Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ferencatya

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ó, de régen éreztem magam ilyen sokáig jól a monitor előtt! Ismeretlen emberek blogjaiba kommentelgettem mindenféle okosat, cinikusat. Nahát, hogy ilyet is lehet? Az ő történetük már az én fejemben él tovább, ahogy elolvassák az írást, ahogy belegondolnak összefüggéseibe, az…..
Sok férfitársam bizonyára találkozott már azzal a tipikus női viselkedéssel, amikor egy-egy randevú végén úgy búcsúznak el, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, megbeszélik azt, hogy keressék egymást, majd a hölgy eltűnik, mint szürke szamár a ködben és semmiféle sms-re,…..
ferencatya 2014.12.25 00:36:19
@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi): pont valami ehhez hasonlót akartam volna én is írni talán, milyen érdekes...nekem a bejegyzés írójáról Csernus stílusa ugrott be.
Bármilyen produktív dolgot akar csinálni az atya, a gép elvonja a figyelmét egy idő után, ha nem írja fel, mit akar, ugyanaz ismétlődik meg minden nap, mint tegnap, hosszú sorában a megszokásnak...
Ferenc atya ma ellátogatott a zuglói finom pékségbe, az Újváros park 2-be. Meg kell kurvára becsülni ezeket a családias pékségeket, ahol finom a kávé, a hangulat mintha hirtelen anyámnál lennék, a tükrök a plafonon, és egész nap esik az eső...
A rádióban hallottam. Kevesebb cigaretta fogy a trafikokban. A beszélő a kormány sikerének tulajdonítja ezt, a hírnek vége is. De mik az okok a cigarettafogyasztás visszaesésében? A hír szerint a cigi kurva drága, majdnem egy rongy (vagy ha jobban tetszik: egy ezres), nincs pénzük…..
Elindult Ferenc atya egy pár liter tejet, olajat, hidegzsíroldót és szalámit venni szombat délután a hetedik kerületbe. A sok tea és kávé miatt néha összehúzta az arcán a ráncokat. A spár előtt egy lila melegítős cigányasszony akart eladni neki egy fehér női bőrkesztyűt,…..
A mai nap elindultam, hogy kiváltsam az útlevelem tíz évre, és kellett volna egy új személyi is, mert az meg lejár decemberben. A Színyeiben befordultam a rendőrségre, és a portás rögtön nekem szegezte a kérdést: Hova jövök?Mondom a kormányablakba.Erre ő hogy ki van írva,…..
Ma egy rendőrnél voltam vagy három és fél órát, mire ki tudtam javítani a hibát. Azt mondta, írniuk kell hogy mikor mennek vissza az irodába, és azt is hogy mikor mennek ki onnan, de fél óránál többet nem lehetnek benn. A látható rendőri jelenlét miatt. Azt is mondta, hogy a…..
chrisguillebea 1:Mi az amit igazán ki akarok hozni az életemből?Szülő akarok lenni; világokat teremteni. 2:Mit tudsz adni a világnak, amit senki más nem tud adni?Magamat...
Persze csak Szabolcsban.Ennyiért veszi meg tőled a felvásárló.Léalma áron.A gyönyörű, egészséges, nagy almát.Amit Pesten elad 85 forintért...
az érkező embertömeg közös mozdulata a fülhöz szorított telefon és a -szia, merre vagytok? az erősítők beindulását hangos füttykoncert követi, kb semmit sem lehet halani itt az angol nagykövetségnél a Hafmincad utcánál. a rendőrök a vörösmarty tér felé lezárták a…..
Mindennapi történetek 9 rendőr 2014.10.23 11:15:59
Betértem az Angyalföldi35-ben lévő Profi abc-be, a kapu alatt. Régről ismerem a helyet. Az eladónő azt mondta, vigyázzak hogy a vásárolt sopronimat ne igyam az utcán. 9 rendőr jött ki a minap a téren iszogató nyugdíjasokra. Kilenc. Rendőr. A békésen iszogató nyugdíjasokra…..
Ma reggel meglepve hallottam, hogy tömény baromság ömlik a hírekből. Rögtön arra gondoltam, hogy valami nem stimmel itt. Internetadó? Ugyan. Terelés. Idézem Meridian74-et: "Ne hagyjátok elterelni a figyelmet arról, hogy több embert kitiltottak az USA-ból, mert ez az ügy sokkal…..
Ferenc atya sétálni indult, a mai hideg és szeles, tiszta reggelen. Bezárta maga mögött a parókia nagy tölgyfa ajtaját a nagy kulccsal, amit beletett a nagy zsebébe, és egy nagyot lélegzett utána. Lesétált a kis utcán, átvágott a kis parkon és benézett a kiskocsmában…..
2014.10.18 Szombat este, Bálna Budapesthttp://www.balnabudapest.hu/cikk/cafe-budapest--elemek-vol-1--ter A komolyzene komolytalanná válik, ritmusok egymás mellé dobálva, hangok amiknek nincs visszhangja, ez amit most épp vér komolyan hallgatunk  előre szegezett tekintetekkel nem más,…..
A történet belső forrásból származik. A kórház támogatást kap az államtól, ha értelmi fogyatékosokat is alkalmaz.Ebben a kórházban például betegszállítóként.Egy rákgyanús, terhes nő szövettani leletét kellett volna eljuttatni a műtőbe, de a betegszállító inkább…..
Évek teltek el, hosszú évek, míg rá nem jöttem, pont ma, pont most az ezt megelőző pillanatig, hogy miért nem tudok írni zene hatására. Rájöttem. A zene olyan befolyásoltság alá helyez engem írás közben, hogy meg akarok felelni a hangulatának azzal, ahogyan írok. És nem jön…..
Mindennapi történetek Papsors 2014.10.15 23:00:25
Az atya hatkor kel és imára kulcsolt kézzel kiveti magát szűk priccséből, cellája sarkába kukoricaszemekre zuhan és könnyes szemmel néz a falra akasztott feszületre. Fél órát marad ebben a helyzetben, a harang szól és öltözni kezd. Apró szekrényéből előveszi…..