Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CoachCo

170 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, mennyire ismert település ez a kisváros, Borsod-Abaúj-Zemplén megye abaúji térségében...
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodálatos ez az ország. Ezt megelőzően életem első nyugat-európai körútjáról hazafelé vonatozva mindössze egyetlen napot töltöttem el Milánóban. Már nem emlékszem pontosan, hogyan találtam meg magamnak a…..
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelném el...
Borús idők vannak nálunk a vízügyben is manapság, és sajnos ez nem, legkevésbé sem a nagyobb csapadékmennyiségben mutatkozik meg. Ez most egy nagyon szubjektív, személyes élményeken nyugvó vízügyes időutazás lesz, ami nem teljeskörű, ezért bőven lehetne még bővíteni, továbbgondolni. Ahhoz, hogy…..
Sikerült zavarba hoznom a precíz svájciakat! Előbb csak az épületet akartam megnézni, aztán megláttam, Fellini kiállítás van, ezért gondoltam, na, azt mindenképp látni kell! Aztán a pénztárnál mondták, az csak pénteken nyílik. Csodálkoztam, mert a prospektus szerint már egy héttel korábbi pénteken…..
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindketten érzékeljük, hogy rossz mentális állapotban vannak az emberek, hogy nagy bajok vannak és még nagyobbak lesznek az oktatásban, hogy a fiatalok helyzete drámai. Persze a miénk sem nagyon jó, de mi…..
CoachCo 2022.05.24 10:17:34
@fkv.115: Nagyon sajnálom, de vagy nem olvasta el amit írtam, vagy nem világosan írtam, vagy nem értett meg, nem akart megérteni. Épp azt próbáltam magyarázni, hogy ezek mind közös ügyek és amíg ezt nem fogjuk fel, addig marad a megosztottság, a bizalmatlanság, maradnak a buborékok. És hogy mi közünk hozzá? Köztünk élnek a nyilasok, a holokauszthoz asszisztáló, vagy félelmükben hallgató emberek, akik lenyúlták a zsidó vagyonokat, akik azonnal beköltöztek a bevagonírozottak házaiba, illetve azok leszármazottai, és hiányoznak közülünk a legyilkoltak, az elüldözöttek. Zsidók és nem-zsidók egyaránt. Származástól, vallástól, bűntől, hovatartozástól függetlenül. Van egy óriási frusztráció bennünk, aminek hátterében jócskán ott vannak ezek is. Az a baj, hogy meg sem próbáljuk megérteni egymást, és arra próbáltam rámutatni, hogy ezt a szélsőséges megnyilvánulások (mint pl. az ortodox zsidók) csak nehezítik. De biztos túl bonyolult voltam...
CoachCo 2022.05.26 11:55:27
@fkv.115: én az általánosításoktól tartok. Mert ezekből nőnek ki a szélsőséges elméletek, csoportok, gyűlöletek. Tudjuk, hogy nincs olyan, hogy zsidók, meg keresztények, meg még olyan sincs, hogy magyarok, mind-mind egy absztrakció, egy általános gyűjtőfogalom, amelyen belül sok réteg, sok átfedés, sok onnon kilógó, atipikus egyed van. Mindegyik csoport emberek összessége, akik között vannak jóravaló, becsületesek, meg számítók, hamisak, stb. Persze, minden rémes történetet a helyén kell, kellene kezelni, de ami nagyon távol van tőlünk, azt nehéz. Nem a bűntudatot akarom táplálni, hanem a felelősségérzetet. És azt, hogy legyünk vele tisztában, a bűneinkért a gyerekeink, az unokáink is lakolnak. A bodrogkeresztúri témától azért indultam, mert arra kérdezett rá valaki. Ettől még az örmény, az ujgur és az ukrán téma ugyanúgy érvényes, jogos és bonyolult. De számunkra távoli, még nehezebben érthető, mint a hegyaljai zsidók leszármazottainak történetei. Ezutóbbit is csak kapizsgáljuk. De a házaik most is ott vannak...
  Talán kezd lecsengeni a választások utáni elemzés-cunami. A szavazatszámlálók élménybeszámolói, a politológusok, elemzők interjúi, cikkei, videói olyan nagy számban jöttek ki az elmúlt két hétben, hogy ember legyen a talpán, aki bírta követni. Én is megírtam a magam szavazatszámlálós…..
CoachCo 2022.04.25 10:16:49
@zord íjász: kommentcsúcsot értem el ezzel az írással... valaki kérdezte, nincs-e itt admin, mert némelyik egészen színvonal alatti. Én meg azt gondolom, a kommentek is hozzátartoznak a blogoláshoz, hisz ha én bevállalom a véleményemet nyilvánosan, akkor számoljak azzal a következménnyel, hogy bárki hozzászólhat. Na persze ha nagyon gáz, akkor azt nem engedem be, de nekem magas a toleranciaszintem. Hozzászoktat a közéletünk. ez van. Még jó, hogy van, akit személyesen is ismerek, akivel néha konzultálhatok...
Dupla vagy szimpla Világbéke? Hangzik a mondat, én pedig rávágom, hogy szimpla elég lesz. A pincér mosolyogva bólint, és elmegy...
Már többedik ember mondja nekem a napokban telefonon, on-line - ahogy most innen a karanténból kommunikálok a világgal -, arra volt jó a covid, hogy végre pihenhettem, olvashattam kedvemre. Nyilván hozzátartozik a történethez, hogy akikre gondolok, mind három oltás után kaptuk el, egyikük sem volt…..
Túrázni jó! Nagyon jó! Kis hazánkban aztán bőven van rá lehetőségünk. Mi, akik a Budai-hegységben élünk, szinte csak kitesszük a lábunkat és már mehetünk is. Szokásomhoz híven saját, friss fotókkal illusztrálok, bár becsempészek néhány régebbi fotót is, de majd azt jelzem. Elnézést a fotók…..
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár héttel ezelőtti élményem, amikor Hódmezővásárhelyen járva megnéztük az ottani zsinagógát. Nem tudom, mennyiben más ma a hódmezővásárhelyi gyerekek élete, mint a budapestieké, a nagykovácsiaké, vagy a…..
Coach-Co Mocskos fantázia? 2021.12.18 16:50:18
Nyugi, lesz benne némi pornó, de semmi 18 pluszos tartalom! Nem szokásom. Azért még jó lenne, ha elolvasnátok! Megint egy téma, amin lehet rugózni, ahelyett, hogy valódi kérdéseken gondolkodnánk. Gattyán. Bajban vagyok vele. Mármint Gattyán Györggyel. Zsigerileg taszít a pasi. Helyesbítek: nem a…..
Coach-Co Fiatalokat a szomszédba! 2021.12.10 15:59:01
Amikor kicsi voltam, sok estét töltöttünk a szomszédban. A felnőttek beszélgettek, mi, gyerekek, jól eljátszottunk. Voltak persze viták, mindkét generációban. Egyszer sírtam is, mert a fiúk (négyen voltak!) azt mondták nekem, hogy nagyfejű és az nagyon rosszul esett. Igaz, ők meg bepisiltek, amiért…..
Coach-Co Szabadítsuk fel Tokajt! 2021.11.12 19:58:10
Aki járt Mádon az elmúlt években, biztos, hogy járt a Szent Tamás dűlő tetején. Csodás a kilátás! Milyen jó is lenne, ha a kilátások képletesen is ilyen jók lennének a borvidéken! Sokan próbálnak tenni érte, sokan próbálkoztak már korábban is, de a nemzetközi helyzet is fokozódott, a borpiac sem…..
Coach-Co Zemplén, te csodás! 2021.11.03 11:59:14
Bár sokszor írok Tokaj-Hegyaljáról, Mádról, a Zemplénről, azért remélem, nem mondhatják rólam, hogy együgyű lennék. Az érdekes helyekről általában szeretek mesélni, ha pedig az a szülőföldem, akkor szinte kötelességemnek is érzem. Gyertek most oda velem! Gondolkodtam rajta, hogy lassan kellene…..
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt!..
Ezek az olaszok! Ezek tényleg tudnak valamit!..
Negyven körüli nő, két iskolás gyereke a héten kezdte az alsó, illetve a felső tagozatot. Ideges, feszült. Már most nem alszik jól. Pedig nyáron egészen visszaállt az alvása a régi kerékvágásba. Azt is tudja saját tapasztalatból, hogy a szeptember mindig feszültebb szokott lenni, kell egy kis idő,…..
Szubjektív beszámoló következik, sok képpel!..
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghívására, és ezután azt mondta, ő ott szeretne nagykövet lenni. Ki kellett ábrándítanom, hogy sajnos nem jellemző, hogy magyar állampolgár tölt be nagyköveti posztot más ország nevében. Ahhoz kevés…..
Zord idők Faceblokk 2021.07.13 09:53:30
"2. We fight Harc sokféle van: katonai, társadalmi, környezetvédelmi, politikai, magánéleti. Bármilyen harc megvívásának kezdünk neki, egyetlen dolgot tudni kell: akkor leszünk sikeresek a harcban, ha előtte pontosan meghatároztuk az elérendő célt és kiválasztottuk a cél eléréséhez szükséges…..
Miközben bármerre nézünk, konfliktusokkal találkozunk, felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mi ennek az oka, hogy lehetne ezeket okosan kezelni. De egyáltalán: mit tekintünk konfliktusnak? És ami számunkra konfliktus, azzal milyen gyakran találkozunk, mennyire nyomják rá a bélyegüket az…..
Több mint három éve már, hogy megírtuk nektek segítségképpen, milyen szempontok alapján válogatjuk a blogposztokat a blog.hu (korábban i2) címlapjaira. Azóta változott egy-két dolog, úgyhogy itt az ideje egy naprakészebb írásnak, reméljük, hasznosnak találjátok majd! A működésünk alapvetően…..
Coach-Co Tiszta Amerika? 2021.06.09 11:06:36
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700 oldal, és nem az a könnyed, gyorsan olvasható olvasmány. Egyébként pedig igyekszem inkább szépirodalommal lenyugtatni esténként az elmémet… másoknak is ajánlom ezt a módszert! Már túl vagyok a…..