Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lacocks

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi években már mind szakmai, mind laikus körökben sikerült a közhelyességig túltárgyalni a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságát. A probléma okának kiadási oldalról az egyre növekvő élettartamot, bevételi oldalról a csökkenő termékenységet szokás megnevezni, mert ezek együttesen demográfiai…..
A parkolás pár héttel ezelőtti ingyenessé tételével újra fellángoltak a viták a parkolóhely nélkül maradt helyi lakosok, a parkolóhelyet nem találó ingázók, valamint a gyalogosok és a kerékpározók között, akik az előbbiek következtében a járdára vagy a kerékpársávra parkoló autók miatt csak…..
Miért így csinálod, miért nem úgy? Miért oda mentél dolgozni, milyen körülmények között laksz és egyáltalán: mikor jössz már haza? Ezek a kérdések sok határátkelő számára ismerősek lehetnek. Vannak-e jó válaszok?..
Lacocks 2020.01.26 09:59:10
@Visceroid: És ha már szóba került az egészségügyi ellátás díja:
"Remélem", hogy az USA -ban élő magyarok úgy oldják meg az eü -biztosításukat, hogy Magyarországon fizetik azt a kb. havi 7400 Ft -os egészségügyi hozzájárulást, nem pedig az USA -ban a havi többszáz dolláros biztosítási díjat.
Azután, ha komolyabb egészségügyi problémájuk lesz, akkor hazajönnek, hogy a magyar eü lássa el őket, amit mi "örömmel" kifizetünk az adónkból, mert a havi 7400 Ft -os hozzájárulás nyilván nem elég az eü fenntartására, azt pl. az áfa bevételekből kell pótolni, amit az USA -ban élő magyar nem itt fizetett meg.
Egy elmélet szerint a „Nyugatnak” nem szabad a demokráciát „exportálnia” olyan országokba, amelyek még túl fejletlenek és éretlenek erre. Nem tudom, hogy ez az „export” pontosan mit jelent, de ha megnézzük az ún. demokrácia index térképét, elég sok érdekességet találunk. Kép forrása:…..
...akkor végre eljön a mi időnk -- gondolják kb. az ellenzéki pártvezetők (vagy azok legalábbis, akik nincsenek Orbán zsebében). Ez a legbiztosabb ellenzéki stratégia egy ideje. A második -- már bizonytalanabb -- remény az, amit egy komoly nemzetközi erő-átrendeződéshez kötnek, pl. a liberális…..
Lacocks 2019.08.17 07:52:20
@Khonsu: Az, hogy az apja 80 év körüli, nem garancia semmire. Az oké, hogy statisztikailag ez növeli az esélyeit a hosszabb életre, de másfelől meg azt csökkenti a stressz, amit politikusként kell elviselnie, az etnikuma, és az elhízása.

"De mi lenne, ha Orbán mondjuk holnap meghalna? Mi változna? És ami még fontosabb, mitől változna bármi is?": Pont az az érdekük, hogy ezt hidd. Vagyis hogy ők a leválthatatlanok, mindenki nyugodjon bele, ne lázadozzanak.

Még 1986 körül is mindenki azt hitte, hogy a szocializmus örökké fog tartani. Aztán az akkori főgeci halálával egyik napról a másikra esett szét a rendszer. Vagy írhatnám az NDK létét, és megszűnését.

"A "néplélek" a beteg, a baj a fejekben van. Ott van a vezérkép, ott van a feudalizmus." :
Tudom, sajnos nagy adag igazság amit írsz, de azért a nép és a hatalom kölcsönösen hatnak egymásra.
Kína példája: amikor a hatalom lazított a kommunista szabályokon, a nép rakétasebességgel elkezdett gazdagodni. Irán példája: talán a 60 -as években viszonylag nyugatias ország volt, amennyire tudom, azután lett valami idióta vezetőjük, aki visszalökte az országot a középkorba.
Japán példája: a 2. vh. után nyílt meg az ország a külföld felé, lazítottak az addigi szigorú császár -kultuszon, ezért lett a világ kb. 3. legerősebb gazdasága.
A hatalom hatása erősebb a népre, mint fordítva, ami teljesen logikus is, mivel a hatalomnál van az erőforrások óriási része: pénz, erőszakszervezetek, törvénykezési, végrehajtó hatalom.
Lacocks 2019.08.17 08:04:32
@BiG74 Bodri: mivel orbánék tettek róla, hogy így legyen. Választási csalások, buszoztatások, újmagyarok betelepítése, mnb megszerzése, polt péter, kamupártok indítása, ovb megszerzése, sajtóeszközök megszerzése /kicsinálása, óriási pénzek felhalmozása szavazatvásárlásra.

Csak egy példa: a választások után volt egy apró hír, hogy valamelyik kisebb párt 20 millió Ft miatt került bajba, mert hitelt vettek fel a kampányra, és nemigen tudják visszafizetni. Most orbánék ennyiért le sem hajolnak. Mit számít nekik, ha pár milliárdot ki kell szórni szavazatvásárlásra, erzsébet utalványra, krumpliosztásra, újmagyar állampolgárságra, az egész ország óriásplakátokkal való beterítésére, csok -ra?

A magyar költségvetés főösszege 2018 -ban 20 ezer milliárd forint volt. Szted mekkora probléma orbánéknak kétharmaddal, ha ebből szét kell szórni pár száz milliárdot szavazatvásárlásra pl. csok -ra, vagy nyugdíjemelésre?
Ezzel hogyan versenyezzen az ellenzék?
Lacocks 2019.08.17 08:13:07
@Nalanda: Nekem az az elméletem, hogy ezek csinálják a pénzt, abból mennek az iszonyatos költések, amelyekről cikkeznek.
Ha egy enron, questor meg tudta csinálni éveken keresztül, hogy félrevezeti az ellenőröket, befektetőket, akkor egy mnb, a fideszes matolcsyval az élen miért ne tudná. Gondolom, vannak rá bankügyviteli trükkök: elhatárolások, értékpapír -csereügyletek, számlakonverziók, növekedési hitelprogramok, kötvényvásárlások, lombardhitelek, mittudomén.
Persze a látszatra ügyelni kell nagyjából, áfabevételekre, költségvetési törvényre, nyugdíjkiadásokra, de azt ki mondja meg hitelesen, hogy az áfabevétel áprilisban mondjuk nem 300 milliárd volt, hanem csak 250 milliárd. És hopp, máris csináltunk csak ebből a kerekítésből 50 milliárdot.

A szocik idején meg emlékeim szerint járai volt a jegybankelnök, aki fideszes volt, akkor persze fontos volt a jegybanki függetlenség, tehát járainak az volt az érdeke fideszesként, hogy ne legyen partner a szocikkal a pénzgyártásban.

Csak aztán nehogy legyen pár év múlva egy világra szóló hiszti, hogy a magyarok csaltak a költségvetési, jegybanki számokkal, mint a görögök.
Szétlopták az olimpiát, és bele is buktak, így nincs nyertese annak a versenynek, amely azzal egyidőben ér véget, hogy szombaton, magyar idő szerint negyed egykor a nyitóünnepséggel elrajtol a riói olimpia. A nagyüzemi korrupció nyomán keletkezett politikai-gazdasági válság nemcsak a szegénységből…..
Lacocks 2016.08.07 08:37:23
Azt nem értem, hogy Rióban eddig is, évek óta volt karnevál, amelyre (valahol ezt olvastam:) évente 1 millió ember utazott Rióba.
Most rákerestem, itt:
noinetcafe.hu/index.php/utazas/80-a-vilag-leglatvanyosabb-esemenye-a-rioi-karneval, ezt írják:
" A karneválra minden évben több mint 800.000 turista kíváncsi,"

Az infrastruktúra, szálláshelyek, közlekedés stb. tehát eddig is ki tudta szolgálni ezt az embertömeget.

Az olimpiával kapcsolatban azt olvastam, hogy most emiatt fél millió ember érkezik.
Akkor mi a fene került annyiba ezen az olimpián?