Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kakuk Bálint

34 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vegan Spirit Nyers limetorta 2015.05.14 00:41:57
Az itt megadott mennyiségek egy 22cm-es (8-10 szeletes) tortához elegendőek!   Hozzávalók az alaphoz: 200g apróra darált dió 1ek holland kakaó 50g darált lenmag 1csésze friss datolya, kimagozva A krémhez: 4 lime leve 4ek kókuszolaj 1ek útifűmaghéj liszt 3db…..
Fontos, hogy az alább olvasható terápiát saját felelősségre vállalta édesapám. Jómagamnak semmilyen orvosi irányú végzettségem nincs! A terápiát saját és a környezetemben élők közvetlen tapasztalatai, és rengeteg olvasott információ alapján állítottam…..
Kakuk Bálint 2015.04.16 00:43:19
@tamaspek:
Köszi Tamás!
Kitartunk, és reméljük, hogy sokaknak segít ez a cikk. Eddig 8 emailt kaptam. Specifikusságuk (és időhiány) miatt nem győzök válaszolni, de fogok mindenkinek ígérem.
Kakuk Bálint 2015.04.29 20:49:37
@lakatos anna: Kedves Anna! A terápiát részletező cikkemben a beszerzési helyeket is leírtam. Itt megtalálod: veganspirit.blog.hu/2015/04/18/terapia_500
Kakuk Bálint 2015.05.13 02:47:31
@Erzsébet Soltész: Kedves Zsóka!
Ha bármiben tudok segíteni, kérem írja meg telefonszámát a veganmoral@gmail.com email címre, és felhívom.

Kitartást, sok szeretetet, és gyors gyógyulást kívánok!
Áldás önre!

Kakuk Bálint
A megadott mennyiségek egy 22cm-es (8-10 szeletes) tortához elegendőek. Mint minden ételnél, itt is meghatározó az alapanyagok íze és minősége. Ha igazán finom narancstortát szeretnél, akkor olyan narancsot használj amit magában is szeretsz. Van akinek a savasabb és van akinek az…..
Vegan Spirit Nyers almatorta 2015.05.09 18:07:33
A megadott adagok egy 22cm-es tortaformához elegendőek! Hozzávalók az alaphoz: 100g őrölt lenmag 5 ek kókuszreszelék 12 db friss datolya 0,5 dl víz  A töltelékhez: 1,5kg kimagozott édes alma 1 csapott ek őrölt fahéj 1 kk őrölt szegfűbors 1 kk útifűmaghéj…..
Édesapám történetéről már olvashattatok itt: http://veganspirit.blog.hu/2015/04/14/legyozi_a_rakot_a_nyersvegan_eletmod Most azt a terápiát osztom meg veletek, amit ő használ. Lelki okok: Minden betegésgnél, így a daganatos betegségek kezelésénél is nagyon fontos a lelki okok…..
A Tésztához:  0,5l szójatej 18ek finomliszt 1 csapott ek keményítő 1dl napraforgó olaj 1 közepes lilahagyma 4dl víz 2mk só 50g tökmag     A tökmagot megpirítjuk és összezúzzuk. A lilahagyamát apróra vágjuk. A tökmag kivételvel…..
Így tűnt el egy faj! 2015.02.10.-én egy évtizedes kőkemény háború ért véget. Egy háború, mely az egykor 35000 példányt számláló afrikai oroszlán megmentéséért folyt! Tavaly döbbentek rá a kutatók, hogy már csak pár szabadon élő példány maradt Afrika vadonjaiban, ám ez…..
Kakuk Bálint 2015.02.18 01:19:13
@kondor1: Érdemes lenne kiszámolni, hogy ha 20 (kalóriában és tápanyagban teljes értékű) adag növényt megetetek egy állattal, abból mennyi adag húst növeszt? Ugyanis tény, hogy mivel az állatok sem képesek jelen tudásunk szerint többletenergiát előállítani, ezért garantáltan nagyságrendekkel kevesebb adag húsod lesz. Hogy ez miért fontos? Mert egy vegán, ugyan annyi energiából, amiből 1 adag marhahúsos ebéd kerül, átlag kb 16 teljes értékű ebédet tud elfogyasztani. Vagyis nem a vegánok miatt használnak sok termőföldet, hanem a haszonállatok miatt! Amúgy a cikk lényege nem átverés, hiszen leírja, hogy nem igaz! A lényeg, hogy a szívedre hallgass, ne a dogmáidra amiket úgy neveltek beléd, hogy sosem gondoltad át őket! :)
veganallatvedelem.blogspot.hu/search/label/Na%20%C3%A9s%20a%20n%C3%B6v%C3%A9nyek%3F
Ezzel a kérdőívvel (a narancssárga szövegre kattintva) szeretnénk felmérni azokat az okokat, amelyek miatt a vegánok és vegetáriánusok jelenlegi életmódjuk mellett döntöttek. Az adatokat kielemezve megérthetjük, mi a legerősebb motiváció, és hogyan kommunikálhatunk…..
A világ számos pontján idén is megrendezésre került a Worldwide Fur Free Friday elnevezésű esemény, azaz a Szőrme Mentes Péntek, ahol az állatjogi aktivisták a szőrme ipar ellen és annak áldozatai mellett demonstráltak. Úgy jött ki a lépés, hogy az esemény pont egybe esett a…..
Kakuk Bálint 2014.11.30 20:32:01
@csakférfi: Az ember is jó dolgában veszik meg, de a veszett emberre jellemző a gátlástalanság, érzéketlenség és az önzés. Az elnyomástól feldühödött emberre viszont jellemző az empátia, összetartás, és kiállás másokért. Azt hiszem egyértelmű, hogy ezeket az aktivistákat melyik csoportba sorolhatjuk, és az is tisztán látszik, hogy az érzéketlenek hová tartoznak.
Kakuk Bálint 2014.11.30 20:41:47
@fifibá55: "...mások életének, üzletének a zavarására használják..."
Tehát szerinted csak az ember számít "más"-nak? A kutya nem más? Van egyénisége, tudatos döntéseket hoz, szeret, fél, érez örömöt és fájdalmat. Képes lelki dolgoktól (pl ha leszidod, de fizikailag nem bántod) is szenvedni. Mégsem szerepel a világ 9 leginteligensebb élőlénye között. Viszont a sertés és a szarvasmarha igen! Te pedig napi szinten nem hogy megzavarod az életüket, hanem meggyilkolod őket, csak hogy a megszokásod és az íz iránti igényedet kielégítsd. Gondolom ezek után a család kutyáját is gond nélkül torkon szúrnád (mivel a nála intelligensebbeket is simán megeszed), és ledarálva betöltenéd a saját beleibe, majd megetetnéd a gyermekeddel. Értem én, hogy évek óta foglalkozol a táplálkozásnak és az etikának ezzel a részével, és most szépen kioktatod a kezdő bugyuta állatvédőket, akik nem is értenek hozzá, meg nem is olvasnak, és nem is gondolkodnak évek óta a témán. Sőt, biztos nem ezeket a tipikusan felszínes érveket kapják mindenkitől, akit felháborít, hogy valaki rá mer mutatni, hogy embertelen dolgokhoz járulnak hozzá. Természetes, hogy aki egy hazug társadalomban igazat mond, azt nem fogják szeretni, de ez mi felvállaltuk, mert tudjuk, hogy ez az érem másik oldala.
:)
Kakuk Bálint 2014.11.30 20:46:27
@sabrage: Akkor végül is ha választhatnál, hogy két krumplit hámozz meg, vagy egy családtagodat nyúzd meg élve, akkor gondolom a családtagot választanád. Sőt, gondolom a két répa kontra család kutyája esetén is a kutyát nyúznád meg élve, hiszen nincs más különbség, és innentől logikusan az a kisebb rossz, a ha mennyiségben kevesebbet ölsz.
Az emberek fel sem fogták mi történik, csak álltak döbbenten, kérdésekkel teli fejjel, és nézték, amint a fiatal lányt élve megnyúzzák.   Így demonstrálták a szőrmeipar által elkövetett kegyetlenségeket, állatvédő aktivisták Budapesten, a Váci utca egyik elit…..
Kakuk Bálint 2014.11.30 12:25:00
@Pásztor István: Az emberek fel sem fogták mi történik, csak álltak döbbenten, kérdésekkel teli fejjel, és nézték.. Ez a nyitómondat a bulvárra éhes emberek igényének szól, hogy kattintsanak, és olvassanak valami értelmeset is a pletykán kívül. A vegánok pont hogy nem teszik magukat azonos szintre az állatokkal, mert mi tudatos döntéssel választhatunk a lehetőségek között, míg ők nagyrészt csak ösztönből döntenek. Amit teszünk, hogy ettől függetlenül az életük értékét tartjuk azonosnak a mi életünk értékével, hiszen a menekülés, a szabadságra való vágy, a félelem, és a halálsikolyok mind azt mutatják, hogy számukra a saját életük ugyan olyan értékes, mint nekünk a miénk. Márpedig ha ez így van, akkor nem vitathatjuk, hogy valóban ugyan olyan értékes. És itt jön a képbe a tudatos döntés. Ha választhatunk az állatok mészárlásával járó életvitel, és a mészárlás nélküli, töredéknyi pusztítással járó életvitel között, (márpedig kb 60 millió vegán mutat élő példát, hogy választhatjuk a mészárlásmentes életet is, ha akarjuk) akkor kötelességünk a kevesebb szenvedést és pusztítást választanunk, mert ez egyezik az ember szívében lakó értékekkel.
Most egy olyan receptet írok le, amit egy állásinterjú alkalmából készítettem.  Izgalmas volt, ahogy minden összeállt, és megszületett ez a finomság. Az én tetszésemet elnyerte, és remélhetőleg a többiekét is, bár a helyzet furcsaságából adódóan konkrét értékelést nem…..
Vegan Spirit Petíciók 2014.11.29 18:57:37
A delfináriumok és állatos cirkuszok bezárásáért: https://www.change.org/p/walmart-stop-selling-tickets-to-seaworld-and-the-circus A szőrmeipari  csincsillafarmok bezárását célzó petíció:…..
Imádom a burgonyát. A rakott krumpli pedig gyerekkorom egyik kedvenc étele volt. Miután vegán lettem, szembesültem vele, hogy se kolbász, se tejföl, se tojás. Ebből nem lesz több rakott krumpli, gondoltam, de azóta sokat tapasztaltam, úgyhogy abból ami volt itthon, megalkottam egy…..
Vegan Spirit Miért vegán? 2014.10.20 12:25:54
A családunkban egyetlen vegetáriánus sem volt, nem hogy vegán. Mivel vidéki családból származom, ezért nálunk a heti csirkevágás és a disznóvágás volt "normális". Persze mint minden kisgyerek, akiknek a szívük még tiszta, és nem nyomják el őszinte érzelmeiket a tanult…..
Vegan Spirit Banántej 2014.11.13 18:36:04
Amikor az ember még nem hagyott fel az állati tejek fogyasztásával, akkor fogalma sincs, hogyan pótolhatná őket, ha vegán lenne. Nem ismeri a növényi tejeket, pedig egy vegán előtt a tejek tekintetében kinyílik a világ. Banántej? Írtam már receptet pl a kendermag tejről itt, ami…..
 Az utóbbi időben egyre inkább törekszem arra, hogy nyers ételeket fogyasszak. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy egy főtt ételt viszek a második vegán ételkóstolóra, mégpedig egy vegán vadast zsemlegombóccal. A fő ok, ami miatt a főtt étel mellett döntöttem az volt, hogy…..
A szejtán, vagy más néven búzahús egy magas, 70%-os fehérje tartalmú húspótló. A búza sikérből készült szejtán gyakorlatilag tömény glutén, ezért fogyasztása a glutén érzékenyeknek kifejezetten ellenjavallt. Ezzel együtt is egy rendkívül sokféle képpen felhasználható…..
Az alábbi viedóban nem más mondja el nekünk, hogy mekkora pusztítást viszünk véghez a fejlődés zászlaja alatt, mint a termőföld. Illetve Edward Norton, de a föld nevében beszél hozzánk, és bizony elgondolkodtató, amit mond.   Modern mezőgazdaságunk elképesztő mennyiségű…..
Vegan Spirit A víz 2014.10.26 14:32:04
Az embereknek szükségük van vízre. Háborúzni is képesek érte, mint minden másért, pedig van más megoldás.     Egy adag marhahús előállítása rengeteg édesvizet igényel. Közel 100szor annyit, mint egy adag, magas fehérje tartalmú gabonáé! Ennek egyszerűen az az oka,…..
Mi a közös egy piaci bevásárlásban, a VeganSpiritben és egy körözött bűnözőben? Kezdem az elején... ...Tegnap elindultam a Lehel téri vásárcsarnokba, hogy vegyek pár doboz aszalatlan datolyát, és egyéb növényeket a piacon, mivel 80% körül nyers vegán ételeket fogyasztok.…..
Ez a csokitorta, tömény csoki, de nem émelyítő, mégis laktató és egészséges. Ráadásul kedvünkre variálhatjuk, bár az alap recepttel is bárkit elkényeztethetünk. Fényévekkel egészségesebb minden sütött, hőkezelt édességnél, és 20 perc alatt elkészíthető. A turmixgép…..
Mivel olyan témában írom a blogposztjaimat, ami elég megosztó tud lenni, ezért arra gondoltam leírom azokat a célokat és alapelveket, amelyek fontosak számomra. Célok: 1. Célom, hogy a veganizmust ismertebbé tegyem. A veganizmus értékeit, élvezhetőségét, szilárd etikai elveit…..
Kakuk Bálint 2014.10.23 05:48:39
@KELLY: Szia. Örömmel veszem. :)
Vegan Spirit Lelkében az ember 2014.10.21 16:28:12
Sokszor, a mindennapokat szemlélve, szomorúvá válunk. Tudva, hogy évente 55 milliárd szárazföldi és számtalan tengeri élőlényt pusztítunk el, hogy hasznot húzzunk belőlük. Látva azon borzalmakat, ami ezzel jár, hajlamosak vagyunk elkeseredni. Amikor a ma még oly általános…..
Imádom a krémleveseket, de miért jó nyersen? Mert minden enzim és tápanyag benne marad. Ez nagyon fontos, hiszen a normál étkezési szokások miatt enzimhiányos a táplálkozásunk, a test pedig enzimhiányos állapotban saját magát éli fel, hogy a hiányzó enzimeket elő tudja…..
Vegan Spirit Kendermag tej - recept 2014.10.19 04:30:10
A kendermagról már bővebben írtam itt. Most egy egyszerű gyors, és finom receptet osztok meg veled. A kendermag tej receptjét. Az árát tekintve, még a bio kendermagból készült tej literenkénti ára is kijön 350ft-ból. Nem bio kendermag esetén pedig kb 150ft körül…..