Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SuetiMueti

140 bejegyzést írt és 550 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit több mint két napja vettük szárnyaink alá ez a kis sünit. Rettenetesen ki volt száradva és nagyon vékony volt. Most rendesen eszik és gyarapodott is a súlya de az állapota még mindig kritikus. A kezelése óránkénti infúziózással kezdődött, még injekciózni is kellett a…..
SuetiMueti 2013.11.05 17:28:17
@Bayer Anita: Kedves Anita, a sünik royal canin puppy tápszert kaptak - és nem, nem ment tőle a hasuk, akkor nem adnánk nekik :)
Sünbarát, a blog Szabadon 2013.10.21 18:04:32
A hétvégén (féregtelenítés után) szabadon engedtünk 4 sünit. Kurca Rozi Halász Miki Ami meglepő volt, hogy Kurca és Rozi úgy döntöttek összeköltöznek. Egy helyre vackolták be magukat, egymás mellé. Nagyon megkapó látvány volt. :) Messze mész és én búcsúzom,az…..
Anne-t Tökölről hoztuk el. Az állapota nagyon kritikus volt, még mindig kritikus, de a remény egyre erősebb! Naponta kétszer kap antibiotikumot, reggelente fájdalomcsillapítót, mindemellett napi kétszer fertőtlenítjük a sebét. Ez a kezelés hosszú ideig fog tartani, reménykedünk,…..
SuetiMueti 2013.09.29 11:42:50
@adenne: megértem, de valóban, a lehető legkevesebb stressz kell, hogy érje, legkevesebb beavatkozás.
SuetiMueti 2013.10.16 10:13:58
@Bernarda: az átteleltetéshez nem kell sok. Csak száraztápot kell majd kapnia, és arra kell figyelni, hogy mindig legyen neki tiszta víz.

Fontos, hogy a táp minőségi és kölyök cicáknak való száraztáp legyen. Az tartalmaz ugyanis megfeleő vitaminokat és tápértéket a megfelelő csontozat és fogak megerősödéséhez.

Egyszeri kiadások:
- két tál, lehetőleg nehéz, kerámia tál legyen, hogy ne tudja felborogatni (mert a sünik nagy lakberendezők is)
- munkáskesztyű - tiszta, másra ne használjátok se előtte, se utána

A lehető legkevesebbet érjetek hozzá, hiszen a fő, hogy ne szokjon készhez, maradjon vad!

Minden takarításkor (naponta, vagy attól függően, hogy néz ki a doboz), mérd is le a sünit. Grammra legyen pontos. Vezesd táblázatba és ha bármi szokatlant észlelsz küld el nekünk a táblázatot. Ha rutintalan vagy még, jegyezd fel, hogy eszik-e, iszik-e, milyen a széklete.

Ezek mellett persze mindig, bármikor írhatsz ha kérdés van.
SuetiMueti 2013.10.17 10:32:24
@Bernarda: csak szárazat kapjon akkor, jó? A sok aszpikostól fogköves lesz.
Ha bent tartod a lakásban, akkor nem fog hibernálni, de előfordulhat, hogy lelassul, egy két napra be-bealszik
Anne, akit megharapott egy kutya (róla részletesebben itt olvashattok), de a sebe teljesen beforrt, már csak vissza kell tüskésednie :)  Dotty, a szabadulóművész, megállás nélkül teper, azért van bent, mert nem tudná túlélni a telet Rozi, aki nagyon férges, de a gyógyszer…..
Sünbarát, a blog Kalandok Zazival 2013.10.03 11:48:08
Zazi Felcsútról került hozzánk, két másik sünivel. Az első napokban csak annyi volt a furcsa, hogy nem evett olyan lelkesen, mint a többiek. Megvolt rá az oka. Egyik este, takarításkor Zazi doboza csupa vér volt. Megvizsgáltam és nem láttam rajta sebet. Másnap siettünk a dokihoz.…..
... sok mindenkinek. A teljesség igénye nélkül, csak kiönteném most a szívem. Timnek, aki csendes (élet)társként rohangál a sünikért kocsival, hozza-viszi az állatorvoshoz őket, amíg én az irodában vagyok, ő addig etet. Tim, aki mindemellett támogat és bátorít, hogy…..
SuetiMueti 2013.09.24 21:25:39
@Juci Bodó: szia, igen. A telet nem éli túl odakint. Teljesen jó amit tesztek. Arról gondoskodjatok, hogy legyen mindig melegítő vele. Melegvizes palack, elektromos párna, bármi. Tartsátok melegen amig el nem éri a 200 grammot! Bármi kérdés van, itt vagyunk :)
Ha valaki kellőképpen szemfüles volt, facebookon észrevehette, hogy egyik bejegyzésről a másikra, egyel nőtt a létszám. Bemutatjuk őket röviden: Kisgömbőc (2013.08.27.): Vele az egyetlen probléma, azon kívül, hogy még csöppség és híznia kell, túlságosan barátságos,…..
A kis vasgyúrót tegnap délután hozták be, elég lestrapált az állapota. Ki volt hűlve, ki volt száradva (még mindig van mit bepótolni, mint hidratálás) és csontsovány még mindig. Ha összegömbölyödik látszik a medencéje, válla és a gerince. Jelenleg óránként kap…..
Sünbarát, a blog Tejet soha! 2013.08.30 20:36:34
Tehén tejet sose adj a süninek, laktóz érzékenyek, hasmenést, kiszáradást és a halálukat okozza! Ma hajnalban a legkisebb ápoltunk, Miki belepusztult a tejes nevelésbe, hiába adtunk már neki kétóránként infúziót, később tápszeres infúziót, a kicsi teste túl nagy károkat…..
Sünbarát, a blog Visszatértünk 2013.08.28 21:48:21
Jelenleg két növendékünk van. Az egyikük állapota kevésbe megnyugtató. Miki és Kisgömbőc (ezeket a neveket azok adták, akik átadták a süniket:) ). Kisgömbőc már szilárdat eszik, naponta háromszor kap enni, de mindig van előtte egy kis táp, ha megéhezne. Még melegvizes…..
Ezt a történetet kaptam levélen: Sün nevelőszülőkké váltunk… Otthonunkat akár ”zöld szigetként” is jellemezhetnénk, hiszen a századforduló tájékán épített sorbérház által ölelt és délről egy tűzfal és egy támfal által határolt hatalmas belvárosi udvar…..
budapest Elvek és színek 2012.05.10 10:06:00
Az a szép, utolsó, lezáró bekezdés, amit a legutolsó posztban még odatettem, egészen aznap estéig volt úgy gondolva, ahogy leírtam. Nem sokáig.Miután lemértük az összes létező falat, tulajdonképpen tényleg jókedvűen, várakozással telve hagytuk ott a lakást, és így telt az…..
A sünik szabadon eresztésénél Ildikó, az MTTE egyik alapítótagja, is velünk volt, íme ahogy ő élte meg:Több szempontból is nagyon érdekes és hasznos délelőtt volt, nagyon örülök hogy az Alapítvány meghívott minket erre az eseményre. Nagyon jó volt látni a sok életerős…..
Pályázat kiírói és elbírálói: a SunBarat.hu, az MTTE Civil Társaság, és a Magyar Madármentők AlapítványPályázat hírei /eredményei: http://sunbarat.hu/palyazatNevezés: 2012. június 1.-igPályázók köre: magánszemélyek, családok, baráti társaságokPályázat témaköre:…..
... hogy minél többen átérjenek!   Magyarországon közel 15.000* sünt gázolnak el évente a közutakon. Az MTTE Civil Társaság és a SünBarát közösen kommunikációs kampányt indítunk el, melynek célja, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét erre a szomorú tényre és…..
A Magyar Törpesün Tartók és Tenyésztők Egyesülete Sün napot hírdet! A Sünbarát, mint elhivatott sünimániás is ellátogat oda:) 2012.03.10. 10:00 - 16:00 Közösségek és Civilek Háza, 1193 Csokonai utca 3. Rendezvényen találkozhatsz több tenyésztővel, és szebbnél-szebb…..
Jön a tavasz, ébredeznek a sünik. Egy egy esős nap után előbújnak az utakra is a tüskés barátaink levadászni a földből előbújt gilisztákat. Csak akkor vegyünk fel egy kis sünit, ha túl forgalmas szakaszon találjuk meg őket. Vigyük őket biztonságos, zöld területre. A…..
Sünbarát, a blog Kérdés 2012.02.27 15:52:00
Sziasztok! Kíváncsi lennék arra, hogy a lakásban ideiglenesen tartott "mezei" sün hogyan mosakodik, van-e igénye fürdetésre, ha igen milyen sűrűn kell fürdetni. Válaszokat előre is köszönöm. A válasz: Mezei süninek nincs szüksége fürdetésre, sőt, kifejezetten…..
Egy tenyészet, ahol már az újszülött kissünik is mosolyognak:   ..
Sünbarát, a blog Reload 2012.01.23 17:21:00
 Bár most nincs süni a háznál, de úgy gondoltam egy két képet felteszek, megosztok hasznos információkat, és a kommentek közül mazsolázok majd, mert egy kettő bejegyzést is megér. Facebookon is kapun képeket, történeteket, azokat is feltesszük.Sok levelet kapunk, azok…..
Sünökről általában A sünöket vastag kesztyűvel szabad csak megfogni, a tüskéik megsérthetik a kezed és talán meg is harapnak. Ha megállapítottad, hogy egy süninek segítségre van szüksége, vedd fel és tedd egy újságpapírral és törülközővel bélelt kartondobozba. Ezen…..
SuetiMueti 2011.07.15 12:28:23
@amy0109: szia! Esetek nagy százalékában va nhogy a mama visszajön pár nap után, vagy pont nem látod mikor ott van. A kicsik etetésére tökéletes megoldás a cica anyatejpótló fecskendővel etetése (igen, minden állatpatikában kapható). De ha befogadod őket, onnantól kemény munka vár rád. 3 óránként cumiztatás, kaki figyelés, méricskélés. Addig kell gondoznod, míg át nem térnek a szilárd élelemre, ez lehet akár 1 hónap is. Korfüggő. A tápszer nem drága, csak langyos víz kell hozzá.
SuetiMueti 2011.07.27 19:55:35
Sziasztok! Bocsánat, nyaralunk, szűkös a net lehetőség.

@Charlotte_91: igen, teljesen normális, ha kicsike még, akkor leginkább alszik, a melegvizes palackhoz csak addig bujik neki, amig igénye van rá. Ha már nem kell neki, nem bújik hozzá, így egy próbát megér. A süni kevésbé iszik olyan sokat mint várnánk, de az is lehet hogy kipancsolja:)

@Sünóvónéni: Nagyon köszönjük a ragadozó-nevelést:) Mikor engeded el őket? Képeket láthatunk?:)
A Moszkvánál található KFC-ben kaptam ezt a blokkot:Mitől érdekes ez?Ez a része izgi:A kisebb elgépelés ellenére tisztán dekódolható, hogy én itt titkos adatgyűjtés áldozata lettem, amennyiben rögzítették a koromat és a létszámomat ("1Ember Fefri 25-30Eves"). Amivel…..
Ismét pakolok. Miután 2009 októberének legvégén hazarepültem Amerikából, úgy nézett ki, hogy sikerül megállapodnom: fix állás egy reményteljes reklámügynökségnél, szép szakmai célok stb. Ez a lelkesedés azonban mostanáig tartott ki. Ismét pakolok.Csütörtök délben…..
zoli voltam Running man 2010.11.17 18:50:00
Kábé negyven perc múlva jön a taxi értem, a mai utolsó penzum miatt. Még ez a legjobb rész egyébként, szeretem csinálni - de nem mondom, hogy nem tudnék helyette, mondjuk, aludni.Vannak kudarcok, egyébként. A szemfülesek (és/vagy az RSS-huszárok) láthatták, hogy tegnap két…..