Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EvaTer

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ülésbetegség ellen Cigiszünet? 2015.10.26 14:58:50
Még mit nem!  : ) Szünetet tartani nagyon hasznos dolog, ha ezzel megszakítjuk hosszadalmas ülésünket. Mi számít hosszadalmasnak? Ha már több, mint egy órája ül, nos, az már soknak számít. Tulajdonképpen dohányos kollégáinkat tekinthetjük szerencsésnek is olyan szempontból,…..
Miért jó állni?: növeli az energiafelhasználást extra kalóriákat éget szervezetünk serkenti a vérkeringést, ha állás közben kicsit mozgunk is kevésbé leszünk fáradtak a…..
A korábbi írást folytatva, amiben megígértem, hogy elárum mit lehet tenni, ha az embernek becsípődik a dereka, és részben vagy egészben lehetetlenné válik a lehajolás, ülés vagy…..
          Érezte már, hogy fáj a dereka, ha hosszabb időn át ül egy helyben? Gondolom igen. Nem is csoda. Az ember alapvetően nem az egész napos ülésre lett teremtve, a vázrendszer, az izomzat igényli a mozgást. Mozgás nélkül nincs megfelelő vérkeringésünk, és a…..
Kedves Olvasó! Ön is irodában dolgozik? Többet ül napi 5- 6 óránál? Fáj a dereka vagy a lába? Ha igen, akkor a legjobb helyen jár! Gyűjtsön ötleteket ahhoz, hogyan változtathat napi pár perc megszakítással a kialakult helyzeten. Számos tanulmány, cikk született már abban…..
Ülésbetegség ellen Rólam 2015.07.14 12:53:07
Kedves Olvasó! Blogom megszületését az inspirálta, hogy szeretnék segíteni a hozzám hasonló életmódot élő embereken. Mire gondolok itt? Azokra, akik szintén irodában dolgoznak, napi nyolc vagy még több órás "ülésre ítélve". Megdöbbentő, hogy mennyire más megítélés…..
Van néhány mozgásforma, amit a kollégák jelenlétében vagy értekezlet közben is lehet végezni, mert nem látszik, hogy éppen "tornázunk". A lényeg, hogy ne ülljünk órákon át mozdulatlanul, mivel ezzel tartósan károsítjuk szervezetünket. Amit a többiek nem látnak az asztal…..
Ön hány órát ül naponta? Összeszámolta már? Nézzük meg együtt: irodai munka:             8 óra utazás a munkába:    1 óra evésre szánt idő:       1 óra tévénézés:                 2 óra Ez összesen 12 óra, persze lehet több is ha…..
Ha túl sok a munka, és úgy érzi nincs ideje felállni vagy esetelg egész nap megbeszéléseken kell ülnie, ne feledje, egészsége romlását nem akadályozzák meg a "nyomós érvek", hogy miért nem tudunk egy kis mozgást beiktatkni napunkba. Íme egy olyan gyakorlat, amit garantáltan nem…..
Az egész napos ülés nagyon elnehezíti a lábat, a szék nyomja combunk hátsó részén az ereket, megnehezítve ezzel az áramló vér útját, a mozdulatlanságtól nyugalmi állapotba kerül szervezetünk, lelassul a vér- és nyirokkeringés, mindez utat nyithat a trombózis kialakulására,…..
Túl sokat ül? Zsibbad már a lába? Nincs ideje kimenni sétálni? Próbálja ki az alábbi gyakorlatot, csak egy perc és máris felfrissülést hoz az üléstől elgémberedett végtagoknak: A fenékizom átmozgatására, kellően gyakran végezve a fenék formálására szolgál az alábbi…..
Hosszabb ülés után igazán frissítő az alábbi mozdulatsor, amely segít az rossz testtartás miatt kissé elcsúszott csigolyák helyreigazításában. A hát nyújtására szolgáló gyakorlatokat: Támaszkodjunk meg a térdünkön, engedjük lefelé mellkasunkat, miközben fejünket…..
Folytassuk a hát, gerinc tornáztatását! Az alábbi gyakorlattal megcsavarjuk a gerincet, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy olyan irányban is igénybe vegyük törzsünk izmait, illetve gerincünket, amelyek nem fordulnak elő mindennapi szokásos mozgásunk során. Az emberek általában mindig…..
Akik sokat ülnek előbb- utóbb hát- és gerincfájdalmakra panaszkodnak. Nem is csoda, hiszen a napi több óra ülés előnytelenül érinti a gerinc alsó szakaszát, a hátizmok nem elég erősek, hogy megtartsák a csigolyákat, így azok elcsúsznak, az ideg kitüremkedhet a csigolyák…..
Napi Jó Sztori Kezdődik a móka 2014.10.22 12:52:28
Sziasztok! Ez a blog arról szól, hogy azok, akikkel valami vicces dolog történt valamelyik nap, megoszthassák a többiekkel, azok, akik szeretnének egy kis vidámságot vinni napjaikba, elolvashassák a sztorikat. Ezért arra ösztönöznék mindenkit, hogy írja meg történetét! Kétféle…..
Napi Jó Sztori Verseny! 2014.10.22 12:47:57
Rendezzünk versenyt! Egy adott címhez kell írni kitalált történeteket, a beküldött írásokra szavazni lehet, a legjobb első helyen lesz kinn az oldalon.   A cím: Egy különleges utazás ... és hogy érdekesebb legyen, a következő dolgoknak  kell kötelezően szerepelnie az…..