Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CoachCo

194 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! ..
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom közt mindössze negyven év telt el, az egészen abszurd...
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér...
CoachCo 2024.01.18 10:02:57
Ezt írta nekem Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere:
Lyukóban pedig nem csak a Málta van, hanem az önkormányzati munkatársak is több szinten, csak az egyetlen közösségi jellegű épületet a Málta kapta meg az előző önkormányzattól.
De van Lyukóban orvosi rendelő is, amit már mi építtetünk meg, bár elődeink indították a tervezést. Nem építettük meg viszont az egyértelműen szegregáló óvodát és bölcsődét.
Viszont én és a munkatársaim 4 éve gondolkodunk azon, hogy mi lehet a kiút. Az EU-tól közvetlen forrásra pályáztunk, hogy elindítsunk egy kísérleti projektet, ami a foglalkoztatás és a XIV. eu-s alapelv, a minimum jövedelem bevezetéséhez kapcsolódik. Ezt ugyan nem Lyukóban csináljuk, mert az méretében beláthatatlan egy ilyen kísérleti projekthez, de a kiterjesztés az egész városra történhet majd.
Persze ezeket egy utazó nem tudhatja. ?
A Kilátó pedig egy külön projekt, azt befejezték ( legalábbis a felújítást, a kávézó üzemeltetését sajnos pályáztatni kell, amit előbb nem tudtunk kiírni)
Alatta viszont nem csak étterem épül. A teljes Avastető megújul. Sétányok, kerékpárutak, a zöld felületek klímabarát, “zöld” megoldásokkal, komfortpontokkal. És pár méterrel az építkezés mellett pedig elkészült a Horváth-tető. Játszótér különböző korú gyerekeknek, kutya agility pálya stb.
Szóval nem csak egy magányos étterem.

xxxx

Köszönet érte!
Nézem az idén elolvasott könyveim listáját és tudom, érzem, hiányzik belőle néhány könyv...
Coach-Co Te kit választanál? 2023.12.05 13:06:49
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, szerepe folyamatosan csökken...
  „Ha céget vezetnék, mindig a legtehetségesebb fiatalok ötleteit hallgatnám meg, mert ők látják legjobban az adott kor valóságát és azt, hogy mit hoz a holnap.”..
Egy egyszerű útleírást terveztem, aztán arra jutottam, érdekesebb, ha nem azt, a szokásos élménybeszámolót írom meg blogbejegyzésként...
Coach-Co Jelen lét 2023.09.04 17:31:17
Jártatok már a Borsodi Dombságban? Az Ózd környéki falvakban? És Ózdon? Tudjátok-e, milyen ott a jelen? Milyen ott a lét? Van, amikor egészen vidám. Hallottátok már például a Várkonyi csibészeket muzsikálni?  Common Vibe Augusztus második hétvégéjén rendezték meg a Common Vibe Világzenei…..
Coach-Co Bicajjal a Bodrogközben 2023.08.19 14:51:29
Sokat vagyunk Mádon, és legtöbbször hozunk magunkkal bicajt is. Mert a Zemplénben bicajozni nagyon jó!..
Imádom, ahogy a magyar pavilont befutja a vadszőlő! Közben majd megsüketülünk a kabócák zajától. Habzsoljuk a látványt, ami hol sokkol, hol megnevettet, hol pedig elgondolkoztat...
Coach-Co Második nap Velencében 2023.07.31 16:50:55
Előbb a chioggiai szállás lett meg. Fel sem merült, hogy Velencében lakjunk. Jóból is megárt a sok... Megpróbálok egy napot leírni, saját fotókkal illusztrálva. Tegnap reggel megvettük a kétnapos bérletet, ma az a terv, hogy csak iszunk reggel egy gyors kávét egy brióssal, és egy korai hajóval…..
  Ez szép! Ez csúf! Ez igaz! Ez baromság! Kinek van igaza? Konfliktusban magunkkal Sokféle konfliktus létezik. Szerintem az egyik legnehezebb az, amikor olyan belső konfliktus dúl bennünk, a lelkünkben, amiben a számunkra legfontosabb értékek csapnak össze egymással. Mint most bennem Máté…..
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napokban!..
Ne legyünk hatásvadászok! Még ha vadászkastélyról van is szó… Nekem ez most nagyon megütötte a fülemet, számomra ebben rejlik a fő üzenet: mintaszerű gazdálkodás, felelős politizálás, szociális érzékenység Hol is vannak ezek most? Netán elvitte a cica? Az a bizonyos fekete…..
Ha van ilyen, akkor talán érdemes elmerengened rajta, mit mondhat ez rólad, magadnak?..
Athénról szeretnék írni, de valahogy ez most nagyon nehéz. Mert feltett szándékom, hogy nem írok sokat. Csak három és fél nap volt ez a téli kiruccanás, de annyira megragadott a hely és a szelleme, hogy nem tarthatom magamban. A problémám az, hogy túl nagy téma, nehéz úgy írni róla, hogy még…..
Coach-Co Éveink 2023.01.23 17:52:03
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdekessége, izgalma...
Coach-Co Tudás vagy hatalom? 2023.01.08 11:08:25
„Nincs semmi, ami pontosabban megmutatná egy társadalom lelkét, mint az, ahogy a gyerekeivel bánik.”..
Gondolkodom, mit is lehetne még írni erről az évről, ami megint annyira abszurd volt, hogy szinte magam sem hiszem...
Igyekszem listát vezetni a könyvekről, amiket olvasok. Fontosak a listák, ajánlom egyébként is, nem csak bevásárláshoz...
Közeledik a karácsony, sok rázós téma, kérdés merül fel ilyenkor. Például, hogy kivel és hogy töltöd majd az ünnepet...
Coach-Co Ha megbomlik a rendszer 2022.11.26 10:31:34
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember...
Szuper könyvet olvastam! Mesélek kicsit róla. Péntek Orsolya: Vénusz jegyében...