Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EDit Kalocsáné

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy színhely a sok közül: egy viszonylag szűk katlan, amelyet a történelmi Csoszon fővárosának masszív kőfalai és a várost körbekerítő hegyek ölelnek át. A természet adta lelátót a jellemzően fehér hanbokba öltözött férfiak alkoholtól jócskán felfűtött hada lepi el, akik szeszgőzös fogadásokat…..
Ha koreai gasztronómia, akkor csilipaprika paszta, ha  alkohol, akkor szodzsu. Viszont azt, hogy mi tesz egy otthont koreaivá, nehéz lenne megfogalmazni, de megvannak azok a pontok, melyek egyértelműen elválasztják a világ többi részétől. Az otthon néhány ilyen eleméről, azok történetéről és okairól…..
EDit Kalocsáné 2020.09.29 10:29:53
EDit Kalocsáné 2021.12.28 09:06:10
Azon szerencsések közé tartozom, akik számos alkalommal látogathattak már el „igazi koreai családokhoz”. Aki ismeri a koreai kultúrát, tudja, mekkora megtiszteltetés ez, hiszen az ázsiai országokban kevésbé jellemző egymást áthívni a személyes életterünkbe. Félreértés ne essék, a koreaiak…..
EDit Kalocsáné 2020.10.19 09:04:13
Jeju-do (제주도, ejtsd: Csedzsu-do) Dél-Korea legdélibb területe, a legnagyobb sziget. Az Istenek szigeteként is említik, és nagyon népszerű utazási célpont koreaiaknak, külföldieknek, nászutasoknak. Aki odautazik, biztosan nem fog unatkozni, hisz annyi látnivaló és elfoglaltság közül választhat, hogy…..
EDit Kalocsáné 2020.08.25 19:51:08
Korea in Hungary Látlelet 2019.09.13 10:00:00
Pár hónapja a Koreai Kulturális Központ közösségi oldalán megkérdezte: milyen témákról olvasnátok szívesen blogunkon? A hozzászólásokból kiderült, hogy nagyon sokakat érdekel a koreai emberek társadalmi, szociális helyzete, és azon belül is az egészségügy. A legtöbb TV sorozatból úgy tűnhet, hogy…..
2016. végén történt néhány változás a temetkezés jogi szabályozásában, ami sok családban ok nélküli riadalmat váltott ki. Ezért fontosak tartom, hogy eloszlassunk néhány félreértést. A legfontosabb változás, hogy a hamvasztást követő 90 napon belül el kell temetni a hamvakat, vagy ki kell adni a…..
EDit Kalocsáné 2019.09.10 12:23:03
@várom a levelet: @Horváth István Róbert: Tisztelt tanácsadó!
Határozott akaratom, hogy a Tiszába szórják a hamvaimat. Ezt, jeleztem a hozzátartozóim felé.
Semmiféle vallási felekezethez nem tartozom!
Kérdésem: van e lehetőség, rá, és milyen engedélyekre van szükség.
Várom szíves válaszát. Üdvözlettel, Kalocsáné Edit.
sohoneysubs Fordításaim 2018.07.24 20:58:34
SOROZATOK, WEBDRÁMÁK  (a képekre kattintva megtaláljátok a részleteket) Lovely horribly Defendant Thumping spike 2. Ghost-seeing detective, Cheo Yong 2. Queen of reversals Dr. Ian Big man Ghost-seeing detective, Cheo Yong 1. One…..
Teljesen egyedül, vagy családdal sem olyan könnyű nekiindulni, de egyedül, két gyerekkel pláne nem az. Márpedig mai szerzőnk, bj így vágott bele a franciaországi életbe, de úgy érezte, muszáj megpróbálnia. Te is hasonló helyzetben vagy, társ nélkül vágtál bele, esetleg gyerek(ek)kel a külföldi…..
Nekem is megy! Nyitólap 2014.01.11 21:11:03
Szervusz Kedves Olvasóm! Remélem nem haragszol, hogy ismeretlenül "letegeztelek". Úgy gondolom így majd lazább lesz a kapcsolatunk. Az oldalt Neked hoztam létre, hogy praktikus tanácsokkal segítselek. Neked, aki szeretné kibővíteni az ismereteidet a mai kütyük világában. Az…..