a kivégzésekről írt posztsorozatát az első rész után, s immáron a huszadik század kapuján kopogtat, amikor is eljutottunk odáig, hogy (legalábbis a nyugati világban) mindenütt arra törekedtek, hogy az elítéltnek gyorsan, minél kevesebb…..
A tegnap egy elég érdekes hír jelent meg az Indexen, amelyből a nagyérdemű arról értesülhetett, hogy kemény idők jönnek ám a magyar katonatisztképzés fellegvárának számító Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóira.Foglaljuk tehát össze röviden, miről is beszélt az…..
bet-li, kínai játékos 2010.09.09 02:15:22
@ZsuKov: Mondjuk csak annyi, hogy a beat-frizurás civilek is a Nemzetvédelmi Egyetem hallgatói. Aki pedig biztonság-és védelempolitikával foglalkozik egy picivel legyen különb, mint egy hadtápos hallgató. De azért mert valaki költségtérítéses, civil hallgató azért még a jó modor kötelező ugye?
Csak itt, csak Neked mondok egy példát: az egyik jeles biztonságpolitikai szakértőnk, aki sokat szerepel a tv műsorokban és egy másik budapesti egyetemen is tanít, nem mellesleg a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökségének osztályvezetője is. Csak ennyire civil ez a szakma.
A korábbi példámban leírt hölgy édesapja 2009 júliusáig a Magyar Honvédség egyik dandárjának parancsnokhelyettese volt. Kéred, hogy szűkítsem a találati lehetőségeket, vagy az elemző és értékelő munka alapjait átrágva kitalálod magad is::))
bet-li, kínai játékos 2010.09.11 03:10:13
@tiboru: Talán a Zách utca közelsége miatt nem akartak konkurenciát?:-)
1945 után az amerikai haderő szinte minden fegyverneménél lázas munka folyt, hogy a kezdődő hidegháborúban minél több és jobb eszközzel rendelkezzenek. A technológia rohamos fejlődése, és a mérnöki lelemény sok újítást eredményezett, amik nem egyszer igen rövid életűnek…..
bet-li, kínai játékos 2010.09.10 01:32:42
Egy oldal, ami a haditengerészeti repülők bemutató egységéről szól.

www.blueangels.navy.mil/index.htm

Az egység pilótáinak rövid életrajza tartalmazza a repült órák, valamint a hajófedélzeti landolások számát.....
Megpróbáltam, nem megy... Itt ülök éjnek idején a gép előtt és rájöttem, hogy ebből nem tudok nem posztot rittyenteni itt, a lemilen...Az egyik testvérblog posztjának hozzászólásai között említette az egyik kommentelő, hogy tán három évvel ezelőtt számolta össze a Magyar…..
bet-li, kínai játékos 2010.09.05 13:59:16
@tiboru: egy szemüveges, jól fésült, aktatáskás személy, aki hasonlít Gadget felügyelőre?:)
bet-li, kínai játékos 2010.09.06 17:08:46
@odeon: Egyik ismerősöm erre mindig azt kérdezi, hogy az ilyen emberek miért akkor világosodnak meg miután elmennek nyugdíjba. Miért nem akkor fejlesztette a Magyar Honvédséget amíg Vezérkari Főnök volt?
bet-li, kínai játékos 2010.09.07 00:24:35
@Balaint: Őőőőőőőő, mikor, hol::) Ha felhívsz megmoondom...::))
Következzen Dr Herencsár Lajossal készített interjúnk második része, aki saját elmondása szerint "napjainkban az MFB vezetői gárdájában dolgozik, hosszú évek után ismét havi fixért. Jelenleg Pakisztánban (Vazirisztánban, Szvatban), a banki dresszkóddal szöges ellentétben…..
Az elmúlt közel ötven évben a Beatles minden felsőfokú jelzőt megkapott, amit rockzenekar csak megkaphat. Ízléstől függetlenül jóformán mindenki kénytelen elismerni, hogy a négy liverpooli srác ott van azok között, akik egy intergalaktikus panoptikumban a huszadik század földi…..
bet-li, kínai játékos 2010.08.11 23:08:23
@bioLarzen: Nagyot csalódnék az Elnök Titkosszolgálatában, ha ezt benézték volna, a szokásos háttérellenőrzésnél::))

Jay Leno mondta egyszer, hogy amikor Obama volt a vendége, akkor előtte nap a fenti szolgálat szakértői névről névre átfutották a nézőtéri vendégek listáját és némelyikkel szimplán közölték: holnap nem jössz!
bet-li, kínai játékos 2010.08.13 11:29:08
@bioLarzen: most már értem:)
Mit szólnátok, ha a harmadik részt szeptemberre időzíteném? Oké, csak vicceltem. Az első részt ott hagytuk abba, hogy Viljam Henrikovics (avagy Genrihovics) Fiser, mint reaktivált NKVD-főhadnagy a Nagy Honvédő Háborúban kamatoztatja műszaki, rejtjelezői, hírszerzői és…..
bet-li, kínai játékos 2010.08.11 03:27:14
@kelta: Aki ebbe a szakmába szerződik, alapvetően tisztában a szemben álló fél (felek) körülményeivel. (Ha ez nem így lenne, akkor idegen hadsereg ismeret tárgykör nem ér semmit az adott szolgálatnál.)
Azt hiszem, mostanában mentek el nyugdíjba azok, akik még együtt dolgoztak a feljebb említett egyik volt kollégával. Akik most mentek el nyugdíjba, szinte mindegyikük szolgált külföldön, néhányan közülük pedig még az "átkos időszakában" is töltöttek rövidebb-hosszabb időt Nyugaton. Mégsem ugrottak ki.
Sok minden működik másképpen, mint a normális életben, de én személy szerint nem hiszek a véletlenekben, mert egy hambi és egy kóla nem elég ahhoz, hogy ráébredj, te rossz rendszert szolgálsz.
A példádban felhozott orosz szolgálat, talán egyébként is különösen kényes arra, hogy az alkalmazottai nehogy sűrűn váltogassák világnézetüket.
bet-li, kínai játékos 2010.08.12 13:10:25
@Valandil: Hogy is volt az olasz hálózatunkkal?
bet-li, kínai játékos 2010.08.13 11:27:47
@Valandil: érdekes....
A hazai titkosszolgálatok az elmúlt hetek-hónapok kedvenc sajtótémájává váltak, aminek következtében sorra jelentek meg olyan újságcikkek, hírek és rémhírek, amelyeket olvasván a témához akár csak egy kicsit is értő hírfogyasztó haja az égnek állt és vérnyomása elérte az egészségügyi határértéket.…..
bet-li, kínai játékos 2010.05.28 04:29:35
index.hu/belfold/2010/05/27/setagalopp_volt_a_ket_nemzetbiztonsagi_meghallgatas/

A leendő miniszter úr stábja valószínűleg még nem olvassa a lemil-t, mert valahol olvastam, hogy a parlamenti bizottsági meghallgatáson úgy nyilatkozott, hogy az AH olyan lesz mint az MI-6.
bet-li, kínai játékos 2010.05.28 04:30:56
Te mekkora összeget lennél hajlandó feltenni egy fogadáskor arra a forgatókönyvre, hogy a világ (egyik) szuperhatalmának legbefolyásosabb és anyagiakkal bőven eleresztett titkosszolgálata évtizedeken keresztül megpróbál eltenni láb alól egy külföldi politikust, de kísérletei…..
bet-li, kínai játékos 2010.05.25 13:52:40
@tiboru: A szakmai sovinizmus áldozatai Screaming Chicken-nek is nevezik néha azt a bizonyos jelvényt...::))))
A harkályok szép színes, és hasznos madarak, nem zavarnak senkit, leszámítva a farontó férgeket. Az orosz harkályt azonban évtizedekig utálták a rádiósok és azóta is számtalan elmélet alapja. Ez itt az én csapongó, kissé össze-vissza írásom az orosz fakopáncsról,…..
Kedves barátunk Wape, aki különös érzékenységet mutat a biztonságpolitika iránt, a nemzetközi kapcsolatok és katonai talányok megfejtésében szintén jeleskedik, távoli országok történéseiben nem különben naprakész, szóval Wape ismét egy távoli ország távoli csücskébe látogatott el. Hogy miért ment…..
bet-li, kínai játékos 2010.05.07 03:28:09
@drazsé: A kassai repülőtérre gondoltál??::)))))))
bet-li, kínai játékos 2010.05.08 20:02:58
@wape: Keresztül vezet és azon a szakaszon a brit előírások érvényesek és brit rendőrök járőröznek.
Van egy másik bázis is Agia Napa és Larnaca között a régi úton....
bet-li, kínai játékos 2010.05.09 01:23:03
@szakipeet: Ismertem olyanokat, akik fényképfelvételeit a török elhárítás hívta elő, és az illetők csak egy hét múlva látták meg a képeket....