Regisztráció Blogot indítok
Adatok
perczel annamária

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap nem csak tükörjegünk volt, hanem.... igen, megjött, itt van ami nélkül egy pillanatig sem élhetünk ebben a csodálatos, útdíjas újévben! Ahogy azt múlt év szeptemberében Szili Balázs bejegyzésében olvashattuk (Haverok, buli, hanta) az előző képviselő-testület egyik…..
perczel annamária 2015.01.10 21:07:59
Feladtam ???? Tisztelt Kocsis Máté Úr! Apróságnak tűnik, amit kérek,- az is - , de szeretném megtudni, hogy mibe kerül egy tábla. Tisztviselőtelepi lakos vagyok és elárasztottak minket a "Józsefváros ujjáépül" táblák. Szinte minden kereszteződésben, van olyan ház, melyre kettő is jutott ebből a fontos információval szolgáló táblából. Javitok MINDEN KERESZTEZŐDÉSBEN Ma megálltam a Benyovszky M. - Delej utca sarkon és álltomban 8, azaz nyolc táblát számoltam össze. Tegnap voltam a Szabó Ervin könyvtárban , és mintha ott is ezek a táblák köszöntek volna rám. Megálltam a Corvin mozi előtt .... Tele van informativ táblákkal. Mindenhol ez a fontos információ vág fejbe.
Kérdéseim a következők:
1. Kinek jutott eszébe, hogy állandó önreklám legyen a kerületben?
2. Ki hagyta jóvá?
3. Mibe kerül egy tábla?
4. Hány táblát gyártattak le, tehát mi az előállitási költség végösszege?
5. Mibe kerül egy tábla felszerelése? Hányat szereltek fel? Végösszeg?
6. Mennyi ennek a táblának információs értéke?
7. E pénzt nem lehetett volna-e emberbarátibb módon felhasználni?
Azért is dühit a dolog, mert olyan utcában, olyan házakra is felkerült, ahol a tisztelt önkormányzat soha, semmit nem csinált. A mi utcánk a Benyovszky, ahol 1968 óta lakom és tudom, hogy azóta kb. 10 éve a sebességcsillapító fekvőrendőrökön kívül az Önkormányzat dolgos kezét ide be nem tette.
El kellett mennem beteglátogatóba a Péterfy Sándor utcai kórházba. Én villamossal és gyalog közlekedem, Áthaladtam a Keleti pályaudvarnál a híd alatt és - új, hatalmas tábla köszönt rám? " Viszontlátásra Józsefvárosban", körbejártam. A másik oldalán " Isten hozta Józsefvárosban" szerepelt. Vérnyomásom valamennyit emelkedett. Mi ez??, Budapest kerületekre esett szét és kerületenként üdvözöljük azt, aki erre jár? És aki napjában többször elhajt, az már meg sem látja, de mibe is kerül ez a tábla???. Már azt is szeretném megtudni, hogy ki a táblagyáros. Kinek a kicsodája. Hiába. Ilyen lett a mai Magyarország. Aztóa már láttam a Vajda Péter utca végén is a bucsúztató táblát. Hány ilyen van???
Most attól félek, hogy más kerületek is példát vesznek , de szerencsére a kórház felé vezető úton nem láttam az " Isten hozta Terézvárosban" feliratot. Ez kérem pénzpocsékolás alapfokon. Közép és felsőfokon csinálja a kormány. Elismerem, hogy Józsefváros fejlődik, de elég lett volna egy tábla és mellette egy nagy cédula, hogy " lett volna még 190 táblára pénzünk, de helyette 20 családot ajándékoztunk meg tartós élelmiszerekkel.
Válaszát előre is köszönöm naposperc@freemail.hu

Tetszik · Válasz · 12 perce
..

Anna Kiss Különben már tényleg szeretnék választ kapni. Addig fogok mindenféle forumon kérdezni, mig választ nem kapok. KI TALÁLTA KI, ÉS KI HAGYTA JÓVÁ EZT A PÉNZKIDOBÁST, EZT A PAZARLÁST, EZT A HAZUGSÁGOT.

Bevásárlásaim során éppen úgy találkoztam vele a Bródy Sándor utcában, mint a Vas utcában. Ezt a táblát viseli a Magdolna utcánál... nem egyszer nagyon elkopott, nagyon máló vakolatú ház, és nem egy palotája a palota negyednek is gazdagabb lett. Ki rendelte el, ki engedélyezte, hogy MŰEMLÉK épületekre ilyen a semmitmondó táblácskát felszögeljenek????. De már megkapták. Már legyártották, már kiszállították, már felszögelték, már ott diszeleg.a fehér pléhlap. Eső után köpönyeg a tiltakozás. Hát igy működik a demokrácia...........................

Szólj hozzá...
A köznevelési törvény-módosítás végszavazása előtt levélben fordultam a katolikus, református, evangélikus, zsidó és (a nyíregyházi ügyre tekintettel külön) a görög katolikus egyházi vezetőkhöz, hogy felhívjam figyelmüket a szegregáció törvényesítésének drámai…..
perczel annamária 2014.12.24 00:39:31
Tisztelt Erőss Úr!

Már többször írtam Önnek - hol egyetértve, hol nem. Amit most irt, azzal egyetértek, de továbbvinném a gondolatsort - ha megengedi. Saját tapasztalatból beszélek-irok. Fiamat örökbe fogadtam, mikor nagyon szép barna bőrű kisgyerek volt. Az óvodai évek csodásak volta, mert tudták, hogy ő a Szilágyi Gimnázium tanárnőjének kisfia. Az iskolai években kaptunk pozitiv és negativ megkülönböztetést egyaránt. Nagyon élnénk, sohasem verekedős, nagydumás, - átlagos és leérettségizett fiatal ember. Elhagyva az iskolát jön az igazi szegregáció. Maga is helyes kis szőkét-barnát fényképezett le. A helyes kis szőke barnából lesz a nagyfiú szőke. Neki lesz munkája, munkahelye. A helyes barnaszemű, göndör barna hajú kreol bőrü-nek - hiába van egy átalgosan jó érettségije, OKJ-s tanfolyama. De hiába jó fellépésű, udvarias ... belőle lesz a kis királyfi kinek hol volt, hol nem volt - munkája. Viszont van rengeteg életrajza, rengeteg motivációs levele - ( bár csak egy a motivációja, hogy pénzt akar keresni, hogy kisfiát eltartsa) és hiába csinál róla az anyja a nagykönyv szerint fényképet az életrajz jobb felső sarkába...az életrajz ....hol??? - a kukában végzi. A helyes kis szőke 31 évesen helyes szőke családapa helyes szőke kislánnyal, munkahellyel, lakással, autóval.... a helyes kis barna is lakik egy panellakásban (hála egy örökségnek), és bármi történik ő lesz az, akitől az ellenőr elöször bérletet kér, akit igazoltatnak, akinek nincs munkája -és csak azért nem áll a Blaha Lujza téren ebédért sorba, mert anyukája jól és sokat főz. De soha nem lesz autója, külföldi nyaralása,
.... soha nem lesz semmilyen luxusban része, mert anyukája azt már nem tudja lehetővé tenni számára. És most úgy néz ki, hogy soha nem lesz munkája. Tehát én mint volt szilágyis tanár úgy látom, hogy az iskola még védi a gyerekeket. Nem ott mutatja ki a szegregáció a foga fehérjét, hanem amikor kilép a nagybetűs életbe .... és úgy akar élni, mint a szőke. Nem fog. Kérem ne a három hires zenészt, vagy az egy híres politikust hozza fel ellenpéldaként. Igen olyan is van. De egy átlagosan művelt, érettségizett fiatalember aki most 31 éves - ha elmesélni az utóbbi 10 év történetét.... akkor ujabb tanulmányt lehetne irni a szegregáció alapu kiszolgáltatottságról. Most befejezem, mert december 24.ét mutat a számitógép. Különben Jézus valószinűleg göndör barna hajú, barna szemű és kreol bőrű volt. Jó ember volt, és az egyenlőségről prédikált. Hát az elmúlt 2014 év alatt sok nyitott fülre nem találtak szavai. Szép karácsonyt kívánva üdvözlöm Önt és a családját. Útóirat: Javaslom bánjon óvatosabban a facebook-kal. Nekem a munkahelyem nem javasolta fényképek (bármilyen helyesek is a gyerekek) posztolását.
Kedves írókollégám agglegényként egész jól megélt az írásaiból (persze nem a vegytiszta művészet, volt abban alkalmazott irodalom is bőven), és megfeszített erővel dolgozott, mikor gyereke született. Mivel a feleség jól fizető állásból ment szülni, abban állapodtak meg,…..
perczel annamária 2014.12.14 01:29:37
KEDVES KISS JUDIT ÁGNES!

Egy időben én is ezt gondoltam, amit Te irsz: " Hogy hazánkban többnyire férfiak bántalmaznak nőket, az erre a hatalmi berendezkedésre vezethető vissza. Adjanak ugyanazért a munkáért ugyanolyan fizetést a nőknek, mint a férfiaknak, legyen a gyereknevelés kötelezően az apák feladata is, legyen a gyermekgondozási díj tűrhető mértékű, helyezzenek nőket a törvényhozásba és a kormányba, és ez szép lassan elkezd majd változni. "

Tanár voltam 13 év szakközép és gimnázium 20 év főiskola. Én nagyon szerettem amit csináltam és engem is - nyugodtan mondhatom nagyon szerettek. Mégis, az utóbbi munkahelyemen egy beszélgetés során egy elgondolkodtdatót mondott egy kedves, értelmes tanitványom. Valahogy így: " Tudja Tanárnő, maguk nők mindenhova beteszik a lábukat és akkor ott mindig romlik a fizetési átlag. Úgy hallottam, hogy a háboru előtt egy gimnáziumi tanár egy fizetésből eltartotta a családot, olykor még egy kis cselédet is. Ma már alig van tanár, elnőiesedett a pálya - és lecsúszott a fizetési szinvonal. Régen a doktor úr, (itt az orvosra gondolok) úr volt - és megfizették. Most szinte több a doktornő - és hogy vannak megfizetve? Maguk nők már a jogi pályákat is elárasztják...mi lesz ennek a vége? " Ez tényleg megér egy gondolati szösszenetet. Mi nők okosak, szorgalmasak, teherbirók vagyunk. Dolgozunk, tanulunk, érvényesülünk. Érvényesülünk??? Vagy ahol tömegesen megjelenünk, ott lehuzzuk a bérszínvonalat? Szó szerint azt írta, hogy "adjanak". Kik? A férfiak? Tudom, hogy azoknak a nőknek kellene ezt kiharcolni, akik férfipozicióban - parlamenti képviselőként döntésthozó helyzetben vannak. De ők kevesen vannak, és ez most nem téma a parlamentben. Ott elég probléma van és a törvények szintjén a nemek egyenlősége deklarált. A valóság szintjén nem. Messze nem. Itt senki senkivel sem egyenlő. A nő nem a férfival, a cigány nem a fehérrel, a nyugdíjas nem az aktivval, - és mindenki nézi, hogy a másiknak mennyivel több, jobb és acsarog. Ha a családban nincs meg az egyenjoguság - és most leirom azt a gicset, hogy szeretet alapon - akkor elég lehangolóvá válik az élet. És a kezdeti példának felhozott - remélhetőleg kitalált - kedves irókollégája ne harcoljon, mert ha nincs szeretet, akkor nem érdemes harcolni. De ilyen kapcsolatban maradni pipogyaság. És nem olyan mosolyogtató, mint ahogy azt nekem évekkel ezelőtt tanították mely szerint " Zsémbes asszony Judit, csak az isten látja mennyit szenved tőle szegény Jóka bátya. Nincs inyére semmi, szüntelen veszekszik, átkozodva kél és szitkozódva fekszik. Sőt álmában sincsen tőle néha nyugta, mert....." Nem árulom el, de ha tudja, nagy piros pont. Kellemes, emancipált, emberséges hétvégét kívánok. Üdvözlettel naposperc azaz Perczel Annamária
"Az irodalom az mező, amin minden ökör azt hiszi, hogy legelhet" - mondta mindig anya, pedig csak tanította, alkotóként nem művelte. Mert nem mérhető se centivel, se stopperrel, kísérleti úton meg nem ismételhető, tárgyi bizonyítékok és tanúk hiányában jogerős ítélet róla…..
perczel annamária 2014.11.05 22:25:41
Kedves Kiss Judit Ágnes!
Külön tetszik, hogy nem csak nevét, hanem fényképét is adja a véleményéhez. Nagyon jó kép, rólam is készülhetett volna hasonló - úgy 30 évvel ezelőtt.
Kollégák lennénk, én is tanítottam l978-tól tavalyig. Igy életkorom kikövetkeztethető. Német-spanyol szakos (budai)középiskolai tanár 1990-ig. Azután kedves okos - egy számmal idősebbeket tanítottam. És tanárnak lenni, nagy - a legnagyobb szabadság, (és felelősség is). A vita nekem már nem is e két versről szól, hanem arról, hogy nem értjük egymást...és kiabálva erőszakoljuk a jónak tartott izlésünket másokra. Már mindenért kiabálunk....és mindig mi tudjuk a tuttit. Nekem is van fiam - késői gyerek - én negyvenöt éves voltam, mikor ő tíz. Szeretett olvasni, Toldit is, Kosztolányit is, és Gárdonyi verset kellett kivülről tanulni. Mindenki oda van Szabó Lőrinc "Lóci óriás lesz" cimú verséért. Pedig Lóci is az apja idegein táncolt. "Jösz le rögtön a gázrezsóról, ide az ollót nem szabad..rettenetes megint ledobtad az erkélyről a mozsarat.." Fejből irom, ha tévedtem - bocsánat. Entschuldigung oder Verzeihung. Ma beszélgettem vele és egyszerre állapítottuk meg, hogy Varró Dániel megirta a saját Lóciját, aki nem lesz óriás, de kiborit egy országot. Nekem jobban tetszik V.D-től a Katonadolog c. verse, különösen az utolsó sora, amire még senki sem gondolt. Nem árulom el, aki nem ismeri járjon utána.De a konkluzió tökéletes. Én ezt a kötetet álltomban olvatam, mosolyogtam végig. Volt ami tetszett, volt ami kevésbé, de egyik miatt sem csináltam volna ilyen agressziv "ez nem művészet!!!" kirohanást. Van kis-, nagyobb, és nagy művészet. A fiam kedvenc Petőfi verse sokáig az "Esik, esik, esik csókeső esik.." meg az "Ezrivel terem a fán a megy " volt. Ezek sem a "Talpra magyar"-ok, de szerethetők.
Nagyobb bajban vagyok Lackfi versével. Nem értem. Fiam, fél fejjel magasabbról lemosolyog rám, és azon derül, hogy én már nem beszélem ezt a nyelvet. Elmagyarázzam? - kérdi. Tegye. Meghallgatom. És arra gondolok, hogy sokan nem értik, akkor már gyanús...el sem magyaráztatják, ...csak ezek a büdös kölykök , akik nem adják át a helyet a villamoson, akik csak az okos telefont bámulják....- ott sem értem a röviditéseket, ...szóval ezek a nagyranőtt kamaszok, akik bulizosok, hangosak és nem tudnak - az én elvárásaimnak megfelelően tiszteségesen viselkedni - rendszabályozás helyett még versbéli hősők lesznek és bekerülnek a tankönyvbe. Borzasztó. Ha a szűlők a kommentelők, a kritikusok, akkor körülbelül 35-40-évesek lehetnek. Nem lenne egyszerűbb együtt megbeszélni a verset, és amit (ha) nem értem elmagyaráztatni. L. ez a műve az Összegyűjtött költeményeinél valahol a Függelékben fog megjelenni. Kérdés, hogy akkor (25 év múlva ) még vagy már érteni fogják - e a kedves olvasók. Ez egy tiszavirág vers. De szép a Tisza, mikor ott keringenek a tiszavirágok. Kár ágyuval lővöldözni rájuk. Memoriternek nem adnám fel. Mert egyszer, mikor feladtam egy (azt hiszem) Rilke verset, a tanulóifjuság felhördült "Ezt nem lehet megtanulni". Akkor becsuktam a könyvet és elmondtam nekik. Utána ha újabb verset adtam fel ( és sokat és rendszeresen), akkor mosolyogtak, és megkérték, hogy én legyek az első, aki felmondja. Felmondtam, mert igazuk volt. L. versét nagyon üggyel-bajjal tanulnám, mert nem az én világom....de azért megpróbálnám, mert ez az ő világuk. Apámnak annak idején az erkölcsnemesítő "Die Bürgschaft" c. Schiller balladát kellett megtanulnia. Megtanulta, én arra sem illetve csak nagy nehézségek árán lettem volna képes. Mindenki a saját korában él. Fiatal költő fiataloknak fiatalos verset ir. Ez vers ...nem költemény. A tankönyvszerkesztő pedig nagyon modern akart lenni, ...majd a tanár kollégák eldöntik, hogy mennyi időt és mikor szánnak ezekre a művekre. Legyen ez az ő szabadságuk. És elnézést ha úgy gondolom, hogy lesznek (talán idősebb ) kollégák, akik átugorják, és fiatalok, akik még néhány plusz verset is bevisznek az órára. Nagyon szerettem a SZÓSZ c. műsort. Onnan is nem mindig mindent, hanem egy-egy csipetet be lehetne illeszteni az oktatásba. Most elköszönök, én élveszem azt, hogy nyugdíjas vagyok, a kollégáknak sok érdekes olvasni és tanitanivalót kivánok , de elsősorban TOLERANCIÁT, MÉG TÖBB TOLERANCIÁT.....ÉS MEGINT CSAK TOLERANCIÁT.