Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trükkös Iván

1 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos vagyok benne, hogy sokan emlékeznek a szállóigévé vált mondatra, ami állítólag egy betelefonálós kívánságműsorban hangzott el, miszerint "Puff Daddy-től szeretném kérni az elestem a motorommal című szamot!". Az I'll be missing you-t Puff Daddy, özv. Notorius…..
Fedélzeti kamerás poszthoz való illusztráció aztán van bőven. Hosszú időre el is merültem bennük és most, hogy megnéztem egy halom autópályán készült balesetes videót, a karantén is sokkal jobb hely lett. Na szóval fedélzeti kamerás levél érkezett, amilyen eddig sose volt, úgyhogy nagyon számítunk a…..
Trükkös Iván 2020.04.10 08:34:18
@Derontulon: egészen addig működiknez a felvételkéregetés, amíg valakinek a görény ügyvédje bele nem száll, aztán sajnos neked lesz rossz. Közelről láttam ilyet.
Az én kamerám is csinált ilyet, látszólag minden ok nélkül kimaradtak időszakok a felvételből. Volt, hogy már induláskor sem kezdett dolgozni, volt, hogy közben szűnt meg. Nem volt túl gyakori, nem tudtam tetten érni, nem nyomkodtam menet közben. A kis zöld lámpát meg kitakarja a visszapillantó. Nem írom le a nyomozás menetét, a lényeg, hogy a hibát az okozta, hogy amikor alapjáratnál bekapcsoltam valami nagyobb fogyasztót (ülésfűtés, ventillátor magas fokozaton) akkor az egy pillanatra megrántotta az elektromos rendszer feszültségét és a kamera úgy érzékelte, hogy leállt az autó. Azóta orvosoltam ezt a problémát és kiválóan üzemel a több éves átlagos kütyüm. Nem kamera, meg kártyahiba volt, pedig minden ismerősöm erre gyanakodott, csak a technikában lakozkó szellem tréfált meg.
Idén február elején elkezdődött a hagyományos velencei karnevál, majd a koronavírus járvány miatt hamarabb véget is ért. És valószínűleg az after party is elmaradt. Ahogy olvasónk befizetett útja is, aminek törléséről egy e-mailt is kapott, illetve az infót, hogy vagy novemberben pótolja, vagy nem…..
Trükkös Iván 2020.03.26 17:47:45
@Dottodo: Megnézném mi lenne, ha egyszer összeeresztenénk a "csakkápéban csakutánvéttel" lobbi képviselőivel.
Kezdjük a sor elejét néhány hashtaggel. #kocsogaudis, #parasztbéjemvés #hülyeszuzukis. Ha kidühöngtük magunkat, kezdjünk el a saját házunk táján is sepregetni. Senkivel sem fordult már elő, hogy véletlen tovább maradt fent a távolsági fényszóró vagy az irányjelző ugye? Mindenki pontosan tudja és…..
Trükkös Iván 2020.03.06 15:41:50
@konrada: Nem vagyok egy nagy autópályás, de a felvázoltak a kóválygók közül minden tizedikre igazak. Ha gyakorlott pilótából indulunk ki, az fel kell hogy tudja mérni a helyzetet és nem váratlanul visszatérni a külsőbe. Mert ebben az esetben ő az aki veszélyesebb. A száguldozó viselkedése legalább kiszámítható, mintha mégoly undorító is.
Milyen kérdések merülnek fel elsőként? Vételár, méret, márka, típus, meg ugye dízel vagy benzin. Az a kérdés is előjön, hogy kötelező, alkalmi, szezonális jelleggel milyen összegektől lehet elbúcsúzni? Kis pénzügyi tudatosságot becsempészni kívánó, kockás füzet feletti fejvakarós-könyöklős 5 perc…..
A magyarországi elhízással kapcsolatos problématengerbe akkor dobnánk igazán nagy követ, ha végre azoknak a felelősségét vizsgálnánk meg, akik 20 éve osztják az észt mindenféle szakmai felkészültség nélkül. ”Az ostoba, mindig tökéletesen meg van elégedve önmagával” – ez a Bonhoeffer-idézet jut…..
Trükkös Iván 2020.01.28 09:07:58
@Muhammad Balfas: A testtömegindexnél miniig felhívják a figyelmet, hogy testépítőkre, sportolókra (vagy olyan testalkatú emberekre) ez nem vonatkozik, csak az "átlagemberre". Gimista korom óta én is a "túlsúlyos" kategória vagyok számszakilag, pedig csak átlagon felüli izomzatot és csontozatot örököltem az őseimtől...
via GIPHY Hogy lehet eldönteni, hogy az üzlet ügyfélszolgálatosa milyen bankjegyeket adott át a vásárlónak? Hát ott van a biztonsági kamera felvétele, nézzük meg! Na de mi van akkor, ha nincs kamera? És ha mégis van, de nem látszik rajta? És ha na jó, igazából van és látszik is, de nem mutatjuk…..
Trükkös Iván 2020.01.21 21:16:53
@havrilla: Bocs, de ebben a formában neked sincs igazad. Még a bizt. szolgálat sem nézegetheti kedvére a felvétekeket. A tv. leírja azokat az eseteket, amikor ez lehetséges, de akkor is csak csak egy meghatározott szűk kör, szigorúan jegyzőkönyvezve. Ebbe a körbe az üf. szolgálatos aligha férhet bele, kis hal ő ahhoz. Illetve rajtuk kívül az ügy érintettjei, de csak a rájuk vonatkozó részt és a fent említett módon. Az adatkezelő köteles ezt rendelkezésre bocsátani, hacsak nem visszaélés szagú az ügy. Pl. a héten már negyedszer kér adatot valaki. A bírósági ügy megint más. A meghatározott hatóságoknak is van betekintési joguk, ha a körülmények fennállnak
Trükkös Iván 2020.01.23 10:54:50
@havrilla: De magas az a ló. Velem vitatkozhatsz, de a tények makacs dolgok. Egyik oldalon a törvényi szabályozás, másik oldalon "de én így csinálom".
1. A GDPR 2016 májusában lépett hatályba. Ha ez előtte történt, lehetett szabályos, utána nem, ha csak nem valami különleges vagy veszélyes áruról van szó külön szabályozással.
2. Már azzal törvényt sértesz, hogy a kamera közterületet figyel (ha ez állandó működésű). És nem kell ensz határozat, megnézheted, de bíróságon szart sem ér mint bizonyíték és egy ügyes ügyvéd úgy visszadobálja rád a szart, hogy az okozott kár semmi a kártérítéshez képest.
3. A közmédiumokta teljesen más szabályozás vonatkozik. Azért, mert te nem ismered, attól ez még így működik.
Én sem feltétlenül értek ezekkel egyet minden részében, de ezt a törvény leszarja. Egyébként a magadfajták sírnak a legjobban, mikor a saját képzelt világukból ki kell lépni a való világba, ahol működik a fizika...
Trükkös Iván 2020.01.21 19:46:56
@Látens Inszinuáció: Szép, de kár, hogy a GDPR óta ez a törvény már nen hatályos. A saját arcképedhez - ami személyes adatnak minősül - jogod van. Zárolást kell kérni a törlési időn (általában 3 munkanap) belül. Ezt minden nélkül kötelesek megtenni. 30 napod van igazolni a kérésed jogosságát és ha nem nagyon piszlicsáré ügy akkor kötelesek kiadni. Az ügyhöz nem tartozók arcképét ezesetben kiradírozzák. Ezért kérhetnek pénzt ésszerű határokon belül (pl. az ügyintéző 1 órai melójáért) Ez azért van, hogy ne fusson be napi szinten mindenki a saját fejéért hogy szopassa az adatkezelőt.
Trükközők A trükközőkről 2014.10.16 19:37:09
Mindannyian ismerjük őket. Köztünk élnek. Trükköznek. Hülye ember, akinek esze nincsen, ki kell használni a kínálkozó lehetőségeket, de a pofátlanságig elmenni már nem illik. Az élet szinte minden területén találkozunk a trükközőkkel, akik tapasztaltságuktól és…..