Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ludomik

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ elhűlve nézi, hogy milyen gyorsan omlik össze az USA által összetákolt bábállam Afganisztánban. Hiába a kétszeres létszámfölény, a légierő, a fejlett nyugati fegyverek, a kormányerők folyamatosan meghátrálnak a tálibokkal szemben, a katonák dezertálnak, rosszabb esetben átállnak az…..
Amikor az ember egy új országba költözik, rengeteg „első” lesz az életében, legyen az ügyintézés, lakáskeresés és még sorolhatnánk. A legfontosabb azonban talán az első benyomás az emberekről. Így van ez Alexander szerint Svédország és Stockholm esetében is...
1979 egyik nyár eleji szombat estéjén az "Egymillió fontos hangjegy" c. zenei műsor egy egész adást szentelt a semmiből nagy hirtelenséggel felbukkant supergroup-nak, a Dinamit Együttesnek. Felcsendült az első szám, a "Tinédzser dal" és rohantam az ablakhoz, hogy az bérházunk udvarán lebzselő…..
A határátkelés nem feltétlenül mindig sikersztori, fontos megmutatni azt is, milyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetünk, ha nem figyelünk oda. Időről időre előkerülnek hátborzongató történetek...
Most egy olyan vitatott albérlet ügyet nézzük meg, ahol a bérlő oldaláról csak jönnek és jönnek az újabb kívánságok. Te meddig teljesítenéd az óhajait?..
Lassan két hete annak, hogy megjelent az AC/DC új nagylemeze, a Power Up. A majdhogynem a klasszikus felállásban készült anyag talán még annál is nagyobbat szólt, mint várni lehetett előre, a korong mind az USA-ban, mint az Egyesült Királyságban az első helyen nyitott a listákon. Ennek az…..
Az online társkeresőkben számtalan olyan dolog történhet velünk, amely kiábrándítónak hat és megkérdőjelezi, hogy egyáltalán mit is keresünk ezeken az oldalakon vagy applikációkban. Ebben a posztban 10 olyan gyakori viselkedési mintát mutatok be, amellyel többen is szembesültek már a különböző…..
Egy ország, amely állandóan a katasztrófa szélén lebeg, ahol a vallási korlátok és a tiltott élvezetek mellett még egy expat-buborékban élve is elképesztő élmények érik az odaköltöző magyart, derül ki Erika posztjából...
Spanyolország ma a második legfertőzöttebb ország a koronavírustól Európában, 127 ország tiltja, vagy korlátozza innen a beutazást. A spanyol egészségügyi rendszer összeomlóban, 50 ezer ápolót kell sürgősen toborozni. Egy friss felmérés szerint a lakosság 25,5%-a távmunkában, 49,9%-a pedig…..
ludomik 2020.03.21 12:16:23
@luis5: te milyen okos vagy,,,egy vilag jarvany idejen,is ballispizel, mikozben,emberek,idosek,haldokolnak,Eu n belul es kivul,,,remelem nem nevelsz gyerrmeket
A remény rabjai című film idén ünnepli 25. születésnapját. A Stephen King tollából született kisregény Amerikában 1982-ben jelent meg, és Frank Darabont készített belőle filmet 1994-ben. Az elkészült film nem vonzott annyi nézőt a mozikba, amennyit vártak, hiszen mindössze 18 millió dollárt hozott…..
Mit ér, ha letagadjuk. Kerületünk más, mint a többi fővárosi kerület. Magyar sajátosság, hogy ezt a különbözőséget vagy egyáltalán sehogy, vagy valami pejoratív bukéval megspékelve képes csak bemutatni a kortárs sajtó. A Népszava április 20-ikán megjelent számában „Kudarcba fulladt a leszakadt…..
ludomik 2019.04.24 08:37:17
@Zabalint: miert lenne az ,jelenleg az albelt arakat,nem lehet megfizetni,BP ,Gyorben Sopronban stb,,ha elmegy a fizetesed fele lakhatasra,akoor orokke alberletben ragadsz,,Ha mukodik Nemetorszagaban ,Ausztriaban,Franciaorszagben,( sorolhatnam a rothado nyugatot) akkor ,itt is mukodnie kellene,ne sajna mi a Balkan szelen elunk,es nem mukodik,vagy nem engedik ,hogy mukodjon,,
Az utcai plakáthelyek egy jelentős helyét uraló MAHIR Cityposter nevő cég, amely Orbán, Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozik, felmondta a szerződését a HVG-vel. Eddig minden héten plakátokon is megjelentek a Heti Világgazdaság címlapjai...
ludomik 2019.04.18 08:26:12
@Hát löködnek!: szegeny kormany,,,Stadionok,,Korhazi allapotok,kivandorlas,,Meszaros Lorinc,,,Gyermekfalu bezerasa,majd titkositasa,,Tiborcz fele,megVILAGOSITAS,,, gyulolt Eu penzek elfogadasa,,Brusszel,fikazasa,,,es most azt hiszed,hogy En nem akarom az osszes Mecset, bezarasat,,mi?
Még akkor is, ha az ember sikeresen beilleszkedett külföldön, egy idő után elkezdhet másként nézni Magyarországra. Ezt kezdte érezni a mai poszt szerzője, Bandirepublic is, akiben a 40-es évei elején elkezdett felértékelődni a haza, a család, a barátok, az anyanyelv szerepe. Dani…..
Ezeket a dolgokat egy jó felszolgáló soha nem mondaná el egy vendégnek, pedig nagyon fontos lenne tudnunk. Így lehetővé tettem néhány kiváló hazai szakembernek (egészen különböző profilú és árszínvonalú helyekről), hogy névtelenül mondja el, mi zavarja őt a napi munkavégzésében, a vendégekkel való…..
A szomszédunkban élő, az Index.hu által "terrorcsaládnak" nevezett emberek viselkedése miatt a három kislányunkat éveken át állandó rémálmok gyötörték. Szinte napi rendszerességgel álmodtak saját vagy testvéreik életének kioltásáról, súlyos sérüléséről. Szülőként elviselhetetlen volt, amikor reggel…..
Az Exatlon indulásakor ezt írtam a műsorról: Az egész műsor egy bazinagy "hogy állunk a minekkel" kérdés. Lényegtelen, hogy a pályák Dominkán állnak, vagy a Lupa beachen. A versenyszámok felépítése pont olyan elcseszett, mint a Játék határok nélkül emlékezetesen botrányos évadában, ahol teljesen…..
Athén nyáron nagyon meleg és rengeteg turista van ott, ezért érdemes más évszakban oda látogatni. Én januárban utaztam, a Wizzairrel, péntek délután. 12-14 celsius fok volt és nem volt sehol nagy tömeg. A reptérről metró megy a városközpontig, én olyan 3 napos bérletet vettem (22 euróért), ami a…..
A fázás mellett azért sok más (és tartalmasabb) elfoglaltságot is találhatunk magunknak Finnországban. Persze nem árt alaposan felkészülni, különben csúnya meglepetések érhetik az embert, ha viszont jól átgondoljuk a dolgokat, nagyszerű élmények érhetnek – derül ki a Helsinkiben élő Richárd írásából…..
Sok embernek nem jön be ez az O1G logó. Én nem csak az idősebbekről van szó. Beszéltem huszonévessel és beszéltem politika iránt érdeklődő tizenévessel is, aki azt mondta, hogy ez sok. Gusztustalan. Én magam is így gondolom. De! Minden szerveződő mozgalomnak szüksége van egy szimbólumra. Olyanra,…..
Esküszöm, éreztem, hogy nem kellene december 31 23:59 előtt lezárni a média 2018-as évének értékelését, na de mindegy már, a lényeg, hogy a TV2 és nívódíjas hírműsora, a rendkívül vicces, "Tények" címmel ellátott, naponta jelentkező izé december 29-én este csak rá tudott tenni egy lapáttal az egész…..