Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dammiel

0 bejegyzést írt és 217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A latin-amerikai ország sokunk (nem is nagyon titkolt) vágya. Nem feltétlenül ott élni, de meglátogatni mindenképpen. A csodálatos történelem, a kultúra, a gasztronómia mind komoly vonzerő (a szervezett bűnözés nyilván kevésbé). Mexikóhoz persze kell egy nagy levegővétel, mindig érdekes hát, amikor…..
Dammiel 2023.02.12 14:24:29
@Golf2: örülök, hogy tetszenek a képek.
Dammiel 2023.02.12 14:25:05
@Arthamyr: igaz!
Dammiel 2023.02.12 14:28:49
@Mr.Tellinghovon: @nyuszigonosz: @P.Elliot: @dikusz.: @fhdgy: @Arthamyr: és a többiek, akit esetleg érdekel, a kukoricaszem.blog.hu -n van már fent újabb poszt.
Furcsa érzés lehet sok év elteltével visszatérni egy olyan városba, ahol az ember hosszú időt élt. Csodabogár esetében ilyen hely a svájci Zürich, ahová ráadásul azzal utazott el, hogy talán ez lesz az utolsó látogatás. Vajon hogyan sikerült a kiruccanás? A Tonhalle..
Dammiel 2022.07.16 08:20:06
@Golf2: Én is rühellem a lehúzást. De mindig vannak és (remélem) lesznek kivételek. Nem lehet abból kiindulni, hogy mindenki lehúzós. Sok fiatalos hely van pl. Balatonon is, ami jóllehet nem olcsó , de minőséget kapsz a pénzedért.
Dammiel 2022.07.16 12:53:42
@dikusz.: Masodik résszel egyetértek, de attól még nekem ezek voltak a jó élmények.

Az összes éttermet értékelések elolvasása után látogatom, többszáz, vagy többezer ember véleménye alapján. Így a legkönnyebb elkerülni a rossz helyeket.
Dammiel 2022.07.19 12:37:40
@Golf2: Nem tudom, ki az, aki ennyiért megy egy "rossz" Balatonra nyaralni, bár akinek ölébe hullik a közpénz, annak nem nagy kiadás.

Mi eleve tavaly foglaltunk és családi apartmanokban voltunk, vagy kempingben (6-10ezer/főért).
Nem akármilyen történet következik ma, ha Ed és Dóri sztoriját kalandosnak nevezzük, akkor még nem mondtunk semmit. Már eleve az ötlet (lakókocsival költözni Nagy-Britanniából Magyarországra) nem szokványos, az út Franciaországon, Olaszországon és Szlovénián keresztül pedig pláne nem lett az...
Vallomással kezdjük: imádjuk a tengeri herkentyűket, halakat, akármeddig képesek lennénk elélni rajtuk. Ezzel a statisztika szerint a magyarok között kisebbségben vagyunk. A hollandok viszont ötször annyit fogyasztanak, mint az átlagmagyar, persze van miből válogatni – derül ki Zita írásából...
Dammiel 2021.05.17 15:57:39
A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat mai részében egy szobalány pozíciót nézhettek meg közelebbről. Aki kérdez, az ezúttal is Csilla, aki válaszol pedig Adina. Csilla ezúttal változtatott a formátumon, így összefoglaló helyett következzen egy részlet a beszélgetésből...
Lakást bérelni általában nem tartozik a legegyszerűbb akciók közé, az azonban még így is ritkaságnak számít, hogy az ember testi épsége is veszélybe kerüljön közben. Márpedig valami ilyesmi történt Jánossal Hollandiában. A történet színhelye: Rotterdam..
Zoltán története inkább csak egy pillanatkép, annak viszont kifejezetten fontos. Már csak azért is, mert (miként ő is fogalmaz) sokszor megkapják a határátkelők, hogy új otthonukban mindig kívülállók maradnak. Vajon tényleg?..
Dammiel 2021.03.01 22:04:38
@Vrancisco: nagyon egyetértek. Melyik országban vagytok?
A járvánnyal kapcsolatos szigorítások miatt eddig sem volt az a kimondott leányálom Ausztriába ingázni dolgozni, most azonban az osztrák kormány további szigorításokat jelentett be...
Dammiel 2021.02.03 20:30:33
@Arthamyr: Ausztriában ingyen megcsinálják nekik, de attól még szopás..
Az elmúlt egy év a külföldön tanuló egyetemistáknak sem volt könnyű – tele aggodalommal, bizonytalansággal, félelemmel, amire a járvány csak ráerősített. Vajon hogyan éli meg egy Budapesten élő külföldi fiatal ezt az időszakot?..
Dammiel 2021.01.30 14:29:39
@Bredpitt Monika: mi ez a zsarolos fizetesemeles? (Bocs, nem olvasok/nezek hireket soha)
A britek uniós kilépésével alighanem tovább nőtt Hollandia népszerűsége a külföldi munkavállalók körében. A legegyszerűbb nyilván munkaközvetítőn keresztül próbálkozni, azonban ennek is megvannak a maga veszélyei – derül ki János összefoglalójából (korábbi írását itt találjátok)...
Dammiel 2021.01.07 17:45:06
@dikusz.: Hát ez az! Na mindegy, úgy tűnik, ez egy talány marad.
Dammiel 2021.01.08 21:06:16
@Johnny Joker: köszönöm a választ, így már világos.
Határátkelő Mámor a köbön 2020.12.27 06:30:00
Nem, nem az ünnepek alatti, felettébb káros mámorokról (túlevés, túlivás) van szó, éppen ellenkezőleg: a sportos mámorról, ebben az esetben a szörfről. Persze azért nem marad ki a gasztronómia sem.....
Dammiel 2020.12.27 11:34:15
@Bredpitt Monika: ja persze, emlékszem. Hát szívesen. Örülök, h valakinek átjött valami a kommentből. Nekem tényleg semmi bajom a magyar postával. Amire én használom, működik. Egyedüli érdekessége, hogy drága.

Én amúgy Ausztriában voltam 7 évet, erről meg is jelent egy poszt itt kb. másfél éve. Szal nem tudom, honnan jött Dánia, de Ausztria hiányzik is, meg nem is. Jó nem külföldinek lenni itthon, meg barátok-rokonok közt, de sok mindent áthoznék azért.
Dammiel 2020.12.27 11:56:21
@Bredpitt Monika: jeee, ez jó ötlet, ez a videónézés, mindjárt én is rámegyek! :-))
Dammiel 2020.12.27 13:03:39
@Bredpitt Monika: éljen Erzsébet, ahol még van igazság :-). Látod, ott is van esemény :-).
A nyomorult Covid-vírust sehol sem jó elkapni, Törökország sem kivétel ez alól. Az ott élő Mercédesz (akinek több írását olvashattátok már itt) is sajnos azok között van, aki pozitív tesztet produkált. Szerencsére a körülményekhez képest jól van, így meg tudta írni tapasztalatait. A kép…..
Dammiel 2020.12.08 08:39:21
@SzZoole: ha lenne a lakásodban 1,3nm szabad hely, vehetnél egy infrakabint a gumtree-n..és akkor otthon wellnesezhetnél párszáz fontért..
Az ír posta kifejezetten megbízható, általában problémamentesen szállít – éppen ezért meglepő az, amikor nem így van. Miként lesz ebből ingyen porszívó? Na, ez egy kifejezetten jó kérdés. A kép illusztráció..
Dammiel 2020.11.23 07:23:44
@Bredpitt Monika: "milyen lehet az osztrak, ezek utan el sem tudom kepzelni": mint munkahely: ki van adva a csomagszállítás külsős cégeknek, ált.török főnökkel. Egy romhalmaz furgonnal "Im Auftrag der Post" felirattal az oldalán napi 160 csomagot kell kézbesíteni,ami kb.nettó lehetetlen, mert Ausztriában olyan szinten elszabott a házszámozás, hogy a Nádastó Park egy álom hozzá képest. És hiába a navi, van olyan, hogy megérkezel egy háztömbhöz pl. 44-52., ami egy 300m hosszú izé 16 emelettel, házszámonként 6 lépcsőházzal, teljesen logikamentesen jelölve. Ha nem sikerül a napi160 csomag, levonnak a béredből. És, ha már jól belejöttél, áthelyeznek egy új területre, hogy ott is cumizhass. Ezek a kézbesítők nyelvtudásban nem jeleskedő népek. Egyáltalán nem biztos, hogy nem szorgalmasak, csak halálra vannak szívatva. Na, ezért szar az osztrák posta. Legalábbis Bécsben és környékén.

A magyar szerintem jó. MPL-lel, előre kinyomtatott feladóval mindig minden másnapra megérkezik (kivéve persze hétvégén).
Dammiel 2020.11.23 08:23:35
@dikusz.: Tudod,a rossz dolgokat hamarabb, és többször megírják. Nekem alkalmazottként nincs tapasztalatom a magyar postával (sem).
Mint mindenhol, Németországban is bőven akad, amin határátkelő és helyi könnyen felbosszanthatja magát. Az ott élő Zi szedte össze 25 pontban, mi dühíti fel a németeket – és az ott élő nem németeket is...
Dammiel 2020.11.13 06:43:11
@Billy Hill: A zöldek miatt van. Ők nem engedek lépten nyomon tornyokat építtetni,mert az káros az élővilágnak. Ezért nincs térerő. Ausztriában ugyanez (meg ugye a hegyek). Mo-n meg van az a pénz...
Rendben, a címben megfogalmazottak alapján elég sok országról lehetne szó, ehhez képest egy elég meglepő helyről indulunk ma el. Egy olyan országból, ahol egyszerre láthatjuk a turizmus jótékony és kártékony hatásait...
Dammiel 2020.11.09 10:43:55
@somlobodog: okfejtésed logikus, még ha stílusod pökhendi is, és a média is tényleg mindig torzít, de: képzeld, haverom túlárazott Örs vezér téri paneljára 10 érdeklődőből 7 ázsiai, 1 albán és 2 magyar volt. Végül egy kínai vette meg, befektetési célból. Állítólag a kínai államtól komoly összegeket kapnak külföldi lakásvásárlásra. Elgondolkodtató.
Dammiel 2020.11.09 13:02:20
@Golf2: igen...ők vhogy szabadon "garázdálkodhatnak" nálunk.
Az ember mindig azt hiszi, már semmin nem lepődik meg, aztán… Könyvet politikai célból széttépni, ledarálni gusztustalan barbárság, Magyarországon mégis megtörtént. Vera megírta, hogyan néz ki mindez Hollandiából...
Szamárral kóborolni Európában legalább annyira romantikus, mint őrült ötlet. Végigmenni vele az El Caminón egy viccelődésből nyert elhatározás kapcsán meg pláne. Márpedig Banka Roland (vagy ahogyan már itt, a blogon is találkozhattatok vele: Rolandante) éppen ezt csinálta. Meg még sok minden mást…..
Egy ország, amely állandóan a katasztrófa szélén lebeg, ahol a vallási korlátok és a tiltott élvezetek mellett még egy expat-buborékban élve is elképesztő élmények érik az odaköltöző magyart, derül ki Erika posztjából...
Nem ment zökkenőmentesen a magyar határzár első napja, legjobban talán az ingázók járták meg azzal, hogy szeptember elsejétől a magyar kormány a szigorítás mellett döntött. Igaz, ez sem mindenhol igaz, az osztrák határon egész békés volt a helyzet. Az EU viszont figyelmeztett...
Gyakorlatilag lezárja a határokat Magyarország szeptember elsejétől, magyar állampolgárok komoly nehézségek árán, külföldiek pedig gyakorlatilag szinte sehogy sem léphetnek be az ország területére. Mi lesz az ingázókkal és a hazalátogatásra készülő határátkelőkkel? Fotózz ki az ablakodból és küldd…..
Nem olyan régen olvashattátok Zeke írását, melyben a búcsú előtti utolsó napokról töprengett el. Nos, nagy dolog történt az életében, hiszen azóta elköltöztek. Szerencsére erről is beszámolt, úgyhogy a posztból kiderül, miként élték meg az első napokat...
Dammiel 2020.08.13 21:12:20
@Shanarey: @Hari Seldon 2: ez tiszta,csak épp az ország miatt kérdeztem, hol várja az angol tudást egy kábelbaráttól?
A luzitánoknál sokkal komolyabban veszik a járvány miatti óvintézkedéseket, mint például Magyarországon, így aztán nem csoda, hogy Gyöngyiék esküvője is egészen rendhagyóra sikeredett. A járvány még az óceánparton is érezteti a hatását...
Dammiel 2020.08.11 07:22:54
@Bredpitt Monika: a ház rendbetétele 7-10 mihály lenne, igényektől függően. Hisz' még fürdőszoba sincs..
Dammiel 2020.08.11 08:01:07
@dikusz.: @Bredpitt Monika: Mi nemrég újítottunk fel egy ilyesmi állapotú és méretű cuccot, bár javarészt anyagárban, mégis megállt 6 körül. Na jó, víz, az volt. Én azoknak javaslok egy ilyen projektet, aki sokat szeretne őszülni, és a jelenlegi élete nagyon nyugodt ;-)) kivéve, ha mindenhez is ért...
Dammiel 2020.08.12 11:34:01
@Bredpitt Monika: Lehet, hogy a helyedben egy kevésbé felújítandót néznék. Én is visszavonultam vidékre 36 kis, és -nagyvárosi év után, nagyon tetszik a csend (alig van forgalom, az ablakot meg be tudom csukni, ha flexelnek), és a közeli erdôk. De megbolondít az emberek többségének "egyoldalú tájékozottsága" és "világ-nem-látottsága", valamint a városi kikapcsolódás teljes hiánya. De már semmilyen nagyvárosban sem szeretnék élni. Szóval megértelek, főleg, ha rokonok is vannak a közelben.
Kevés jobb dolog van annál, amikor az ember megtalálja az életében azt, amit keres – legyen az egy hely, ember, környezet. DaniIndonéz megtalálta, ezért a boldogság. A szomorúságot más okozza...
Dammiel 2020.07.31 00:38:31
@Annamária Fördős: írnál egy posztot arról az elnyomó, korlátolt társadalomról (is)? :-)
Az osztrák főváros sokat változott az elmúlt években és ugyan még mindig nagyszerű hely, azért megvannak a maga hátulütői. A tíz éve Bécsben élő Dundee foglalta össze tapasztalatait. Neked mi az az öt-öt pozitív és negatív dolog, ami eszedbe jut a városról, ahol élsz? Írd meg…..
Dammiel 2020.07.23 07:01:33
Dammiel 2020.07.24 06:13:36
@A Dundee: üdv a Blogon, melynek kommentszekciója erről szól. Általában egy jól megírt poszt alatt kezdenek ráérősök vitatkozni, nem teljesen (vagy egyáltalán nem) idevágó dolgokról, végül kikötnek annál, hogy a Felcsúti Ramszesz mondjon le. ;-)))
A kérdés az elmúlt hetekben egyre hangosabban szól, hiszen a határok lezárása és a lakhely-elhagyási szigorítások mellett is több nyugat-európai ország megtalálta a módját annak, hogy Kelet-Európából idénymunkásokat szállítson zöldséget és gyümölcsöt betakarítani...
Dammiel 2020.05.01 09:40:04
@havrilla: szeretnek büdöset pisilni.
Dammiel 2020.05.01 10:56:29
@Benikuty: :-D. Ezért nem szeretem a spárgát.