Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mister Sz.

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdvözöllek a frissen indult Városi levegő urbanisztikai és közlekedési blogon! Ünnepélyes harmadik posztomban a budapesti kötöttpályás közlekedés fejlesztési lehetőségeit nézzük meg. Noha Budapestnek nagyon sűrű, és jó eljutást biztosító vonalhálózata van, a…..
Itt a nyár (most már a kánikula is), lassan mindenki vagy megy, vagy már nagyon várja, hogy menjen nyaralni. Nincsenek ezzel másként nagyon gazdagéknál sem, csak ők kicsit másképp csinálják. Megjegyezzük: nem biztos, hogy szimpatikusan. (fotók: instagram.com/richkidsofinstagram) Ha…..
Mister Sz. 2015.07.05 14:05:47
@G. Wolf: Ez csak nagyon ritkán igaz. Ezek a gazdagok a legjobb magániskolákban, egyetemeken tanulnak, sokukat gondolom a sikeres szülők is tanítják, és felnőve 30-40 éves fejjel már ezek a gyerekek is felelősségteljesen fognak vállalkozásokat vezetni, és sokkal több fogalmuk lesz a pénz és az üzlet működéséről, mint egy csóró egyetemet végzett fiatalnak.
Nagyon ritkán olvasni olyat, hogy multimilliomos gyereke elherdálta az egész vagyont. Ellenben a hirtelen meggazdagodott butákkal, mint pl lottónyertesek, vagy az indexen néhány napja is említett NBA játékosok, akiknek 60%-uk csődbe megy úgy, hogy több mint 100 millió dollárt keresnek egy 15 éves pályafutás alatt.
Talán nem túlzok, ha azt írom, az Egyesült Államok (már csak a világpolitikában elfoglalt szerepe miatt is) alaposan megosztja az embereket. Az amerikai életről alkotott kép is sokszor torz, amiről persze Hollywoodtól kezdve a különböző irányultságú propagandáig sok minden…..
Mister Sz. 2015.05.25 12:48:17
@Buchhalter: Az ismerőseid valószínű rossz helyen voltak, vagy olyan fajták, akiknek soha sehol nem lesz jó. Nekem van kint Californiában vagy 50 ismerősöm, családtagom. Legtöbben feketén maradtak ott, néhányan 56-osok leszármazottjai, és eszük ágában sincs hazajönni. Az csak egy dolog, hogy sokkal többet keresnek, de amellett majdnem egész évben nyár van, fél órán belül elérik a tengert, sivatagot, néhány órára hegyek, Vegas, Grand Canyon, stb. Szinte mindenki átvette az amerikai lazaságot, vidámságot, nincs az a búskomorság, nonstop panaszkodás, politizálás mint itt magyarban. És ezt nem csak hallottam, hanem személyesen tapasztaltam, mert én is voltam kint, és beleláttam az életükbe. Nagyon nem is kell félniük, hogy feketén vannak kint, mivel egy rendőri vagy kórházi intézkedésnél nem foglalkoznak vele. Eddig 2 ismerősömet állította meg határőr, és kilettek utasítva 5 évre.
Azt is elhiszem, hogy nem mindenhol olyan szép az élet, de én pl meg sem próbálnék valami északi nagyváros lepukkant kerületében vagy nebraskai farmerek között új életet kezdeni.
A négyes metró nagyon szép, ebben minden budapesti egyetért. Viszont az is tagadhatatlan, hogy világszerte sok olyan város van, aminek a metróállomásai igencsak megizzasztják a mi új metrónkat, és szájtátva bámulunk, hogy ja, hát így is lehet? Bizony, így is. Metrók, amiktől…..
Loomis Dean a LIFE magazin veterán fotósa készítette az alábbi fotókat az ötvenes évek gondtalan ifjúságáról. A képek a Nyugati-parton - főleg Kaliforniában - a háború utáni felívelő jólét idején készültek...
Mister Sz. 2014.10.18 11:07:03
@Rátóti: Igaz lehet amit írsz, de az általam ismert személyek, mind egymásnak dolgoznak, sok 56-os magyar vállalkozó van, és olyan fiatalok, akik már legalizálták magukat, és ők alkalmazzák a többieket akiknek nincs papírjuk. Kockázatos, de mindössze 2 emberről tudok, akit kiutasítottak.
Ez kicsit még nekem is fura így leírva, de létezik magyar összetartás is, csak nehéz bekerülni ilyen körökbe. Itt nem 10 emberről beszélek, ismerek talán 80-100 magyart és szerbet Dél-Kaliforniában, de még számtalan összetartó közösség lehet szerte az országban. Hallottam, hogy észak keleten, és Floridában is vannak hasonlók.
Ha valaki csak úgy akarna kimenni illegálisan, hogy nem ismer senkit, nem tudja mit fog dolgozni, az valóban nagyon nehéz helyzetben lenne.