Regisztráció Blogot indítok
Adatok
renatabernadett

35 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai társadalomban, ahol az embereknek többnyire nincsen mélyreható kapcsolata a másikkal, nagyon fontos a felszínes megjelenés, ezért egyszerűen a kitűnés, a feltűnés válik fontossá. A megjelenésnek van egy biológiai jelentése, melyet többek között Charles Darwin, angol természettudós…..
- Morus Tamás írót, filozófust idézve. A Földművelésügyi Minisztérium ennek tükrében szervezett egy divatbemutatót, hogy testközelből lássuk: van élet az "I love NYC" és a "F*CK" feliratok tengelyén túl is. A magyar tervezők bemutathatták a tradíciókon alapuló, újragondolt, hétköznapokban hordható…..
Hogyan győzzük le ezt a természetes, evolúciós érzelmet magunkban, amelyhez mindig három ember kell az egyik életmód magazin szerint. Ha még nem zavarodtunk össze a disszonáns információk között, akkor segítségünkre lehet a feltekenyseg.hu oldal, ahol most ingyenesen le lehet tölteni a "Hogyan…..
- olvasható Balzac okossága. A francia regényíró, ha éppen nem húsz órát dolgozott gyertyafénynél, miközben kannaszámra szürcsölte a kávét, akkor megfigyelte társadalmát. Regényeit ismerve ez igen jól sikerült neki. A lázadó, ellenszegülő személy, felkelő, rendzavaró, békétlen, rebellis - a kipihent…..
Milyen a jó barátnő? Egyáltalán ki, mit ért "jó" alatt? A média által sugárzott Szex és New York feladta a leckét, de van a barátságnak egy egészen más formája is, mint a Violette című filmben, ahol a főszereplő valósággal beleszeret Simone de Beauvoir francia író, filozófus nőbe. Az igaz történeten…..
Minden kornak megvolt a maga sajátossága, nehézsége, összeférhetetlensége. Mark Nelissen antropológus szerint ma a nőknek a legnehezebb. Ha csak a népesség növekedését nézzük, egyre több a rivális, akikkel meg kell küzdeniük. Egy vidéki faluban alig élnek pár százan, ott egy középkorú nőnek könnyebb…..
Ájfonnal telefonáló apáca, laptopon fészbukozó nagymama egy bevásárlóközpontban, szoknyás fiú a városban, ők mind kezdők egy nívós partin, fürdőruha felsőben megjelenő celeb mellett. Mind azt mutatják a megjelenésükkel, hogy nem hódolnak többet a konvenciónak. ..
Az öltözködés elvesztette a társadalmi pozíciót jelző szerepét. Ma is, mint az ötvenes években, amikor mindenki lóden kabátban és vászon ruhában vonult, pusztán a ruházata alapján nem lehetett megkülönböztetni az emberek társadalmi szintjét. Akkor az egyenruha gátolta meg az egyén kibontakozását,…..
Pár héttel ezelőtt posztoltam egy képet. Tutoriál arról, hogyan tegyük mértékkel hangsúlyossá a szemöldökünket, amennyiben ez indokolt, mert ma az is ráerősít akinek egyébként szép, sűrű. Nemhiába, a megfelelés, a kívánatosság nagy úr a piacon,  álarc meg ugye kell, mert nem szeretnénk, ha bárki is…..
A divat vég nélküli hatalom. Szabad neki minden; retinaégető ízléstelenség, képtelen hülyeségek fokozása iskolás szinten, törvényei függetlenek bárki is üljön a minden tudó királyi puffon. Egyszóval reménytelen ész érvekkel harcolni ellene, vény nélkül kapható. Addiktív, uralma alatt tartja…..
"A technika izmosodásának logikus következménye az egyenruha korát készíti elő. Aki a luxusüzletekben nem vásárolhat, kénytelen a gyári tömegmunkával és a konfekcióval megelégedni" - írta 1926-ban Dünn László a Magyar Divatiparban...
"A felső rétegek divatja különbözik az alsó rétegekétől, s abban a pillanatban elhagyják, mihelyt az utóbbiak megkezdik elsajátítását." - olvashatjuk Georg Simmel, német filozófus definiálását a divat fejlődési irányáról, mai szóval élve, a trendszetterekről...
Inspiráló divatikonom Inez De La Fressange óva int, hogy a divatot kövessük ahelyett, hogy eredetiek lennénk. Ami evidens, az unalmas. Merjük keverni a stílusokat és márkákat, az olcsót a sikkessel. Kísérletezzünk bátran, mert „ha tévedünk, kiderül, hogy szeretnénk mások lenni, ez inkább lelkesítő”…..
Hencegve mondhatjuk, hogy a Mercedes-Benz ejtette New Yorkot, értünk, Budapestért, hogy múlt hétvégén támogatta az eseményt. Alkalmat kerítettem hát, hogy tiszteletemet tegyem. Sok helyről hallottam, hogy konkrétan már jóval az esemény előtt elkeltek a jegyek. Vért izzadva azonban a kitartóknak…..
stílusterápia Blogom új ruhában 2015.09.21 22:15:13
A cím jól fedi mindazt az érzést, amit egy új ruha ad a viselőjének, így nem is szeretném hosszan ecsetelni az eddigi "under construction" feliratot a blogon. Ami ezen a felületen téma lesz az a stílus, művészet, pszichológia, divat, nőiség, stílustanácsadás, ahogy én csinálom. A stílustanácsadás…..
stílusterápia Hamarosan... 2015.04.07 15:23:06
stílusterápia Divat a vásznon 2015.03.18 17:57:15
"My work is best described as oil paintings that are typically narrative and don’t take themselves too seriously." by: Artist Janet Hill ..
A mai kultúrában az egyik fő nárcisztikus vonulat tehát az az igény, hogy valaki kiemelkedjen a saját élete valódi keretei közül és azonosuljon egy általa mintaként kezelt figurával. Ha most azt gondoljuk, régebben erre ilyen mértékben nem igazán volt igénye senkinek, akkor…..
poncsó style Elegáns, városi, casual, sportos. Stílusos és egyedi. ballonkabát style Nem csak Colombonak!  jackie style Mikor "nem tudok mit felvenni" - mentőöv. mellény style  Számos variációját ismerjük, de mindig tud újat mutatni...
A huszadik század egyik legbefolyásosabb tervezője, Yves Saint Laurent mondta egyszer, hogy elégedett azzal, amit a divatban létrehozott, de azt nagyon sajnálja, hogy a farmert nem ő találta ki. A legendás tervezőnek igaza volt, a farmer mára a divat örök klasszikusa lett,…..
A kék az ég és a tenger színe. A kékről gyakran a biztonságra és a stabilitásra gondolunk. Ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet.  Balaton és az ő kéksége. /Balatonakali/  Sok árnyalatát…..
Mondhatom azt, hogy A szürke ötven árnyalatának legalább akkora a visszhangja, mint Putyin érkezésének?! Háziasszonyok ezreinek korbácsolta fel a fantáziáját, ezzel rivaldafénybe emelve a BDSM szubkultúrát. Ez a társadalmi szokásoktól eltérő kultúra és sajátos…..
Limpár Imre szakpszichológus tartott előadást a napokban az ELTE-n. A téma igen nagy népszerűségnek örvendett, pláne, hogy ezt még a címben számmal is párosították, mert ugye, mi szeretjük a számokat. Így is lett. Közel 500-an vettünk részt, és nyitottuk meg elménket a…..
Kockásat a csíkossal, pöttyöset a virágmintással, ha jó ízléssel kevered a mintákat egyedivé válhat a megjelenésed. Sőt! Az előnyösebb testrészeidre is jobban fel tudod hívni a figyelmet. A minták egyre futurisztikusabbak, a színkombinációk vadabbak, és a geometrikus minták a…..