Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reeka1

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napja leltem rá gépemen újra erre a szép fotóra, ami egy Tu-144-est ábrázol Ferihegyen. Itt az idő, hogy megismerjük egy kicsit közelebbről is ezt a repülőgépet, aminek fotóját először a DELTA című tudományos műsorban láttam a műsorvezető, Kudlik Júlia háta mögött. A szovjet szuperszonikus…..
Közel másfél hónapja jelent meg Mónika posztja, melyben azt a vívódást írja le, hogy visszaköltözzön-e kislányával Amerikából Magyarországra. Akkor rengeteg hozzászólás érkezett, ilyen is, meg olyan is, erre válaszul írta a mai posztot. Közben ugyanis megszületett a…..
Reeka1 2014.10.16 14:55:41
@Lex D'Arquebus: Nálunk is 6 volt a kicsi. A suliban 2 évet mondtak, hogy szerintük ennyi idő kell, hogy normálisan beszéljen. Szerintem teljesen igazuk volt, tényleg kell annyi. (Ja,és mi is a 2 hónapos reménnyel fogtunk bele :) ....ma már csak nevetünk rajta)
Reeka1 2014.10.16 11:38:08
Régóta olvasom a Határátkelőt, de most először éreztem azt, hogy mindenképp hozzá kell szólnom. Nyilván a szerzőnek a maga dolga eldönteni, hogy hol kíván élni, de úgy érzem, hogy ezt a döntést már bármilyen poszt előtt meghozta. Nagyon nem szép a gyerekre fogni. Nem beszélve arról, hogy meg kellett volna neki adni az esélyt, hogy beilleszkedjen, megtanulja a nyelvet. Ha jobban beszél, barátokat is szerez, beilleszkedik és szeretni fogja a környezetét. Mi ugyanezen mentünk keresztül. AZ első év nehéz volt, de mostmár azt mondják a gyerekeim, hogy semmiért nem cserélnék el ezt az iskolát. (pedig van otthoni összehasonlítási alap) Én személy szerint örülök annak, hogy minden évben más tanáruk van,mert így azt is elkerüljük, hogy ha valakit nem annyira szeretnek, az x évig tanítsa őket. Az összefogás is sokkal nagyobb így a gyerekek közt, meg a mindenki mindenkit ismer érzés. Összességében azt találom a legrosszabbnak, hogy így, ezen döntés miatt szétszakad a családjuk. Sokan szenvednek ettől, akik külföldre költöznek és mindenki igyekszik megoldani, hogy mielőbb együtt legyenek újra. Azt gondolom, hogy egy gyerek egészséges lelki fejlődéséhez nem csak azt kell nézni, hogy épp most hogy érzi magát az adott helyen (ami- bár ez csak megérzés- lehet, hogy valamennyire támogatva is volt, mert nyilván érezhette a gyermek,hogy ha kellően utálja és nem illeszkedik be, akkor hazamehet- így nyilván kisebb energiát fordított az egészre)...hanem a család egysége is fontos. Apa nélkül felnőni épp akkora sérülést okozhat egy gyereknek, mint az, hogy be kell illeszkednie valahova. Nem tudom az előzőleg írt posztban miket kommenteltek, de folyamatosan az az érzésem, hogy tényleg nem ésszerű érveken alapuló döntést hozott meg a szülő és a saját véleményére várt csak megnyugtató válaszokat. Távol álljon tőlem, hogy bántó akarjak lenni, de a könyv kiadását lehet, hogy újra kellene gondolni, ha hasonló stílusban íródott, mint a poszt.