Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaes

5 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyugdíj egy hihetetlenül felkapott dolog lett mostanában. Egyre többen beszélnek róla, egyre több embert "érint", és egyre többen kezdtek el gondolkodni. Nem kell megijedni ahhoz, hogy belássuk: az állami nyugdíj egyáltalán nem lesz elegendő a nyugdíjas éveinkre! Ez nem vélemény, hanem tény, amit…..
kaes 2016.04.16 19:55:54
@Cyberapa: Én is ezt a választ kaptam
Igencsak megkopott a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) jó hírneve az utóbbi hónapokban, azonban a mostani krízis teljesen romba döntheti a szervezet reputációját. Közben Gyárfás Tamás elnök úgy viselkedik, mint aki még egyáltalán nem hallott válságkommunikációról, lépései nehezen magyarázhatók azzal,…..
kaes 2016.04.06 22:17:29
@dezsoke007: Én is ezen a véleményen vagyok, hogy az a lány életreszóló sérüléseket szenvedett. A poszternek mélységesen igazat adok, hogy a musz sose látott mélységekbe süllyedt ezzel a hozzáállással. Csak nézzetek utána, kik hozták meg ezt a döntést (Verrasztó...satöbbi)
A munkáltatónak a munkaviszonnyal összefüggésben széles körű ellenőrzési joga van, mely többek között az Mt.11.§-án alapul. A korábbiakban bemutattam, hogy a munkahelyi ellenőrzésre milyen általános szabályok vonatkoznak. Ebben az elemzésben egyes konkrét ellenőrzési formákat fogok górcső alá venni...
kaes 2016.03.25 22:53:34
@Helyszíni zsemle: utána jobban esik az üzemi ebéd.
Nem jött bocsánatkérés, nem kaptak semmilyen gesztust a pedagógus-tiltakozási mozgalom vezetői (illetve kaptak, de abban nem volt köszönet, csak kockás alsónemű), ezért Pukli István és Törley Katalin csütörtökön délben kiállt a Parlament elé, a Kossuth térre, szembenézett a meghívott újságírókkal,…..
kaes 2016.03.25 16:03:55
@Boka1: duplalájk
Bizonyára sokan elgondolkodtak már azon, milyen merész távlatokat nyújt a hazai szolgáltatóiparban a kopasz, kigyúrt fiatalemberek megjelenése a piacon. A Nemzeti Választási Irodában tett látogatásuk ugyanis rávilágított arra a tényre, hogy mennyire felesleges a sok jogi csűrcsavarral, írott és…..
kaes 2016.03.12 23:55:51
@anonymand: az Egyesület közeli közgyűlésére jöttek és NVIben találkoztak, mert kint hideg volt, mindenkinek szabad a NVI-ben lennie, mert demokrácia van, különben is. Kubatov persze, nem ismerte őket, mert nem ő a MENSA elnöke, de ha akarja ő lesz az.
Hát milyen országban élünk? Nem lehet valaki úgy gyúrós, hogy az a foglalkozása? Gyökér, kígyóvállú ellenzékiek akarnak itt súlyokat emelni? Valakik megvédték a hazánkat egy hivatalban, erre felhördülnek a kis cérnakarú érzékenykedők, akik állítom, 40 kilót nem tudnak fekve kinyomni. Tegnap aljas…..
kaes 2016.02.24 22:57:04
@Burgermeister: És ne felejtsük el Fiatal Demokraták Szövetsége, Az alapítók már sajnos kiléptek a fiatalnak mondhatók köréből. Igaz bölcsességük határtalan és ezért talpig becsületesek. Ezek a kopasz fiúk még fiatalok, van még idejük a tanulásra. Idővel megtanulják, hogy a fizikai erő nem minden, de hát a jelenben kell élni és a jelen megoldásait használni. Most egy kis erőszak volt a megoldás, de ahol erő kell, ott azt kell használni, és Kubatov helyesen tette, hogy mozgósította a bevethető nyers erőt, a fiúk is önbizelmat kaptak, legközelebb talán már maguktól is akcióba lépnek, igaz ezt volt kitől tanulni és ki tudja a mesterek hogyan is kezdték? A hajviseletet kritizálni, pedig egyenesen diszkrimináció. Egészséges hajviselethez egészséges politikai érzék tartozik. Van jövő.
szegénykaja Anglia today 001 2014.12.21 21:26:40
    Ahogy évezredeken, mit évezredeken, évmilliókon keresztül fejlődött az élet a Földön így tehát az Univerzumban, a mai napig, azaz lassan a 2015 esztendőig. Az biztosan nem tartozik az ember lényegi rendeltetéséhez, hogy főzőműsorokban a bonyolultabbnál bonyolultabb…..
szegénykaja Anglia today 002. 2014.12.21 21:23:43
November 9. MA rengeteg édességet vásároltam a szokásoshoz képest. Elég fáradt voltam és rettentő módon megkívántam, megértettem az angol miért szereti az itt készült édességeket. Nem volt agyoncukrozva az édesítéshez barna cukrot használnak. Úgy eszi magát tele az angol,…..
Nem semmi év volt 2014: amikor már épp azt hittük, hogy a rezsim megingathatatlan, a hatalmasok egymásnak estek és maguk indították el a Fideszt a bukáshoz vezető úton. Csak így tovább! Évértékelő sorozatunk első részében személyes impulzusok a blog szerzőitől, aztán jönnek…..
A hét büdösbunkója díjat nagy valószínűséggel senki sem fogja elvenni Kásler Árpádtól, még akkor sem, ha a VV6 suttyóival összemérve azért erős a verseny. Akit érdekel, hogy az ügyvéd, aki azzal szerzett nevet, hogy beperelte az OTP-t a devizahitelek miatt, akkor mivel érvelt…..
kaes 2014.01.15 15:42:34
@sztrugackij: pénzt kértek és kaptak, de a bankok nem azt kérik vissza amit adtak. De azt kérik visza, amit nem adtak. Erre tanít Kásler, ő aki Magyarországon minden jogi utat végigjárt,érdemes előbb tájékozódni mielőtt elhamarkodottan ítélkezünk.
kaes 2014.01.15 15:45:29
Hankiss Ágnes (született Erdős Ágnes), a Fidesz európai parlamenti képviselője. Első férje Hankiss Elemér, aki után felvette a Hankiss Ágnes nevet. Hankiss Ágnes második férje Vitézy László filmrendező; közös gyermekük Vitézy Dávid, előbb a VEKE alapítója és egykori szóvivője, 2011-től, pedig a BKK…..
kaes 2013.08.12 10:43:15
szamárSágok felháborító 2011.12.13 18:25:00
Nem ezt akartam ma blogolni, de ezt muszáj volt kiraknom.Hát vannak bajok... El kell innen menni, nincs mese //itt is megjelent barikad.hu/node/18779 // hirdetés ..
kaes 2013.08.11 08:42:57
@Ajtony: "a devizahitelesek hatalmas terhei miatt kb. 3 millió fogyasztó" kiesett-írod. A JOGTALANUL ELCSALT PÉNZT ADJÁK VISSZA A CSALÓ BANKOK!
Csőbe húztak! Nem kicsit, nagyon! Nézted már a diákhiteled éves egyenlegértesítőjét? Kerítsd elő most! Ülj le és nézd meg alaposabban! Megrázó és tanulságos! A tanácsaim se maradnak le a végéről! A lényeges részek: Előző évi záróegyenleg – Ha évente 10 hónapon…..
kaes 2013.07.29 11:57:59
Lerágott csont ez a devizahitelezés, csak hát rendre fellángol, és a jelek szerint valós a veszélye annak, hogy még a bíróságok krémjének számító legeslegeslegfelsőbb bíróság sem érti, s így elkúria. Engem igazából régóta érdekel, hogy a devizahitelesek hány százaléka…..
kaes 2013.06.23 19:14:03
@olcso: ha az is benne van, hogy lehet a chf 240-300 huf is, azért meggondoltam volna. Perlem.
kaes 2013.06.23 20:16:17
@olcso: Nem tudom, összesen mennyi. Azt tudom, hogy 3 éve fizetjük és most a TŐKE 15 körül van.
kaes 2013.06.23 20:20:19
@komplikato: A BANKOK CSALTAK. Tehát Ha nem volt deviza akkor fizessenek forint hitelezés szerint, jah hogy akkor az még mindig drágább mint a mostani elszállt árak, ez már egy megalkuvás, ha becsapsz engem, bűnhődj érte.

ha anno felment 60 forintról 160-ra, akkor tök lehetetlen volt hosszú távon felmegy 160-ról 230-ra. Vagy nem? De. Ezt a banknak közölnie kellett volna: nézze uram, sajna az is benne van, hogy felmegy. Az EuROnál meg tudták mondani, hogy +/- 15 százalék, a chfnél nem írtak semmilyen mértéket. Pedig az OTP csak tudott valamit, még ha csak sejtette, akkor is illett volna közölnie. Nem tette.
Sajtos Sándor Imre. Jól jegyezzük meg ezt a nevet és ezt az arcot. Ő Tahitótfalu polgármestere, azé a településé, amelynek lakosai napok óta heroikus küzdelmet vívnak a hömpölygő Duna vize ellen. Homokzsákot töltenek, gátat emelnek, próbálják menteni, ami még menthető egy…..
kaes 2013.06.10 11:01:28
@Ufo: hihető amit írsz, a politika jól
megvédte Tahitótfalut.
Két hete Gyulára utaztam az Alföld icvel. Utazás közben feltűnt, hogy eléggé szaunahangulat van a vagonban, de ezt a  kinti borús esős időjárás számlájára írtam és a vagonban található félhomályt  is ennek a körülmények tudtam be. Mivel az utazás alatt mp3-amat…..
Miért is érdekes annyira a trafikmutyi? Mert  ezen a botrányon keresztül a lehető legszemléletesebben látszik, milyen állapotok is uralkodnak ma hazánkban. És az ide vezető intézkedéseket nem igazán lehet a baloldalra fogni, bár kísérletek azért biztos lesznek rá. Játsszunk…..
Felröppent a hír, hogy a júliustól tovább szigorodó dohányárusításra pályázó trafikosok egy jelentős része - hiába az évtizedes szakmai tapasztalat, - elesett attól, hogy a továbbiakban is kereskedhessen a tüdőrákkal. Egyesek úgy tudják, hogy az igen jövedelmező legális…..
kaes 2013.04.28 19:46:29
@d.z.: igen, ez helyes döntés volt-és miért akar dohányterméket árulni ugyanez a garnitúra? Megmondom: tiltani és ennek hasznát bezsebelni náluk ugyanazt jelenti. Jellemhiba, mondom.
Az elmúlt években a legnagyobb problémát egyértelműen a hitelesek – és közülük is a devizahitelesek – okozták a gazdaság számára. Rengeteg ember veszítette el a lakását, még több sodródott a teljes és kilátástalan, végleges eladósodás szélére, sőt ennél is több ember számára megterhelő a jelentősen…..
A riporteri kérdés a következő: „Hová lett a magánnyugdíjpénztári pénz?” Sok jóra persze nem számít a tapasztalt NERtárs, amikor erre politikusok próbálnak meg válaszolni, de azért a pofátlanság olyan fokú határtalansága, mely a kérdésre adott egyes válaszokban…..
kaes 2013.04.10 16:02:10
@gdpadakozo: 800000 vállalkozói bevétel után kb. 400000 adó és eühozzájárulást kell fizetnem. Tehát a bruttóm fele megy állambácsihoz, kicsit sokallom.
Mit ad isten, nem lesz rajta az „egyéni nyugdíjszámlán" az államosított magánnyugdíj-pénztári egyenleg. Orbán Viktor és tettestársai végighazudozták az elmúlt két és fél évet erről az ügyről. Amíg rá nem tették a kezüket a háromezer milliárd forintnyi magánvagyonra,…..
Csóri magyar devizahitelest nem elég, hogy az árfolyamváltozás és a kamat húzza, sajnos megsegítésén is válogatott senkiháziak ügyködtek az elmúlt hónapokban. Nehéz eldönteni, hogy a fura észjárású pénzügyi biztos, a szerencsétlen küldetéstudatos devizahiteles…..
kaes 2013.03.22 11:45:34
@Stabilo: nagyon egyetértek veled. Jó, hogy a zárfolyamgátat nem reklámozza. Fizetett poszt?
kaes 2013.03.22 11:47:27
kaes 2013.03.22 12:02:04
@Stabilo: vagy neki diktálták..
"A kormányszóvivő szerint az élet- és vagyonvédelem tekintetében százszázalékosan teljesített a katasztrófavédelem, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők a közutakon a hó fogságában rekedt emberekkel kapcsolatban." (kormany.hu) Örüljünk, hogy a kormány megveregette a…..
kaes 2013.03.19 12:13:32
@I_Isti: nagyon jó! még az tenném hozzá, remélem már az osztrákok bocsánatot kértek a viselkedésükért-legalább ők.
Az RTL2 pár hete indította el a Gazdálkodj okosan! című válságrealityjét, amiben bajba jutott, nagyrészt hiteltörlesztéseket nyögő családokon próbálnak segíteni. Két adás megnézése után, sajnos azt kell mondani, hogy kevés sikerrel. Az alapötletért, hogy egy ilyen valódi…..
kaes 2013.03.13 16:41:17
@endre2714: Pedig megérthetnéd. Más a gondolkodásuk valószínűleg, mint a tiéd. Neki nincsen arra szava, hogy "eladni" "egyenesbe jönni", "lakást árulni, hirdetni", még kevésbé "ügynököt megbízni". Ha még tévét is néznek, akkor még ennél is rosszabb a helyzet.
kaes 2013.03.14 14:06:37
@Zka77: te biztosan nagyon tapasztalt lehetsz.
A miniszterelnök 2013. március 4-én a parlamentben arról beszélt, hogy "nincs még egy olyan ország Európában, amely annyit tett volna a bajba jutott devizahitelesekért, mint Magyarország és annak kormánya." Ezt a véleményt  erősítette meg Selmeczi Gabriella is pár nappal…..
kaes 2013.03.14 06:14:56
@karacsi_maci: a morált az rombolja, hogy a kormányzat ennyire elengedte a devizahitelezést elszabadulni. HA csak az akkori törvényeket betartják, nem fajul el ennyire a helyzet.
kaes 2013.03.14 06:17:25
@Farkantoán Chatpartnеr: igaz. Nem kell megmenteni. Ne ugorjunk egymásnak. Elég, ha az aktuális törvényeket betartják, várjuk a pereket.
kaes 2013.03.14 07:44:37
@nu pagagyí: Akkoriban a következmények miatt bűntudatot éreztem, mert felvettem a devizahitelt. Na de, ha veszel tíz deka sajtot, azt pl. nem CSAK a saját felelősségedre veszed, hanem AZT ellenőrizték, engedélyezték, stb. A devizahitelek esetében kis hazánkban ez nem így volt. USAban, Ausztriában erre már rájöttek és a bankok kártérítést fizetnek. Miért ? mert ott betartják a törvényességet. Olyan perekre gondolok, amelyek azt bizonyítják, ha a bankok betartották volna a törvényes utat, és betartatták volna velük, akkor nem itt tartanánk, akkor lett volna potens Bankfelügyelet, a politika sem mismásolja el. Ez persze keményen politika, hiszen én anno az otptől több lakáshitelt „kaptam”, mint más bankoktól akkoriban. Ha akkoriban van felelős lakáspolitika, akkor nem kellett volna ezt a játszmát lejátszanunk. Most van egy új esély, azoknak a tömege, akik fel szeretnének szabadulni a bűntudatuk alól. Én ebben hiszek, hogy a bankok kártérítést fizetnek, akár peres úton is –nyilván nem szívesen-a becsapott adósaiknak. Úgy legyen.