Regisztráció Blogot indítok
Adatok
irovagyok

3 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombathelyről küldöm nektek ezt a szép történetet: örök konfliktus a fejenpörgés és az otthonülés összeegyeztetése egy párkapcsolatban, mivel ez általában nem sikerül, ezért szakítás lesz belőle, lásd alant.A fotó a Vágy és vezeklés című filmből származikKedves…..
irovagyok 2015.10.26 00:48:42
@mütyür:
20 év múlva.
1995 tavaszán szakítottunk. Valamelyik szexi búcsúzkodás során egyszer azt mondtam neki, hogy majd meglátja, ha 20 év múlva mindketten kész életekkel a hátunk mögött majd találkozunk, és akkor összemérjük, vajon az eltelt idő alatt találtunk-e jobb partnert, vagy nem, érdekes lesz...
Hát, nem merek jelentkezni. :(
Vajon a matt, vagy a fényes papír illik a Breitling karórához? Vajon milyen hosszú cikket lehet elolvasni egy spaban a stresszűző arcpakolásra várva? Mi a kínosabb: ha Dundika, vagy ha Mark Zuckerberg egész alakos címlapfotója van kicsapva a tárgyalóasztalra? És egyébként is vannak…..
irovagyok 2013.11.11 14:57:55
@Vittore.: Zuckerbergre gondolsz, amico?
1000 leütés Alakulás 2013.11.01 21:31:15
A napokban megalakul a jobbközép, alkotmányos, a tradíciók és a piaci szemlélet fúzióján alapuló konzervatív pártunk. Akiket érdekel, hogyan vállalhat szerepet, segíthet, továbbra is nyugodtan írjon az ezamihazank@gmail.com-ra vagy a FB levelezőn keresztül, szívesen vesszük.…..
irovagyok 2013.11.02 16:59:33
@Tyreo: szemnyitogató volt, amire hivatkoztál, 2 órát töltöttem vele :)
Ami eszembe jut róla, az az érpataki fura polgármester hiperaktivitása, annyit basztatta a hivatalokat, hogy inkább elkezdtek dolgozni.

A toljvajkergetők kissé forrófejűek voltak, bizonyos helyeken kicsit tovább kellett volna várni a bizonyítékok összegyűjtésével.

Ami átjön, az az ellenséges kényelmesség, amiben a fizetett állami alkalmazottak ücsörögnek. FizetgetJÜK őket, cserébe nem, vagy alig dolgozgatnak.

Minden kényelmetlenség ellenére, az ilyen aktivizmusban van a jövő!
Új klipet forgatott a budapesti Kozmosz punkrock zenekar az Az Okosak Földje című tavalyi EP-jük címadó dalához. "Ezt a szép videót október 23-ára készítettük, de inkább már ma feltöltöttük, nehogy valamelyik menet résztvevői lemaradjanak róla. Azt a lemezünk megjelenése…..
irovagyok 2013.10.22 20:07:18
irovagyok 2013.10.24 23:13:31
@chepunk: lófaszt. Horvátország? Csehország?
Mi pedig sorolhatjuk: 1711, 1849, 1918, 1945, 1956... De legalább megpróbáltuk :)))) mint a fociban....
Amikor a hadsereg vert helyzetben merészkedik csatába, szervezettsége, anyagi lehetőségei, taktikai tudása messze alatta marad az ellenfélének... Amikor a katona ruhája lyukas, a bakancsa beázik, a fegyvere öreg és elhasznált, amikor a mellette állók arcán a félelmet és a…..
irovagyok 2013.10.24 09:00:39
@MACISAJT: Ott a pont amice.
Hogy kategóriákba soroljunk bizonyos személyeket talán elhamarkodott döntésnek bizonyul, viszont a vészjelek sokszor olyan személyiségre utalnak, amely összeférhetetlen azon férfiak nézőpontjával, akik tartós kapcsolatra vágynak. Fotó: Photl.com Az alábbiakban…..
Avagy SUBi-DUBi yeah! A Filmünnep alatt a számos program közül én ezt a beszélgetést választottam, amit a Vox Mozimagazin főszerkesztő-helyettese, Tóth Csaba moderált. Három hazai forgalmazó képviselői, a "Vissza a feliratos filmeket a mozikba" petíció elindítója, Erdélyi…..
1000 leütés Megalvadt ország 2013.10.21 06:41:34
A bajai választási mizéria minden korábbi és még várható "fordulatával" egyetlen dolgot igazol: itt megint, és sosem változik semmi. A játék, mint mindig, ugyanarra megy ki: a politikai osztály felosztani és elnémítani igyekszik az amúgy is hallgatag tömeget. A…..
irovagyok 2013.10.21 11:36:03
@Szevasztok: Egy oldalon állunk, csak felvetettem, mint egy kis játékot. Láthatod, mekkora cirkusz van abból is, hogy nálunk korlátozzák a gondnokság alatt állók szavazati jogát...

Szóval ez forró kérdés, de lehet rajta agyalni. Pl. az USA elektori rendszer sem piskóta, és a bevezetésével lehetne hivatkozni arra, hogy a nagy tesvír is így csinálja :D
irovagyok 2013.10.21 11:37:29
@Szevasztok:
És rögtön tovább is gondolom, pl. SZJA cenzus szerint lehetne választani a felsőházat, amelyiknek vétójoga van, stb. stb...

jobb ez mint a pornó :D
irovagyok 2013.10.21 12:21:02
@Parmezanidész:
Az utolsó két sorodat emelném ki, amit az értelmiségről írtál.
Jelenleg nincs akkora kritikus tömeg, amelyik rendszerszinten meg tudná ingatni ezt az össznépi mutyizást.
Azért is írtam, hogy ezt helyi szinten, és elsősorban magunkon, gyermekeinken kell elkezdeni, mert másképpen (szerintem) nem megy.
Olvastam a Kis János 70. születésnapjára írt köszöntőket, amelyeknek -- leszámítva azt, hogy Kis János erkölcsi színvonala önmagában is okot adhatna az ünneplésre egy ilyen országban, mint a mienk -- semmi értelmük nem volt. Nem volt, mert nem vetettek mindenekelőtt számot…..
irovagyok 2013.10.08 16:25:55
@panelburzsuj: Neméppen, pont arról szólt Shenpen kommentje, hogy a budapesti liberálisok mélységesen lenézték/lenézik a "mucsai" liberálisokat, elszakadtak a hazai valóságtól és egyszerűen eltűntek (szvsz helyesen).

Na, most jöttek a mucsaiak és győztek. Kicsit felütve baloldali retorikával, magukkal sodorva minden törmelékét a barbár győzelemnek (Pozsgay és Schmitt urakra és egyéb százalékokra gondolok), de itt vannak.

Céljuk újradefiniálni a magyar társadalmat. Ha kell, korgó gyomorral a komondorcsontok fölött :) (Petőfi S.: Farkasok dala)

@egyetmondok:
Dehogy számolja fel, maga írja az alkotmányt, magának :) (erősebb kutya baszik- elég liberálisnak hangzik ez, nem?)

Jogállam? Mint fent. Maguknak írják, a törvények betartásával, és gondoskodnak arról, hogy ne is lehessen hozzányúlni (ld. még feljebb, definíciós célnál)

Magántulajdonon nyugvó versenyes kapitalizmus?
Hát itt vitatkoznék veled... Adam Smith pöröghet a sírjában, mint a propeller, de a láthatatlan kéz semmit nem ér, ha akkora versenyzők lépnek be mint az űberdotált államkapitalista Kína, vagy, hogy közelebbre menjek, tisztességesen dotált szlovák, lengyel tejtermelők, vagy dán disznóhizlalók. A magántulajdonon nyugvó IGAZSÁGOS versenyes kapitalizmus éppen haldoklik. Globálisan játsszák ezt a játékot már, cinkelt kártyákkal.

Szóval Profonde Hongrie marad, és remélem, végre meg is szilárdul.
Kicsit érdes, meg kell hagyni :) De meg lehet ezt szokni.
irovagyok 2013.10.08 16:53:11
@panelburzsuj:
Arra a sorra gondolsz, amikor Ferenc bátyánk azt énekli: -Úgy ÉREZTE, szabadon él?
:D
irovagyok 2013.10.08 17:17:50
@egyetmondok: Én nem hiszek benne, csak alkalmazkodom a körülményekhez. Mondj jobbat most Magyarországon.
Vörösök és holdudvaruk? Ugyanmár!
Zöldek? Ki fognak esni 2014-ben.
Feketék? Hidegrázás.

A legbüszkébb arra a helyzetre vagyok, amikor egy magát liberálisnak tartó (mindvégig SZDSZ szavazó stb. stb.) klubtársam magából kivetkőzve ordította nekem, hogy megalkuvó haszonleső, nyerészkedő vagyok :) Majdnem megütötte a guta, amikor levezettem neki, hogy hová vezet az ő elvtelensége.

Nem akarok én jósolni sokat, de a narancssárgák is széthullanak, de kell ahhoz még jó 12 év.

Na, addigra talán feláll egy olyan társaság, amelyik hiteles (nem választ be Smittpalikat és pozsgaikat a tagjai közé), tudja, hogy a modern kapitalizmus halott és elfogadja, hogy van államkapitalizmus, alapvetően elfogadó stb. stb. És eléggé mucsai ahhoz, hogy ne nézze budapesti ficsúrnak az ország.

Ismétlem, Shenpen valamit nagyon jól eltalált a hozzászólásával!
1000 leütés A magyar egoizmus 2013.10.06 12:03:39
Helytől és kortól függetlenül a konzervativizmust egyetlen akarat élteti: a társadalom megőrzése. Ebből következik elsősorban a tradíciók éltetése, másodsorban a korlátozott állam (mint olyan hatalmi központnak a visszafogása, amely a legnagyobb eséllyel eshet neki a…..
irovagyok 2013.10.07 12:21:18
@unionista:
Ceterum censeo: magyar identitásOK vannak és nincs magyar nemzeti identitás. Ennek megfelelően, a különböző politikai nézetű emberek a saját igazukat tekintik az egyetlen érvényes magyar útnak. És legyen ingyen egészségügy és legyen 0 honvédségi költségvetés. És egyebként se fizessen senki a tömegközlekedésen :)
Mindenki kommunista itt, mondom én :D
irovagyok 2013.10.07 14:38:25
@unionista: elnézést, nem. Sokaknak a piros-fehér csíkos az igazi, ősi zászló, sokak szerint semmi keresnivalója a koronának a címeren, sokan a himnuszt is lecserélnék. és így tovább. de ez OFF, úgyhogy hagyjuk most :)
irovagyok 2013.10.07 14:39:54
@egyetmondok: dehát ugyanarról beszélünk. A nettó megszorító politika azt jelenti, hogy csökkenteni kell az állam kiadásait.

Ha TÉNYLEG csökkentik az állam kiadásait, az jó.
De inkább átírják a törvényt. (remélem, nem)
Néhány hete egy nemcsak fociról szóló világbajnoki selejtezőn meghallgathattuk Románia nemzeti himnuszát, amit teli torokból énekelt, zengett, üvöltött több tízezer ember a bukaresti nemzeti stadionban. Ez a himnusz történelmietlen, önmagán jóval túlmutat és úgy vélem, hogy…..
irovagyok 2013.10.01 16:02:34
@fists: Ne legyenek illúzióid, tőlünk 500 kilométerre már majdnem mindegy, hogy honnan jöttél, prosztó K-európai vagy....

Egyébként, csak halkan jegyzem meg, egy művelt európainak egy román simán villoghat Bancusi-val, Tristan Tzara-val, vagy Ionesco-val, értik, tudják, hogy kik ők. Mi kiket mutatunk be a 20- századból, akik át tudták törni a nemzetközi köztudatot magyarként? Talán egyedül Szent-Györgyi Albertet és Puskást merném mondani, de jellemző, hogy nem művészek.

A fenti művészek közül kettő ráadásul eljátszotta, hogy svájci, de ugyanolyan fogcsattogtató nácik maradtak, mint a román értelmiség nagy többsége :)

Fenntartom az állításomat, hogy a 20. századot a románok nagyon jól vették, és nem állnak annyira rosszul, hogy a 21-et is jól húzzák be, nézd, mennyire fogy a magyarság Erdélyben... stb, stb.

A török uralom 150 évig tartott, és mi itt elbalfaszkodtunk majdnem 100-at. A következő 50 évben, hogy látod, meg tudja fordítani nemzetünk a sorsát?

És gondolj a holland nemesi felkelésre, akik egyszerűen koldusoknak hívták magukat. Kivívták a függetlenségüket.

Még mindig fenntartod, hogy a bocskorosok nem menőbbek a csizmásoknál?
:D
irovagyok 2013.10.01 16:05:25
@fists: Bocsi, Brancusi,
Illetve még az, hogy kifelejtettem Mircea Eliade-t.
Ő is külföldön élt, és nagyon befolyásolta az európai közgondolkodást.
Természetesen megveszekedett román náci volt ő is :)
irovagyok 2013.10.01 16:56:05
@DominoFX:
Köszönöm!
Bartók, Kodály zenészek, aktívan nem politizáltak.
Márai sem tudott annyira aktívan belekapcsolódni az európai politikai közéletbe, mint pl. Eliade.
Neumann, Teller, Lugosi Amerikába mentek, megint- szerintem- nem voltak akkora hatással az európai közgondolkodásra mint Eliade (Neumann ráadásul von Neumannak hívatta magát...)
Capa, Cukor menők voltak, de csak a műveiken keresztül, megint csak nem voltak befolyásosak...

ÉS, nem voltak veszettül nácik, mármint olyan értelemben, hogy tűzön-vizen keresztül tolják pl. Trianon revízióját.
Ismétlem, szerintem :)
Ma mentem az Üllői úton, egyszerűen csak bambultam, egy jóleső reptéri fuvar után. Kellemes idő, viszonylag jó bevétel, gyenge forgalom. Egyszóval, finom kis nyugalom. Ebből az idillből egy pillanat alatt kizökkentem, szembejött velem egy sárga taxi, ettől még nem zuhantam volna…..
Manu Chao @ Budapest Park, 2013.09.07. Hat évvel a már-már kultikussá vált, áramszünetekkel megszakított szigetes koncertje után, Manu Chao ismét Budapesten lépett fel. A Park fesztiválokra emlékeztető kialakítása miatt jó esély volt rá, hogy egy újabb hasonlóan emlékezetes…..
1000 leütés A tahó politikusról 2013.09.03 14:06:20
A tahó politikusok, ha jól fizetik őket, jól teljesítenek -- kutyábbak a főkutyánál is. Azt suttogják Debrecenben, hogy a beruházók és a az önkormányzaton élősködő vállalkozók 10 kósával (százalékkal) tartoznak, ha elnyernek valamilyen közpénzt. Könnyen lehet, hogy így…..
irovagyok 2013.09.04 22:12:30
@Husz_János_Puszita:
Én éltem Debrecenben K.E (Kósa Előtt) 1990 és 1998 között. Decemberben hagytam ott a várost, néhány hónappal a polgármestersége kezdete után. 8 évnyi semmiskedés elteltével (SzDSz-es polgármester volt addig) megindult valami, és minden alkalommal, amikor visszatértem, rácsodálkoztam a (pozitív) változásokra. Azért választották újra olyan sokszor, mert látványosan tett a városért, és az önkormányzati választásokon ez bizony számít.

%%%%%%%%%%%- hogy stílusos legyek.
(Magyar ember mutyit reggelizik és mutyit szarik este, ez van, Móriczot már nem idézni, hanem gravírozni kell az autók szélvédőjére)

DE. Ami nem megy a fejembe. Hová tűnt a liberalizmus belőlük? Ezek a srácok lazák és könnydek voltak a 90-es években... Mi a fene történik ott a fejekben? elindul egy nagy csontkinövés, és lemetéli a régi személyiségüket a helyéről, vagy mi????

Megeszi a polgármesteri póz az embert, vagy mi a fasz?

Kéne egy rabszolga, aki folyamatosan a fülébe súgja munka közben, hogy te is ember vagy?

??????????
És még a kontinenst sem kell elhagyni. Munkanélküliség EU 2013 július: Forrás:Zerohedge Ettől függetlenül a kormány folyamatosan szükségét érzi annak, hogy kozmetikázott foglalkoztatási adatokkal hülyítse a közvéleményt. A Portfolio lerántja a leplet a foglalkoztatási…..
irovagyok 2013.09.03 15:59:49
@Melchi Zadok: feltételezem, a kulturális liberalizmus mellett érvelnél. Akkor miért fáj neked, ha valaki tarsolylemez és hátranyilazás mentén képzeli el az életét??
irovagyok 2013.09.03 16:34:21
@Zka: Nagyon sokkal megdobja. Pl. nem adósodik el felelőtlenül.
irovagyok 2013.09.04 13:28:49
@Ppix: természetesen trükköznek, de ha azt veszem a félmillió munkavállalóm bárhol vállalhat munkát. Node ne szőrözzünk, a statisztikákat csak a Churchill féle megközelítésben olvassuk, azt mondta, hogy csak annak a statisztikának hisz, amit ő maga hamisított....
---------------------
Más. Szerintem most nem a beruházások és munkavállalások száma a fontos, hanem a közeg amiben a dolgok történnek...

Viszonylag fiatalon tapasztaltam meg kirándulások során, hogy milyen hatása van annak, hogy Szlovákia, Ukrajna, Románia gazdasága arccal beleáll a földbe a kilencvenes évek közepén, közvetlenül a rendszerváltás után...

Nálunk ez nem történt meg. A vörösök viszonylag jól kipárnázták a hullámvölgyet, és eddig, bármilyen színű is volt a kormány, még víz fölött tartották a hajót, minden ballasztjával és struktúrájával együtt.

A mostani kormány is ugyanígy bűvészkedik, de lassan a lufit hámozza. A strukturális reformok valamiféle szent grállá nemesedtek az elmúlt 23 év alatt. A honvédelmen kívül nem nyúltak a nagy rendszerekhez.

És persze puhatolózik, hogy a lassan nyugdíjaskorú fiatal demokratákat meddig lehet terhelni, mit viselnek még el...

Ha lesz változás, már csak a választások után...
ProgBlog Papír, vér és vas 2013.08.09 22:10:22
„Barátaim, rómaiak, földijeim,Figyeljetek rám.” William Shakespeare: Julius Caesar - 1599   Ellenzékiek, bloggerek, publicisták! …Vannak emberek, akik mélyen hisznek abban, hogy egy repülőtér különb hely egy vasúti pályaudvarnál – holott valójában mindkettő csak…..
A Napirajz feltalálója, a kézzel reszelt biciklik mestere a Eurobike-ról jelentkezik élőben. Fogadják szeretettel sorait. Az Eurobike Európa legnagyobb és legrangosabb kerékpáros kiállítása. Három nap, amikor Friedrichshafen a kerékpár Mekkája, ide egyszer el kell jönni és…..
irovagyok 2013.08.29 17:21:02
@Rocko-:
Feltételezem, nem bicikliztél, vagy motoroztál rendesen, forgalomban.
Én eleve abból indul ki, hogy egy rakás gyilkossal találkozom az úton, így gyanakodva méregetek mindenkit. A fogalmatlanul elinduló gyalogost, a nem indexelő autóst, az agresszív buszvezetőt és így tovább. Eddig még nem volt balesetem két keréken. Viszont ütöttek már el zebrán biciklit tolva...
Egyetértek ex dr Vukkal, minél több a bicikli az úton, annál több a potenciális gyilkos az úton...
irovagyok 2013.08.29 17:23:34
irovagyok 2013.08.30 08:54:59
@Rocko-:
Akartam mondani, minél több az AUTÓ az úton :)))
A nemi erőszakot elkövető gátlástalan "férfiak" világszerte egyre újabb és vadabb esetekkel sokkolják a közvéleményt. De ezen túlmenően egyes véleményformálók hozzászólásai is sokaknál kiveri a biztosítékot. Még mindig jelen van ugyanis  a férfitársadalom egy…..
irovagyok 2013.08.26 16:56:41
@bögöbö: Egy fenét. Viszonylag jól leírta a férfiak ösztönös motivációját.
Természetesen a férfiak szociális kondicionálása ez ellen hat (Pl. családi minták), de manapság a fiúk többsége semmilyen férfi-mintával nem találkozik. Így elég néhány gang-bang videót megnéznie, és máris elfogadott számára, hogy egy nővel így kell bánni....

Szóval mielőtt címkézel, kissé tájékozódj...

Az indiaiak erőszakossága nem véletlen: mostanra férnek hozzá a pornóhoz tömegesen (olcsó okostelefonok). Míg a nyugati kultúrkörben "viszonylag" "olcsón" jut szexhez valaki- nem prostitúcióra gondolok, hanem a nők beleegyezésére, Indiában nem. Őrizgetni kell a szüzességet, ezért a lányok nem merik magukat felkínálni, stb. Máris kész a ketyegő bomba... És a születendő utódok nemének manipulálása, stb. stb.

Svédországban egyrészt megnézném, hogy mit jelent a nemi erőszak fogalma (Ld. Julian Assange-t is nemi erőszakkal vádolják, amiben kicsit kételkedek) másrészt meg kéne nézni, mennyit követnek el a bevándorlók (más kultúra) és ilyenek...
"Herr Ludwig, van egy másik jól szervezett csoport is, amelynek Ön nyilvánvalóan a tagja: ez a seggfejek nemzetközi összeesküvése!" (Kabaré, 1972. Rendező: Bob Fosse) Tíz kicsi fehér kollégista megismerkedett egymással, és elhatározták, hogy kirabolnak egy országot. A…..
irovagyok 2013.08.07 13:18:49
@egyetmondok: tiszta sor.
Schiffert lássuk, meg tudja, e erősíteni a pártját elvhű emberekkel, Bokros pedig az EP-ben lazázik.
Ez az egyik dolog.
A másik, hogy minden tiszteletem ellenére Schiffer jobban húz balra, mint szeretném (mondja meg valaki, hogy a klasszikus jobboldali liberálisok hová álljanak Magyarországon :)),
Bokros pedig olyan múlttal jön, amivel nem lehet azonosulni. Tisztelhető politikai ellenfélnek abszolút elmennének.
És ez egy kis humoros szösszenet, hogy szórakozzunk ebben a nagy melegben:
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/bokros_lajos_szabadelvu_part
irovagyok 2013.08.07 13:48:41
@egyetmondok:
Egyetértek, annyiban egészíteném ki, hogy elismert és tisztelt politikai ellenfelek nélkül nem lehet normális politikát művelni.
A demokrácia- szerintem- a mások tiszteletén alapul.
Na, a mai szekértáboros kiátkozós időkben mindent látsz, csak tiszteletet nem az Országgyűlésben. Kioktatás, nagyképűsködés minden oldalról...
Szóval ők kompromisszumkész, józan emberek, még ilyenből kéne találni vagy 198-at :)
irovagyok 2013.08.07 13:55:31
@egyetmondok: Nem voltam precíz. Én nem tudok azonosulni :)
Amikor először megláttuk ezeket a képeket, őszintén szólva teljesen ledöbbentünk. (Előre jeleznénk, hogy a nyugalom megzavarására erősen alkalmasak). A képeken szereplő nő (ezzel feloldjuk a nyitókép zavaró szoknya-szőrős láb kombójának rejtélyét) részletesen…..
író vagyok Utolsó idők 2009.11.04 14:04:39
Már megint csépelem a filmeseket.Hol van egy igazi szép magyar történet, ami nem  árvalányhajas, nem zsidós, nem ismert színészeket hakniztatós, nem valóságból fikcióba ugrós, némafilm szerencsétlenkedős? Alibizés ez, nem filmezés.Ezt írtam az origón…..